1. 1

  Dat gebeurde sowieso:

  Het akkoord met de VS over de doorgifte van passagiersgegevens biedt Europese burgers geen enkele bescherming of rechten die ze op dit moment nog niet hebben binnen Amerikaans recht. Een verwerping door het Europees Parlement zou dus geen negatieve gevolgen hebben voor burgers. De passagiersgegevens zouden nog steeds worden overgedragen aan de VS, maar dan zonder juridische basis.

 2. 2

  We moeten onze poot stijf houden. Dat dit erdoor komt, zegt iets over hoe ondemocratisch Europa momenteel in elkaar steekt. Ik ben pro-Europa, maar er moet echt iets gedaan worden aan de verantwoording van Europa richting het volk.

 3. 3

  Ik ben met je eens dat Europa ondemocratisch in elkaar steekt, maar dit is daar nou niet een voorbeeld van. In Nederland (en vrijwel alle EU-lidstaten) was zoiets ook moeiteloos door het parlement gekomen. De kiezer maakt zich momenteel nog veel te weinig zorgen over de consequenties van ongebreidelde informatieoverdracht en stemt dus nog steeds massaal op de partijen die het hardst roepen de criminaliteit aan te pakken.

 4. 4

  En toch hè, toch moeten we meer naar Amerikaans voorbeeld leven in Nederland & Europa! Vooral politiek, maar zeker ook maatschappelijk. Dat land van vrijheid en grootse beloften is een pracht voorbeeld hoe het zou moeten zijn.

  /kots

  Hoeveel meer dient er nog te gaan naar dat land van opportunisten?
  Amerika = Do.Not.Want

  En ‘onze’ dames/ heren politici maar ja knikken. De lafbekken.

 5. 8

  Allemaal in de strijd tegen terroristen. Begrijpelijk. Daarom ook de gegevens over de maaltijden – halalmaaltijden.

  Vraag me af hoe de inlichtingendiensten de gegevens gebruiken. Achteraf, wanneer blijkt dat iemand verdacht is, of gelijk bij aankomst in de VS, jij bent zus of zo, dus gelijk aanpakken.

  Dat achteraf kijken naar verdachten ben ik geen tegenstander van, van voren kijken, en zodoende verdachte dingen al opsporen met koude gegevens snap ik niet. Er loopt toch al genoeg rond op de luchthavens om verdachte voorvallen en bijbehorende personen in de smiesen te krijgen (gegevens of arresteren).

  Over dat het meisje van D66 zo onnozel kan zijn met liberale vrijheden. Alsof je in een politiestaat leeft of zo. Als ‘ze’ wat van je willen weten, dan is dat niet zo erg moeilijk hoor.

 6. 11

  Hoe kun je in dezelfde post zowel jezelf als tegenstander verklaren van het gebruiken van deze gegevens en daarna een politica die hier fel tegen strijdt ‘onnozel’ noemen? Je bent het toch met haar eens? Misschien heeft het niet veel zin, maar als we zo gaan beginnen, kunnen we net zo goed ophouden met dat nutteloze ‘democratie’-gebeuren.

 7. 12

  Op nationaal niveau kan je er nog iets aan doen: op EU-niveau heb je er wel heel weinig over te zeggen. Dat lijkt mij het cruciale verschil.

 8. 13

  Op nationaal niveau? Je bedoelt het ene land in Europa wel en het andere niet? Ik heb nationaal juist de indruk, dat we nog veel eerder geneigd zijn naar de pijpen van de VS te dansen dan de EU dat doet, en ik denk, dat we nationaal dus nog veel minder invloed hebben op dit soort beslissingen dan in EU verband. In EU verband leggen we namelijk een veel groter gewicht in de schaal, dan wanneer we ons als Nederland in ons eentje tegen de VS zouden verzetten. Ik denk dat je anti-EU instelling je zicht een beetje vertroebeld.

 9. 14

  Nederland heeft al niet zo veel op met het beschermen van de rechten van zijn eigen burgers,kijk maar met het gemak waarmee onderdanen kritiekloos worden uitgeleverd aan de VS.Terwijl van het omgekeerde geen sprake is,de VS levert geen eigen burgers uit,naar welk land dan ook..

 10. 15

  mijn (digitale) “reis” gegevens mogelijk wel, maar mijn fysieke zelf nooit en te nimmer. al mijn reizen naar zuidamerika gaan per definitie over madrid,expliciet al decennia op deze etterende pus bult te mijden.
  Al kostten dat me in 2004 alsnog bijna mijn kop; op de tussen landing Madrid op weg naar ecuador; Dan nog, wegen dergelijke idiote vraagstellingen niet op,tegen de ware terroristen dreigingen.

  Het enige resultaat is dat men steevast de echte terroristen,en moordenaars mist,en taloze onschuldigen,geen leven meer gegund is.
  wat mijn politieke kleur is,welke boeken ik lees ( wordt in de vs al 40 jaar (!!) geregistreerd bij bieb EN boekhandel (!!) gaat geen mens een zak aan,die ik dat niet zelf in conversatie meldt.
  En nog liever knal ik mijn eigen hersenen uit mijn kop dan me ooit ZO te laten behandelen!

  Dat is voor mij zo klaar als een klontje,no fokking doubt about that.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren