1. 5

  Ja, dat is toch paradoxaal.Ongelooflijk. Dat zeewater blijkbaar zoveel warmte opslaat dat het leidt tot afkoeling aan de oppervlakte; en wat de mogelijke gevolgen daarvan kunnen zijn als dat zeewater weer aan de oppervlakte komt. Versterkte el nino’s, smeltend landijs, opwarmende golfstromen… Sjonge.

 2. 6

  @2: nee, dat komt door de media. Ik zie helemaal geen record als ik data inkijk in plaats van verhaaltjes lees van deze of gene. In de link hieronder is het linkerkaartje de huidige situatie en de rechter die van het langjarig gemiddelde. Het is deels normaal en deels lager dan de normaal zo op het oog.
  http://ilmatieteenlaitos.fi/jaatilanne

 3. 9

  @8: ja, dat weet ik en het klinkt ook plausibel. Meteorologen kunnen zich ook prima vinden in zo’n uitleg, maar ik wil toch graag wat meer jaren hebben om uitsluitsel te hebben.

  PS ook opgevallen dat de record koude in centraal en west Europa nergens meer te zien is in de mondiale temperatuur voor de maand maart! -nog geen reden om die records te vergeten hoor. Ik doe niet hetzelfde als de sceptici die flash-floods wegpoetsen met een maandoverzicht.

 4. 10

  Niet dat ik de opwarming wil ontkennen maar kan het ter plaatse niet ook gewoon een koud jaar zijn. Want dat elke outlier tegenwoordig verklaard kan worden met de opwarming van de aarde lijkt nu ook niet echt waarschijnlijk of geloofwaardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren