1. 1

  Nu maar hopen dat via wat rechtzaken beide partijen sovereiniteit en privacy beter gaan respecteren. Beide hebben meer aan een beter vertrouwen in elkaar dan een betere schijn-veiligheid.

 2. 3

  Dit biedt de mogelijkheid voor volledig Europese datacloud-aanbieders. Dat lijkt me een goede ontwikkeling, want zo ben je als Europees bedrijf straks niet meer afhankelijk van Amerikaanse providers (die nu toch zo’n beetje het oligopolie hebben). In feite kunnen de Amerikaanse aanbieders in Europa gaan inpakken, willen ze niet in Kafkaiaanse rechtsverwikkelingen terecht komen, al hangt het uiteindelijk natuurlijk af van de sancties die aan beide zijden van de oceaan worden opgelegd. Als die aan één kant een schijntje zijn, trekt die kant vanzelf aan het kortste eind. Nu we het er toch over hebben, in welke sancties voorziet de DPR?

 3. 4

  Oh, maar dan noemen de VS het een protectionistische maatregel en stappen naar de WHO.

  Wat voor een invloed heeft dit op mijn gegevens bij facebook en twitter, trouwens?

 4. 5

  En woon je in Nederland dan ben je dubbel de sjaak; Want die leveren zonder opgaaf van reden, hen burgers uit aan de V.S.
  En zijn daarnaast altijd bereid, tot een vriendendienst aan hen grote ” liberale” broer..in het kader ” freedom of speech” .

 5. 6

  Maar dat is het dus niet. Amerikaanse bedrijven kiezen er zelf voor geen Europese klanten meer te nemen, omdat ze anders in problemen komen met VS-wetgeving. De VS zelf vormt dus de handelsbelemmering voor haar bedrijven. Tenminste als de EU-sancties iets voorstellen en daar ben ik juist benieuwd naar: Is dit een papieren tijger, of worden onze data echt beschermd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren