Hoger opgeleid verplegend personeel met lage case-load vermindert sterfgevallen in ziekenhuizen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Opleiding en het aantal patiënten dat door verplegend personeel wordt verzorgd is van invloed op sterftecijfers en medische missers in ziekenhuizen. Een onderzoek, vandaag gepubliceerd in The Lancet, toont aan dat het welzijn van patiënten beduidend beter is in ziekenhuizen waar meer hoger opgeleid verplegend personeel werkt, dat tevens een lage case-load heeft.

Open artikel

Reacties (6)

#1 Joost

Dat dat beter is staat buiten kijf. De vraag is hoeveel we bereid zijn om voor dat mindere aantal doden te betalen.

En ja, mensenlevens zijn in geld uit te drukken. Op een gegeven moment wordt op een bepaald terrein je geïnvesteerde euro minder effectief, en dan kan je diezelfde euro misschien beter op een andere plek inzetten, waar hij meer mensenlevens redt.

#2 Hans Verbeek

@1: de vloek van diminishing returns.

#3 Bismarck

@1: Het is nog wel wat banaler hoor. Op een gegeven moment is is het de HRA of mensenlevens. En in een land als Nederland is de keuze dan snel gemaakt.

#4 Joost

@3: Ja, uiteraard. Maar dat hoeft niet altijd onterecht te zijn.

#5 P.J. Cokema

@4: Over geld en cijfers valt veel te zeggen, maar is het niet absurd dat (het onderzoek nu even sterk chargerend) je door onkunde en werkdruk van verpleegkundigen grote kans hebt om het leven te komen in een ziekenhuis?

#6 mbmb

@5 dat is dus niet absurd, maar het gevolg van schaarste. en de kans is niet ‘groot’, maar ‘groter’. Dat is zeker niet hetzelfde.

Het is absurd om te denken dat als je ergens maar genoeg geld in pompt, dat dan ongeluk, pech, tegenspoed en menselijk falen als vanzelf worden uitgesloten.

en nu chargeer ik even :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*