1. 1

  O.k. zullen we dan maar een aftrap geven. Het IAE heeft belangen bij het zo alarmistisch voorstellen als mogelijk van climate change. Koop nu koop nu die studie!!
  Het om zeep helpen van ecosystemen en soorten, dat is onomkeerbaar. Klimaat is altijd omkeerbaar. Of wij dat als soort (Homo sapiens) nog mee zullen maken is natuurlijk weer een andere vraag :)

 2. 4

  Het was een gedegenstudie maar een paar foutjes in de data was voldoende (en geholpen door het woedende volkssentiment) om heel het onderzoek opzij te zetten.
  Maar ja, klimaat riekt naar links dus het is vrij prijsschieten.

 3. 6

  Wtf? Maria van der Hoeven is uitvoerend directeur van het Internationaal Energie Agentschap?

  Maar goed, dat ID-verhaal was ‘r destijds aangepraat door Cees Dekker, die de hele ID-keutel inmiddels weer ingetrokken heeft.

 4. 9

  Ze heeft nu een andere pet op. Ik vermoed ook dat ze vooral is aangesteld vanwege haar netwerk. Ze komt wel binnen bij de mensen die er toe doen, namelijk.

  Dus ja, wees blij dat je die politieke dier aan de goede kant hebt staan voor de verandering.

 5. 10

  Maria was net op de radio. Als we zo doorgaan met de groei dan zijn binnen vijf jaar door de ruimte die de CO2 uitstoot ons biedt om binnen de afgesproken twee graden temperatuur verhoging te blijven. Maar de journalist vroeg door en binnen twee vragen was daar weer de bekende Maria van der Hoeven. Kernenergie? Prima! Maar Nederland bouwt toch kolencentrales? Ja maar die zijn efficiënt en bovendien bouwt China er veel meer! Afschaffen van subsidie op zonnepanelen niet erg? Nou neuh…
  En dan had ze het volgens mij consistent over subsidies van miljoenen daar waar het waarschijnlijk miljarden had moeten zijn.

  De discussie over de eindigheid van energie en de Co2-klimaatdiscussie zijn veel te belangrijk om over te laten aan mensen zoals zij. De IEA is zeer ongeloofwaardig.

 6. 11

  Een ander pareltje vond ik haar drie alternatieven voor fossiele brandstoffen, waar Nederland heel sterk in zou zijn:
  – wind (waar dan? Wel eens in Duitsland of Denemarken gekeken?)
  – bijstoken biomassa (nou, ok)
  – gas (???????????)

  Volgens mij had ze het over biljoenen. Een Amerikanisme.

  Maar ze had duidelijk haar CDA-jas nog aan. Dat is haar goed recht, maar dan had ze beter in een of andere boerenbelangenclub kunnen gaan zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren