Handelsblatt trolt met succes Franse megabank

Baudoin Prot, directeur van BNP Paribas deed vier weken over fiat antwoorden interview, om de door hen gegeven antwoorden vervolgens doodleuk terug te trekken.

Het Duitse Handelsblatt pikte dat niet en besloot op haar website de vragen te publiceren zonder de antwoorden. Dat had succes: de bank publiceerde alsnog de antwoorden op haar eigen webzijde. In het engels.

Helaas voor de bank is de run op die pagina zo groot, dat ze er uitligt. Een teken aan de wand?

Open waanlink

 1. 3

  Heb ik het nu goed dat trollen hier als een positieve actie wordt weggezet? Ik vind de actie van het Handelsblatt iig eigenlijk wel goed. Is daarmee trollen goed? Of is trollen hier niet het goede begrip?

  *licht verward*

 2. 4

  @3 Trollen is geen uitsluitend negatief begrip. Trollen is meestal gewoon een ander woord voor het oude begrip ‘stangen’ en dat kan positief uitpakken, zie ook hier.

 3. 9

  @6: Als je iets van zijn werk leest, dan sijpelt wel door dat trollen inherent slecht zijn en elfen overladen met positieve (nobele) eigenschappen.

 4. 10

  Maar is dit echt een Tolkieneske elfenstreek? Ik heb alleen de films gezien, maar mijn inschatting is dat Legolas zijn contactpersoon bij BNP Paribas een verontwaardigde brief zou schrijven, en dan voorlopig de zaak laten rusten. Eventueel zou hij na herhaaldelijk getergd te zijn persoonlijk bij hun hoofdkantoor langsgaan om ze onder dreiging van een gespannen boog te dwingen zijn vragen te beantwoorden. Bij wat Handelsblatt heeft geflikt denk je toch eerder aan een nobele trickster, en dat zijn Tolkiens elfen volgens mij toch niet echt.

 5. 13

  The situation is different in France: The three big ratings agencies, S&P, Moody’s and Fitch, all reaffirmed France’s top AAA rating.

  Um, ben ik nu gek?

  Bovendien zag ik de vraag ‘Und….?’ (p2 van antwoorden) helemaal niet terug op de website.

  Edit: aaah, hij heeft het ook over de val van Lehman Brothers, three years ago (dat was in 2008). Die Handelsblatt-link is ook uit 2011. ‘Waan van de dag’ is misschien een beetje overdreven voor iets dat zich twee jaar geleden voltrok.

 6. 16

  Natuurlijk een prima actie van Handelsblatt. Let wel even op de publicatiedatum: 12 oktober 2011. Dus om dit nu nog onder de “waan van de dag” te rangschikken is misschien wat overdreven.

  Edit: Ik zie nu dat Lapis, #13, dat ook al had gezien. Krijg je ervan als je gaat zitten telefoneren terwijl je net een reactie was begonnen…

 7. 19

  @18: Het nieuws van deze datum x jaar geleden kan anders ook best interessant zijn. Ik meen me te herinneren dat de ARD dat wel deed met de Tagesschau (van precies 20 jaar geleden, ergens diep in de nacht).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren