Groei zeeijs bij Antarctica verklaard door KNMI

En het komt door…. de opwarming van de aarde. We durven het bijna niet meer te zeggen.

Open artikel

Reacties (10)

#1 DrBanner

Aan de kop dacht ik dat het door KNMI kwam, kinematische natuurlijke metereologische interferentie.

#2 Hans Verbeek

Er is ook meer zeeijs in de Baltische Zee
http://www.thelocal.se/47154/20130405/#.UWHfSZPTrTp
Maar dat komt ook door de opwarming van het klimaat

#3 zazkia

en de zee slaat alle opwarming op waardoor de opwarming sinds 2000 vertraagt; http://www.newsdaily.com/stories/bre936084-us-climate-oceans/

#5 zazkia

Ja, dat is toch paradoxaal.Ongelooflijk. Dat zeewater blijkbaar zoveel warmte opslaat dat het leidt tot afkoeling aan de oppervlakte; en wat de mogelijke gevolgen daarvan kunnen zijn als dat zeewater weer aan de oppervlakte komt. Versterkte el nino’s, smeltend landijs, opwarmende golfstromen… Sjonge.

#6 majava

@2: nee, dat komt door de media. Ik zie helemaal geen record als ik data inkijk in plaats van verhaaltjes lees van deze of gene. In de link hieronder is het linkerkaartje de huidige situatie en de rechter die van het langjarig gemiddelde. Het is deels normaal en deels lager dan de normaal zo op het oog.
http://ilmatieteenlaitos.fi/jaatilanne

#7 Yevgeny Podorkin

En het landijs? Een wilde gok: afgenomen…

#9 majava

@8: ja, dat weet ik en het klinkt ook plausibel. Meteorologen kunnen zich ook prima vinden in zo’n uitleg, maar ik wil toch graag wat meer jaren hebben om uitsluitsel te hebben.

PS ook opgevallen dat de record koude in centraal en west Europa nergens meer te zien is in de mondiale temperatuur voor de maand maart! -nog geen reden om die records te vergeten hoor. Ik doe niet hetzelfde als de sceptici die flash-floods wegpoetsen met een maandoverzicht.

#10 Maxm

Niet dat ik de opwarming wil ontkennen maar kan het ter plaatse niet ook gewoon een koud jaar zijn. Want dat elke outlier tegenwoordig verklaard kan worden met de opwarming van de aarde lijkt nu ook niet echt waarschijnlijk of geloofwaardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*