1. 7

  Ik doe niet mee aan dergelijke infantiele ‘tradities’. Dus nee, hier geen kerstboom, maar die zal er ook helemaal niet komen. Net als andere kerstversiering.

 2. 8

  Linkje aangeklikt. Het ‘nieuwtje’ is dus niet dat Schiphol dit jaar geen kerstboom in de hal zet (deden ze dat vorige jaren wel? geen idee); maar dat Schiphol muntthee en zoetigheden heeft voor de bedevaartsgangers uit Mekka.

  Ik denk dan: kennelijk wil Schiphol graag dat deze mensen via Schiphol blijven vliegen en niet via Belgische of Duitse luchthavens. Kwestie van kosten-baten afweging.

  Xenofoben denken dan: OMFG! De islamisering van onze nationale luchthaven is ingezet!!11!!!

 3. 9

  Jamaar waarom voor hullie wel, terwijl als ik terug kom van de Costa Brava dan istur dus helemaal geen zoetigheid en al helemaal nix te drinken, want bier willen ze niet gratis uitdelen! Dat is toch oneerlijk?
  Het slaat allemaal nergens op!

 4. 10

  Het lijkt me tamelijk logisch dat Schiphol pas na Sinterklaas een kerstboom plaatst. Zo hoort dat in Nederland.

  Vrij grappig in deze lijkt me dan ook het algeheel gebrek aan historisch besef van Gerton van Unnik, want we hebben het natuurlijk enkel over zijn tweet. Ja en over Geenstijl natuurlijk, die er ook geen andere bron bij hebben kunnen vinden:P

  Immers, er is weinig zo seculier als de kerstboom. Geen hedendaagse religie die er ook maar iets mee te maken heeft. Nog niet al te lang geleden riep het Vacitaan de katholieke medemens op om toch vooral geen heidense kerstboom te plaatsen. Dat was al enige tijd aan dovemansoren gericht en ergens in de jaren ’80 zijn die hypocrieten daar in Italie zelf ook maar een kerstboom op het St. Pietersplein gaan opzetten, inmiddels meet dit verlichte fallussymbool al gauw enkele tientallen meters:P Zo groot dat toen de gemiddeld ruim 100 jaar oude boom geboren werd de kerstboom nog Absoluut Verboden was in de Katholieke wereld:P En zo groot dat de halve westerse wereld meent dat de heidense kerstboom een christelijk symbool is, waar dan een miniatuurstal onder moet:P

  Gelukkig is de Islamitische medemens niet zo onbetrouwbaar en hypocriet; zij zijn gewoon altijd tegen de kerstboom gebleven en houden dat stug vol. Maarja als je die lijn volgt mogen oranje voetbalvlaggetjes, de Nederlandse vlag, een iets te uitbundige opening van een niet-religieuze meubelzaak en weet ik veel wat ook niet meer. Pepernoten op werk in de kantine zetten of uw verjaardag vieren zijn er dan ook niet meer bij.

  Maargoed. Ik hoop dus van harte dat overheden en vliegvelden geen kerstboom gaan plaatsen in een ultieme poging seculier over te komen. Dat zou mijn wereldbeeld dat het Toch Allemaal Achterlijke Debielen zijn in stand houden en als er iets is waar ik van houd, dan is het wel als mijn wereldbeeld in stand blijft:P

  Ondertussen zet ik gewoon een kerstboom neer hoor. Een heidense wel te verstaan. Met een briefje eronder “This space intentionally left blank.”

 5. 12

  Goed. De PVV heeft statenvragen over de kwestie gesteld. Die vertonen toch wat meer nuance dan die ene tweet waar ik op reageerde. Het lijkt erop dat de kerstbomen expliciet zijn verwijderd op Schiphol. Bovendien weet men exact te vermelden dat de kerstboom geen religieus symbool is. Ik moet zeggen, ik kan me eigenlijk wel een klein beetje vinden in deze vragen.

  http://t.co/Sz0ScXaW

  Hoewel zinloos en overbodig, is de constatering dat dit zelfislamisering betreft helaas bepaald niet ongegrond of vergezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren