Facebookposters verheugen zich over in brand gestoken moskee

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

‘Mooi, wanneer gaat de volgende?’,’Jammer dat er niemand inzat ;-)’, ‘Nu de rest’, ‘Ach, in moslimlanden steken ze kerken in de fik…’, ‘Beter een in de brand dan tien in ons land’. En dat zijn maar enkele voorbeelden.

De Facebookpagina ‘Nederland mijn Vaderland’ heeft in twee jaar tijd in totaal meer dan 26.000 likes vergaard.

Open artikel

Reacties (28)

#2 gronk

Toch typisch he, dat het MDI hier zo stil over blijft. Stelletje helden.

#3 Niet JeZus

Hij blijft hardnekkig actueel hè

// knuppel in hoenderhok

#4 euro

Hoe zit het met moskeebranden en geweld tegen moslims in Europese buurlanden ? Komen “islamkritische” incidenten in Nederland relatief meer voor ?

#5 Bismarck

@1: Gezien de recentste toevoegingen aan die lijst, kunnen we wel concluderen dat we een Enkhuizenarenprobleem hebben in Nederland.

#6 Joop

Als er ergens anders ter wereld een kerk of pagode of synagoge of tempel of linkse krant-redactie in de fik wordt gestoken door radicale fanatieke extremistische moslims, hoeveel aandacht is er dan of Facebook, en hoeveel toejuichingen en ‘likes’ worden dan gemaakt: ook uit Nederland.

Eerst maar eens kijken wie die moskee in de fik heeft gezet. Gelijk de intentie dat het om rechts nationalisten gaat, pffff….

#7 Emile M

Vergelijkbaar met de reacties van een paar pubers uit Ede in 2001. Sop is de kool niet waard.

#8 euro

@7

Je mist het punt. Waar is de landelijke ophef hierover ?

En jij weet heus wel dat bij een kerk of synagoge die door moslimjongens in de fik zou zijn gestoken er Kamervragen zouden worden gesteld, Lodewijk Asscher er zich mee zou bemoeien en de opiniepagina’s in Trouw en VK over niets anders zouden gaan.

#9 Inje

@8

Pff. Bij mij om de hoek wordt de kerk structureel vernield door zogenaamde ‘bontkraagjes’ en niemand die er moeilijk over doet. Neehoor, het zijn alleen de bezoekers die het echt erg vinden.

#10 Joop

@9.

Wat is ‘structureel vernield’? Hang je toch camera’s op en doe je aangifte…

Maar met andere woorden jij vindt het goed als er een moskee in de fik wordt gestoken omdat bij jou op de hoek ook van alles gebeurt. Dat is een zeer foute redenatie. Ik ben tegen allebei. Jij kennelijk tegen alleen vernielen van kerken.

#11 Emile M

Nee, ik heb het niet over mensen die gebedshuizen in de hens zetten. Wie dat hier waren is volgens mij ook nog niet bekend. Ik heb het over onvolwassenen die de kans zien met hun foute mening te provoceren.

#12 Inje

@10:

Hoe kom je daar nou weer bij? Ik ageer tegen het ‘ waar blijft de ophef ‘. Zoals je kunt opmaken uit mijn reactie word ik er niet warm of koud van

#13 Joop

@12.

Je doet anders wel moeilijk, met je ‘structureel vernielen’.

Oke, geen ophef, jij vindt het vrij normaal. Ikke niet, daarom snap ik de ophef wel. Van andermans spullen blijf je met je poten van af!

#14 Inje

@13:

Ach ja, alles went he. Maar dat domme lui iets vernielen (of het nou een kerk of moskee is is onbelangrijk) gebeurt altijd wel.
Daar ophef over maken is PVV mentaliteit.

#15 zazkia

dat een pyromaan en/of een nazi iets in de brand zet, alhoewel dat ook vreselijk is, dat is op zichzelf al erg;

maar dat we hier een club hebben van 25.000 likers van een of ander nsb-gerelateerd landverradersympathisantengroepje die om zulke toestanden applaudiseren en met naam en toenaam foute, flauwe, zielige “grappen” maken uit naam van Nederland, dat is echt te walgelijk, doodeng.

Dat dit soort verderfelijke hate speech wordt toegelaten, stimuleert het preken voor eigen parochie, een soort politiek sektarisme waarin deelnemers elkaar de loef proberen af te steken in rechtlijnigheid in plaats van de koppen te gebruiken en zelf nadenken.
Het is toch een gruwelijk idee dat dit zomaar ongestraft door kan gaan. Dat zit m er natuurlijk in dat in de VS en dus ook via facebook en stormfront nazisme tamelijk onbestraft beschermd wordt door al die anglo-amerikaanse freedom of speech. Alsof dit soort neonazistisch tuig er een gewoon regulier politiek idee op nahoudt!

Ik denk dat er een soort grosso modo internationale afstemming nodig is over waar de grens zou moeten liggen. De VS en Europa lopen te ver uiteen hierin en dat heeft tot gevolg dat klupjus zoeken waar ze gaan kunnen.

#16 Joop

@14.

PVV mentaliteit? Volgens mij snap je essentie niet van dit artikel.

En domme lui? Domme lui zijn meestal dom omdat ze niets doen. Je hebt minder domme lui die wel iets doen, bijvoorbeeld iets vernielen. Dat zie je heel vaak bij studenten, zeker bij diegenen waarvan pappa alles schade betaalt. Zijn dat ook domme mensen? Tot en met de abortus van het neukertje aan toe. Dat zal wel VVD-mentaliteit zijn.

#17 Joost

Ja, ik vind het ook erg dat die groep bestaat. Maar hij mag van mij bestaan.

Wat ik vooral treurig vind is dat een halve tiet op facebook wél verwijderd wordt (laat staan de hele tieten).

#18 zazkia

Dat is dus de amerikaanse mentaliteit die over komt gewaaid, elke tepel is teveel maar onder de noemer “politiek” mag alles. ik ben blij dat het je niet in de weg zit, maar hoezo mag dat nog bestaan?

Wat wordt het maatschappelijk debat daar beter van? wie heeft er baat bij dat elk mentaal vullis gepropageerd mag worden als je er niet tegen in verweer kan komen en niet tegen dat stelletje leipo’s kan zeggen hee weet je dat die lieve nazitjes half nederland hebben laten uithongeren?
Leidt dit soort geraaskal voor de eigen parochie bij die mensen tot therapeutisch zelfinzicht? Misschien dat de geschiedenis toch anders is verlopen dan ze daar zojuist hebben opgeschreven? Dat dat vaderland dat ze zogenaamd lief hebben toch niets te danken heeft aan de NSB waar ze prat op gaan? Ik zie de therapeutische waarde van alles mogen zeggen, niet meer zo.

Gewoon de raddraaiers oppakken, het clubje verbieden en de kinders beter geschiedenisles geven. Dit is niet eigen verantwoordelijkheid maar Onze verantwoordelijkheid. Dat is het enige dat werkt.

#19 thallman

@15
De vrijheid van meningsuiting inperken zodat alleen reguliere meningen mogen worden gehoord om het zelf nadenken te bevorderen.

Ik trek niet graag de Orwell kaart, maar jij laat mijn vingers jeuken.

#20 zazkia

Als je een argument hebt, kom op, voor de draad ermee. NU hoor ik niks maar ik sta klaar. Ik denk zelf maar even mee blijkbaar vind je dat hier sprake is van een “niet-reguliere mening”

Het toejuichen van een misdrijf en bespotten van slachtoffers, is dit nog een “niet-reguliere mening”?

Volgens mij gaat het hier helemaal niet om meningen maar om gebral uit stoerdoenerij waar je niet serieus op in kan gaan (want dan moet je deelnemen aan de groep waar je niet aan toe wordt gelaten).
en wat nog kwalijker is, openlijke oproepen en aanmoedigen van geweld. Dat heeft niets te maken met vrijheid van meningsuiting en dat vinden ze overigens is de land of the free ook.

according to NTIA hate speech is:
Speech that advocates or encourages violent acts or crimes of hate.

Oproerkraaien is geen mening.

#21 thallman

@20
Jij roept nu op tot staatsgeweld tegen burgers, volgens je eigen logica behoor jij zelf dus nu ook achter slot en grendel.

Het goedkeuren van geweld tegen andersdenkenden, of dit nou van jou komt of van extreem rechts is wel degelijk een mening. Niet alleen pacisfisctische anarchisten hebben vrijheid van meningsuiting.

#22 Ralph van der Geest

Nederland heeft een fascistenprobleem.
En waar blijft Neerland’s nationale huilbaby Lodewijkje – met dezelfde hobby als Wilhelm Stuckart en Richard Heydrich – Asscher die met zijn witte puntmutsenbrigade destijds er als de kippen bij was om over J.v.d. Heuvel van http://www.krapuul.nl heen te vallen toen de laatste een gratis advies gaf inzake die smerige etnisch registeren hobby van de vicepremier?
Waar zijn ze?
Ger Koopmans? Staf Depla? de Waal? De volstrekt gestoorde Paternotte of krijsertje Brussen? Ik heb ze nu niet gehoord. De verontwaardiging is zeer selectief en misplaatst.
Nederland heeft een fascistenprobleem.
http://www.krapuul.nl/samenleving/100411/asschers-aanstoot/#sthash.02JcQujA.dpbs

#23 thallman

@22
“”mompelt iets over een krans op de dam””

#24 McLovin

Wellicht is een niet-populaire conclusie dat in het algemeen puber jongens irritante lui zijn die de neiging hebben zwaar over de scheef te gaan ongeacht welk kleurtje, religie, cultureel rugtasje ze hebben?

#25 Aesir

LOL ik ken een van die commenters van vroeger. Als de gemiddelde “liker” of commenter daar van hetzelfde niveau is zou ik me maar niet te druk maken. Dit is het type met 3 hersencellen en Thunderdome tattoeages dat magazijnwerk doet en de rest van de dag zit te blowen. Het heeft geen nut massaal verontwaardigd te gaan zitten doen op een linksig intellectueel blog over een stel randdebielen dat toch nooit iets zal bereiken.

#26 euro

@25

Dus jij bent ook niet verontwaardigd als volstrekt kansloze Turken of Marokkanen met drie hersencellen vinden dat Hitler z’n karwei had moeten afmaken ?

#27 Emile M

@26 Nee. Zoals ik eerder al schreef (@7&11) beschoud ik de comment en de likes als puberaal gedrag. Wel storend vind ik jouw suggestie dat opmerkingen over hitler en afmaken zijn voorbehouden aan Turkse en Marokkaanse pubers. Het is helaas wijder verbreid.

#28 Aesir

@euro
Jawel, maar wanneer je vanuit persoonlijke ervaring weet dat de persoon in kwestie de intellectuele ontwikkeling van een 12-jarige heeft, een wereldbeeld heeft dat niet verder reikt dan het naastgelegen polderdorpje, zijn leven lang de voetveeg van de samenleving zal zijn, een schrielkip is en de ballen niet heeft om überhaupt iemand ook maar een klap voor z’n bek te geven, anders gezegd gewoon een complete en onschadelijke idioot is, dan werkt het blijkbaar lachwekkend in plaats van schokkend. Je neemt een mongooltje het ook niet kwalijk als ie zit te kwijlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*