Hoogste inkomens profiteren al jaren het meest van kabinetsbeleid

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (7)

#1 Herman

What else is new?

#2 Quintana

Maar het voordeel voor de hoogste inkomens is in de laatste 20 jaar wel gedaald. Die lijn aanhouden dus maar.

#3 Spam

Die link staat er al een uur en er is nog niemand komen roepen dat aftrek geen subsidie is.

#4 Ernest

Die 5% huurverhoging heb ik tot nu toe nog niet begrepen. Het is een cadeau aan de verhuurders. Is Donner in dienst van de vastgoedsector en verdienen ze te weinig? Hoezo marktwerking – prijsvorming ging toch via vraag en aanbod? Als iemand een villa kan kopen voor een ton, dan protesteert toch ook niemand, nou ja behalve uit afgunst omdat ze er naast grijpen? “U woont nu duur en u gaat binnenkort nog duurder wonen, dat moet want er zijn mensen in Nederland die wonen te goedkoop naar onze zin.” Er zijn volop mensen die goedkoper wonen en hoe komt dat? Door de hypotheekaftrek. Maar kopen zit er ook voor veel mensen niet in. Goedkoop huren lukt nu niet meer, tegenwoordig heb je die mazzeltjes echt niet meer, een andere huurwoning is al moeilijk of niet te vinden, anders zaten mensen daar al.

#5 sjap

Of zoals Frits -bonnetje- Huffnagel het instak vandaag als presentator bij BNR:

1230-1300 uur: Lagere inkomens profiteren teveel van de overheid.

#6 Toko Senag

Dimo,

Relateer de teruggave eens aan de hoeveelheid betaalde belasting en je trekt een hele andere conclusie: lagere inkomens profiteren het meest van de overheid.

#7 vandyke

@6 En hogere inkomens profiteren het meest van de laagste inkomens. Wat dacht u er van om een schoonmaakster 150 euro per uur te betalen? Geen goed idee lijkt mij.

Je verdient nu zelf 150 euro per uur en geeft je schoonmaakster 12,50 euro, en die doet het ook nog veel beter dan dat jij dat kan doen, zeker niet in die tijd.

Hogere inkomens zijn er alleen maar dankzij de lagere.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*