1. 1

  we kunnen het op zijn minst opmerkelijk noemen, dat er bepaalde doden/hitlists op internet zijn te vinden van extreemrechts en het OM doet daar niets tegen. Een Joke Kaviaar die louter haar literaire kunsten uitoefent om de misstanden van het migratiebeleid aan de kaak te stellen, wordt afgevoerd en beschuldigd van terrorisme&opruiing.

 2. 3

  De BVD/AIVD/politie hebben altijd een obsessie gehad voor ‘links’ activisme, en een blinde vlek voor rechts activisme. Iets met persoonlijke voorkeuren van de medewerkers/organisatie, geloof ik.

 3. 5

  In Nederland is rechts extremisme normaal dus wat kan het OM doen?
  Je mag het niet zeggen maar de PVV en Geert wilders is rechts extreem en volledig salonfaehig. Het rechts extremisme is in de loop der jaren geevolueerd, ze vormen nu allianties met Israel, orthodoxe christenen, homo’s enz. Een verwarrende en diffuse situatie. Ondertussen beleven ambtenaren, politici en andere opportunisten en psychopaten en alcoholisten gouden tijden maar troost is dat het onvermijdelijk een keer totaal mis zal gaan maar dan zien we wel weer verder.

 4. 6

  Is d’r wel eens een realityshow geweest waarbij 5 politieagenten en 5 krakers in een hok moesten zitten? Dat lijkt me nl. best lollig. Voor beide groepen. Voor die politieagenten om te zien dat krakers ook zo hun manieren hebben om iets van orde te handhaven, en voor krakers om te zien dat politieagenten ook maar meelopers zijn.

 5. 8

  Misschien hebben AIVD en politie wel meer aandacht voor links activisme, omdat dat gewoon meer gebeurd hier in Nederland. Sciencelink, nertsen ‘vrij laten’, Pim Fortuyn, de vrouw van Janmaat, rara, et cetera.
  Natuurlijk mogen die brandbommen op moskeeën niet bagatelliseren, maar ik heb toch wel het idee dat linkse activisten een stuk efficiënter en doortastender zijn dan rechtse.

 6. 9

  Die nazi’s waren potdomme altijd al homo’s. Elke nacht de nacht van de lange snikkels! Maar als het onvermijdelijk een keer totaal mis zal gaan, dan zien we inderdaad wel weer verder. Goeie observaties, Johan!

 7. 11

  Hier zitten de extremisten gewoon in het parlement en mogen ze de regering gedogen… Voor volk en vaderland, die Fahne hoch, die Reihen fest geschlossen.

 8. 14

  @Olav: Wij populisten hadden ooit een positie in de marge, maar we zijn sterk geëmancipeerd. De geest is uit de fles, we willen niet meer terug, we hebben eraan geroken. “begeerte heeft ons aangeraakt” zoals de oude socialisten het zouden noemen.

  Onze tegenstanders hebben als eens mijn beoogde volksvertegenwoordiger afgeknald. Ze hebben al eens mijn favoriete columnist (vzmh) afgeknald, maar uiteindelijk houdt dat ons niet tegen. We willen niet meer terug, we hebben eraan geroken.

 9. 15

  Jullie tegenstanders ? dat was 1 sneue dierenactivist.
  Je echte tegenstanders wilden juist dat hij bleef leven,dan kon hij tenminste door de mand vallen.
  Martelaren zijn vergif voor de samenleving,het heeft jullie juist een boost gegeven.

 10. 18

  @L.Brusselman: Ja, ja einzelganger. De politiek heeft Nederland de afgelopen 25 jaar zo georganiseerd dat mensen als Geert Wilders niet zonder beveiliging over straat mogen. Men heeft Geert Wilders zelfs al eens laten onderduiken. Het is een veel structureler probleem. Men moet beseffen dat men Wilders gewoon fysiek met rust moet laten, ook al heeft hij een afwijkende mening.

 11. 20

  De politiek heeft Nederland de afgelopen 25 jaar zo georganiseerd dat mensen als Geert Wilders niet zonder beveiliging over straat mogen.

  Dat is dan toch goed? Stel je voor hij kreeg die beveiliging niet. Bravo voor de politiek!

 12. 21

  Het is een grote samenzwering alleen maar om te voorkomen dat rechts extremisten de kans zouden krijgen ?Nu geef je politici toch echt te veel krediet,die waren veel te gefixeerd op links extremisme in die tijd.
  En bezig de neo liberale ideeen van de VVD te verwezenlijken.Ze zagen het juist niet,dat is toch jullie verwijt ?Dat politici geen oog hadden voor jullie.

 13. 26

  Ok. Dus vandaag Partij voor de Vrijheid en morgen Partij voor Wat er Morgen Populair is. Of eigenlijk Partij voor Wat er nu Weer in de Mode Is.

  Wij van de PVWENWIDMI vinden dat tieners in deze winter met glimmende, gewatteerde jassen moeten rondlopen. Ok dat is een legitiem politiek standpunt.

 14. 29

  Johan, ik had destijds genoeg op beide heren aan te merken maar toch vermoed ik dat zowel Fortuyn als Van Gogh wel een kleurrijke mening gehad zouden hebben over het schorem dat nu de PVV heet, inclusief de Geblondeerde. Als Van Gogh niet was doodgeschoten/-gestoken dan zou hij zich wel doodgelachen hebben om de afschuwelijke domheid van dat kwaadaardig volk, dat zichzelf nog serieus neemt ook.

  Trouwens, je kunt voor mijn part ook hartstikke de zee inlopen met je “wij populisten” en dergelijke retorische onzin waarmee je wil laten lijken dat je heel wat voorstelt. Spreek nou maar gewoon voor jezelf i.p.v. de nepwoordvoerder uit te hangen.

  En poets je laarzen nog maar eens. Dat vinden fascisten toch lekker?

 15. 30

  Niemand had zich kunnen voorstellen dat neonazi-terreurorganisaties in Duitsland konden bestaan, zei minister Friedrich van Binnenlandse Zaken’ ..

  ‘Dat kon hij wel degelijk weten’, zegt onderzoeker Wilhelm Heitmeyer (WH). Extreem-rechts geweld (ERG) werd structureel weggedrukt als randverschijnsel.’

  Ik geloof niet dat WH de waarheid spreekt. ERG werd niet ‘weggedrukt’. ERG werd zelfs verzonnen als het er niet was; het moest er zijn. Neem Dordmund 1997.

  Daar kwamen een jonge Turkse moeder en haar twee zoontjes door brand om het leven. ‘Jong-Turken’ ontstaken in woede over het racisme dat oorzaak ervan zou zijn en daar werd uiteraard over gepubliceerd. Ook of juist door Turkse journalisten die vóór het verschijnen van het (hun) verslag al wisten dat de beschuldiging met racisme door valse getuigenissen was ingegeven.

  De socioloog Heitmeyer heeft het allemaal onderzocht en begrijpt die Turkse journalisten niet. Ik wel. Hij schrijft of laat schrijven: ‘Wie heeft er belang bij als zoiets wordt gepubliceerd’? Zo’n verzuchting lijkt mij typisch voor een socioloog.

  De waarheid die ten slotte in Dortmund uitkwam, was dat de kinderen zelf oorzaak van de brand waren geweest. In een slaapzak vond de politie een wegwerpaansteker. De drie ‘getuigen’ van racisme trokken hun verklaring in.

  Onze Heitmeyer heet J. van Donselaar (vD), antropoloog geloof ik uit Tilburg en gelieerd aan de A. Frank Stichting. Nou dan weet je het wel, altijd o.m. in zijn boek ‘De Staat Paraat? op zoek naar ERG en het maar niet kunnen vinden. Niet echt tenminste. Voorbeeld.

  Op ‘30 maart 1996’, noteert vD. nauwkeurig, ‘demonstreerden rechts, en daarna links, legitiem in Leerdam. Grootscheepse rellen bleven uit, maar’, schrijft vD: ‘De massaal aanwezige politie kon echter niet verhinderen dat enkele Molukkers jacht maakten op extreemrechtse activisten’. Over deze gebeurtenis voeg ik aan wat van Donselaar heeft verteld de volgende informatie toe.

  Van een onderdeel van de Molukse ‘jacht’ heeft een krant een foto afgedrukt die na aftrek van de bijbehorende text en met journalistieke limieten rekening gehouden nog duidelijk genoeg is. En voor sommigen naar zal blijken té duidelijk. Want wat laat de foto zien en welke gevoelens roept hij op? Een anthropoïde figuur lijkt boven op het lichaam van een ongelukkig omhoog kijkende ‘skinhead’ te staan springen, als een shaman in trance. Of is hij ‘high’? Misschien maakt het weinig verschil. Omdat het zich bij andere uitmonstering ook met een inbrekersmuts heeft vermomd, is het wezen sociaal moeilijk te determineren. Vrij klein en tenger. Een Hollander? Werkelijk een sadistisch schouwspel, een oordeel waarvan de subjectiviteit zich door steun van onverdachte zijde laat opheffen.

  Weinig dagen na het ellendige voorval stond in diezelfde krant een brief afgedrukt waarvan de opsteller het blad verzoekt zulke foto’s niet meer aan te nemen of af te drukken, of zoiets. De schrijver was lid van een antiracistische organisatie en vond dat de foto een stigmatiserende werking had. Nota bene: ik citeer uit het geheugen, maar ik ben ervan overtuigd dat wie op verificatie staat vrij gemakkelijk alles aan de (recente) bronnen kan toetsen.

 16. 33

  Theo van Gogh (vzmh) kon spotten met rechts, daar heb je gelijk in. Hij had ook een weinig vriendelijke mening over het overgebleven LPF-clubje na de dood van de ‘Goddelijke kale’.

  Toch is hij altijd redelijk mild gebleven over de mensen die LPF gestemd hadden. Ik heb overigens nooit LPF gestemd. Ik stem niet op een dooie en de overgebleven LPF-ers hadden te weinig laten zien.

  Ook een goede column vind ik: “Onze burgemeester”. Als je die goed op je in laat werken begrijp je dat het onbestaanbaar zou zijn geweest als Joop Cohen Minister President zou zijn geworden.

  link: http://www.theovangogh.nl/metro_50.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren