Hele partijbestuur Groenlinks treedt af

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (19)

#1 Jack Random

Als ze nou die vier kamerleden verdelen over D66,VVD,PvdA en PvdD, de overgebleven GL-leden zelf laten bepalen van welke van die vier partijen ze lid willen worden, en de tent sluiten. Is dat misschien wat? Scheelt een hoop gedoe.

#2 Anoniem

Dat je VVD oppert als partij om in te op gaan zegt al genoeg over de reden van Sap’s falen.

#3 Bismarck

Kijk eens aan, de nodige reageerders worden op hun wenken bediend.

#4 Prediker

@3 – Tof Thissen in het ziekenhuis heb ik niet besteld hoor. Ik wil gewoon dat hij terugtreedt als leider van de Eerste Kamerfractie.

#5 Peter

Hou vast aan je idealen …

#6 Optimus Prime

Groenlinks, wanneer is de begravenis van deze uitgerangeerde partij?

#7 Kok

@6: ik denk eerlijk gezegd dat deze partij tegen beter weten in nog een tijdje aan de kunstmatige beademing wordt gehouden.

#8 Optimus Prime

@7, jammer dat Sap weg is, die heeft ervaring met het eruit trekken van stekkers.

#9 HPax

In SARGASSO ‘Het hele partijbestuur van GroenLinks treedt af’ dd 06.10. 2012, lezen we:
c 6: ‘Groenlinks, wanneer is de begravenis van deze uitgerangeerde partij?’

In SAGASSO ‘Jolanda Sap ook impopulair?’, dd 05.10.2012:
c 017: ‘Maar het lijkt mij ook dat GL niet meer te redden is.’
(Doormolen).
c 014: ‘De drukte om een clubje warhoofden’ etc.

Hoop, wanhoop en minachting voor zo’n ‘clubje’ (= GL 2012) drukken zich uit, maar zijn voorbarig resp. onterecht. Waarom dit zo is, leg ik uit. Een beetje diep steken was onvermijdelijk.

Groen-linkse politieke partijen (GLP-en) in Europa komen sterk overeen. In België werd zo’n partij* gesticht door een Jezuïet, vrij onlangs nog van het uitoefenen van zijn pedosexuele beschuldigd; zijn verweer was niet overtuigend. Een voorzitter van NL-GLP kon een notoire pedosexueel zijn, een straatvechter bracht het tot Groene Duitse minister van Buza; Cohn-Bendit, lid voor Groen in het EP, heeft ook iets vreemds met te jonge kinderen. Ik weet er nog meer. Deugnieten vind je bij alle partijen, maar bij GLP-en zijn ze kind aan huis. Structureel, niet incidenteel. NL-GL dus een syndicaat van deugnieten (Tara kanker Sing, Pornes, Rara).

Een tweede funderende ‘raison d’être’ van GLP-en vormen anti-partijen en stromingen die zich over Massa-Immigratie, allochtonisering en Islamisering onomfloerst zorgen maken. Dergelijke groeperingen worden door GLP-en steevast weggezet en – als het kan – zelfs justitieel vervolgd: als fascisten, extreem-rechts, racisten, populisten.

Dit doen die GPL-en met succes, door Hoogerhand** onweersproken. Dit is het mirakel: hun macht over schrik aanjagend ‘politieke’ concepten. Ze leggen er een ban mee over de hele samenleving. Het is een van de bewijzen dat de GLP-en het zenith van de modern-Westerse beschaving representeren, i.h.b. de ethische kant ervan

Niemand kan de GLP-en wat maken, hun voorzitters en stichters bewijzen het. Onder aanvoering van de Belgische GLP werd het Vlaams Blok (Belang), een grote formatie / beweging, duidelijk tegen Massa-Immigratie, Islamisering e.d. agerend, van de Belgische politieke macht uitgesloten. Uitsluiting!

Let ook op die Sap. Onmiddellijk naar haar nederlaag in sept. 2012 komt ze met de mededeling dat ze blij is met de teruggang van de PVV. Missie voltooid. Dat klopt. Strijd tegen ideeën en partijen als de PVV is ‘core-business’ van GLP-en.

Van lessen voor NL-GL 2012 is te verwachten dat zij met vrucht uit het wedervaren van buitenlandse Groene partijen zullen kunnen worden getrokken. En dit ‘wedervaren’ wijst er niet op dat onze samenleving voorgoed van haar verlost is,

In 1999 haalde de B-GLP bij verkiezingen 7% van de stemmen, in 2003 maar 2,43% en verdween zij parlementair, in 2010 kreeg zij 4, 38 % met 4 zetels. Vlaamse -, Belgische -. Federale -, Senatoriale zetels, ik ga het niet uitzoeken.

Gezien dit Belgische feit, de onveranderlijke vraagstukken en de culturele positie van GLP-en, mag ook van NL-GLP een wederopstanding worden gevreesd. De partij van de viezeriken zal het overleven. Personalia doet er niet veel toe.

#10 jeanclaude

Nu er over de kabinetsformatie niets te melden valt zijn de media heel blij met het gedoe in een wereldvreemd splinterpartijtje.

#11 kevin

@9 Smerige verdachtmakingen van kindermisbruik zijn nog erger dan een stuk van het electoraat racistisch noemen.

#12 HPax

Mijn historisch-analytische bijdrage c 09 aan Sargasso’s ‘posting’: ‘Hele bestuur Groenlinks treedt af’ , ondergaat een ‘negatieve rating’. Betreur ik dat persoonlijk, wetenschappelijk gezien kan ik er alleen maar blij mee zijn. Die rode telling is namelijk de bekrachtiging van mijn these luidend dat GL in NL een bijzondere culturele plaats inneemt.

Daden en personele samenstelling van andere groepen niet geduld, worden van GL straal genegeerd; ze schampen op haar culturele uitstraling af. Een politieke verkiezingsnederlaag verandert dat niet; GL blijft ethisch leidend, mijn ‘rating’ bevestigt dat.

In dit verband mag ik niet verzuimen – wat ik eerder wel deed – erop te wijzen dat prominente GL figuren aan het hof van de NL Koningin worden gezien. Van een zo’n type heb ik gelezen dat ze uitverkoren is geweest om de vrouw van de kroonprins in de NL cultuur in te leiden. Mijn hemel, hebben we nog meer getuigen nodig?

K keert zich met zijn c 11 tegen mij. Zijn ‘rating’ is zowat de omgekeerde van de mijne. Dit geeft ruimte voor bespiegeling en speculatie. In dit verband vallen mij begrippen in als: symmetrie, oppositie, relatie e.d. Wie waagt er zich inhoudelijk aan?
En om niet te vergeten, wie zwijgt stemt toe.

#13 Jos van Dijk

@9 ….ofwel hoe een reaguurder zich definitief ongeloofwaardig kan maken

#14 Prediker

Misschien een idee om – net als op Youtube – bijdragen met teveel negatieve stemmen in te klappen, zodat je die alleen hoeft te lezen als je dat écht wil.

Dan filtert de massa types als HPax er wel uit. En dat scheelt iedereen dan weer een hoop scrollen…

#15 M

@12;

“…Die rode telling is namelijk de bekrachtiging van mijn these luidend dat GL in NL een bijzondere culturele plaats inneemt…”

Wat, los van je verdere gezwam, enkel maar kolder is te noemen. Heel NL komt op Sargasso? Iedere GL’er heeft jou een duimpje naar benee gegeven? Van hen allen, die hier al dan niet komen, geven ze jou allemaal een duimpje?

Ik zal je een plezier doen, ter ere van je wetenschappelijke bagger. Zie bij deze nog een aantal duimpjes tegemoet.

#16 Jeroen Laemers

@Prediker: Ik ben überhaupt al geen fan van de plusjes en minnetjes, maar het verbergen van reacties zie ik nog minder zitten.

Ook minder populaire meningen kunnen zinnig zijn. En zo niet: zo heel veel moeite is het ook weer niet om de reacties van bepaalde reageerders te negeren.

#17 HPax

@ c 14 & c 16

In c 14 van die humorloze Dominicaan beluister ik de van verre aanrollende donder van banning en censuur.

Ik waardeer de vrijzinnige bijdrage van Laemers in c 16.
Vind verder die duimpjes OK.

#18 Bullie

In weerwil van het door Prediker in #14 tentoongespreide vertrouwen in de “wisdom of the crowds” werden bij heksenverbrandingen, pogroms en communistenjacht de verdachten ook “uitgefilterd door de massa”.

De massa is dom en gevaarlijk.
Elite, geef richting. En koester de H-en K-Paxen.

#19 ReinoutS

@18 Even redelijk blijven. In talloze online fora is het goed gebruik dat omlaaggemodereerde reacties worden ingeklapt (niet weggehaald!) zodat de discussie voor de overige bezoekers leesbaar blijft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*