1. 1

  Als de Arabieren een tweestatenoplossing zouden willen, waarom wezen ze dan die dan telkens af als dat internationaal via een concreet plan werd voorgesteld: 1937, 1947, 2000, 2001?
  Israel stemde telkens in, dat wou vrede.

 2. 3

  Israel is echt bang voor de erkenning van Palestina als ‘staat die geen lid is’ bij de VN. Daarom kunnen ze wel wat afleiding gebruiken in Gaza. Alles om het politieke proces te verstoren!

 3. 7

  @6. Nou die baas van jou doet dat toch al of volg je het nieuws niet.

  En Nederlandse steun in het bijzonder helpt niet zo veel, we zijn maar een klein kikkerlandje dat denkt invloed te hebben… haahaha

  Nee, de onvoorwaardelijke steun van de Yankees, daar gaat het Israël om. Obama gaat hopelijk een andere koers volgen dat slaafs de Israeli’s bedienen op hun wensen. Het Palestijnse volk maar lijden.

  Raar dat een ambtenaar daar zo bekrompen in zijn opvattingen kan zijn.

 4. 12

  @Joop,
  1. Veel van de high-tech wapens van de VS zitten bomvol met Israëlische electronica en technologie.
  2. Er zijn heel veel invloekrijke joden in de V.S. waarvan Obama het zich nit kan permiteren om die te schofferen/negeren.

 5. 13

  Volgens mij is nou net gebleken dat Obama zich dat veel meer kan permitteren dan iedereen tot nu toe dacht. Sheldon Adelson met name heeft bakken geld uitgegeven om de herverkiezing van Obama te stoppen met nul resultaat.

  Maar goed, ik verwacht ook niet dat Obama iets anders doet dan elke andere Amerikaanse president: erop wijzen dat ‘Israël het recht heeft zich te verdedigen’, daarmee implicerend dat de Palestijnen dat recht niet hebben.

 6. 14

  Vreemd dat als gevangenen in hun eigen gebied raketten lanceren, ze als ‘terroristen’ worden omschreven, maar als de bezetter dat doet richting de door henzelf onterecht bezette gebieden, dan heet het opeens ‘recht om zich te verdedigen’. Recht proberen te lullen wat krom is.

 7. 15

  @13; Ach, speciaal gezant van de Verenigde Naties, de Europese Unie, de Verenigde Staten en Rusland Tony Blair, de Engelse regering, de Duitse regering en de Nederlandse regering in de persoon van Frans Timmermans nemen allemaal diezelfde framing over:

  ‘Hamas is hoofdschuldige, want die schiet het hele jaar door raketten op onschuldige burgers af, en Israël heeft het recht zich te verdedigen’.

  Over het Israëlische geweld (zowel fysiek als meer geniepige, systematische vormen van onderdrukking) het hele jaar door heeft niemand het, want ja, er moeten nog zaken gedaan worden met de Israëli’s en Hamas is een foute club – dat weet iedereen toch? – dus daar gaan we sowieso geen zaken mee doen.

  De dubbele maatstaven die onze regeringen hier aanleggen zijn stuitend. Dat Frans Timmermans zijn links-progressieve overtuigingen heeft ingeleverd toen zijn billen het ministerspluche bereikten is dat eveneens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren