1. 2

  Ik heb de lijst van Genocide Watch bekeken, en opvallend is dat ze het begrip ‘genocide’ ruim nemen. Alle landen waar op enigszins grote schaal politiek geweld plaatsvind hebben niveau 7, ‘genocide’. Echter, de schaalgrootte, slachtoffergroepen en oorzaken verschilt dusdanig dat het erg weinig zegt als een land op code 7 staat. Er is nog een wereld van niveauverschil mogelijk binnen niveau 7.

  ‘Afrikaner’ maakt hier handig gebruik van. ‘Genocide’ doet beelden opdoemen van volle treinen en stapels lijken langs de kant van de weg, maar een niveau 7 op de Genocide watch list is nog geen Rwanda 1994.

 2. 6

  Het lijkt erop dat genocidewatch ook nogal kanten kiest in conflicten. In Afghanistan bijvoorbeeld zouden aanhangers van de regering slachtoffer zijn en de Taliban pleger van genocide, terwijl getalsmatig het omgekeerde waar is. Er worden veel meer (verdachte) aanhangers van de Taliban gedood dan aanhangers van de regering. Daarnaast vallen er natuurlijk nog de nodige doden in feitelijk ongerelateerd geweld dat de verschillende krijgsherengouverneurs van Karzai gebruiken om hun macht te behouden/uit te breiden.

 3. 7

  Door je reactie ben ik die “stages” ïs gaan bekijken – kloppen die dan eigenlijk wel? Volgens mij niet. Om maar iets onaardigs te zeggen over het land: zijn ze eigenlijk wel in staat tot zoiets als “organization” en “preparation”? Ook de “polarization” klopt niet helemaal, want steeds meer vrouwen zijn slachtoffer van geweld, ongeacht hun huidskleur, volgens mij.

  Maar er schijnen een paar mooie natuurgebieden te zijn, dat dan weer wel.

 4. 8

  Zo is dat, er wordt tegenwoordig zo ongenuanceerd gedaan over genocide. Het bewust aansturen op het al dan niet voor een deel elimineren van groepen mensen op basis van hun nationaliteit, etniciteit, ras of religie is iets wat we zeker in verschillende gradaties moeten beschouwen.
  Als ik spleetoog zeg tegen zo’n hardwerkende chinees in het restaurant vind men dat tegenwoordig ‘racisme’. Ook al zo ongenuanceerd. Racisme doet beelden opdoemen van negers achter in de bus, een klein beetje racisme mag gewoon, kan je prima bagatelliseren.

 5. 9

  Ik denk dat eerder de ontvangende kant, de etnische minderheden, en niet de heersende meerderheid, bepalen tot hoever een racistische opmerking mag gaan. Jij gaat niet voor die Chinees bepalen of hij dat ‘spleetoog’ van je wel of niet moet pikken van je.

 6. 11

  Mijn punt is juist dat het begrip ‘genocide’ zoals genocidewatch dat gebruikt heel wat breder is dan ‘Het bewust aansturen op het al dan niet voor een deel elimineren van groepen mensen op basis van hun nationaliteit, etniciteit, ras of religie’.
  Zo valt geweld tegen vrouwen er ook onder; dit zal zelden een bewuste campagne zijn en al helemaal niet gericht op het elimineren van deze bevolkingsgroep.

  ‘Genocide’ vinden we allemaal verschrikkelijk en urgent, terwijl ‘genocide’ zoals genocidewatch dat begrijpt echt niet door iedereen even urgent wordt gevonden. De term genocide wordt door hen dan ook gebruikt om daar wat aan te veranderen.

 7. 12

  Plaatsing in niveau 7 kan ook slaan op ‘politicide’. Als je op ‘Genocides & Politicides’ klikt onder het kopje ‘Genocide’ dan staat er: “Those countries at Stage 7 are currently at the mass killing stage. They are highlighted in bold type. They have active genocides, recurring genocidal massacres, or (!) ongoing politicides. They are erupting.” Dus als alle ‘school shootings’ in de VS politiek gemotiveerd waren geweest dan hadden de VS zich misschien ook op niveau 7 bevonden. NB ik ben het wel je eens dat plaatsing onder niveau 7 kanttekeningen geplaatst kunnen worden.

 8. 13

  Zo goed had ik inderdaad niet gekeken; ze zeggen zelf dat ze een brede definitie hanteren. Het gaat er mij niet om dat het geweld wat plaatsvindt niet erg is, maar dat er begripsinflatie optreed: hoe breder de definitie genocide wordt, hoe meer het gaat samenvallen met ‘relatief veel doden door geweld’, en hoe communiceer je dan nog als er echt een tweede rwanda zit aan te komen.

 9. 14

  “Genocides and politicides are the promotion, execution, and/or implied consent of sustained policies by governing elites or their agents – or, in the case of civil war, either of the contending authorities – that are intended to destroy, in whole or part, a communal, political, or politicized ethnic group.

  In genocides the victimized groups are defined by the perpetrators primarily in terms of their communal characteristics. In politicides, by contrast, groups are defined primarily in terms of their political opposition to the regime and dominant groups.”Assessing Risks of Genocide and Politicide

  De juiste vergelijking zou dus zijn: als de Tea Party radicaliseert tot op het punt dat het okee is om links-progressieven dood te schieten, rechtse radiohosts dit actief aanmoedigen, en Republikeinse politici hierin mee gaan, en er vinden wekelijks moorden op Democraten plaats, dan is er sprake van beginnende vormen van ‘Politicide’.

  Politicide, dat is Pol Pot die de intellectuelen en stadmensen uit laat moorden, of Mao die de bourgeois-klasse uitroeit omdat ze een foute politieke mentaliteit hebben.

  – Hé, ik zit onder het verkeerde nummertje. Nou ja…

 10. 15

  Overigens gaat het wel de verkeerde kant op in Zuid-Afrika onder de Zuma, die geen nepotisme vreemd is. Een vergelijkbare situatie als in Zimbabwe, waar de blanke bevolking al grotendeels is weggejaagd ligt op de loer. Toegegeven, de blanken in Zuid-Afrika hebben in het verleden ook niet hun beste kant laten zien, maar dat kun je toch moeilijk hun nakomelingen (de verheerlijkers van de AWB uitgezonderd) nadragen.

 11. 16

  Er is wel een verschil met Zimbabwe, en dat is dat Zuid-Afrika een democratie is, en ik zie dat niet zo snel veranderen. Een groot probleem voor Zuid-Afrika was lange tijd dat er geen geloofwaardige oppositiepartij bestond die voor alle Zuid-Afrikanen geloofwaardig was, waardoor het ANC kon doen wat ze wilde. Zo’n oppositiepartij lijkt er met de DA, die steeds meer moeite doet om ook zwarte kiezers te trekken, nu wel te komen.

 12. 17

  Moses ging den Berg hoch,
  Sah im Tal das puberale Gequengel,
  Machte zehn Regel,
  Ging den Berg wieder hinab,
  Und sagte zu den Leuten,
  “Wenn wir all diese Regel beherrschen,
  Sind wir erwachsen und frei”.
  Und ligatis manibus für die Unbeherrschbare,
  Und den Mund geklebt für die Übele.

 13. 18

  Ik zie dat toch wat minder rooskleurig. De democratie functioneert er nauwelijks, de DA is niet veel meer dan een margepartij en het ANC harkt bijna 2/3e van de stemmen binnen. Binnen het ANC vieren corruptie en vriendjespolitiek hoogtij. Ondertussen gaat het economisch niet goed. Niet alleen met de blanken (die gediscrimineerd worden), maar ook niet met veel zwarten, die ook met stijgende werkloosheid te kampen krijgen.

 14. 19

  17 verklaard. God is een definitie in de context van een axioma: In dit geval en in bijna alle gevallen:1) die alles weet, die de touwtjes in handen heeft, die kan laten gebeuren, de goden zijn de gepersonificeerde gebeurtenissen zelf 2,3) Mensen die pretenderen en acteren alles te weten, alle touwtjes in handen hebben, van alles kunnen laten gebeuren niet aanbidden/ aanhoren en geen herdenking (= standbeeld) voor oprichten, 4) Ga goed om met de erfenis van je ouders, 5+) Algemeen: De neigingen geen kans geven.
  Waar zijn de échte (deel)problemenoplossers / echteproblémenoplossers (Die zul je toch echt bij de mensen moeten zoeken, want … toch niet wéér God?). Adviseurs zijn er zat.
  Extra’s: Wat is het verschil tussen planten en dieren? Planten staan stil, en dieren lopen rond, voor dat lopen is een besturingssysteem nodig, dat zit in de kleine hersenen. En de rest van de hersenen, de grote hersenen? Daar zitten de verzinsels en de ingeslagen gewoontes. Man ist glücklich wenn die Musculatur entspannt ist. Gut dass es Frauen gibt: damit kann man schöne Dinge machen.

 15. 21

  De DA is geen marge-partij in de West-Kaap, waar ze de grootste partij zijn, en ze haalden landelijk 23 % bij de laatste verkiezingen in 2011, waarmee ze met afstand de grootste oppositiepartij zijn, terwijl ze in 2009 nog maar 16% haalden. Ik verwacht bij de volgende verkiezingen in 2014 dat ze voor het eerst echt goed tegengas kunnen geven, en dat het ANC echt zijn best moet doen om de stemmen binnen te halen, en het zou me niets verbazen als ze in 2019 serieus een gooi kunnen doen naar het presidentschap. De komende jaren hangt veel af van hoe het ANC de kwestie Malema aanpakt, maar ik weet niet wat electoraal gezien daar de verstandigste tactiek is (moreel gezien moeten ze hem gewoon uit de partij gooien). Als hij uit de partij wordt gezet dan zal Malema een nieuwe partij oprichten die toch wel wat mensen wegtrekt bij het ANC, als hij bij het ANC blijft zullen veel gematigde kiezers afhaken. Ik lees voor mijn werk regelmatig een krant uit Kwa-Zoeloe Natal, gericht op zwarten, en de DA krijgt daar meer pers dan alle andere oppositiepartijen bij elkaar (en dan over hun standpunten, niet over schandalen in de partij), ook als het gaat om regionale en locale zaken (terwijl regionaal daar de Inkatha groter is) dus kwa publicitieit doen ze het erg goed. Het grote probleem voor hen is om meer zwarte stemmen te krijgen, maar zoals ik zei, ze zijn daar IMO erg bewust mee bezig (zo is hun leider in het parlement sinds kort een jonge Zoeloevrouw). Als ze dat lukt dan zijn ze een geloofwaardig alternatief voor het ANC, vooral voor de middeklasse, blank, kleurling, Indisch én zwart.

  (ik ben het er mee eens dat de huidige ANC eregering het niet goed doet, al hebben ze wel te maken met een economische crisis waar ze niets aan kunnen doen, en ontzettend corrupt is. Ik heb trouwens niet de indruk dat het onder Zuma wat dat betreft erger is dan dat het onder Mbeki was. Maar ik maak me het meeste zorgen om de opkomst van Malema, de zwarte Wilders)

 16. 22

  Van mijn boer-skype-kontakt daar begrijp ik dat er al een tijdje gebivakkerd wordt bij z’n poort..hij is bang.

  quote:

  Kaapstad – As boere die meeste van hul grond aan die armes afstaan, het hulle geen rede om misdadigers of plaasaanvalle te vrees nie, het Julius Malema, ANC-jeugleier, Vrydagaand gesê.

  “Wittes het geen rede om ons te vrees nie. As jy 1 000 ha het, en jy gee ons 800 ha, dan deel ons almal daarin. Dan is daar geen rede om te vrees dat misdadigers jou sal aanval nie, want dan is ons almal gelyk.
  unquote.

  Afgelopen 10 jaar zijn 1 miljoen boeren vertrokken. Veelal naar buurlanden zoals Botswana waar ze met open armen worden ontvangen.

  http://www.infozuidafrika.be/nieuws/blanke-boeren-van-zuid-afrika-emigreren-naar-de-buurlanden

 17. 24

  Haast elke dag worden blanken geexecuteerd zoals uit onderstaand blijkt. Er gaan geuchten dat er 1000 rand wordt betaald voor het doden van een Afrikaner

  http://www.beeld.com/Suid-Afri​ka/Nuus/Huishulp-vind-2-met-ko​pskote-20111102

  Huishulp vind 2 met kopskote
  http://www.beeld.com
  Die polisie het gistermiddag nog na ’n motief gesoek nadat ’n egpaar van Verwoerdpark in Alberton aan die Oos-Rand in die nag elk met ’n koeël in die kop koelbloedig “tereggestel” is.

 18. 25

  Haast elke dag worden blanken geexecuteerd zoals uit onderstaand bericht blijkt. Er gaan geuchten dat er 1000 rand wordt betaald voor het doden van een Afrikaner

  Huishulp vind 2 met kopskote
  http://www.beeld.com
  Die polisie het gistermiddag nog na ’n motief gesoek nadat ’n egpaar van Verwoerdpark in Alberton aan die Oos-Rand in die nag elk met ’n koeël in die kop koelbloedig “tereggestel” is.

 19. 27

  Oproep tegen racisme en voor verdraagzaamheid van Afrikaners

  “Die Afrikaner is voor ‘n kruispad en staar geweldige uitdagings in die gesig. Ek doen ‘n ernstige beroep op alle vredeliewende Afrikaners om soos een man op te staan en ons stem uit te roep TEEN rassisme. Hoe meer ons soos een man opstaan en betrokke raak by organisasies soos OASE hoe groter die moontlikheied dat ons simpatie EN SELFBESKIKKING sal kry. Die ver regse en ultra regse is by verre in die MINDERHEID en moet as sulks ook behandel word met die nodige teenkanting wat dit toekom. Hulle kom ongelukkig oral in die wereld voor, nie net in Suid Afrika nie. Daarom kan ons nie beoordeel word oor wat ‘n klein groepie mense kwyt raak nie. Die meerderheid vredeliewende Afrikaner erken die inherente reg van alle lede van die mensdom van die planeet, om met waardigheid en gelykheid behandel te word, en wat die fondasie van vryheid, geregtigheid en vrede sal waarborg in die wereld. Ons pleit dus as meerderheid Afrikaner, dat julle ons pleidooi in oorweging sal neem, nie op grond van ‘n paar ulktra regse uitsprake nie, maar op grond van die oorlewing en voortbestaan van ‘n lieflike en wonderlike kultuur wat van onskatbare waarde vir die mensdom inhou.”

 20. 28

  Ik neem aan dat dit een retorische vraag is en ironisch bedoeld wordt. Hoe dan ook, een mooie overstap naar: Discrimineren* en combineren (wat je met blokken spelen doet) zijn toch echt kleuterschoolse activiteiten, totdat iemand zegt, tot in de universiteiten toe, dat dit niet mag. Sex is niet alleen een neiging, maar ik zie het ook als een hormonale drang, daar kun je niets tegen doen, ook als je van te voren nooit een voorbeeld gezien hebt, het zit in een dier, want minstens twee moet de soort voortzetten. Er zijn honderden voorafgaande situaties, handelingen, gebeurtenissen, gedachten, verzinsels, gewoontes – bij ieder mens en dier anders – **die tot ontspannen spieren leiden en daarmee tot een geluksgevoel**. Und es gibt viel schöne Dinge, die man mit eine Frau machen kannst und ihr glücklich macht. Nogniettevredenheid laat ik even buiten beschouwing.
  5+ kan worden uitgebreid met: …, die niet gewaardeerd worden door de maatschappij, maar is eigenlijk een zwaktebod.
  En nu nóg een puzzle, combineer 4 met: Als je wilt weten wat échte criminaliteit is, ga dan naar de meest criminele stad van de wereld: Port Morresby ( dat was in 1995). En je weet ook waarom.
  * Ik ben niet van plan álles uit te leggen. (van crimen = zeef, in de hersenen dus)
  **Totdat ik ergens lees of iemand mij iets totaal anders vertelt, houd ik dit aan.
  Nu heb ik voorlopig alles verteld wat ik wilde vertellen. Meer in een ander draadje over een onderwerp waarvan ik denk verstand te hebben.

 21. 29

  Censorbugbear Reports
  Gruesome murders, rapes, mutilation-rapes, just routine in South Africa; http://nolstuijt.wordpress.com​/2011/11/04/gruesome-murders-m​utilations-rapes-tortures-just​-routine-in-south-africa/

  Database bijgehouden door ex journalist A.Stuyt, alle inforatie is gecheckt, doorkkikken op Adriana Stuyt me de laatste informatie over moorden in Zuid-Afrika en wordt elke dag bijgewerkt.

  gruesome murders, mutilations, rapes, tortures – just routine in South Africa
  nolstuijt.wordpress.com
  Farmitracker summary Nov 4 2011 Summary: Parrot-breeders Don and Jackie du Plessis murdered: couple threatened they would be ‘killed like Eugène Terre’Blanche’; Farmer Sean Schutte killed, bro…

 22. 31

  Afrikaner; houd eens op met dat gespam. Je linkjes doen het bovendien niet eens.

  Verder valt me op dat je alleen met blanke slachtoffers van geweld door zwarten aankomt, maar niet met zwarte slachtoffers van zwart geweld (moorden, berovingen, verkrachtingen). Terwijl dat er veel meer zijn.

  Geweld (ook gemeenschappelijk geweld) is al decennialang een plaag in Zuid-Afrika. Hier is een berichtje uit 1992 van Stanford University, waarin melding gemaakt wordt van een activist die een aantal hypothese langsloopt wat de oorzaken van dat geweld zouden kunnen zijn. Dat is al twintig jaar geleden.

  Verschil is dat blanken er nu ook het slachtoffer van worden, en ja, dán is het nieuws. Als een blanke vrouw bruut wordt verkracht door een bende zwarten, dan spreekt dat namelijk tot de blanke verbeelding. Als er echter een zwarte vrouw wordt verkracht door een bende zwarten, dan zijn dat beesten onder elkaar… Toch, Afrikaner?

 23. 32

  @ Prediker Het gaat om etnisch geweld tegen de Boeren. Het gaat er helemaal niet om of die boeren rechts, links, dik of dun zijn. Het gaat er zelfs niet om of die boeren wit zijn. Punt is dat genocide dreigt.

  Je Pavlov-reflex is om te vergelijken, vergoeilijken, verklaren, ontkennen, enz, enz. Alles behalve luisteren. Er dreigt genocide. Nog een keer: er dreigt genocide. Geen 2 genocides zijn gelijk, maar Genocide Watch praat geen poep. In het ANC krijgen de zwarte racisten (ja, die bestaan) steeds meer macht. Zij propageren geweld. Juist, omdat de zwarte bevolking jarenlang slachtoffer was van het misdadige apartheidsregime, zou je extra op de hoede moeten zijn!

  Duitsers voelden zich slachtoffer na WO 1 we weten hoe dat is afgelopen. Turken voelden zich slachtoffer na Balkanoorlog, Armeniers betaalden de rekening. Hutu’s voelden zich slachtoffer van Tutsi’s, begin je een verband te ontwaren?

  Is het zo moeilijk voor te stellen dat de rol van dader en slachtoffer kan wisselen en vice versa? Erg he, vooroordelen?

 24. 33

  “Het gaat om etnisch geweld tegen de Boeren. (…) Het gaat er zelfs niet om of die boeren wit zijn. Punt is dat genocide dreigt.”

  Je spreekt jezelf nu driemaal tegen in één zin, waarin je één punt naar voren probeert te brengen.

  Sinds wanneer zijn Boeren (met een hoofdletter) een etnische categorie? Indien zo, welke etnische kenmerken hebben ze dan met elkaar gemeenschappelijk? Hoe onderscheiden die zwarte racisten die Boeren eigenlijk van ‘hun eigen mensen’?

  Ik heb geluisterd naar Afrikaner. Ik heb zelfs dit waanlinkje gemaakt van zijn link van Genocidewatch omdat ik vind dat die geen poep praten.

  Maar hoe meer postjes van Afrikaner ik bekijk, hoe meer me duidelijk wordt dat hij zelf gewoon een blanke racist is, die een Apartheidsmentaliteit mee naar Nederland heeft genomen, en simpelweg een afkeer heeft van kleurlingen. En daar word ik heel recalcitrant van.

 25. 34

  @ Prediker
  Boven deze rubriek staat: Genocide watch: Zuid-Afrika koerst af op genocide blanke bevolking. Misschien is dit meneer de Prediker niet opgevallen, maar daar gaat deze draad over. En wat ik en u vinden doet er verder niet toe, met deze titel wordt er aandacht aan dit probleem gegeven. En als u sommige zinnen van mij uit zijn verband gaat rukken, dan geeft u blijk dat u een muggezifter bent en mij al bij voorbaat de mond wil snoeien. U geeft verder blijk geen inzicht te hebben in de situatie daar, als u al het verschil al niet weet tussen een Boer en een Afrikaner. U komt aanzakken met een link uit 1992, intussen zijn we 19 jaar verder en zou het kunnen dat die informatie sterk verouderd is? Verder begint u gelijk al met beledigingen en bedreigingen. Dat geeft blijk dat u een onverdraagzaam persoon ben. Ik ben geen Afrikaner, ik ben Rotterdammer al heel me leven dus die conclusie klopt ook al niet. Dus u valt al bij voorbaat door de mand, u slaat de plank helemaal mis. Ik kan dus ook geen apartheidsmentaliteit naar Nederland meegenomen hebben. Misschien bent u blijven steken in de anti-apartheidsdbeweging van de jaren 80, maar intussen zijn we 30 jaar verder. En meneer de Prediker laten we bij het onderwerp blijven en niet afdwalen met u verdachtmakingen. En u maakt een link van kleurlingen, die link verwijst in een chatgesprek met een dame over Marokkanen en wat ik intussen daar mee meegemaakt heb. U rukt de zaken weer uit zijn verband. Ik wens het u niet toe wat ik met deze mensen heb meegemaakt. Moet ik u nu serieus nemen als u vraagt hoe de zwarte racisten de Boeren moeten onderscheiden van hun eigen mensen? Zou het om de kleur gaan, waar deze rubriek mee begonnen is? Veel geschreeuw en weinig wol wat u betreft.

 26. 36

  “Ik ben geen Afrikaner, ik ben Rotterdammer al heel me leven dus die conclusie klopt ook al niet.”

  Ja, heel raar dat ik denk dat iemand die zich ‘Afrikaner’ noemt en zich beklaagt over het lot van blanke Boeren in Zuid-Afrika een authentieke Afrikaner is en geen oerhollandse neppert.

 27. 40

  Politicide, dat is Pol Pot die de intellectuelen en stadmensen uit laat moorden, of Mao die de bourgeois-klasse uitroeit omdat ze een foute politieke mentaliteit hebben.

  – Hé, ik zit onder het verkeerde nummertje. Nou ja…

  Zit u weer onder het verkeerde nummertje of misschien in de verkeerde rubriek. U geeft blijk een slordig persoon te zijn.

 28. 41

  Jeremia 13:23 –

  Kan een Ethiopiër zijn huid veranderen,
  of een panter zijn vlekken?

  Dan zoudt gij ook in staat zijn goed te doen,
  gij, die gewend zijt kwaad te doen.

 29. 49

  Op de een of andere manier lijkt ’t een beetje op dat andere land, waar de “oorspronkelijke bewoners” vinden dat ze recht hebben op de grond die al eeuwenlang door andere mensen wordt bewerkt, en hen eraf jagen door bijvoorbeeld hun olijfgaarden te vernietigen.

 30. 50

  049
  Het ligt daar heel anders. Het land is 50x Nederland en heeft nu 50 miljoen inwoners. Begin 19 eeuw had het land maar 4 miljoen inwoners dus zeer dun bevolkt. Zo ver ik weet, zijn de boerderijen van de Afrikaners vooral gevestigd op het hoogveld en was dat gebied toen zij daar kwamen zo goed al onbewoond. Ik denk zo iets als het Midden Westen van de VS in 1850, toen zwierven daar wat indianenstammen rond, vooral jagers. Die indianen zijn grotendeels uitgeroeid door de kolonisten daar en dat is in SA niet gebeurd. Dat is ook door oorlog maar ook door aankoop gegaan. Een klein deel van het land wordt maar gebruikt voor landbouw en er zijn geloof ik nog maar 12.000 Afrikaner boerderijen over, als ik het goed heb van de 65.000. Als dat verder door gaat is de kns op hongersnood groot en door die afname zijn ongeveer 1 miljoen zwarte landarbeiders zonder werk gekomen. Veel Afrikaner boeren zijn vermoord of zijn ergens anders begonnen. Is niet te vergelijken met Israel. Die Joodse kolonisten zijn inderdaad soms agressief. Ik zie de vergelijking niet

 31. 52

  @Ernest
  Misschien wel, ik ben ook maar een leek. Van de boerderijen die aan het ANC verkocht zijn of onteigend zijn is nog maar 10% produktief. Omdat de zwarte bevolking nog geen goede kennis heeft van boeren of niet hun cultuur is. Commerciele landbouw wordt meer door de Afrikaners gedaan en de zwarte bevolking boert meer voor eigen onderhoud. Dat is ook een groot cultuurverschil. Het onteigenen van grond in Zimbabwe is op een ramp uitgelopen, haast alle onteigende boerderijen staan leeg en er heerst hongersnood. 5 miljoen Zimbabwanen zijn naar Zuid-Afrika gevlucht en dat is ook een probleem voor de zwarte bevolking. Niet genoeg werk en rassenonlusten onderling. Daardoor is er ook veel geweld voor alle bevolkingsgroepen.

 32. 54

  Kijk, dit is de Afrikaner:

  184 – En het is niet mijn Bosma, ik ben van een andere politieke groepering. (…) En wat Bosma zegt, moet hij weten, ik laat me er niet door opjutten.

  191 – Je begint weer over links, daarvoor moet je bij Bosma zijn, niet bij mij.

  293 – Ik ben niet zo ingevoerd in bosma.

  306 – Ik heb me eigenlijk nooit zo verdiept in meneer Bosma, jij geloof ik wel.

  308 – Waarom ben zo geinteresseerd in de pennevruchten van meneer Bosma? Ik heb nog nooit iets van die meneer gelezen.

  352 – Na het lezen van dit boek van de zeer gewaardeerde Bosma,

  357 – De visionair Bosma, toekomstig minister-president en sta vast tegen het linkse tuig.
  https://sargasso.nl/archief/2011/10/31/het-gevaar-bosma/

  Deze Afrikaner is een door en door onbetrouwbaar sujet is. Ik heb hier al verschillende mensen door de mand zien vallen, maar nog niet eentje gelijk de Afrikaner.

 33. 55

  @51 Ernest
  En het is natuurlijk triest dat de hele bevolking lijdt onder de criminaliteit, ook door bendes uit Zimbabwe. Het is in feite een rijk land, veel grondstoffen en landbouwgrond, en door al die tegenstellingen gaat het land de kant van Zimbabwe op. Wat ik hoor van Afrikaners is dat ze veel familie hebben verloren, of beroofd zijn. Komt ook natuurlijk door de grote tegenstellingen van rijk en arm. Ik heb wat links geplaatst anders moet je die maar eens bekijken.

 34. 56

  Chrissie Douglas zegt:
  30 oktober 2011 om 13:25
  I tried to google translate….Ondanks de overeenkomsten kan men niet enkel de de plaasmoorde van Zuid-Afrika is hetzelfde als die van Zimbabwe. Hoewel het ANC vaak hun opleiding vanuit deze badplaats ook krijgen. Maar tijdens de Zimbabwese landgryping is slechts 20 blanken vermoord. In Zuid-Afrika staan ​​we nu op bijna 4000. En daarin tellen we alleen de boeren en hule gezinnen die vermoord is. Veel meer blanken zijn reeds vermoord. Dat het een planmatige genocide is kan geen enkele twijfel, aandgesien wij ook andere tekenen merkt, bijvoorbeeld dat ze van de arbeidsmarkt zijn afgesneden, dat zij vaak toegang tot staatshulp geweigerd worden (ironisch vaak instanties eerder met blanke initiatief en geld tot stand gebracht), evenals verdere terrorisering, bijvoorbeeld een regelmatige gewoonte waar blanke jongeren gearresteerd worden op kunstmatige klachten alleen maar om dan in polisieselle geterroriseer te worden, vaak verkracht te worden, alleen om dan losprysgeld van familie te eisen alvorens hun vrijgelaten worden

 35. 57

  Afrikaner, als de bevolking van Zuid-Afrika jou werkelijk ter harte zou gaan, dan zou je hier al lang weg wezen, want je doet de zaak meer kwaad dan goed.

  Ik werkelijkheid ben je hier slechts om propaganda te maken voor jouw extreem-rechtse standpunten en om propaganda voor de PVV en Martin Bosma te maken.

  Racisten zoals jij moeten we hier niet.

 36. 58

  Deze Harm vervuilt alle discussies en er komt geen normaal woord meer uit die man. Hij geeft de indruk schizofreen te zijn en wil graag aandacht. Misschien komt hij thuis veel tekort en wil hij nu hier aandacht krijgen.

 37. 59

  Zoals uit het gedrag van meneer Harm blijkt, lijdt hij aan schizofrenie, hij wil graag aandacht en vervuilt de discussies. waarschijnlijk geeft zijn vrouw hem geen aandacht en wil hij dit hier compenseren met domme opmerkingen. Misschien moet hij naar een kliniek.

 38. 62

  ShootBoerSong: Constitutional Court dismisses Malema/ANC application to reverse hatespeech ruling of Shoot the Boer song: http://www.tlu.co.za/

  The Transvaal Agricultural Union said in a statement that they welcomed the Nov 2 ruling by the Constitutional Court – dismissing the application by Julius Malema and the ruling ANC party. “This ruling, sends out a clear message to those unable to disti…Lees verder

  Die vesting vir die kommersiële boer in Suid Afrika
  http://www.tlu.co.za
  TLU TAU SA Transvaal Transvaalse Landbou Agriculture Unie Union Agricultural Department Departement Water Bosbou Forestry Grond Land Affairs Boer Farmer Boerdery Farming Farm Plaas Plase Farms Sake Pretoria Suid-Afrika Suid Afrika Africa South Nasionaal Nasionale National

 39. 63

  Kijk, dit is de Afrikaner:

  184 – En het is niet mijn Bosma, ik ben van een andere politieke groepering. (…) En wat Bosma zegt, moet hij weten, ik laat me er niet door opjutten.

  191 – Je begint weer over links, daarvoor moet je bij Bosma zijn, niet bij mij.

  293 – Ik ben niet zo ingevoerd in bosma.

  306 – Ik heb me eigenlijk nooit zo verdiept in meneer Bosma, jij geloof ik wel.

  308 – Waarom ben zo geinteresseerd in de pennevruchten van meneer Bosma? Ik heb nog nooit iets van die meneer gelezen.

  352 – Na het lezen van dit boek van de zeer gewaardeerde Bosma,

  357 – De visionair Bosma, toekomstig minister-president en sta vast tegen het linkse tuig.
  https://sargasso.nl/archief/2011/10/31/het-gevaar-bosma/

  Deze Afrikaner is een door en door onbetrouwbaar sujet. Dat hij geen enkel middel schuwt blijkt wel uit het feit dat hij bovenstaande reactie aan mij probeert toe te schrijven.

  Blijkbaar is hij zich zeer goed bewust van de leugenachtigheid van zijn eigen bijdrages en gaat hij dusdanig door het lint dat deze hem voorgehouden worden, dat hij naar dit soort middelen grijpt.

  Ik heb hier al verschillende mensen door de mand zien vallen, maar zoals de Afrikaner nog niet eentje.

 40. 64

  @redactie
  Meneer Harm overschrijdt alle vormen van fatsoen door mij uit te schelden voor racist en fascist en NSB, omdat ik het niet met zijn zienswijze eens ben. Dit getuigt van grote intolerantie en zegt genoeg over de persoon. Ik heb geen fascistische taal uitgeslagen, dat zegt hij alleen maar om mij het spreken te verhinderen. NSB-symbolen zijn mij niet bekend en daar wil ik absoluut niet mee geindentificeerd worden. Het is makkelijk personen te beschuldigen wat totaal niet ter zake doende is, Hij gedraagt zich zeer intolerant door allerlei uit het verband gerukte zinnen op de draad genocide Zuid-Afrika te plaatsen. Zoals de titel van deze draad aangeeft, moet het alleen gaan over de situatie van de blanke bevolking in Zuid-Afrika en moet niet door spam vervuild worden. De bovengenoemde plaatsing is een duidelijk voorbeeld van laster en spam.Ik verzoek u hem derhalve te verbannen.

 41. 65

  Woorde: Tradisioneel
  Musiek: S.A. Volkswysie; verwerk: PIERRE MALAN

  Hoe ry die Boere? Sit, sit, so! Sit, sit, so! Sit, sit, so!
  Hoe ry die Boere? Sit, sit, so! Sit, sit, so! Hoera!
  Die Kaapse nooi sê: Ting-e-ling-e-ling! Ting-e-ling-e-ling, hoera!
  Die Kaapse nooi sê: Ting-e-ling-e-ling! Ting-e-ling-e-ling, hoera!
  Hoe ry die Boere? Sit, sit, so! Sit, sit, so! Sit, sit, so!
  Hoe ry die Boere? Sit, sit, so! Sit, sit, so! Hoera!

  Hoe fluit die Boere? Fluit, fluit, so! Fluit, fluit, so! Fluit, fluit so!
  Hoe fluit die Boere? Fluit, fluit, so! Fluit, fluit, so! [fluit die note]
  Die Kaapse nooi sê: [fluit die note] hoera!
  Die Kaapse nooi sê: [fluit die note] hoera!
  Hoe fluit die Boere? Fluit, fluit, so! Fluit, fluit, so! Fluit, fluit so!
  Hoe fluit die Boere? Fluit, fluit, so! Fluit, fluit, so! [fluit die note]

  Hoe dans die Boere? Polkadraai! Tiekiedraai! Tiekiedraai!
  Hoe dans die Boere? Polkadraai! Tiekiedraai, ou perd!
  Die Kaapse nooi sê: Ting-e-ling-e-ling! Ting-e-ling-e-ling, ou haan!
  Die Kaapse nooi sê: Ting-e-ling-e-ling! Ting-e-ling-e-ling, ou haan!
  Hoe dans die Boere? Polkadraai! Tiekiedraai! Tiekiedraai!
  Hoe dans die Boere? Polkadraai! Tiekiedraai, ou perd!

  Hoe skiet die Boere? Boem, boem, boem! Boem, Boem, boem! Boem, boem, boem!
  Hoe skiet die Boere? Boem, boem, boem! Boem, Boem, boem! Dis raak!
  Die Kaapse nooi sê: Skiet nog een! Skiet nog een! Skiet raak!
  Die Kaapse nooi sê: Skiet nog een! Skiet nog een! Skiet raak!
  Hoe skiet die Boere? Boem, boem, boem! Boem, Boem, boem! Boem, boem, boem!
  Hoe skiet die Boere? Boem, boem, boem! Boem, Boem, boem! Dis raak!

  Die teks is versorg deur F.J. Weideman; dit is saamgestel uit verskillende variante wat bestaan vir dié volksliedjie.

 42. 67

  Die Stem van Suid-Afrika

  Uit die blou van onse hemel, uit die diepte van ons see,
  Oor ons ewige gebergtes waar die kranse antwoord gee,
  Deur ons ver-verlate vlaktes met die kreun van ossewa –
  Ruis die stem van ons geliefde, van ons land Suid-Afrika.

  Ons sal antwoord op jou roepstem, ons sal offer wat jy vra:
  Ons sal lewe, ons sal sterwe – ons vir jou, Suid-Afrika

  In die merg van ons gebeente, in ons hart en siel en gees,
  In ons roem op ons verlede, in ons hoop of wat sal wees,
  In ons wil en werk en wandel, van ons wieg tot aan ons graf –
  Deel geen ander land ons liefde, trek geen ander trou ons af.

  Vaderland! ons sal die adel van jou naam met ere dra:
  Waar en trou as Afrikaners – kinders van Suid-Afrika.

  In die songloed van ons somer, in ons winternag se kou,
  In die lente van ons liefde, in die lanfer van ons rou,
  By die klink van huweliks-klokkies, by die kluitklap op die kis –
  Streel jou stem ons nooit verniet nie, weet jy waar jou kinders is.

  Op jou roep sê ons nooit nee nie, sê ons altyd, altyd ja:
  Om te lewe, om te sterwe – ja, ons kom Suid-Afrika.

  Op U Almag vas vertrouend het ons vadere gebou:
  Skenk ook ons die krag, o Here! om te handhaaf en te hou –
  Dat die erwe van ons vad’re vir ons kinders erwe bly:
  Knegte van die Allerhoogste, teen die hele wereld vry.

  Soos ons vadere vertrou het, leer ook ons vertrou, o Heer –
  Met ons land en met ons nasie sal dit wel wees, God regeer.

 43. 68

  Ik denk dat je nu wel een aardig overzicht hebt gegeven van de liedjes waarmee die boeren hun kinderen opvoeden.

  Veel sympathie kan je dat niet opleveren.

 44. 69

  Korreltjie korreltjie sand
  klippie gerol in my hand
  klippie gesteek in my sak
  word korreltjie klein en plat

  Sonnetjie groot in die blou
  ek maak net ’n ogie van jou
  blink in my korreltjie klippie
  dit is genoeg vir die rukkie
  Kindjie wat skreeu uit die skoot
  niks in die wêreld is groot
  stilletjies lag nou en praat
  stilte in Doodloopstraat

  Wêreldjie rond en aardblou
  korreltjie maak ek van jou
  huisie met deur en twee skrefies
  tuintjie met blou madeliefies

  Pyltjie geveer in verskiet
  liefde verklein in die niet
  Timmerman bou aan ’n kis
  Ek maak my gereed vir die Niks

  Korreltjie klein is my woord
  korreltjie niks is my dood

 45. 70

  http://youtu.be/jXLkYIL6xjc

  Kan jy my skroewe vir my vasdraai
  Kan jy my albasters vir my vind
  Kan jy jou idee van normaal by jou Gat opdruk
  Kan jy
  Kan jy “apatie” spel

  Kan iemand dalk ’n god bel
  En vir hom sê ons het hom nie meer, nodig nie
  Kan jy
  Kan jy “apatie” spel

  Dis hemel op die platteland
  Dis hemel op die platteland

  Reguleer my
  Roetineer my
  Plaas my in ’n boks en merk dit “veilig”
  Stuur my dan waarheen al die, dose gaan
  Stuur my hemel toe, ek dink dis in die platteland

  Dis hemel op die platteland
  Dis hemel op die platteland
  Dis hemel op die platteland

 46. 71

  Het zal weinigen onberoerd laten. Als Nelson Mandela aan het einde van Black Butterflies Ingrid Jonkers gedicht ‘Die Kind’ voordraagt, maakt hij in een klap weer duidelijk hoe krachtig en politiek Jonkers poëzie kan zijn.
  De geluidsopname is gemaakt in 1994, toen Mandela de eerste zitting van het democratisch gekozen parlement in Zuid-Afrika opende. Daarmee zorgde hij ervoor dat de aandacht voor de dichteres weer opvlamde. Het zou fijn zijn als de film over haar leven, geregisseerd door Paula van der Oest, een zelfde effect zou hebben.

 47. 75

  Hoe skiet die Boere? Boem, boem, boem! Boem, Boem, boem! Boem, boem, boem!
  Hoe skiet die Boere? Boem, boem, boem! Boem, Boem, boem! Dis raak!
  Die Kaapse nooi sê: Skiet nog een! Skiet nog een! Skiet raak!
  Die Kaapse nooi sê: Skiet nog een! Skiet nog een! Skiet raak!
  Hoe skiet die Boere? Boem, boem, boem! Boem, Boem, boem! Boem, boem, boem!
  Hoe skiet die Boere? Boem, boem, boem! Boem, Boem, boem! Dis raak!

 48. 76

  Ik wil ‘Afrikaner’ nog wel te hulp komen met deze foto’s.
  http://www.knack.be/beeldreportages/in-beeld-de-arme-blanken-van-zuid-afrika/album-1194709755715.htm
  Aan de andere kant, is het natuurlijk niet verwonderlijk dat er blanke mensen in een zwart gat vallen als de privileges van weleer wegvallen.
  In de townships wonen honderdduizenden/miljoenen die ook niet van de ene op de andere dag tot modelburger verheven konden worden.
  In Zimbabwe is het vreselijk uit de hand gelopen, en het is terecht dat Afrikaner zich zorgen maakt of het in SA zover komt.
  Maar zelfs in Zimbabwe is niet elke blanke vogelvrij op grond van zijn huidskleur, heeft ook te maken met verzet tegen grootgrondbezit, wat door de regeringskliek weer misbruikt wordt om voor eigen gewin vriendjes de gekraakte landerijen toe te bedelen. Om die landerijen (en de werkgelegenheid) daarna economisch gezien naar de kloten te helpen. Omdat het een stelletje ongeciviliseerde apen zijn die nooit iets anders hebben geleerd dan het ‘obey master’ trucje, en dat nu zelf toepassen. Dat verdampt helaas niet in een halve generatie.

  Om maar eens zo’n kritische Zimbabwaan op te voeren: hij heeft het niet makkelijk, is één van m’n favo Afro-muzikanten/dichters, maar is toch nog steeds niet in een gaskamer verdwenen. Misschien vanwege de aandacht die hij op zich weet te vestigen. De troetel-blanke.
  Die constructiever is dan het gespam van Afrikaner dat alleen maar leidt tot polarisatie en als het tegenzit daarmee een self-forfilling prophecy.
  http://www.youtube.com/watch?v=vKItmSCp6wY

  hoort eigenlijk thuis op het ‘Crossing border’ draadje, zet ik hem daar ook nog maar bij. Omdat het kan.

 49. 79

  Het zijn vooral de rassenwetten waarom die mensen nu creperen, de Afrikaners worden van de arbeidsmarkt uitgesloten of ontslagen. Het zelfde principe als de wetten in nazi Duitsland om de Joden uit het arbeidsproces te weren. Apartheid dus. 600.000 van de 3 miljoen Afrikaners wonen al in plakkerskampen en de kinderen zijn ondervoed. Dat zie je op die foto’s die jij bijgevoegd heb. Door moordbendes en intimidatie worden die mensen verder gemarginaliseerd.

  Verhoudingsgewijs wordt de blanke bevolking veel harder getroffen door de misdaad. Sinds 1994 zijn er 100.000 vermoord en 1 miljoen het land uitgevlucht. Heeft niks met privileges te maken maar vooral met discriminatie. 90% van de inbeslag genomen grond ligt nu braak omdat de zwarte bevolking niet de kennis of wil heeft een boerderij te runnen. De zwarte landarbeiders krijgen geen goed onderricht van het ANC regime om een boerderij te runnen Hetzelfde is in Zimbabwe gebeurd. Daar is hongersnood en 5 miljoen inwoners zijn naar Zuid-Afrika gevlucht.Dat geeft veel spanning in de townships door werkeloosheid, armoede en misdaad. Er staan filmpjes op internet van het vermoorden van Zinbabwanen door lynchen en verbranden door halsbanden. Bij overvallen op Afrikaners wordt dikwijls niet eens wat gestolen, die mensen worden geexecuteerd, misschien zit daar een plan achter, dat hoor ik tenminste. Het zijn dikwijls ook oudere mensen die weerloos zijn, hun kinderen zijn naar Australie of Canada gevlucht. En je moet aardig wat geld hebben om te emigreren, dat hebben veel Afrikaners ook niet.
  Blanken met Engelse of Duitse voorouders krijgen makkelijk een visum, in Nederland is dit niet zo. Ongeveer 1,2 miljoen Afrikaners hebben Nederlandse voorouders en veel van hen zouden graag naar Nederland komen. Maar het is moeilijk om aan een visum te komen, misschien wordt dat anders als ze straks een vluchtelingenstatus krijgen
  De volgende link wordt door verschillende mensen bijgehouden:

  http://www.wix.com/ajkraad/genocide-museum

  Door het vermoorden van de Afrikaner boeren zijn 1 miljoen zwarte landarbeiders zonder werk gekomen. Er wordt beweert dat er 10 tot 15 miljoen economische vluchtelingen uit de omringende landen binnen gestroomd zijn. Daar is dikwijls ook geen werk voor.Die vluchtelingen werden dikwijls door hun eigen volk onderdrukt, daar heeft de bevolking van Zuid-Afrika geen deel aan gehad.
  En landbouw is ook een wetenschap om het goed te doen. De Afrikianer boerenbedrijven zijn meestal commercieel, die produceren voor de markt en de zwarte boerenbedrijven zijn dikwijls alleen voor eigen comsumptie. Het ANC regime had m.i. er beter aangedaan om de zwarte landarbeiders in een vakbond te verenigen om betere arbeidsvoorwaarden te bedingen. Het in beslag nemen van boerderijen en het verjagen of vermoorden van de Afrikaners brengt de voedselvoorziening in grote problemen. 10% van de zwarte bevolking is hiv+ en een test onder een groep van 10.000 landarbeiders bleek dat meer dan 30% hiv+ te zijn. Daarom wordt er bij Afrikaner kinderen, zonder toestemming van de ouders, dikwijls bloed afgenomen omdat die groep niet geinfecteerd is. Daar is nu ook een hoop heisa over.

  De Afrikaners vinden dat ze gemarginaliseerd worden en dat hun taal en cultuur ondergeploegd worden. In het dorpje Meir is 99% Afrikaanstalig en toch wordt er gewiegerd die mensen in hun eigewn taal te woord te staan, alleen Engels is het beleid. De Vlamingen zijn al een eeuw bezig om hun taal te verdedigen, het Vlaams werd ook jarenlang als minderwaardig bestempeld. En dat wordt in SA nu met het Afrikaans gedaan door het ANC regime.

  Wat dat gespam betreft, ik ben er niet mee begonnen. Hier op deze site is volgens mij toch haast geen belangstelling voor de genocide in Zuid-Afrika, kijk maar naar de reacties. Er is genoeg te vinden op internet: plaasmoorde, genocide Zuid-Afrika en Afrikaners, daar kan je veel vinden.

 50. 81

  Portuguese-South African couple Carlos and Anna da Sousa: tied up, executed with headshots: Nov 2 2011 Verwoerd Park: four black male suspects sought

  Nov 5 2011.ALBERTON Police are on a manhunt for four black male suspects spotted on CCTV running away from the scene of the execution-style murder of Carlos and Anna da Sousa, a Portuguese-South African couple found tied up and shot inside their Verwoerd Park home on November 2 2011 at 9am.. Mrs da Sousa was shot through the back of the head, Mr De Sousa in the face. Journalist: Simone Erasmus of the Record, Alberton.

  The four black male suspects were identified via CCTV footage from the house across the street.The bodies were discovered on November 2 2011 by the maid who answered the phone shortly after she arrived for work at about 09:00. The caller wanted to speak to the home owner. When the maid walked down the passage to call to the wife or husband about the phone call, she stumbled upon the bodies, she told the police. First she found Anna da Sousa’s body in the second bedroom with her hands and feet tied with thick sellotape. A pillow was used to silence the sound of the gunshot and Mrs Da Sousa was shot dead when she was totally defenceless: shot through the head execution style.

  The maid then ran to the main bedroom to call out the husband. She found Mr Da Sousa, hands and feet tied up and also shot dead: his face was pulverised by a gunshot. She then ran outside screaming for a neighbour to help, who then called the police. Warrant Officer Anzuette Erasmus from Alberton Police stated that they received the call at 09:15 and it was referred to a ‘house robbery’.

  However there was neither any sign of a forced entry nor was the house ransacked. “There were certain cupboards that were searched through, but the house wasn’t a mess like when a house robbery occurs,” she explains, “There is a firearm missing, as well as a small safe with petty cash.”

  Police suspect that the murder happened late on Tuesday afternoon, because the couple’s vehicles, which they usually pull into their garage overnight, were still parked in front of the house.

  An hour and a half after the police were notified, the couple’s bodies were still inside the house at 10:20, when the RECORD arrived on the scene and police were awaiting the forensic team. Also noticed on the photograph was that a local realtor was advertising the house being for sale.

  http://www.looklocal.co.za/looklocal/content/en/alberton/alberton-news-crime?oid=4824428&sn=Detail&pid=1171119&Wife-and-husband-murdered—suspects-identified

 51. 82

  ik ga je niet afvallen op grond van bovenstaande comment. En de rest van de discussie heb ik eerlijk gezegd niet gevolgd.
  Ik heb ook het idee dat sommige ontwikkelingen in SA niet ‘fris’ zijn. Net zo min als in andere nieuwe ‘democratieën’ waar mensen geen democratische traditie kennen.
  Ik ken mensen die naar SA verhuisd zijn na het einde van apartheid, af en toe terugkomen om hun zaakjes te regelen in NL, dan mopperen ze wel over criminaliteit, maar niet over het gevoel gediscrimineerd te worden. Maar wellicht zitten die net in een prettig gebied.

  En zo zou ik nog honderdduizend wijze woorden kunnen zeggen. Wat mij stoort is dat zo’n Bosma deze ellende aangrijpt om in ons land aan te willen tonen dat we op moeten passen voor al die bloeddorstige niet-blanken, een probleem wil creëren (importeren) wat tot nog toe amper bestond.
  Was weer een ander draadje, en het siert mijns inziens Sargasso om een draadje te openen waar dit deel van het verhaal (jouw deel van het verhaal zo je wilt) aan bod komt.
  En net zo goed als spindoctors als Bosma garen spinnen bij polarisatie zal je die types ook in SA hebben. Of Zimbabwe. Libië. Waar dan ook.

  En dat is waar mensen als Harm en Brusselmans je op aanvallen, niet omdat ze de discriminatie/genocide (in jouw woorden) toejuichen. Voor zover ik hun wereldbeeld kan verwoorden natuurlijk. En voor zover ik een paar flarden van deze discussie opgepikt heb. Maar de tijd die ik op dit blog doorgebracht heb doet me denken dat ik er niet ver naast zit.

  En met het voor creeps als Bosma op te nemen ondersteun je dezelfde verdeel-en-heers mechanismen waar Zuma, Mugabe, Bosma/Wilders ook gek op zijn…

 52. 83

  Door contacten met Afrikaners ben ik een schrijfactie begonnen aan Nederlandse parlementariers. Ook mensen uit Zuid-Afrika hebben brieven gestuurd. Een paar jaar geleden heeft de SGP vragen gesteld over de volksmoord aan de regering. Veel parlementariers weten wel wat er aan de gang is daar, maar willen of weten niet hoe daar op te handelen Maar Buitenlandse Zaken baseert zich op de cijfers van het ANC regime. En die kloppen niet. Sinds 2 jaar wordt er ook niet meer geregistreerd op etniciteit. Er worden gedetailleerde statistieken bijgehouden door een ex journalist van vermoorde Afrikaners, met naam alle gegevens, en die zijn zeer correct. En er is een webwerf die al die moorden registreert, elk dag. Het zijn veel gewapende bendes die Afrikaners executeren, lees ik. Dikwijls krijgen die mensen een schot door het hoofd worden ze uren verkracht en sexueel gemarteld. Als het zo doorgaat zijn de Afrikaners over 10 jaar op het platteland zo goed als uitgewist.
  Maar Zuid-Afrika is zo’n beetje het crimineelste land in de wereld. En mensen die op afgelegen boerderijen wonen, zijn een makkelijk doelwit. Men denkt dat er een plan achter zit. Van het ANC regime?
  Bosma is lid van de Nederlandse taalunie en is geinteresseerd in het Afrikaans. Mensen in Zuid-Afrika zijn erg blij dat iemand in Nederland iets positief over het Afrikaans zegt en hopen dat hij wat voor hun kan betekenen. Verder kennen ze die man en zijn partij nauwelijks. Nederland zal ook nooit de kloten hebben om het ANC regime aan te spreken. Alleen Vlaams Belang heeft president Zuma tijdens zijn bezoek aan Belgie aangesproken. Maar de statistieken die het ANC regime heeft, zijn volgens journalisten die databases bijhouden niet correct en de laatste 2 jaar niet meer uitgesplitst op etniciteit. Dus Zuma weet het niet of wil het niet weten. Trouwens, 1 miljoen blanken hebben het land verlaten en veel die achter blijven zijn te oud of hebben het geld niet om te emigreren. Wat de Afrikaners de Nederlanders verwijten is dat tijdens de anti-apartheidsperiode Nederland voorop liep in hun acties tegen Zuid-Afrika en nu er weer apartheid is met rassenwetten en veel bloedvergieten Nederland en de rest van de wereld niets doen. Veel mensen wonen in een soort gevangenis, tralies voor de ramen, honden in huis, die worden dikwijls vergiftigd, en als ze een licentie hebben vuurwapens. De jongere genberatie Afrikaners heeft part nog deel aan het apartheissysteem, en moeten er nu wel voor boeten. De Engelsen hebben het apartheidssysteem in de jaren 20 van de vorige eeuw ingevoerd en is later door de Nationale Partij verder uitgewerkt. Een van de bekendste architecten van het apartheidssysteem is in Nederland, Amsterdam geboren en met zijn ouders naar Zuid-Afrika geemigreerd, en dat was Verwoerd. Hij is er zelfs in geslaagd om het stemrecht van de kleurlingen af te nemen.

 53. 84

  POLITIEK ASIEL VOOR AFRIKANERS IN AUSTRALIE

  Dus er wordt gehoor gegeven aan genocide watch zoals vermeld op deze draad.

  EERSTE TWEE AFRIKANERS KRIJGEN POLITIEK ASIEL IN AUSTRALIË WEGENS DE ‘GENOCIDEWATCH.ORG WAARSCHUWING DAT DE AFRIKANERS NU IN FASE ZES VAN VOLKSMOORD ZIJN:

  De bekende Afrikaner zanger Steve Hofmeyer houdt momenteel zangconcerten voor diaspora-Afrikaners in Australië. Hij twiet vandaag: @steve_hofmeyr: Nov 5 2011 23:00: ‘Het gisteraand die eerste twee Afrikaners in OZ ontmoet wat toegang tot die land gekry het op gronde van asiel (genocidewatch.org vlak 6 voordeel!) http://www.genocidewatch.org/S​outhAfrica.html ZIE OOK DE GRUWBEELDEN VAN DE MARTELINGEN die de Afrikaners ondergaan: http://www.wix.com/ajkraad/gen​ocide-museum

  Dat is een goed bericht, nu de EU en nederland nog. Er willen nog een paar honderd duizend tot 1 miljoen mensen Zuid-Afrika ontvluchten. En veel Afrikanen hebben Nederlandse voorouders, 1,2 miljoen. Dus Geert, pas het asielbeleid maar vast aan!

  .

 54. 90

  Ik krijg het er koud van als ik al die sneeuw zie, misschien toch maar naar het land gaan waar die afrikaantjes vandaan komen, daar is het nu zomer. Australie lijk me ook niet verkeerd, daar heb je volgens mij haast geen sneeuw.

 55. 91

  Kijk, dit is de Afrikaner:

  184 – En het is niet mijn Bosma, ik ben van een andere politieke groepering. (…) En wat Bosma zegt, moet hij weten, ik laat me er niet door opjutten.

  191 – Je begint weer over links, daarvoor moet je bij Bosma zijn, niet bij mij.

  293 – Ik ben niet zo ingevoerd in bosma.

  306 – Ik heb me eigenlijk nooit zo verdiept in meneer Bosma, jij geloof ik wel.

  308 – Waarom ben zo geinteresseerd in de pennevruchten van meneer Bosma? Ik heb nog nooit iets van die meneer gelezen.

  352 – Na het lezen van dit boek van de zeer gewaardeerde Bosma,

  357 – De visionair Bosma, toekomstig minister-president en sta vast tegen het linkse tuig.

  https://sargasso.nl/archief/2011/10/31/het-gevaar-bosma/

 56. 92

  en om op een heel ander draadje opeens weer in te breken met z’n verhaal en dat meteen te koppelen aan ‘de volkenmoord op zes miljoen Nederlandse(!) joden’ maakt z’n betoog ook niet bepaald sterker.
  Ik wil best geloven dat daar dingen gebeuren die niet in de haak zijn. Het spijtige is dat hij die zaak meer kwaad dan goed doet. De aandacht is er op gevestigd, Sargasso heeft er een item aan gewijd, ga dan niet nog ’s honderd keer in herhaling vallen en met iedereen ruzie zoeken…

 57. 93

  @92
  IU heeft de klo horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Is het de gewoonte op deze site om opmerkingen uit zijn verband te rukken en iemand woorden in de mond te leggen die hij niet gezegd heeft? Kijk naar meneer Harm zijn opmerking boven je, dan weet je wie hier ruzie zoekt. Alle draden op deze site zijn inmiddels door meneer Harm vervuilt, en denken de mensen hier echt iets bij te kunnen dragen met al dat geziffer aan wat dan ook? En wat de zaak betreft, op deze manier draagt Sargossa totaal niks bij aan wat dan ook. Alleen een hoop haarkloverijen en tegenstellingen tussen mensen verscherpen.

 58. 94

  https://sargasso.nl/archief/2011/11/04/flotilla-richting-israel-vs-waarschuwen-actievoerders/#comment-680023
  2e alinea.

  Ik snap je punt best wel, door Sargasso is wellicht een aantal mensen de ogen open gegaan voor één van de vele problemen in de wereld.
  Maar het ontgaat me een beetje wat het drama in SA met (het drama in) de Gaza te maken heeft.
  Plus dat je met volkomen uit z’n verband gerukte uitspraken en pertinente onjuistheden (6 miljoen Nederlandse joden?) je hele wellicht terechte zaak ondergraaft.
  Net zoals ik als Afrikaner/blanke in SA helemaal niet blij zou zijn met de ‘support’ van een Martin Bosma. Net zo min als ik als inwoner van Israël de steun zou kunnen gebruiken van een hitser als Wilders.
  Maar van Bosma heb je al afstand genomen. En dan weer niet.

  Ik weet dat ik af en toe met molentjes loop, maar jij kan er ook wat van zeg…
  En ik weet niet wat geziffer is. Maar daar til ik niet zo zwaar aan, ik weet wel meer niet.

  En Harm zegt helemaal niks, hij zet alleen een aantal dingen op een rij die jij gezegd hebt, om de inconsistentie aan te tonen. Als dat ruzie zoeken is, dan heb je ruzie met jezelf.

  En misschien wordt er op Sargasso af en toe onwijs haargekloofd, de meningen van een ander tot het bot ontleedt, en soms zijn er mensen die door terechtwijzingen van ander zo moedig zijn iets te herroepen. Dat is iets heel anders dan tegenstellingen verscherpen. Daarom is het ook een leuk blog.
  Maar een beetje bot tegen elkaar in zitten schreeuwen, daar zijn andere fora voor.

  En nogmaals, nu spreek ik voor mezelf, het verdient alle aandacht wat de ‘totalitaire krachten’ binnen de ANC aanrichten, als het de zelfde kant op gaat als in Zimbabwe is dat heel erg.
  Ik liep ook heel luid ‘Zimbabboewaéeee’ meet te blèren met Bob Marley
  http://www.youtube.com/watch?v=JnpBtRlfdjc
  Ik vond het ook geweldig dat de sjah verdreven was.
  Maar dat hetgeen er voor in de plaats kwam een grote teleurstelling werd, maakt de voorgangers niet tot heiligen. Het werd gewoon hetzelfde spelletje in een ander jasje, met andere geprivilegeerden.

  Wat in Darfur gebeurt is verschrikkelijk, de strijd tussen nomaden en boeren-met-prikkeldraad. Wat tussen Noord- en Zuid-Soedan gebeurt, de strijd om een beetje olie met religieuze verschillen als dekmantel. Wat in Congo gebeurt is verschrikkelijk, met als inzet de zeldzame metalen die we voor onze mobieltjes gebruiken. En zo nog een paar velletjes vol.
  En wat in RSA gebeurt met boeren is verschrikkelijk, maar ik ga dat niet opeens dubbel verschrikkelijk vinden omdat sommige slachtoffers een Nederlandse naam hebben, of minder pigment hebben.

  Nou ga jij weer roepen dat ik deze ‘genocide’ toejuich, ’t zal wel.

 59. 95

  De verbinding met het drama in SA en Gaza ontgaat mij ook, en ik ben het hier nog niet tegen gekomen En de moord op 6 miljoen Joden heeft hier ook niets mee te maken maar als meneer Harm in een bericht zegt dat ik die moord op die mensen goed praat en de apartheid, reageer ik daar een keer op. Maar intussen is meneer Harm helemaal geflipt, hij heeft een paar zinnen achter elkaar gezet en plaats die dan te pas en te onpas bij allerlei berichten. Dan moet er toch wel een steekje bij je los zitten.Je kan zo van alles mensen in de schoenen gaan schuiven en leidt alleen maar van het onderwerp af. En wat meneer Bosma betreft, ik snap niet dat mensen zich hier zo door die man laten opjutten, zoveel invloed heeft hij ook weer niet. Alleen mensen in SA zijn blij dat hij het voor het Afrikaans opneemt en hopen dat hij de genocide in Zuid-Afrika internationaal bekend wil maken. De enige partij die behoorlijk gereageerd heeft over dit probleem is tot nog toe de SP, alleen deze partij baseert zich op de cijfers van het ANC regime, en die zijn niet correct. Afrikaners voelen nog steeds een band met Nederland door hun taal en cultuur, met name de meer gematigde mensen. En door die band verwachten die mensen steun uit Nederland. Hun verwijt is dat tijdens de apartheidsperiode Nederland voorop liep in acties en demoniseren van Afrikaners en nu de Afrikaners zelf gediscrimineerd en achter gesteld en vermoord worden horen ze niks uit Nederland dat is een dubbele moraal. De jongere generatie Afrikaners wordt op vele vlakken sterk gediscrimineerd door het ANC en deze mensen hebben part nog deel aan het apartheids verlede. En veel Nederlands hebben nog steeds contact met Zuid-afrika door familie banden, cultuur en taal. Er treden nu ook steeds meer Afrikaner artiesten op in Nederland

 60. 97

  De volgende open brief wordt door een Zuid-Afrikaanse groep aan de Nederlandse Parlementariers gestuurd:

  TO: The Entire Dutch Committee

  Genocidewatch has upgraded South Africa to level 6 on the worldwide genocide watchlist. The Afrikaners have officially been declared the victims of a perpetual genocide in South Africa.

  Because of widespread incidents, and the level of government officials involved in the genocide, it is clear that it is an orchestrated genocide that involves all levels of genocide, up to the denial-stage, amply demonstrated by the government declaring the crime-statistics, officially ‘secret’, acting in the process against the worthless paper-constitution of the country.

  Police have been involved time and time again, in the killing of Afrikaners, or aiding and abetting the genocidaires in their littering the South African killing fields with the bodies of mutilated Afrikaners.

  And amidst all this, the President right down cabinet, have not uttered one word of condemnation, clearly approving in a de facto manner of the slaughter of Afrikaners.

  And worst of all, propaganda and media alike, have skewed the total picture to the extent that continuously, you would form a picture in your mind that it is only a few farmers that are getting killed over wage disputes.

  The reality is shocking. Murders of farmers constitute only 3 % of the murders of Afrikaners. Murders of Afrikaner females constitute another 3 % of the murders. A shocking 94 % of murders are that of Afrikaner males in the cities, and above all, the majority is being killed whilst living in security complexes, that actually employ security guards.

  More or less only 6 % of murders even make it to the newspapers.

  And here is another fact.

  Suicides of Afrikaner males due to the effects of the racist Affirmative Action laws, and in other cases the effect of these racist laws on Afrikaner marriages, have led to a suicide rate of TWICE that of all murders of Afrikaners.

  South Africa has in totality not even come to terms with the genocide.

  Perhaps the media will in years to come discover the true scourge their editorial climate has created, that viewed the killing of Afrikaners as ‘normal and just’.

  Perhaps one day it will dawn on the Afrikaners, that twice as many young Afrikaners opted to commit suicide rather than living a life in a decayed and rotten South African society.

  In honour to the ANC, one must give them credit that they created this slum-infested society in only 17 years, and carved this current hell-hole out of a prosperous society, that at one stage served all of those living in it.

  What this upgrade by Genocidewatch means further is that South Africa is now officially governed by criminals, that cannot and does not want to rule to the benefit of its citizens.

  It sadly also means that Afrikaners have come to an end of their stay in a country that view them as legal targets for a killing by the multitude of brainwashed masses inhabiting South Africa nowadays, encouraged by the government’s official policy of ‘plunder whilst you can, whom you can, as long as the victims are Afrikaners’ mentality.

  In 1995, I stood amongst fellow Afrikaners in front of the High Court in Pretoria, with a large banner declaring “Afrikaner Genocide”, whilst everyone else was only protesting the name-changes of Pretoria.

  I am going to embark on another journey soon. I am embarking on a journey, to help create or obtain, once again, inhabited by a true culture, and managed and governed by them. I am going to pursue the ideal of obtaining for Afrikaners a country of their own, which they can call home, and free, and safe, and liveable.

  A country where the elderly are taken care of properly, and the sick being nursed back to health by people that really care for others.

  I am embarking on a journey to create yet again a place under the sun, that we call home.

  I ask of you to follow me and help me on this journey. We need everyone to come on board, and yet again create from, and with, our God-given talents and intellect, a country as God intended it to be for his children.

  I am tired of living in a country where it has become the norm to have the hardworking and educated being plundered by plunderers from the African continent, whom neither with hard work, nor education, want to feed themselves.

  Join us and let us start another ‘Groot Trek’ in our lives, hearts and minds to create a better tomorrow for our descendants.

 61. 100

  Inderdaad, geen woord, misschien is de schrijver niet bekend met de waarschuwing van genocide watch en discriminatie van Afrikaners. Intussen hebben wel 1 miljoen blanken het land verlaten en daar lees ik ook niets van.Hij zegt wel wat over die haatzang van Julius Malema

  ANC youth leader Julius Malema indulges openly in anti-white rhetoric, such as his public singing of the apartheid-era “Kill the settler, kill the Boer,” — and exploits public frustration with such unresolved issues as land reform to advance his personal agenda. While he has little impact on economic policy, he sours the political atmosphere.

  En die haatspraak is ook een van de redenen dat het moorden zo toegenomen is. En de berichten uit SA worden ook steeds slechter, steeds meer mensen worden vermoord

 62. 101

  @Johan

  De ene bron is zeer positief over Zuid-Afrika en de andere weer niet. En wat speelt er nu werkelijk? :
  Met voorbeelden en getallen probeert men de genocide aan te tonen o.a.met de genocide-bank:

  http://www.wix.com/ajkraad/genocide-museum

  Tot nu toe wordt meestal de informatie van het ANC-regime voor waar aangenomen door de Nederlandse regering. En nu is men in SA weer met een schrijfactie naar de Nederlandse parlementariers begonnen, zie nr. 97 maar ik betwijfel het of het effekt zal hebben.
  De landhervormingen hebben tot nu toe alleen maar geleid door minder voedselproduktie. Malema wil de mijnen en de grote concerns nationaliseren, maar dat is voorlopig nog niet gebeurd

 63. 102

  Ik geef het op. Afrikaner: probeer eerst eens de reacties van anderen te begrijpen, ipv alleen maar de stukjes er uit te halen die in jouw verhaal passen. De hint van Johan is ook totaal aan je voorbij gegaan. ‘Misschien is de schrijver niet bekend met etc.’.
  Ik neem aan dat een voormalige president van RSA toch wel een klein beetje weet wat er gaande is.
  En hoe jij de meningen van anderen interpreteert kan me ook niet meer boeien. Aan de ene kant schrijf je best wel coherente teksten, je bent niet achterlijk, maar de manier waarop je post (en de comments van anderen opvat) geeft imho wel aan dat het tijd is voor je pilletje.

  Ik kan me niet herinneren dat ik hier ooit iemand beledigd heb, jij bent de eerste.
  En de reactie zal wel weer zijn dat Sargasso censureert (zag al dat er een comment verwijderd was wegens off topic), en dat we de ‘genocide’ goedpraten. Geluk er mee.

 64. 104

  ‘A country where the elderly are taken care of properly, and the sick being nursed back to health by people that really care for others.’

  Haha, komt me bekend voor, rechtstreeks te vinden in de propaganda van onze eigen ‘volksheld’, om die oudjes vervolgens in het parlement vrolijk over te leveren aan de Zuidas…

 65. 105

  @99 johan
  @102 Piet

  De Klerk wordt in Zuid-Afrika in veel kringen gewantrouwd en dit is de mening van iemand die de zaak gaat bestuderen.
  Dit is het antwoord op mijn vraag:

  Wat voor rol speelt de Klerk stichting in het geheel. De link ziet er goed uit

  F.W de Klerk is de president die de republikeinse blanke samenleving heeft uitgeleverd aan de communistische terreur van het ANC-ANCYL-PAC-SACP-COSATU-NYDA-SANCO BEE NDR.

  F.W de Klerk is in de analyse over alles wat in Suid Afrika samenhangt met onze strijd tegen de genocide, plaasmoorde … een fenomeen op zich.

  Ik kan veel doorgronden en een nieuwe richting geven maar aan het gevalletje F.W de Klerk ben ik nog niet toegekomen.

  F.W de Klerk moet je zien als speelbal van het tijdperk Jimmy Carter en definitief Bill Clinton.

  Ik ga dat ook eens grondig uitzoeken maar ik zie nu al dat we mede naar het erkennen en later terug rollen van het Zuid Afrikaanse atoomwapen complex is geweest in het licht van de toenmalige geo-politieke verhoudingen dat mede doorslaggevend heeft bijgedragen aan wat ik maar coin als de CAPITULATIE van – zoals gezegd – een republikeins staatsbestel aan een toen al van meet af aan geconcipieerd communistisch-robber kapitalistisch ANC regime

  Je ziet het de meningen zijn sterk verdeeld over de Klerk. Bepaalde groepen van de Afrikaners zien hem als een verrader. Ik ben maar een buitenstaander en weet niet alles.

 66. 106

  @103 Piet
  Schrijfactie

  Met de schrijfactie is de discussie over de genocide goed op gang gekomen en of dat helpt is een tweede. Diverse politieke partijen in Nederland hebben toegezegd hieraan aandacht te geven.Ook uit Zuid-Afrika is men bezig met die schrijfactie en er zijn al veel brieven naar de parlementariers gestuurd. Intussen hebben 2 Afrikaners politiek asiel gekregen in Australie dus de zaak wordt langzaam aan een breder publiek bekend. Diverse groepen in Zuid-Afrika en Nederland zijn hard bezig dit onderwerp internationaal bekend te maken.

 67. 107

  “Met de schrijfactie is de discussie over de genocide goed op gang gekomen”?

  Voorlopig zie ik alleen maar dat een leugenachtige extreem-rechtse parlementarier, die zich permanent aan geschiedenisvervalsing bezondigt, een item probeert te kapen en op te blazen dat precies binnen zijn racistische straatje past.

  Ik zou me een betere ambassadeur kunnen voorstelen voor een rechtvaardige zaak.

 68. 108

  Overigensis de Afrikaner net zo’n leugenaar en geschiedenisvervalser als Bosma.
  Als je zijn uitspraken op een rijtje zet, dan wordt dat snel genoeg duidelijk:

  184 – En het is niet mijn Bosma, ik ben van een andere politieke groepering. (…) En wat Bosma zegt, moet hij weten, ik laat me er niet door opjutten.

  191 – Je begint weer over links, daarvoor moet je bij Bosma zijn, niet bij mij.

  293 – Ik ben niet zo ingevoerd in bosma.

  306 – Ik heb me eigenlijk nooit zo verdiept in meneer Bosma, jij geloof ik wel.

  308 – Waarom ben zo geinteresseerd in de pennevruchten van meneer Bosma? Ik heb nog nooit iets van die meneer gelezen.

  352 – Na het lezen van dit boek van de zeer gewaardeerde Bosma,

  357 – De visionair Bosma, toekomstig minister-president en sta vast tegen het linkse tuig.

  https://sargasso.nl/archief/2011/10/31/het-gevaar-bosma/

  En de rest van zijn reacties laten zien dat het om een soort schizo gaat. Het is me alleen nog niet duidelijk hoeveel persoonlijkheden hij heeft.

 69. 110

  Brief SP over volksmoord in Zuid-Afrika

  Dank voor uw email met de alarmerende berichten over het geweld in Zuid-Afrika. Met u deel ik de verontrusting over het geweld dat in Zuid-Afrika heerst. Het probleem treft echter niet alleen de blanke bevolking maar is een plaag voor iedereen.

  Twee jaar geleden hebben collega’s van de SGP vragen gesteld over deze kwestie. (zie desgewenst Aanhangsel 2707 van het vergaderjaar 2009). Aanleiding was een bericht in het Reformatorisch Dagblad n.a.v. de moord op een Nederlands echtpaar als deel van “lange reeks van moorden, die geweld en intimidatie als enige motief lijken te hebben, ten aanzien van blanke boeren in Zuid-Afrika”. De Nederlandse regering wees in de antwoorden op de verantwoordelijkheid van de Zuid-Afrikaanse regering en de moeilijkheden die zij ondervindt bij het opbouwen van de staatsinstellingen.

  Eind juni hebben Zuid-Afrikaanse medici een rapport hebben uitgebracht, waarin wordt gesteld dat de verschrikkelijke geweldscijfers een bedreiging zijn voor de gezondheidszorg van Zuid-Afrika. (zie daarvoor een artikel in NRC Handelsblad van 25 augustus 2011. Zie http://vorige.nrc.nl/buitenland/article2338732.ece/Rapport_geweld_in_Z-Afrika_belasting_voor_zorg. Het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet heeft een aantal onderzoeken gepubliceerd over de Zuid-Afrikaanse gezondheidszorg sinds het aan de macht komen van de ANC in 1994. Een samenvatting in The Lancet van de verschillende onderzoeken is via deze internetkoppeling te vinden; http://download.thelancet.com/flatcontentassets/series/sa/sa_execsum.pdf

  In het NRC-artikel wordt niet in het bijzonder gesproken over het buitensporig grote aantal blanken dat getroffen wordt. Er wordt gewaarschuwd voor het geweld in het algemeen. Opvallend is ook het zeer ernstige geweld tegen vrouwen. “Het percentage vrouwen in Zuid-Afrika dat vermoord wordt door mannen met wie zij een intieme relatie onderhouden, ligt zes keer zo hoog als het mondiale gemiddelde”.

  Sommige van de mensen die me geschreven hebben vrezen voor genocide tegen blanken in Zuid-Afrika. Het probleem is algemener. Het geweld in Zuid-Afrika is zo alomvattend dat het zeker een serieus probleem over de staat en haar leiding is, maar iedereen treft. We zullen er via de Nederlandse regering op blijven aandringen dat de Zuid-Afrikaanse regering zo snel en effectief mogelijk de criminaliteit in haar land bestrijdt.

  Met vriendelijke groet,

  Ewout Irrgang

  Tweede Kamerlid SP

  Informatie uit de Tweede Kamer gecombineerd met achtergronddossiers en het laatste politieke nieuws. Informatie ter oriëntatie op een bezoek, uitleg over hoe wetten tot stand komen en een rondgang door de geschiedenis van de Staten-Generaal. Kijk nu op http://www.tweedekamer.nl Disclaimer Indien u de link niet kunt openen, neemt u dan contact op met telefoonnummer 070-3182211. Meer informatie vindt u op de website http://www.tweedekamer.nl If you are unable to access the link, please dial +31 70 3182211. Additional information is available on the website http://www.tweedekamer.nl and http://www.houseofrepresentatives.nl

 70. 116

  Harm is al lang geneutraliseerd en zit in paviljoen E aan het Braziliaanse strand te genieten van de lokale etnische tegenstellingen.
  Een dwangbuis die mij ook wel zou passen trouwens.
  Las trouwens vandaag dat er in Brazilië jaarlijks 50.000 mensen door verkeersongelukken omkomen. Dat mag toch ook wel in het genocide-boekje, de homo-automobilicus brasiliens wordt bedreigd. En niet te vergeten de wandelaars.

 71. 117

  @116
  Ik stel voor dat jij dat gaat aankaarten, ik wil me liever bij het onderwerp genocide Zuid-Afrika houden zoals genoemd bij deze draad. Het onderwerp is ernstig genoeg

 72. 118

  dat heb je toch aangekaart? En nou zitten we in een soort groepsgesprek in herhalingen te vervallen. Ga ik me druk maken over verkeersslachtoffers, daar iedereen mee confronteren, daarna wordt dat lastig vallen – want we hebben al lang kennis genomen van je zorgen en dan iedereen die dat in mijn ogen niet serieus neemt voor rotte vis uitmaken. Grow up.

  Je hebt me evengoed wel nieuwsgierig gemaakt met je verhaal, en heb een paar ‘friend requests’ op facebook geplaatst naar ‘witte’ mensen in RSA, die vooralsnog niet gehapt hebben (was ook maar een half uur geleden), om te kijken wat die mensen bezighoudt. Voor zover ik hun openbare gedeelte kon zien ging dat overigens over andere dingen dan een naderende genocide… Maar wie weet?

 73. 119

  Ik las dat het er 40.000 waren. Zo zie je maar weer hoe die genocides overdreven worden.

  Natuurlijk proberde ik dat gelijk uit te rekenen: de bevolking hier is 10x zo groot..
  Maar er zijn natuurlijk niet 10x zoveel automobilisten.
  In Nederland vielen er vorig jaar 640 slachtoffers.
  De kans is dus ongeveer 10x zo groot.
  Niet mis.

  Nou ben ik al een keer of 4, 5 op het nippertje ontsnapt, dankzij mijn intuitie, of mijn vooruitziende blik, hoe je het maar noemen wilt. Maar dat telt natuurlijk niet mee.

 74. 122

  Als je zo’n geschiedenis achter de rug hebt en je kiest dan ook nog dergelijke mensen als spreekbuis, dan heb je het een en ander aan jezelf te wijten.

  Overigens is het me niet duidelijk wat er van waar is. Het aantal doden door geweldsmisdrijven in Brazilie moet je ook niet onderschatten. En soms heeft het wel wat kenmerken van een burgeroorlog. Maar het lijkt in de verste verte niet op genocide.

  Met cijfers kun je alle kanten uit, dus voor een zuiver oordeel is meer nodig dan alleen maar cijfers. Die verhaaltjes van de Afrikaner maken de zaak er niet beter op, want er is duidelijk iemand aan het werk die een bepaalde draai aan de cijfers probeert te geven, door op onderbuikgevoelens in te spelen.

  Uiterst verdacht.

 75. 123

  @122 Harm
  Ik heb nergens belang bij. Ik heb alleen het initiatief genomen voor een schrijfactie naar het Nederlandse parlement. En die schrijfactie is nog steeds bezig. De SP is de enige partij die tot nu toe het verder uitgezocht heeft zover ik weet zie nr. 110.En er ook veel aandacht aanbesteed heeft. Een journaliste gaat de SP nog met betere cijfers voor zien uitgesplitst op ethniciteit om aan te tonen dat er een genocide aan de gang is. De Afrikaners zijn ongeveer 6% van de totale bevolking en de criminaliteit valt weg in het grotere geheel. Genocide watch heeft ook niet voor niets gewaarschuwt. Alleen het Vlaams Belang heeft de moed gehad president Zuma persoonlijk aan te spreken tijdens zijn bezoek aan Belgie en vragen aan hem gesteld. Maar omdat de cijfers niet op etniciteit uitgesplitst zijn, en dikwijls onnauwkeurig, kan hij er geen goed oordeel over vellen. In Nederland heeft de SGP indringende vragen gesteld aan de regering, maar de Nederlandse regering baseert zich op de informatie van het ANC regime, en die klopt niet. Wel is bekend dat de jongerenbeweging van het ANC de weg van Zimbabwe wil volgen, nationalisatie en grondonteigening zonder compensatie. Dit is desastreus geweest voor Zimbabwe en daar heerst nu hongersnood.
  Australie heeft pas 2 Afrikaners politiek asiel gegeven, omdat daar al wel bekend is wat er in Zuid-Afrika gaande is, dat las ik afgelopen zaterdag. Dat wordt ook niet voor niks gedaan.

 76. 124

  ik ga eerst wel even kijken of de lokale facebookers happen, zo’n journaliste die alles bijhoudt heeft natuurlijk ook een bepaalde invalshoek. Misschien dat ik haar dan nog eens probeer te benaderen om de versies naast elkaar te leggen.
  Heb net een slopende fb-discussie achter de rug met één of ander pro-ajatollah wijffie, happy in d’r sluier en alles (ex gothic). Als ik dan roep dat ik alle naderende oorlogshandelingen tegen Iran (en de rest van de wereld min Israël) eng vind, schijn ik gelijk hun islamofascisme te moeten toejuichen. Wat er hier niet in gaat, wat ik aan haar weer niet uit kan leggen. Bush had daar zo’n diepe wijsheid over. Als je ons niet steunt ben je terro. oid. Dikke middelvinger.

  50 facebookfriendjes zijn er al meer dan ik kan behappen. Sommige mensen schijnen er trots op te zijn dat ze er een miljoen hebben, maar imho schiet het medium dan z’n doel voorbij, dus vooralsnog wacht ik nog af of er iemand reageert op m’n requests. Waarna dat netwerk zich vanzelf uitbreidt?
  Dan ga ik heel geduldig kennis nemen van hun favo muziekjes, familiepics, de creabea’s van moeders, en dan destilleer ik daar weer mijn verwrongen wereldbeeld uit, aangevuld met hun shizzle. Een wereldbeeld dat waarschijnlijk al voor 99% vast stond (testbeeld/storing), ze moeten wel met sterke argumenten komen om daar verandering in te brengen. Wie weet. Nieuwsgierig blijf ik…

 77. 126

  Zo, heb jij het initiatief genomen voor een schrijfactie naar het Nederlandse parlement?

  http://stopdegenocide.hyves.nl/
  http://www.nationalistischevolksbeweging.nl/
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Nationalistische_Volks_Beweging
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Constant_Kusters

  Andere mensen die dit initiatief steunen zijn “Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten” http://www.amsterdampost.nl/plaasmoorde/ ,

  die daarbij warme steun geniet van mensen als Martien Pennings en Theo Prinse
  Mensen waar zelfs Wilders niets mee te maken wil hebben.

  Ik heb natuurlijk de volgende termen even opgezocht: schrijfactie genocide boeren zuid-afrika. Ik kreeg niet de indruk dat de actie een groot succes is.

 78. 127

  Jawel, ik heb een open brief gestuurd aan mevrouw Albayrak van de PvdA en aan andere parlementariers. Die brief is in o.a. Trouw gepubliceerd. Die links die jij in je opmerking plaats staan daar buiten. Ik heb van Groenlinks, SGP en PvdA nog maar een kort antwoord gehad en wacht nog op verder bericht. In iedergeval waren de antwoorden tot nu toe zeer positief. Alleen van de SP een uitgebreid en goed antwoord en daar gaan we verder mee werken. Verder zijn eruit Zuid-Afrika veel berichten aan het Nederlandse Parlement gestuurd en daar heeft de SP in iedergeval uitgebreid op geantwoord, daar heb ik een kopie van. Verder sta ik buiten links, rechts en zeker van die rare links die jij in je commentaar gezet heb. Dat is de eerste keer dat ik die zie. Jij weet er waarschijnlijk meer van dan ik. De brief van de SP is bij nr. 110 gezet.
  Voorlopig zal het weinig effect hebben, al zou Nederland het ANC-regime aanspreken, te weinig invloed. Er is wel veel meer contact gekomen tussen Nederlanders en Afrikaners en dat is in iedergeval positief. Die mensen worden op die manieer een beetje moreel gesteund. Verder kan ik weinig bijdragen aan dat probleem overzee, meer kan ik ook niet doen.

 79. 129

  @ Piet en Harm

  En deze brief is door een groep gematigde Afrikaners aan het Nederlandse Parlement gestuurd:

  Oproep tegen racisme en voor verdraagzaamheid van Afrikaners

  “Die Afrikaner is voor ‘n kruispad en staar geweldige uitdagings in die gesig. Ek doen ‘n ernstige beroep op alle vredeliewende Afrikaners om soos een man op te staan en ons stem uit te roep TEEN rassisme. Hoe meer ons soos een man opstaan en betrokke raak by organisasies soos OASE hoe groter die moontlikheied dat ons simpatie EN SELFBESKIKKING sal kry. Die ver regse en ultra regse is by verre in die MINDERHEID en moet as sulks ook behandel word met die nodige teenkanting wat dit toekom. Hulle kom ongelukkig oral in die wereld voor, nie net in Suid Afrika nie. Daarom kan ons nie beoordeel word oor wat ‘n klein groepie mense kwyt raak nie. Die meerderheid vredeliewende Afrikaner erken die inherente reg van alle lede van die mensdom van die planeet, om met waardigheid en gelykheid behandel te word, en wat die fondasie van vryheid, geregtigheid en vrede sal waarborg in die wereld. Ons pleit dus as meerderheid Afrikaner, dat julle ons pleidooi in oorweging sal neem, nie op grond van ‘n paar ulktra regse uitsprake nie, maar op grond van die oorlewing en voortbestaan van ‘n lieflike en wonderlike kultuur wat van onskatbare waarde vir die mensdom inhou.”

 80. 134

  @Harm

  Der Feind hoert mit Harm, je bent geesten aan het oproepen, of spoken die in je hoofd? Ik had het over gekozen leden van de Tweede Kamer, en geen fascistische clubjes waar jij je schijnbaaar mee wil indentificeren. En zolang we aandacht van de SP, PvdA en GL krijgen, en ook PVV, zit het bij mijn kant wel goed, maar niet bij jou. Ik las dat je een psychiatrische afdeling regelmatig bezoekt, miaschien houden ze je daar de volgende keer.

 81. 135

  Dit is deel van die probleem. U haal n eenvoudige vergelyking uit, en beweer dit is nie n genocide nie. In Serwie het slegs 7000 moslemseuns gesterf, en dit was n genocide. Hoofsaaklik omdat die Dutchbatallion dit toegelaat het. Moenie u eie goedkoop propaganda gebruik om die volksmoord te ontken nie. U bluf net uself

 82. 136

  135

  Pieter | 7 november 2011 | 00:19

  Dit is deel van die probleem. U haal n eenvoudige vergelyking uit, en beweer dit is nie n genocide nie. In Serwie het slegs 7000 moslemseuns gesterf, en dit was n genocide. Hoofsaaklik omdat die DUTCHBATALLION dit toegelaat het. Moenie u eie GOEDKOPE PROPAGANDA gebruiken om die volksmoord te ontken nie. U bluf net uself

 83. 137

  Censorbugbear Reports
  ‎#ANC Children’s Ministry wanted to collect street children, wave flags at Parliament on Children’s Day and dump them back on the streets..

  ANC REGIME’S IDEA OF CHILDREN’S DAY Summary: Helen_Zille wrote that when The Ministry for Women, Children and People with Disabilities wanted to celebrate children’s day, the Ministry ordered all 9 provinces to collect street children transport them to Parliament to attend a function, wave fl…

 84. 140

  Het viel me al eerder op dat FAIL probeerde om orde op zaken te stellen.
  Begrijpelijk natuurlijk, als zo’n schizo als de Afrikaner alles in het honderd laat lopen.

  Maar wie is FAIL?
  Die mij denkt te kennen….

  Hé…, Henk van Putte…., ben jij dat?

 85. 142

  Voor 1994 werkte de politie op het platteland samen met legercommando’s, die patrouilleerden om misdaad te verkomen. Toen het ANC aan de macht kwam, werd die samenwerking met het leger afgeschaft. Om het vacuüm op te vullen, ontwikkelde Boerenorganisatie Agri SA (die pakweg 90 procent van de 45.000 commerciële blanke boeren vertegenwoordigt) samen met de regering een alternatief. Het platteland werd opgedeeld in sectoren en de politie zou in elke sector worden bijgestaan door patrouillerende reservisten. Deze burgers (veelal boeren) kregen een verkorte militaire opleiding en dezelfde bevoegdheden als de politie. Dit Veiligheidsplan voor het Platteland kwam in 1999 onder leiding van Nelson Mandela tot stand.
  (Trouw)

  Het gaat blijkbaar om een hele bijzondere vorm van genocide, waarbij het slachtoffer eerst wordt getraind en politionele bevoegdheden krijgt.

 86. 143

  @141Harm
  Ik heb nog nooit iemand gezien als jij die op zo’n vreselijke manier door de mand is gevallen. Als je nu ook al de PvdA en Groenlinks fascistisch gaat noemen, dan ga ik aan je verstandelijke vermogens twijfelen

 87. 145

  @Harm
  Je bent hier wel erg smerig bezig. Als mensen zich ergens voor inzetten en daar tijd en energie insteken, zijn het nog geen nazis of fascisten zoals jij dat noemt. Hou eens op met dat gebral en verdachtmakingen, het lijk wel of je met een heksenjacht bezig ben. Waarvoor zeet jij je eigenlijk in dan alleen mensen proberen in een verkeerd daglicht te plaatsen?

 88. 146

  @Harm
  Wat heb jij tot nu toe eigenlijk bijgedragen aan het debat over genocide Zuid-Afrika? Ga eens bij jezelf te raden man en hou op met dar smerige moddergooien van je. Je gedraagt je als de mensen die jij zegt fascist of nazi of NSBer te zijn. Met jou gedraag schaar je jezelf in die groep mensen.

 89. 148

  Nou goed dan, dan plaats ik spreciaal voor jou mijn bijdrage nog eens:

  Voor 1994 werkte de politie op het platteland samen met legercommando’s, die patrouilleerden om misdaad te verkomen. Toen het ANC aan de macht kwam, werd die samenwerking met het leger afgeschaft. Om het vacuüm op te vullen, ontwikkelde Boerenorganisatie Agri SA (die pakweg 90 procent van de 45.000 commerciële blanke boeren vertegenwoordigt) samen met de regering een alternatief. Het platteland werd opgedeeld in sectoren en de politie zou in elke sector worden bijgestaan door patrouillerende reservisten. Deze burgers (veelal boeren) kregen een verkorte militaire opleiding en dezelfde bevoegdheden als de politie. Dit Veiligheidsplan voor het Platteland kwam in 1999 onder leiding van Nelson Mandela tot stand.
  (Trouw)

  Het gaat blijkbaar om een hele bijzondere vorm van genocide, waarbij het slachtoffer eerst wordt getraind en politionele bevoegdheden krijgt (#142).

 90. 152

  @Harm
  Als je nr 133 nou eens lees en de link bekijk, misschien ga je dan het licht zien.
  Drie uur durende zelf mutilatie, zelf verminking en zelfmoord bedoel je dat dat de boeren door training geleerd hebben van het ANC regime?

  En volgens mij zijn die patrouilles opgeheven

 91. 154

  @148 Harm
  Dat was zo, maar de situatie is nu veranderd, lees maar:

  Dat is gewoon niet juist meer dat Harm schrijft. Dat gegeven komt uit 2004.

  Agri-SA is een anc-regeringsondersteuner en de Mbeki-regering deed ALLE kommandos weg en terwijl de boeren onderling nog kommunikatienetwerken onderhouden, zijn er helemaal geen commandos meer, en geen ‘veiligheidsplan voor het platteland’. De enigste commando-tipe patrouilles die nog bestaan zijn van de Transvaal Landbouwunie. TLU.co.za. De ‘gewone’ Zuidafrikaanse politie is nu verondersteld om alle ‘boerderijaanvallen’ te onderzoeken zonder hulp van de hoogst-gespecialiseerde kenners in de kommandos. Dat is al lang voorbij dankzij Mbeki. Er zijn ook geen ‘45,000’ ‘commerciële blanke boeren’ meer: de ZA regering heeft nu al 65,000+ van de 85,000 geregistreerde boerderijen sedert 1994 overgenomen. Ik heb een opname gedaan van de boeren die nu nog actief marktproducten groeien: er zijn nog maar 2,000 mais-boeren over, en zo’n 2,600 graanboeren, grotendeels voor broodgranen. De 650 groente-en vruchtenboeren van Limpopo – die de grootste aanleveraars aan de markt in Johannesburg waren, zijn verminderd naar maar 150 boeren. Er zijn in de Vrijstaat ook nog zo’n 500 veeboeren over; en men krijgt natuurlijk ook nog de suikerplantages in Natal: maar van de originele 85 suikermolens daar zijn er al 79 gesloten. Volgens de jongste schattingen door de TLU zijn er niet meer as 12,000 commerciële boeren over in ZA. De rest van de landerijen zijn nu in staatsbezit.

 92. 155

  Mijn verontschuldiging.

  Iedereen ziet alles. Het is niet afgeschermd? Je moet voorzichtig zijn. Het is niet anoniem. En het roept ook veel vragen, irritatie, woede op.

  Hoe zag je dat ik orde op zaken probeerde te stellen?

 93. 159

  Lul toch niet man, het bericht is van is februari 2010.

  Jij bent echt een dermate grote leugenaar, dat je van jou echt geen enkel woord serieus kunt nemen. Goebbels maakte het al bont, maar slaat hem met straatlengtes.

 94. 160

  @159 Harm
  Het bericht is van 2010 en de gegevens uit 2004. Deze informatie komt van een journalist. Dus jij lult en lees eens goed war daar staat bij 154. Dat zijn de juiste gegevens. En anders Harm, bekijk je het maar, als je informatie van een journalist uit Zuid-Afrika niet gelooft, jammer voor jou braller.

 95. 161

  @Harm
  Harm jij bent misschien een nazi, maar zeker een fascist. Die willen ook de mensen het zwijgen opleggen. Mussolini was zeker je favoriet? Braller, lees de informatie maar eens goed en val me anders niet meer lastig met die domme opmerkingen van je. Erken je fouten maar eens een keer.

 96. 164

  heb even weinig aan de ‘discussie’ toe te voegen, de FB-friend-requests hebben vooralsnog niks opgeleverd. Kreeg alleen een request uit Uganda, die volgens mij buiten dit verhaal staat.
  Maar Afrikaner: wat kan je krom redeneren. Ik weet al dat ’t aan dovemansoren gericht is, maar evengoed. Als iemand een fascistische kreet in het Duits citeert, zou diegene (Harm) daarmee meteen de hele taal en bevolking tot fascist bombarderen?
  Je weet op een zeldzaam domme manier je eigen fascisme op anderen te projecteren. En je eigen psychische problemen.
  Jammer voor de Zuid-Afrikanen die een beetje support zouden kunnen gebruiken. Die kunnen jou missen als een enge ziekte.

 97. 165

  @164 Piet
  Je voegt inderdaad niks aan de discussie bij en je hoeft niet bezorgd te zijn: ik heb prima contact met veel mensen in Zuid-Afrika, en ja Uganda ligt wel een eind van Zuid-Afrika. Dit forum levert niks op met figuren zo als jij. Maar intussen gaan Nederlandse en Vlaamse parlementariers zich inzetten voor de bevordering en behoud van Afrikaans. Die hebben geen tijd om naar het gezeik van jou en Harm te luisteren, die zetten zich tenminste nog ergens voor in. En mensen die anderen bescchuldigen fascist te zijn, die hangen meestal dat gedachtegoed aan, want je zit er nog al mee. Die naam idioot is goed geschreven op je naam, je slaat iedergeval idiote taal uit. En ons gaan door zonder idiote Piet en boer Harm. Adieu

 98. 166

  Brief aan Nederlandse Parlementariers uit Zuid-Afrika

  Morne van den Bergh, Potchefstroom :morne.vandenbergh[at]gmail.com

  16 oktober 2011

  Holland, help asseblief om my moord te voorkom

  POTCHEFSTROOM, Suid-Afrika

  My naam is Morné van den Bergh. Ek skryf vandag ʼn gewone brief vanuit my gemeensame hartboesem. Ek is ʼn gewone Suid-Afrikaanse landsburger, meer definitief ʼn Afrikaner. Nie ek, nie my ouers of enige van ons voorouers het ooit enige kriminele oortredings begaan nie.

  Ons familie, soos ons hele Afrikanervolk, is werklustige mense en deur ons tradisies en kultuur van hardwerkendheid, het ons Suid-Afrika help vorm tot een van die beste opkomende lande in die wêreld. As 8-jarige kind, het my onderwyseres ons briewe laat skryf vir Prof. G Eshuis in Vriezenveen, Holland. Groot was ons kinders se verbasing toe Prof. G Eshuis die moeite gedoen het en elke kind se brief terugbeantwoord het, volgeplak met Hollandse seëls. Hierdie mooi gebaar het my liefde in Holland vir altyd gevestig en ʼn aktiewe seëlversameling tot gevolg gebring.

  Waarom skryf ek vandag hierdie brief? Ek wil vandag weer vra vir ʼn mooi gebaar van Holland. Die gebaar is groter as ʼn seëlversameling wat ʼn Afrikanerkind laat glo het in die mooi van die wêreld.

  Ek wil vandag pleit en vra dat u die omstandighede in die hedendaagse Suid-Afrika met ʼn vergrootglas ondersoek. Ons eens mooie land is aan’t flarde as gevolg van hewige media propaganda en kommunistiese taktiek wat die wêreld verblind het. Die ANC jeugligaleier, Julius Malema, propageer onder die swart jeug die moord van blankes.

  My mense word uitgemoor soos vlieë onder die ANC regime. 4000+ plaasmoorde, elkeen wreedaardig en brutaal. Vriende en familie word aangerand en vermoor. Ons word besteel, geminag en onderdruk. Hieronder is ‘n (onvolledige) lysie van 15 mense wat ek persoonlik ken – vriende en familie – , wat deur hierdie swaargewapende misdadigers geteiken is: en die meeste Afrikaners kan almal sulke individuele lysies verskaf: ons word almal persoonlik geraak deur misdadigers. Hoeveel mense ken u in Nederland wat op hierdie manier geteiken en permanent getraumatiseerd gelaat is deur swaarbewapende misdadigers?

 99. 167

  als het alleen maar over de taal gaat, mag je ook wel gaan mopperen bij Sarkozy over het verdwijnen van de Frans-Vlaamse mensen rond Rijssel (Lille), of (dat zal je dan wel weer minder aan het hart gaan), het Bretons, het Gasconais en Baskisch, en zo worden er nog wel meer ‘minderheden’ met ‘genocide’ bedreigd.

  Volgens mij heb ik best wel m’n best gedaan de ‘discussie’ ook vanuit jouw invalshoek te bekijken, maar als je niet meteen ‘heil afrikaner’ roept draag je niks aan de discussie bij?
  Op zich heb je een inzicht gegeven waar veel mensen niet bij stilstonden, maar je vermoordt je eigen standpunten door overexposure.

 100. 170

  yo! eentje die het draadje in een andere richting probeert te duwen.
  Heb geprobeerd een leuk clipje bij dat nummer te zoeken, maar kwam niet verder dan een uit de heup geschoten opname uit de zaal.
  wel audio: http://grooveshark.com/#/s/Jou+Ma+Se+Poes+In+n+Fishpaste+Jar/30Ivma?src=5
  (voor meer klik de broodkruimel terug – tip: Wat Kijk jy)

  Meer relevant wellicht deze:
  http://www.youtube.com/watch?v=Q77YBmtd2Rw

  die spooky vogel is de onlangs overleden MC Progeria. Die had zo’n ziekte waardoor je lichaam in no time verouderd, schijnt een invloedrijke DJ/MC geweest te zijn. Voor dooie muzikanten Pt3 ;-)

 101. 179

  # FAIL – Hoe ik zag dat jij orde op zaken probeerde te stellen?

  Ik ben één van die goede verstaanders, die maar een half woord nodig heeeft.

  Man met overwicht, mogelijk al wat ouder, deel van de “harde kern”, houdt zich liever wat op de achtergrond… Dat is het profiel van een Chief Joseph.

  Die Ewout Irrgang is trouwens wel een watje zeg…..

 102. 183

  Denk je nou echt dat als een banjoemoe volk die last heeft van flatulentie een brief aan Nederlandse parlementariers schrijft waarin ze in het banjoemoes uit de doeken doen (dat is een taal die in CAPSLOCK wordt geschreven) dat onze parlementariers daar ook maar een seconde aandacht aan zullen besteden?
  Afrikaner, zou je voor je diepgaande frustraties over het lot van Afrikaanders niet een eigen blog willen opzetten in plaats van hier de boel helemaal onder te schijten?
  (en Harm en Piet, ajb DFTT)

 103. 185

  Je hebt wel gelijk, maar volgens mij heeft deze trol weinig voedsel nodig om desnoods bij gebrek aan respons elk draadje te vullen met z’n verhaal. Waar op zich best wel aandacht voor mag zijn, zo’n Malema lijkt me geen frisse jongen.
  Maar als ik het goed begrepen heb is die al een paar keer flink op z’n vingers getikt, zelfs door Zuma. En is hij binnen het ANC ook niet bepaald onomstreden. Dat Malema vurig bewonderaar is van Zuma (op zich al geen lekker ventje), wil nog niet zeggen dat Zuma vurig bewonderaar is van Malema. Hij zou alleen het lef moeten hebben hem te wippen als leider van de ANC-jugend/pioniers/padvinders.
  Maar dat zal dan wel weer niet democratisch zijn.

  Zou me wel interesseren wat Afrikaner als alternatief ziet: een verlicht despoot, omdat die domme zwartjes toch niet met democratie om kunnen gaan? Terug naar de tijd dat een zelfbenoemd slag van übermenschen de rest alles voorschrijft, en zogenaamd heel paternalistisch over hun welzijn waakt? Misschien genocide op 80% van de bevolking?
  Volgens mij is de formule van het huidige RSA zo slecht niet, alleen is het te hopen dat figuren als Malema het niet voor het zeggen krijgen.
  Maar dan nog is het natuurlijk een domme illusie dat je dat vanuit hier op een soort neokolonialistische manier kan corrigeren.
  Maar er aandacht voor vragen en te proberen de publieke opinie te beïnvloeden moet natuurlijk kunnen.
  Alleen is de manier waarop Afrikaner dat doet contraproductief. In mijn ogen. Vooral als je denkt die mensen denkt te helpen met steun van ‘white supremacists’ als Bosma. Of Kusters.

 104. 186

  Apartheid was geen uitbuiting

  In reactie op Marc Konings, wilde ik even terechtwijzen dat apartheid geen etnische groep heeft uitgebuit. Onder Verwoerd, de ‘vader van de apartheid’ groeide de economie met 8% per jaar (1961- 1966). Het gemiddelde levensstandaard van de blanken verbeterde met 3.9% per jaar tegenover de zwarten die met 5.3% per jaar vooruitgingen. Het kindersterftecijfer onder de zwarten daalde met ruim 400% in de periode 1948 – 1960 onder Nasionale Party bewind. De gemiddelde levensverwachting steeg van 40 jaar tot 62 jaar onder de zwarten in de eerste 12 jaar van NP (‘apartheid’) bewind.

  In 1987 stelde het IMF dat de blanken voor gem. 32% belasting betaalden maar slechts 9% terugkregen in de vorm van voordelen. Het gros ging aan de zwarten om ze juist te ontwikkelen.

  Overigens staat in het eindverslag van de Waarheidscommissie dat 40% van de gehele ZA bevolking (met 9x meer zwarten dan blanken) meent dat apartheid een goed idee was. Afrobarometer heeft meer onlangs gevonden dat 60% van de ZA bevolking meent dat het leven beter was tijdens apartheid.

  Het is een interessante studie waard waarom iedereen destijds zo hysterisch tekeer ging tegen de apartheid, en het antwoord zou gevonden kunnen worden in zondebokvorming voor Europas eigen koloniaal verleden en collaboratie met de Nazi’s. Men wilde zijn schuldgevoelens verrekenen op de Afrikaner.

  Inmiddels zijn de Afrikaners “so hulpeloos soos die Jood in Duitsland” om NP van Wyk Louw te citeren en vanuit Europa zijn de media gemuilkorfd over de bijna 4000 vemoorde boeren en gevaarlijke ondergang naar genocide waar de Afrikaners zich in bevinden.

  Het zou wellicht tot een beter inzicht leiden door de Afrikaners eerder als Joden dan Nazis voor te stellen.

 105. 187

  1 Want er zal een Rijsje voortkomen uit den afgehouwen tronk van Isai, en een Scheut uit zijn wortelen zal Vrucht voortbrengen. 2 En op Hem zal de Geest des HEEREN rusten, de Geest der wijsheid en des verstands, de Geest des raads en der sterkte, de Geest der kennis en der vreze des HEEREN. 3 En Zijn rieken zal zijn in de vreze des HEEREN; en Hij zal naar het gezicht Zijner ogen niet richten; Hij zal ook naar het gehoor Zijner oren niet bestraffen. 4 Maar Hij zal de armen met gerechtigheid richten, en de zachtmoedigen des lands met rechtmatigheid bestraffen; doch Hij zal de aarde slaan met de roede Zijns monds, en met den adem Zijner lippen zal Hij den goddeloze doden. 5 Want gerechtigheid zal de gordel Zijner lendenen zijn; ook zal de waarheid de gordel Zijner lendenen zijn. 6 En de wolf zal met het lam verkeren, en de luipaard bij den geitenbok nederliggen; en het kalf, en de jonge leeuw, en het mestvee te zamen, en een klein jongske zal ze drijven. 7 De koe en de berin zullen te zamen weiden, haar jongen zullen te zamen nederliggen, en de leeuw zal stro eten, gelijk de os. 8 En een zoogkind zal zich vermaken over het hol van een adder; en een gespeend kind zal zijn hand uitsteken in de kuil van den basilisk. 9 Men zal nergens leed doen noch verderven op den gansen berg Mijner heiligheid; want de aarde zal vol van kennis des HEEREN zijn, gelijk de wateren den bodem der zee bedekken. 10 Want het zal geschieden ten zelven dage, dat de heidenen naar den Wortel van Isai, Die staan zal tot een banier der volken, zullen vragen, en Zijn rust zal heerlijk zijn. 11 Want het zal geschieden te dien dage, dat de Heere ten anderen male Zijn hand aanleggen zal om weder te verwerven het overblijfsel Zijns volks, hetwelk overgebleven zal zijn van Assyrie, en van Egypte, en van Pathros, en van Morenland, en van Elam, en van Sinear, en van Hamath, en van de eilanden der zee. 12 En Hij zal een banier oprichten onder de heidenen, en Hij zal de verdrevenen van Israel verzamelen, en de verstrooiden uit Juda vergaderen, van de vier einden des aardrijks. 13 En de nijd van Efraim zal wegwijken, en de tegenpartijders van Juda zullen uitgeroeid worden; Efraim zal Juda niet benijden, en Juda zal Efraim niet benauwen. 14 Maar zij zullen den Filistijnen op den schouder vliegen tegen het westen, en zij zullen te zamen die van het oosten beroven; aan Edom en Moab zullen zij hun handen slaan, en de kinderen Ammons zullen hun gehoorzaam zijn. 15 Ook zal de HEERE den inham der zee van Egypte verbannen, en Hij zal Zijn hand bewegen tegen de rivier, door de sterkte Zijns winds; en Hij zal dezelve slaan in de zeven stromen, en Hij zal maken, dat men met schoenen daardoor zal gaan. 16 En er zal een gebaande weg zijn voor het overblijfsel Zijns volks, dat overgebleven zal zijn van Assur, gelijk als Israel geschiedde ten dage, toen het uit Egypteland optoog.

 106. 188

  1 En ik zag uit de zee een beest opkomen, hebbende zeven hoofden en tien hoornen; en op zijn hoornen waren tien koninklijke hoeden, en op zijn hoofden was een naam van gods lastering. 2 En het beest dat ik zag, was een pardel gelijk, en zijn voeten als eens beers voeten, en zijn mond als de mond eens leeuws; en de draak gaf hem zijn kracht, en zijn troon, en grote macht. 3 En ik zag een van zijn hoofden als tot den dood gewond, en zijn dodelijke wonde werd genezen; en de gehele aarde verwonderde zich achter het beest. 4 En zij aanbaden den draak, die het beest macht gegeven had; en zij aanbaden het beest, zeggende: Wie is dit beest gelijk? wie kan krijg voeren tegen hetzelve? 5 En hetzelve werd een mond gegeven, om grote dingen en gods lasteringen te spreken; en hetzelve werd macht gegeven, om zulks te doen, twee en veertig maanden. 6 En het opende zijn mond tot lastering tegen God, om Zijn Naam te lasteren, en Zijn tabernakel, en die in den hemel wonen. 7 En hetzelve werd macht gegeven, om den heiligen krijg aan te doen, en om die te overwinnen; en hetzelve werd macht gegeven over alle geslacht, en taal, en volk. 8 En allen, die op de aarde wonen, zullen hetzelve aanbidden, welker namen niet zijn geschreven in het boek des levens, des Lams, Dat geslacht is, van de grondlegging der wereld. 9 Indien iemand oren heeft, die hore. 10 Indien iemand in de gevangenis leidt, die gaat zelf in de gevangenis; indien iemand met het zwaard zal doden, die moet zelf met het zwaard gedood worden. Hier is de lijdzaamheid en het geloof der heiligen.

 107. 189

  Het apartheidsbeleid werd ingevoerd, met officiële wetten zoals de wet op verbod van gemengde huwelijken en dergelijke. Deze wetten verboden onder meer dat mensen van verschillende rassen konden trouwen zodat het ras zuiver gehouden kon worden. Er was ook een wet voor het gebruik van vervoer en het binnentreden van gebouwen en/of openbare gelegenheden, namelijk de wet op aparte gerieven en zorgde ervoor dat zwarten op een apart strand moesten zwemmen, en de achterdeur van banken en winkels moesten gebruiken. Het was ook niet toegestaan voor een blanke man om een zwarte vrouw alleen naar huis te brengen, een man moest zijn vrouw, of een vriend meenemen, anders kon diegene worden aangehouden en worden bestraft.

  Hier volgen enkele apartheidswetten:

  De wet op verbod van gemengde huwelijken (1949)
  De ontuchtwet (1950) – verbod op seksuele relatie met ander ras.
  De wet op bevolkingsregistratie (1950) – het registeren van ras was verplicht.
  De groepsgebiedenwet (27 april 1950) – werkverbod van andere rassen in stedelijke gebieden.
  De wet op aparte gerieven (1953) – verbod op het gebruiken van dezelfde openbare voorzieningen.
  De wet op werkgelegenheden (1956) – betere banen waren gereserveerd voor blanken.

  De Afrtikaner blijkt inderdaad een doodordinaire nazi te zijn.

 108. 191

  Hoofdstuk 40

  Troost voor Jeruzalem
  [1] Troost, troost mijn volk, zegt jullie God.
  [2] Spreek Jeruzalem moed in, maak haar bekend
  dat haar slavendienst voorbij is, dat haar schuld is voldaan,
  omdat zij een dubbele straf voor haar zonden
  uit de hand van de HEER heeft ontvangen.
  [3] Hoor, een stem roept:
  ‘Baan voor de HEER een weg door de woestijn,
  effen in de wildernis een pad voor onze God.

  [4] Laat elke vallei verhoogd worden
  en elke berg en heuvel verlaagd,
  laat ruig land vlak worden
  en rotsige hellingen rustige dalen.
  [5] De luister van de HEER zal zich openbaren
  voor het oog van al wat leeft.
  De HEER heeft gesproken!’
  [6] Hoor, een stem zegt: ‘Roep!’
  En een stem antwoordt: ‘Wat zou ik roepen?
  De mens is als gras, hij bloeit als een veldbloem.

  [7] Het gras verdort en de bloem verwelkt
  wanneer de adem van de HEER erover blaast.
  Ja, als gras is dit volk.’
  [8] Het gras verdort en de bloem verwelkt,
  maar het woord van onze God houdt altijd stand.
  [9] Beklim een hoge berg, vreugdebode Sion,
  verhef je stem met kracht, vreugdebode Jeruzalem,
  verhef je stem, vrees niet.
  Zeg tegen de steden van Juda: ‘Ziehier jullie God!’

  [10] Ziehier God, de HEER!
  Hij komt met kracht, zijn arm zal heersen.
  Zijn loon heeft hij bij zich, zijn beloning gaat voor hem uit.
  [11] Als een herder weidt hij zijn kudde:
  zijn arm brengt de lammeren bijeen,
  hij koestert ze, en zorgzaam leidt hij de ooien.

 109. 192

  Ik gebruikte om de wereld te regeren
  Zeeën zou stijgen wanneer ik het woord gaf
  Nu in de ochtend slaap ik alleen
  Veeg de straten die ik gebruikt om een ​​eigen

  Ik gebruikte om de dobbelstenen te gooien
  Voel de angst in mijn ogen vijanden
  Luister als de menigte zou zingen:
  “Nu de oude koning is dood! Leve de koning! ”

  Een minuut hield ik de sleutel
  Volgende de muren werden gesloten op mij
  En ik ontdekte dat mijn kastelen staan
  Op pijlers van zout en pijlers van zand

  Ik hoor Jeruzalem klokken luiden
  Romeinse cavalerie koren zingen
  Wees mijn spiegel mijn zwaard en schild
  Mijn missionarissen in een buitenlandse veld
  Om wat voor reden kan ik ’t uit te leggen
  Als je eenmaal weet dat er nooit, nooit een eerlijk woord
  Dat was toen ik heerste over de wereld
  (Ohhh)

  Het was de goddeloze en wilde wind
  Blies de deuren te laten me binnen
  Kapotte ruiten en het geluid van drums
  Mensen konden niet geloven wat ik ‘d geworden
  RevolutionariWacht es
  Voor mijn hoofd op een zilveren plaat
  Slechts een marionet aan een eenzame string
  Oh wie zou ooit koning wou worden?

  Ik hoor Jeruzalem klokken luiden
  Romeinse cavalerie koren zingen
  Wees mijn spiegel mijn zwaard en schild
  Mijn missionarissen in een buitenlandse veld
  Om wat voor reden kan ik niet uitleggen
  Ik weet dat Saint Peter heb ’t mijn naam
  Nooit een eerlijk woord
  En dat was toen ik heerste over de wereld
  (Ohhhhh Ohhh Ohhh)

  Hoor Jeruzalem klokken zijn ringings
  Romeinse cavalerie koren zingen
  Wees mijn spiegel mijn zwaard en schild
  Mijn missionarissen in een buitenlandse veld
  Om wat voor reden kan ik niet uitleggen
  Ik weet dat Saint Peter zal mijn naam te bellen
  Nooit een eerlijk woord
  Maar dat was toen ik heerste over de wereld
  Oooooh Oooooh Oooooh

 110. 193

  Hoe fluit die Boere? Fluit, fluit, so! Fluit, fluit, so! Fluit, fluit so!
  Hoe fluit die Boere? Fluit, fluit, so! Fluit, fluit, so! [fluit die note]
  Die Kaapse nooi sê: [fluit die note] hoera!
  Die Kaapse nooi sê: [fluit die note] hoera!
  Hoe fluit die Boere? Fluit, fluit, so! Fluit, fluit, so! Fluit, fluit so!
  Hoe fluit die Boere? Fluit, fluit, so! Fluit, fluit, so! [fluit die note]

 111. 198

  Want Suikerbossie ek wil jou hê
  Suikerbossie ek wil jou hê
  Suikerbossie ek wil jou hê
  Wat ook jou ma daarvan sal sê
  Dan loop ons dalk so onder deur die maan
  Loop ons dalk so onder deur die maan
  Loop ons dalk so onder deur die maan
  Ek en my suikerbossie saam

 112. 199

  My Sarie Marais is so ver van my hart,
  Maar’k hoop om haar weer te sien.
  Sy het in die wyk van die Mooirivier gewoon,
  Nog voor die oorlog het begin.

  O bring my t’rug na die ou Transvaal, Daar waar my Sarie woon. Daar onder in die mielies By die groen doringboom, Daar woon my Sarie Marais.
  Ek was so bang dat die Kakies my sou vang
  En ver oor die see wegstuur;
  Toe vlug ek na die kant van die Upington se sand
  Daar onder langs die Grootrivier.

  O bring my trug na die ou Transvaal, Daar waar my Sarie woon. Daar onder in die mielies By die groen doringboom, Daar woon my Sarie Marais.
  Die Kakies is mos net soos ’n krokodillepes,
  Hulle sleep jou altyd water toe;
  Hul gooi jou op n skip vir ’n lange, lange trip,
  Die josie weet waarnatoe.

  O bring my t’rug na die ou Transvaal, Daar waar my Sarie woon. Daar onder in die mielies By die groen doringboom, Daar woon my Sarie Marais.
  Verlossing het bekom en die huis terugkeer was daar,
  Terug na die ou Transvaal;
  My lieflingspersoon sal er vas en zeker wees
  Om my met ’n kus te beloon.

  O bring my t’rug na die ou Transvaal, Daar waar my Sarie woon. Daar onder in die mielies By die groen doringboom, Daar woon my Sarie Marais.

 113. 201

  16:1 Het woord van de Eeuwige kwam tot mij: 2 Mensenkind, doe Jeruzalem haar gruwelen kennen 3 en zeg: zo spreekt Adonai de Eeuwige tot Jeruzalem: gij zijt naar afkomst en geboorte uit het land der Kanaänieten; uw vader was een Amoriet en uw moeder een Hethitische. 4 Wat uw geboorte aangaat: toen gij geboren waart, werd uw navelstreng niet afgesneden en werd gij niet tot uw reiniging met water gewassen; ook werd gij niet met zout ingewreven noch in windsels gewikkeld. 5 Geen oog zag met ontferming op u neer om uit mededogen een dezer dingen aan u te doen, maar gij werdt weggeworpen op het veld, omdat men geen waarde hechtte aan uw leven, toen gij geboren waart. 6 Toen kwam Ik voorbij u, en Ik zag u trappelen in het bloed van uw geboorte en Ik zeide tot u, in uw bloed: leef; ja, Ik zeide tot u, in uw bloed: leef. 7 Ik deed u opgroeien als het veldgewas, gij groeidet op en werdt groot en kwaamt tot volle schoonheid; uw borsten werden vast en uw haar groeide; maar gij waart naakt en bloot. 8 Toen kwam Ik voorbij u en zag u, en zie, de tijd der liefde was voor u gekomen; Ik spreidde de slip van mijn kleed over u en bedekte uw naaktheid, Ik ging onder ede een verbond met u aan, luidt het woord van Adonai de Eeuwige; zo werdt gij de mijne. 9 Toen wies Ik u met water, spoelde het bloed van u af en zalfde u met olie. 10 Ik bekleedde u met een kleurig geborduurd gewaad, schoeide u met het kostbaarste leder, wond u een fijn linnen hoofddoek om en hulde u in zijde. 11 Ik tooide u met sieraden, deed armbanden aan uw armen en een keten om uw hals.

 114. 203

  Psalm 122

  1 Een pelgrimslied van David.

  Verheugd was ik toen ik hoorde:
  ‘Wij gaan naar het huis van de HEER,’
  2 verheugd ben ik, nu onze voeten staan
  binnen je poorten, Jeruzalem.

  3 Jeruzalem, als een stad gebouwd,
  hecht en dicht opeen.
  4 Daar komen de stammen samen,
  de stammen van de HEER,

  om Israëls plicht te vervullen,
  te prijzen de naam van de HEER.
  5 Daar zetelt het gerecht,
  daar troont het huis van David.

  6 Vraag om vrede voor Jeruzalem:
  ‘Dat rust hebben wie van je houden,
  7 dat vrede heerst binnen je muren
  en rust in je vesting.’

  8 Om mijn verwanten en vrienden
  zeg ik: ‘Vrede zij in jou.’
  9 Om het huis van de HEER, onze God,
  wens ik je al het goede.

 115. 205

  Openbaring 13 1-10 – Toen zag ik de zee beest voert met zeven koppen en tien horens, de horens had tien kronen op zijn koppen namen van godslastering. Het beest ik zag, was Leopard, maar haar benen waren als een beer en zijn mond als de mond van een leeuw. De draak gaf zijn kracht, zijn troon en grote macht. Een van zijn hoofd leek op een dodelijk gewond, maar zijn dodelijke wond genezen was. Het hele land is gegaan in ontzag voor het beest en de mensen aanbaden de draak, die gaf de macht aan het beest, en zij aanbaden het beest, zeggende: “Wie is dit beest gelijk? Wie kan ruzie met haar?”

 116. 206

  Herhaalde oproep
  Afrikaner, zou je voor je diepgaande frustraties over het lot van Afrikaanders niet een eigen blog willen opzetten in plaats van hier de boel helemaal onder te schijten?

 117. 208

  Ik gerfrusteerd? Hoe bedoellie?

  “Laten wij blij zijn en vreugde bedrijven en Hem de eer geven,
  want de bruiloft van het Lam is gekomen en Zijn vrouw heeft zich gereedgemaakt”
  (Op.19:7).

 118. 212

  Herhaalde oproep (correctie)
  Afrikaner, zou je voor je diepgaande preken en andere ongein over het lot van Afrikaanders niet een eigen blog willen opzetten in plaats van hier de boel helemaal onder te schijten?
  Dank U

 119. 216

  Nee Idioot, meer deze

  Ik hef mijn ogen naar de bergen van waar mijn hulp komen zal
  Geplaatst: 09 april 2009, 15:38

  ——————————————————————————–

 120. 220

  dat pleit voor je idioot

  Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen

  Wat is jouw favoriete bijbeltekst?

  Opwekking: Opwekking 451 – Ik hef mijn ogen op, naar de berge songtekst

  Ik hef mijn ogen, op naar de bergen
  Waar komt mijn hulp vandaan
  U bent mijn hulp Heer
  Door wie de hemel en aan de zij ontsta
  Ik hef mijn ogen, op naar de bergen
  Waar komt mijn hulp vandaan
  U bent mijn hulp Heer
  Door wie de hemel, en aan de zij ontsta

  Ik heb u nodig, God
  Want U bent al mijn hoop
  U bent mijn kracht en lief
  Dus ik vertrouw op U
  Dat U mij redden zult
  Geef mij U leven, Heer

  Ik hef mijn ogen, op naar de bergen
  Waar komt mijn hulp vandaan
  U bent mijn hulp Heer
  Door wie de hemel en aan de zij ontsta

  Ik heb u nodig God, want u bent al mijn hoop
  U bent mijn kracht, mijn lief
  Dus ik vertouw op U
  Dat U mij redden zult
  Geef mij u leven, Heer

  Ik heb u nodig God, want U bent al mijn hoop
  U bent mijn kracht, mijn lief
  Dus ik vertrouw op U
  Dat U mij redden zult
  Geef mij U leven, Heer

  Ik hef mijn ogen, op naar de bergen
  Waar komt mijn hulp vandaan?

 121. 223

  1
  O God mijns heils, mijn toeverlaat,
  Tot U hef ik mijn droeve klachten;
  Ik roep, bij dagen en bij nachten,
  Tot U in mijnen jammerstaat.
  Ik nader biddend: wil mij horen
  En neig tot mijn geschrei Uw oren.

  2

 122. 230

  22/01/1958 – “Toen Herodus’ verjaardag werd gevierd, danste de dochter van Herodes bij die gelegenheid, en zij behaagde Herodes zozeer dat hij met een eed beloofde haar alles te zullen geven wat zij zou vragen. Op influistering van haar moeder zei ze toen: ‘Geef mij hier op een platte schotel het hoofd van Johannes de Doper.’ … Hij zond iemand weg en liet Johannes in de gevangenis onthoofden.”

 123. 234

  Herodes I de Grote (ca. 73 v.Chr. – Jericho, 4 v.Chr.) was een vazalkoning onder de Romeinen over (delen van) Palestina (37 v.Chr. – 4 v.Chr.).Hij was heerser ten tijde van de geboorte van Jezus. Hij was de eerste en belangrijkste koning binnen de Herodiaanse dynastie. Herodes was een zoon van Antipater en Cypros. Herodes wordt ook wel Herodes de Bouwer genoemd. Hij liet o.a. de haven van Caesarea aanleggen en de Tweede tempel te Jeruzalem herbouwen. We weten veel van zijn leven, familie en regering door de historicus Flavius Josefus.

  Inhoud
  [verbergen]

 124. 235

  “Alle rivieren stromen naar zee en de zee raakt niet vol. Naar de plaats waar ze begonnen zijn keren de rivieren terug om opnieuw te gaan stromen.”

  Dit verklaar toch een hoop

 125. 237

  Gezang 112 vers 1 en 2 – Eén Naam is onze hope – Bartholomeüskerk Schoonhoven

  ijsselm 506 video’s Abonneren

  Laden…

  Je hebt Adobe Flash Player nodig om deze video te bekijken.
  Je kunt Flash Player downloaden via Adobe.

  1039
  LeukToevoegen aanDelen

  Geüpload door ijsselm op 10 jul 2011

  Gezang 112 vers 1 en 2 – Eén Naam is onze hope – Samenzang vanuit de Grote of Bartholomeüskerk in Schoonhoven
  Opname: 15 september 2010
  Orgel: Jan Verweij

  1
  Een naam is onze hope,
  een grond heeft Christus’ Kerk,
  zij rust in ene dope,
  en is zijn scheppingswerk.
  Om haar als bruid te werven,
  kwam Hij ten hemel af.
  Hij was ‘t, die door zijn sterven
  aan haar het leven gaf.

  2
  Vergaard uit alle streken
  in heel de wereld een,
  werd dit haar zalig teken,
  dat allen is gemeen.
  Een bede vouwt de handen,
  een zegen breekt het brood,
  een vuurbaak staat te branden
  in ’t duister van de dood.

  Categorie:

  Mensen & blogs

  Labels:
  samenzang
  gezang
  112
  een
  naam
  onze
  hope
  doop
  bede
  handen
  branden
  duister
  dood
  orgel
  leven
  kerk
  pkn
  hervormd
  verweij
  organ
  hymn

  Licentie:

  Standaard YouTube-licentie

 126. 238

  Herhaalde oproep
  Wil die van de pot gerukte gereformeerde Afrikaanderfan zijn eigen blog beginnen op de NEK (aka Neerlands Eerste Kotsplaats ook wel bekend als volkskrant.nl) en Sargasso verder vrijwaren van bijbelse bagger?
  Einde bericht

 127. 243

  Ben jij dan een risico voor kleine kindertjes?
  (en mijn herhaald oproep komt uit het hart, ga je weerzinwekkende spreuken en bijbelcitaten lekker ergens anders afficheren)

 128. 245

  Frank dit is wel een doordenkertje maar haal er de positieve krachten van het beest uit

  Het teken 666, de satan, daar tegenover staat 777 de positieve krachten

  1. Openbaring 13 :11-12: „En ik zag een ander beest uit de aarde opkomen en het had twee horens, aan de horens van het Lam gelijk en het sprak als de draak. En het oefent al de macht van het eerste beest uit in de tegenwoordigheid ervan en het maakt dat de aarde en die daarin wonen het eerste beest aanbidden welks dodelijke wonde genezen was”. Johannes zag dus een tweede macht opstaan en beschrijft ook nu de kentekenen ervan.
  a. het komt op uit de aarde, in tegenstelling met het eerste beest, dat uit de zee opkwam.

  b. het heeft slechts twee horens, het eerste beest had er tien. c. het ziet er uit als een lam maar spreekt als de draak.
  d. het oefent al de macht van het eerste beest uit in diens tegenwoordigheid.
  e. het maakt dat de gehele aarde het eerste beest aanbidt. 2. De tijd van opkomst.Uit ‘ de laatste zin van.Openbaring 13 :12 blijkt, dat deze macht op de voorgrond treden zou nadat het eerste beest zijn dodelijke wonde kreeg.Openbaring 13 : 12 ,,… welks dodelijke wonde genezen was”. Het moet dus een macht zijn die voor 1798 geen beduidende rol speelde doch daarna op het wereldtoneel verschijnt. In 1798 toen de pauselijke macht de dodelijke wonde ontving, was de regering van de Verenigde Staten van Amerika, op het Westelijk halfrond de enige grote natie, die toen op de voorgrond trad op een grondgebied, dat voorheen niet bevolkt was geweest door volken, naties en scharen. Het was een jonge natie want eerst in 1789 hadden de Verenigde Staten hun Grondwet afgekondigd.Openbaring 13 : 11 „Het komt op uit de aarde!”, vervulde zich dus op deze wijze, zowel wat de tijd alsook de plaats van zijn ontstaan aangaat. Geen andere macht in de geschiedenis na 1798 voldoet dan ook zo treffend aan de gegevens die de profetie aangeeft, als de Ver. Staten van Amerika.

  3. De twee horens, des Lams hoornen gelijk.Openbaring 13: 11. De twee voornaamste zuilen in de grondwet van Amerika waren vanaf het begin: burgerlijke en godsdienstige vrijheid. Amerika was vanaf het begin een bij uitstek protestantse natie, waar volle vrijheid bestond om naar de inspraak van het geweten en de uitspraken van Gods Woord God te dienen.
  Openbaring 13: 1. Een ander feit moet onze aandacht trekken. Terwijl de tien horens van het eerste beest gekroonde horens zijn, wordt van deze twee horens niets over kronen gezegd. Dit land zou in zijn geschiedenis geen kroon kennen: het zou vanaf den beginne een republiek zijn. Dit was het doel van de vrome pelgrimvaders die om de gewetensvrijheid een toevlucht zochten in de nieuwe wereld. In 1620 vertrokken ze uit Leiden, om daarna met de Mayflower de oceaan over te steken. Nog op de oceaan zijnde, zwoeren zij dat indien God het hen gelukken liet de nieuwe wereld te bereiken, zij daar een rijk stichten zouden zonder koning en een kerk zonder Paus. Deze

  twee grondzuilen neergelegd in de Amerikaanse constitutie, zijn de twee machtige horens die dit land kenmerken, een vervulling van de profetie.4. Openbaring 13: 11 en het sprak als de draak”. Dit duidt op hetgeen gebeuren zou, nl. dat deze natie zijn ware karakter zou openbaren door zijn grondbeginselen van vrijheid te verloochenen. De stem van de draak is onverdraagzaam en vervolgingszucht.
  Openbaring 13: 12. Volgens deze profetie zou dus Amerika evenals het eerste beest en wel in samenwerking ermee een geest van onverdraagdzaamheid aan de dag leggen. Op deze wijze zou het protestantse Amerika een grote hulp worden voor het Pausdom. Door zijn invloed zal dus de gehele aarde er toe gebracht worden het Pausdom hulde te bewijzen. Zulks kon alleen in vervulling gaan, wanneer Amerika onder Roomse invloed zijn grondwet wijzigen zou. Reeds in het jaar 1855 werd in Amerika een vereniging opgericht ‘onder Roomse invloed, die zich ten doel stelde de grondwet te veranderen.

  5. Rome in Amerika thans.Algemeen bekend is dat de Roomse kerk juist in Amerika geweldig toeneemt. Een der meest op de voorgrond tredende figuren op dit terrein is Kardinaal F. J. Spellman. Zijn invloed is van onschatbare waarde voor het verroomsen van de Amerikaanse. bevolking.Het was een gebeurtenis van wereldwijde betékenis’toen Amerika zijn eerste roomse president kreeg, president Kennedy, bij wiens dood de gehele wereld haar meeleven toonde. De les laat niet toe uitvoerig alle gegevens die hier toepasselijk zijn weer te gelen, maar het moge bekend zijn, dat de Verenigde Staten van Amerika thans een der sterkste zuilen vormen waarop de macht van het Pausdom, geestelijk en financieel, steunt. En naarmate de verroomsing van Amerika toeneemt, zal ook de grondwet van gewetensvrijheid steeds meer in het gedrang komen, zodat de verdere kentekenen van de profetie zich zullen vervullen in de toekomst. Openbaring 13: 12 ,,… en het maakt dat allen die op aarde wonen het eerste beest aanbidden”. Dit duidt op gewetensdwang en vervolgingszucht. De tegenwoordige gang der dingen laat ons zien, dat de voorbereidingen tot zulk een toekomstige vervolging en gewetensdwang reeds aanwezig zijn.Het moge voor velen met het oog op de laatste ontwikkelingen der zogenaamde oecumenische plannen, twijfelachtig zijn, of het ooit hiertoe zal komen, daar er toch ook van Roomse zijdeernstige stappen gedaan zijn om tot een verbroedering van alle christenen te komen. Maar laten we ons niet vergissen. Juist die eenheid welke langs deze weg tot stand zou komen, wordt het middel der vervolging van diegenen die zich hieraan wensen te onttrekken, omdat hun geweten zulks gebiedt. De eenheid die nagestreefd wordt is een eenheid waarbij de wetten van de kerk, de overleveringen der concilies en de erkenning van de moederkerk tot hun recht zullen komen. Terwijl een groot deel van het protestantisme slaapt, werkt Rome ijverig aan haar doel. Hoewel Rome nu alles doet om andersdenkenden onder haar vleugels. te vergaderen, zo zal ze toch nooit toestaan, dat een deel van de mensen zich tegen haar autoriteit en geboden zal verzetten, en zodoende haar. eenheid zal verstoren. Dezulken blijven in haar ogen ketters, die uitgeroeid moeten worden,
  De toekomstige strijd zal gaan over de gehoorzaamheid aan de geboden der kerk of de gehoorzaamheid aan de Wet van God.
  Openbaring 13: 15. Zij die weigeren zullen zich voor de eisen der kerk te buigen, omdat deze niet overeenstemmen met de eisen die God in Zijn Woord heeft neergelegd, zullen vervolgd worden. (Hierover in de volgende les nog nader.)6. Het getal zijns naams – 666.Openbaring 13 : 18. Hier is de wijsheid, wie het verstand heeft, berekene het getal van het beest, want het is een getal eens mensen en zijn’ getal is 666.Dit is het laatste kenmerk van deze macht. Het is niet het belangrijkste kenteken, maar wordt ons ten overvloede gegeven, opdat wij niet mistasten zouden. De hoogste titel der Pausen is: Vicarius Filii Del, d.i. Stedehouder van Gods Zoon. I

 129. 248

  ik ben nogal een sucker wat geschiedenis en genealogie betreft. Daarom heb ik begrepen dat ik Caninefaat ben, mijn stapel-stapel-bet-opoe iets met Skandinavische/vikings had (vrijwillig?), ergens omstreeks 1300. Daarvoor wordt het vaag. Daarna is dat trotse geslacht vervuild door Fransozen en Mokummers uit de sjoel. Wel met grote neuzen maar zo blond en blauwogig als de eerste de beste Noorman, dus die afstamming van Abraham durf ik nog wel in twijfel te trekken.
  Na een roemrijke geschiedenis als walvisvaarders (overwintering op Spitsbergen, vergelijkbaar met de NovaZembla-story), trok mijn betovergrootvader naar Zuid-Afrika. Om daar door de lokale ‘boeren’ weer uitgekotst te worden omdat zijn vrouw niet voldeed aan het ideaalbeeld van de blonde blauwogige supermens. Wat in die kringen toendertijd kennelijk al bestond, ver voor de tijd van de officiële apartheid.
  Toen is ie weer teruggekeerd met ‘die zwarte’, om aanvankelijk in een veredeld konijnehol van wrakhout en puin in de duinen de status van repatriant te genieten.
  Tot zover de overlevering, van de volgende generatie zijn foto’s, waaruit ik niet op kan maken dat die ‘zwarte’ een ‘autochtone’ (negroïde) Afrikaanse was, hooguit een Balkan- of zigeunerachtig type (oid). Niet dat ik problemen zou hebben met dat negroïde zijn, maar mijn onbeholpen dansje bewijst het tegendeel. Al is dat misschien weer een dom vooroordeel.
  En na zijn verblijf in dat konijnehol is daar weer een trots geslacht uit voortgekomen, ik wil maar zeggen dat ik genetisch bepaalde problemen met die trotse Afrikaners heb.

 130. 249

  @Idioot
  Zit je nou lekker een jointje te roken als je dit schrijft? Of heb je een lekker xtc pilletje op, volgens mij ben je aan het spacen. Neem een beetje ghb word je misschien nog een beetje geil ook. Ik ga echt uit mihjn dak als ik dat van je lees, en hoe zit het met je konijnehol of is het nou koninenhol?

 131. 252

  n bybeltekst vir die idioot ( ben je blekker aan het Spacen)

  Esther Tims: Jeruzalem II songtekst

  Jeruzalem, Jeruzalem
  Schud het stof van u af
  Trek uw pronkgewaden aan, Jeruzalem
  Hoor de stem van de vreugdeboden
  Uw koning komt
  Maak de banden van uw hals los
  Ik maak u vrij
  Hoor de bomen in de handen klappen
  Jezus komt
  Breek uit in gejuich, uw lijden is voorbij
  Want de Heer heeft Zijn volk getroost
  Jeruzalem

  Dan zal de wolf bij het schaap verkeren
  En de leeuw en het lam tezamen zijn
  Dan zal de slang geen kind meer deren
  Alles buigt zich neer voor Hem
  Dan zal geen mens meer de oorlog leren
  Omdat heel de aarde vol zal zijn
  Vol van de heerlijkheid des Heren
  Stromend uit Jeruzalem, Jeruzalem

  En Hij zal heersen tot de einden van de aarde
  Zijn Naam zal Vrede zijn
  Zijn Naam zal Vrede zijn
  Zij zullen komen op kamelen en op paarden
  Zijn Naam zal Vrede zijn
  Zijn Naam zal Vrede zijn
  Ja, alle volken zullen komen om te buigen
  Zijn Naam zal Vrede zijn
  Zijn Naam zal Vrede zijn
  En heel Jeruzalem zal met haar koning juichen
  Zijn Naam zal Vrede zijn
  Zijn Naam zal Vrede zijn
  Dan zal Hij staan en Hij zal al zijn schapen weiden
  Zijn Naam zal Vrede zijn
  Zijn Naam zal Vrede zijn
  Ze zullen rustig wonen, niemand zal meer strijden
  Zijn Naam zal Vrede zijn
  Zijn Naam zal Vrede zijn
  Want Hij zal heersen

 132. 253

  ik weet wel dat het konijnenhol is, maar met sommige spellingsregels ben ik het niet eens. Net als bijvoorbeeld ‘toendertijd’ zoals ik dat uitspreek, dan weet ik wel dat ‘toentertijd’ correct is (en logischer), maar dat verrot ik gewoon. Ik neem aan dat het evengoed begrepen wordt.
  En ik zit niet te spacen, de wiet is nog niet rijp, aan gbh/schoonmaakmiddelen doe ik niet (niet omdat ik daar vreselijke problemen mee heb, kom het gewoon nooit tegen), en geil ben ik altijd. Daar heb ik geen stimuli voor nodig.
  Vooralsnog moet ik het doen met een zwerversbiertje (Euroshopper)

  Bovendien: wat heeft dat met spacen te maken, is gewoon een samenvatting van mijn genealogie, en hoe ik daarover denk ivm RSA?

 133. 254

  @253
  Spacen is toch lekker man, kan je al die shit vergeten. En met ghb heb je waanzinnige sex, probeer het maar een keertje. Maar goed. laten we bij Jezus Christus blijven of gewoon de Afrikaner genocide? Ik gerloof dast we nou afdwalen maar het onderwerp is wel leuker

 134. 255

  @253
  Spacen is toch lekker ma, kan je al die shit vergeten. En met ghb heb je waanzinnige sex, probeer het maar een keertje. Maar goed. laten we bij Jezus Christus blijven of gewoon de Afrikaner genocide? Ik gerloof dast we nou afdwalen maar het onbderwerp is wel leuker

 135. 260

  durban poison is (was) hele goeie weed uit Zuid Afrika. Omdat het aantal zonuren meer overeenkomen met de onze dan met de soorten rond de tropen/evenaar, was de kruising daarvan met de zurige NL-weed een doorbraak op het gebied van buitenwiet. En Malawi, ook uit die contreien. Ter informatie.

  en dwaal maar ’s lekker af van ’t onderwerp, zal tijd worden ;-)

 136. 261

  @Piet
  Die weet ken ik niet zo, maar ik zou er nu wel trek in hebben. Maar combineren van allerlei geestverruimende
  middelen, geef je een heel ander kijk op de wereld. Ik zit nou allen maar aan een wintje te zippen, bah
  Die mensen die sommige bijbelstukken geschreven hebben zaten volgens mijh oiok allemaal te spacen, ik weet niet of ze toen daar al weet hadden?

 137. 263

  @Piet
  Nou, als ik al di shit lees over SA en die opmerkingen die je krijgt dan heb ik wel wat nodig. Volgens mij moeten ze die Boeren in SA gewoon aan de weed en andere middelen helpen. gaan ze alles veel positiever zien.

 138. 264

  echt wel, en naast de gegiste druiven (wijn), henneptoppen, wisten ze nog veel meer van paddo’s, alruinwortels, en al die andere plantjes waar wij achteloos aan voorbij lopen.
  Bovendien is die Bijbel ook maar een samenraapsel van sprookjes en legenden die ook al in Sumerische, Egyptische, Indische, Chinese, Afrikaanse overleveringen beschreven werden.
  Leg alleen het verhaal van Noach en z’n ark maar eens naast tientallen vergelijkbare verhalen van voor die tijd.
  Als de Bijbel door onze lieve heer geschreven zou zijn, is de dude een f*cking copycat.

 139. 265

  @Piet
  Precies, lekker afdwalen van die zooi. Misschien Met geert en martin een paar glazen bier drinken en dan een paar jointsroken en meer, moet je eens zien hoe ze veranderen.

 140. 266

  #264 Piet
  dat bijbelboek openbaringen moet je lezen als je good stoned ben, teksten als het beest zee en een draak met zeven koppen, dan moet je toch wel goed onder invloed zijn, of ben ik nou geK? Zouden ze toen aan de paddo’s gezeten hebben want ghb coke en xtc hadden ze toen nog niet

 141. 267

  @Piet
  Dat verhaal van die ark staat ook in de koran, heel veel, ook dat verhaal van sodom en gomorra. Dat vertelde een Marokkanse vriend me tenminste, maar die was ook niet zo vast in de leer.

 142. 268

  de koran is van 6 of 7 eeuwen na het Nieuwe testament, is ook geen ‘ander’ boek, maar een aanvulling. Net zoals het Nieuwe testament een aanvulling was op het Oude testament, wat weer zo’n beetje overeenkomt met de Thora. Althans de Thora zijn een aantal boeken uit het OT, de rest is dan weer te vinden in … puntjepuntje. Ik ga het ook niet eens opzoeken, want eigenlijk haat ik die ‘wijsheden’. Althans wat ze met de mensen aanrichten.
  In de Koran worden ook allerlei passages simpel ingekort door te verwijzen naar ‘de boeken’. En dat is (zijn) de bijbel.
  De Islam is ook geen wezenlijk andere godsdienst, de God/Allah/Jehovah is dezelfde. En de hoofdrolspelers zoals Abraham/Ibrahim. Je kan het meer vergelijken met een schisma als tijdens onze 80-jarige oorlog, de Calvinisten waren ziek van al het profane (wereldse) gedoe van de katholieken, en de Islam is Calvinisme 2.0.

 143. 269

  @Piet
  Mohammed had toch visoenen? Zeker ook na een jointje. Maar die islamieten hebben nou meer last van die voorschriften dan de Christenen. Dat wordt wat met dat ritueel slachten. gaat dadelijk weer gebeuren in achterkamertjes. schapen die de keel doorgesneden worden. Ben blij dat ik protestant ben, die geloven al die onzin ook niet meer.

 144. 270

  @Afrikaner, ik vind dat we best wel gezellig zitten te babbelen, zou nog wel het één en ander kunnen vertellen over diervriendelijk/ritueel (moet juist diervriendelijk zijn anders doet ’t ritueel ’t niet), maar dat voert me even te ver. Morgen is één van de weinige dagen dat ik sociale verplichtingen heb, morgenmiddag (NL-tijd) wil ik vast nog wel wat nuttige en idiote kreten slaken.
  welterusten man (neem ik aan)

 145. 271

  @270 Piet
  Jaren gelwden woonde een tante van me Spangen rotterdam. En boven werd er een schaap de keel doorgesneden, in ieddergeval dat werd aangenomen, het bloed liep door de vloer bij haar naar binnen. Dit is echt de waarheid ik zit geen jointje te roken, maar dat gaat straks weer gebeuren. Okee kerel, slaap lekker

 146. 273

  I saw the souls
  I saw the martyrs
  I heared them crying
  I heared them shouting
  they were dressed in white
  they’d been told to wait.

  The sun was black
  the moon was red
  the stars were falling
  the earth was trembling.

  And then a crowd
  impossible to number
  carrying palms
  shouted amid
  the hotless sun
  the lightless moon
  the windless earth
  the colourless sky…

  They ‘ll no more suffer from hunger.
  They ‘ll no more suffer from thirst.

  http://www.youtube.com/watch?v=uFChrJpCYrA

 147. 283

  In Islam, homosexuals (called qaum Lut, the “people of Lot”) are condemned in the story of Lot’s people in the Qur’an (15:73; 26:165) and in the last address of the Prophet Muhammad.

 148. 285

  Nou, ik wil de discussie wel weer even nieuw leven inblazen hoor. Maar dan moet je natuurlijk niet opnieuw beginnen met versjes en bijbelteksten, zoals je altijd doet als jouw leugens en verdraaiingen aan de orde worden gesteld.

  Kijk, de bewering dat jij lid van de PvdA bent en opkomt voor de boeren in Zuid-Afrika is pure misleiding. Je bent gewoon bezig om stemmen te vangen voor de PVV en daarvoor lieg je de sterren van de hemel. Kijk, dit is de Afrikaner:

  184 – En het is niet mijn Bosma, ik ben van een andere politieke groepering. (…) En wat Bosma zegt, moet hij weten, ik laat me er niet door opjutten.

  191 – Je begint weer over links, daarvoor moet je bij Bosma zijn, niet bij mij.

  293 – Ik ben niet zo ingevoerd in bosma.

  306 – Ik heb me eigenlijk nooit zo verdiept in meneer Bosma, jij geloof ik wel.

  308 – Waarom ben zo geinteresseerd in de pennevruchten van meneer Bosma? Ik heb nog nooit iets van die meneer gelezen.

  352 – Na het lezen van dit boek van de zeer gewaardeerde Bosma,

  357 – De visionair Bosma, toekomstig minister-president en sta vast tegen het linkse tuig.
  https://sargasso.nl/archief/2011/10/31/het-gevaar-bosma/

  Deze Afrikaner is een door en door onbetrouwbaar sujet is. Ik heb hier al verschillende mensen door de mand zien vallen, maar nog niet eentje gelijk de Afrikaner

 149. 286

  @285
  Harm
  Ik geef jou de eer deze draad verder vol te schrijven , ik stop er in iedergeval mee. Het draagt verder tot niets bij om met elkaar hier te discussieren en elkaar allerlei dingen voor de voeten te gaan gooien. Dus Harm vrij baan voor jou en succes ermee, en beterschap met je zere been.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren