Ibn Ghaldoun onder hoede christelijk schoolbestuur

NIEUWS - De vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO) in Rotterdam zal zich de komende jaren ontfermen over de Islamitische school Ibn Ghaldoun, die negatief in het nieuws kwam door grootschalige examenfraude. Maar de school staat al langer onder toezicht. Sargasso berichtte eerder dat de school er financieel zeer slecht voor staat.

Volgens de verklaring van CVO blijft de Ibn Ghaldoun als aparte school bestaan, maar het AD meldt op basis van anonieme bronnen dat de school zelf vanmiddag bekend zal maken de deuren te sluiten.

Open waanlink

 1. 3

  Nu nog de christelijk scholen onder openbaar schoolbestuur!

  Voorwaarden is wel, dat er een lesuur per week les wordt gegeven OVER de verschillende dwaalleren.
  Dit is vooral goed i.m.h. kunnen oplossen van (kruiswoord)puzzels.
  Op zaterdagmorgen moet er de mogelijkheid zijn om, vrijwillig, op verschillende religieuze manieren te leren reken en te (ver)vloeken ;-)

 2. 4

  @3: “op verschillende religieuze manieren te leren reken”

  Nu maak je me wel nieuwsgierig! Is optellen in het christelijks of vermenigvuldigen in het moslims iets anders dan wat ik als atheïst daaronder versta?

 3. 5

  Moet ik nou serieus de grap gaan maken dat ze op christelijke scholen de voorkeur geven aan vermenigvuldigen boven aftrekken? Nou, bij dezen dan. Maar alleen omdat het moest.

 4. 6

  @4:
  Volgens mij hebben/hadden de moslims een afwijkende renteberekening.

  De christenen omarmden de methode, ieder voor zich en god voor ons allen, met uitzondering van de armen die extra moesten bijdragen voor de bouw van de kerken (schijnheilig godshuizen genoemd)
  Eerlijkheidshalve zal men moeten toegeven dat de VVD de christenmethode grootdeels heeft gekaapt.

  Atheïsten/niet gelovigen leren hoofdzakelijk tellen met 0 en/of 1 en dat schijnt indien dat snel gebeurt erg effectief te zijn ;-)

  @5
  Ligt er aan of er paters…………;-)

 5. 9

  Ruim twee uur verder en maar een paar grapjes.
  Ik had verwacht dat een islamitische school onder christelijk bestuur een bom zou doen ontploffen (figuurlijk dan :)

 6. 11

  @9: Ik heb eigenlijk niets aan de suggestie van #3 toe te voegen. Elke religieuze school minder is een stap de goede kant op. Toegegeven, christelijke scholen zijn in Nederland (in ieder geval in kwantitatieve zin) een veel groter probleem, maar ik discrimineer niet tussen religies.

  Of ben je verbaasd dat men hier niet zo tuk is op artikel 23? Ik had uit eerdere discussies toch wel het idee gekregen dat ik, wat dat betreft, geen uitzondering was op Sargasso.

 7. 12

  @7: Algebra is uit Iran en Irak afkomstig met sterke Indiase invloeden, meetkunde van de oude Grieken met wederom Indiase invloed (het woord ‘sinus’ is volgens mij uiteindelijk afgeleid van iets uit het Sanskriet), en calculus komt uit middeleeuws Europa.

 8. 15

  Ik heb #13 na enig nadenken gemind toen ik zag dat het al eerder een minnetje had ontvangen en dan wel om de volgende redenen:

  – het is een dooddoener,
  – het artikel waar je naar linkt is een gortdroge opsomming van feitjes en mist dus juist een samenvatting van wat de consequenties zijn van wiskunde-onderzoek uit de islamitische wereld voor een hedendaags wiskundecurriculum op de middelbare school,
  – het artikel roept soms zelfs meer vragen op dan dat het beantwoordt; zo wordt er over al-Haytham beweerd dat hij bijna polynomen kon integreren maar in die tijd was er in die tijd nog helemaal geen formeel concept van functies dus laat staan van integralen en moet dit volgens mij worden gelezen als iets in de trant van “maar als je dit nou zo leest en dit zo dan zou je dit kunnen zien als (…)” en dan wordt zo’n overzicht al helemaal warrig.

 9. 16

  Islamitische ouders kiezen veelal liever voor een christelijke of katholieke dan voor een openbare basisschool. Helaas is sinds 1917 het wangedrocht “vrijheid van onderwijs” geborgd in de Grondwet, dus daar zijn we voorlopig niet van af. Ik zou PWC of Berenschot wel eens een onderzoek willen laten doen naar hoeveel die bullshit ons op jaarbasis kost. Op de vrijheid van onderwijs valt nog heel wat te bezuinigen, want als een openbare school een nieuw gebouw nodig heeft, krijgen het protestante en katholieke bestuur eenzelfde subsidie. Eerlijk is eerlijk.

 10. 18

  @16: Dat nog los van de vele dorpjes met nauwelijks 1000 inwoners maar wel twee of zelfs drie basisscholen (met ieder een handvol kinderen per klas, herinneren we ons dit kaartje nog?), zodat elke sekte zijn kinderen op onze kosten kan indoctrineren met zijn eigen religieus onderwijs.

 11. 20

  @19:
  Tja, ten tijde van mijn postje was het -2 (geen – van mij)

  “Geen empirische wetenschapper”

  Dat regeltje van positieve maal negatieve getalletje, stamt nog van het einde van de lagere school ;-)

  Maar genoeg off topic.

 12. 22

  @21:
  Heb ik ook aan zitten denken, maar had geen zin om te kijken of het werkt; waarschijnlijk wel.
  Moet maar door “de Stichting Sargasso” worden bekeken.
  Goede reden om het “+ & – gedoe” af te schaffen.
  Zeker nu je eventuele egocentrische, labiele geesten een trucje heb geleerd ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren