Gaat Oranje met terugwerkende kracht het WK ’78 winnen?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (14)

#1 Carlos

Het wordt een kutjaar voor de Argentijnen: eerst de titel kwijt en daarna de tweede Falklandoorlog verliezen.

#1.1 Bismarck - Reactie op #1

Dat is wel erg zwart gekeken. Ik zie het (dit jaar) niet tot een 2e Falklandoorlog komen. Kirchner was vorige week toch al weer hard aan het terugkrabbelen.

#2 vandyke

Met recht bloed aan de paal.

#3 Rob

Plakken we er gelijk een grachtentocht met een clubje bejaarden aan vast.

#4 Harm

Dit (en niet alleen dit) bewijst slechts dat degenen die destijds voorstander waren van een boycot gelijk hadden.

#5 Schuur

Ik lees De kans bestaat dat Nederland van één van de drie voetbaltrauma’s wordt verlost. Nu is me bekend dat ’74 hèt trauma was, ’78 blijkbaar ook. Maar wat is die derde? Het bestaan van ADO Den Haag?

Overigens lijkt het me dan leuk als de finale wordt overgespeeld, Nederland-Brazilië, maar dan wel met alle spelers van toen.

#5.1 Bookie - Reactie op #5

2010. Misser Robben zegt je niets?

#5.2 Schuur - Reactie op #5.1

Tja, dan kan ik alle penalties van Seedorf ook wel collectief als een trauma noteren.

#5.3 Carlos - Reactie op #5.2

Persoonlijk heb ik dat walgelijke ‘kindje wiegen’ door die Brazilianen in 1994 als ons derde nationale trauma ervaren. Maar ik denk ook dat dergelijke gebeurtenissen harder binnenkomen bij een jongeman van 21 (met bier op in Oostenrijkse dorpskroeg), inmiddels ben ik (bijna) totaal immuun voor die voetbal onzin.

http://www.youtube.com/watch?v=SvpBR8xI7WI#t=01m17s

#5.4 Taco Zip - Reactie op #5.2

Nog erger: de twee gemiste penalties van Frank de Boer in de halve finale EK2000 tegen Italië.

#6 Harm

De vraag zou moeten luiden:

Gaat Oranje de hoofdprijs van het WK ’78 alsnog weigeren?

#7 Peter

Zou het wel leuk vinden, want in de wielrennerij kan het ook. Want op een normale manier winnen we hem toch niet, ook de 4e 5e en 6e finale.
Overigens leuk voor Rene vd K. die mocht eerst niet spelen met zijn pols in het gips, de Argentinië maakten daar een stampij over zo vlak voor de game!

#8 NoName

Als je al +30 jaar collectief met een voetbaltrauma rondloopt wordt het dan niet eens tijd om die sport af te schaffen?

#9 Yevgeny Podorkin

Nederland(-s elftal) heeft hier niéts mee van doen, ook de Argentijnse spelers niet. Hooguit Brazilië dat hierdoor de finale misliep maar de pijlen vooral gericht op enkele spelers van Peru (doelman en libero), officials en Peruviaanse overheid…en verder doen we er de junta het zwijgen toe.

Maar, ere-wie-ere toekomt…die slag is Ons, hierrrr met die beker. Uit te reiken aan de gebroeders van de Kerkhof. Willie en Rene, onze 2 moffenhaters afkomstig uit een tot lampenfabriek omgetoverd overbodig stukje Nederland. In de volksmond ook wel genaamd Eindhoven. Die Rene kreeg soms dermate waas voor de ogen (een soort speedy Gonzalez op amfetaminen)…als Ernie had gezegd: tackle daar dat jankende Dwaze Moedertje eens in tweeën had ie het nog gedaan ook. Hoofddoek scheef handtasje onder het bloed scheidsrechter derbij…Zoefzoef.

Je zou Maxima natuurlijk de cup uit kunnen laten reiken op het Plaza de Mayo Om de schande écht compleet te maken…tegen de paal in de laatste minuut.

WAT EEN FINALE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*