1. 6

  Gaap, het wordt pas interessant als Rusland sancties instelt tegen Europa.
  Nederland importeerde over de eerste 9 maanden van 2014 7,7 miljoen ton aardolie uit Rusland, ca. 25% van de totale import. Dus als je de Russen wilt pesten, stop dan met de import van aardolie.

 2. 7

  @5: Al Qaeda is ontstaan uit de Mudjaheddien, die in de jaren 80 vochten tegen de Russen in Afghanistan. De Mudjaheddien werden bewapend en gefinancierd door de VS.
  De link tussen Russische wapenhandelaren en Al Qaeda is pas van na 2005….

 3. 8

  @3

  Elk beschaafd land hoort zich loyaal op te stellen naar een land wat binnengevallen wordt door een oorlogszuchtige buurman. Doen we dat niet, dan gaat Putin door totdat hij heel het de Sovjet Unie en het Oostblok weer bij elkaar verovert heeft. Of ben je soms vergeten wat een ellende dat de vorige keer heeft veroorzaakt?

 4. 9

  @4:

  Dat zou dan een precedent zijn als motivering. Ik kan me nog wel wat invaties herinneren die Nederland heeft gesteund, Irak om er maar eentje te noemen.
  Denk eerder dat we meegezogen worden door EU/Duitsland machtspolitiek. Dus: waarom?
  @8
  Beschaving is geen argument, maar arrogantie. De Russen hebben ook beschaving.

 5. 11

  @8: Ahum
  1912 – 1933 Nicaragua,
  1915 – 1934 Haiti,
  1916 – 1924 Dominican Republic,
  1961 Cuba,
  1965 – 1966 Dominican Republic,
  1983 Grenada,
  1989 – 1990 Panama,
  1994 – 1995 Haiti,
  2001 – huidig Afghanistan
  2002 – huidig Yemen,
  2003 – 2011 Iraq
  2004 – huidig Pakistan
  2011 – Libie
  2014 – Iraq / Syrie (ISIL)

  Goh, van wie zou Putin die streken toch geleerd hebben?

 6. 13

  @12: Klopt, maar komt het gezegde “de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet” je misschien bekend voor?

  Lullig voor Oekraïne maar als je zo’n buurman hebt dan moet je nu eenmaal op je tellen passen, of had jij werkelijk het idee dat als Mexico iets zou doen wat de VS niet zou zinnen de VS daar niks tegen zou doen (inc. invasie indien nodig).

 7. 14

  @13: Ik wist niet dat Le Redoutable een Amerikaans paspoort had. Verder vind ik dat elke buurman met zijn klauwen van een andere buurman moet afblijven.

  Als je @11 op @13 projecteert lijk dat meer op “de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet” vind jij eigenlijk ook niet?

 8. 15

  @14:

  Verder vind ik dat elke buurman met zijn klauwen van een andere buurman moet afblijven.

  Helaas voor jou werkt de wereld nu eenmaal niet zo.
  En Le Redoutable vraagt om solidariteit met Oekraïne omdat Rusland haar lastig valt, maar ondertussen doen wij precies het zelfde elders in de wereld of kijken weg als een van onze bondgenoten dergelijk gedrag vertoont.

 9. 17

  @16: de Franse Hollande stelde een paar weken geleden de sancties ook al ter discussie.

  Maar dat was natuurlijk voordat er in zijn achtertuin Allah Ahkbar geroepen werd door mannen met bivakmutsen.

 10. 19

  @9: Natuurlijk zijn er veel voorbeelden te geven van zowel Rusland en Amerika die andere landen op oneigenlijke gronden binnenvallen. Waarom wij ze solidair zijn met Oekraine is machtspolitiek, eigenbelang en angst voor toekomstig gezichtsverlies. Het punt is dat Poetin op dit moment vooral de westerse wereld aan het tarten is: in alles zit hij te prikken en te treiteren en te kijken hoe ver hij kan gaan.
  Het leidt geen enkele twijfel dat Poetin inderdaad gewoon doorgaat met gebieden inpikken als hem geen strobreed in de weg wordt gelegd, in elk geval tot aan de grenzen van de vroegere soviet unie, en wellicht nog iets daarbuiten. Daar kun je natuurlijk je schouders over ophalen en denken laat ‘m die ex-sovietstaten weer inpikken, maar het heikele punt is dat een deel van die ex-sovietstaten op dit moment NAVO-lid zijn, en een grote minderheid aan Russen binnen hun landsgrenzen hebben. En dan hebben we het met name over de Baltische republieken.
  Mocht Poetin op het onzalige idee komen om daar te gaan stoken, dan hebben we echt de poppen aan het dansen, want enerzijds kan de NAVO het dan niet maken om niets te doen (gezichtsverlies, beloftes), maar anderszijds voelt de NAVO er natuurlijk ook niets voor om een derde wereldoorlog ingezogen te worden.

  Dus het antwoord is in het kort: omdat men vreest dat de strapatsen van Poetin anders uitgebreid zouden kunnen gaan worden naar (relatief nieuw) NAVO-grondgebied, met name in de Baltische staten.
  Als Oekraine een ex-sovietrepubliek ten Oosten van Rusland was geweest had er waarschijnlijk geen haan naar gekraaid.

  Overigens heeft Poetin natuurlijk wel al heel wat bereikt met z’n gedonderjaag: niemand in de NAVO zal nu nog serieus willen dat Oekraine of soortgelijke landen werkelijk bij de NAVO komen. Want ze binnenhalen klinkt leuk, maar het schept ook verplichtingen als ze werkelijk aangevallen worden. En het risico daarop is gewoon te groot.

 11. 21

  @19: Wist je dat na de val van de USSR er actief is op aan gestuurd van Rusland om zoveel mogelijk russen binnen de landsgrenzen van de voormalige sovjet staten te houden, er waren ex-sovjet staten die toen eigenlijk al van die gebieden af wilden (vanwege de door jou genoemde redenen) maar dat Rusland daar niet aan mee wilde werken, toen had dus al een lampje moeten gaan branden bij de NAVO dat het niet slim was om die landen toe te laten.

  Putin hoeft namelijk niet actief te gaan stoken in die landen, als die groepen russen in opstand komen (zonder hulp van Rusland) dan kan de NAVO maar 1 ding doen en dat is helemaal niks, de NAVO mag namelijk niet optreden tegen de bevolking van lidstaten, de NAVO mag enkel optreden tegen externe aanvallers.

 12. 25

  @24: Hoe dom ben je als je bij het roepen van verdachtmakingen met de fascistische wikipedia komt aan zetten.

  De Metapedia is een fascistische en antisemitische internetencyclopedie die qua vormgeving lijkt op de Wikipedia. De hoofdpagina stelt dat Metapedia “de kijk op cultuur en geschiedenis” wil beïnvloeden. Daarin verschilt Metapedia fundamenteel van de neutrale Wikipedia. De eerste website was de Zweedse versie die op 26 oktober 2006 gelanceerd werd. De Engelstalige versie volgde in 2007 en anno 2013 is de Hongaarse versie met ruim 144.000 artikelen de grootste.

  De Engelse versie:

  Metapedia is a multilingual, far-right electronic encyclopedia which states that it focuses on culture, art, science, philosophy and politics. It contains white nationalist, white supremacist, Neo-Nazi,[2] and far-right points of view.

  Als je als extreem-links wonder niet eens het verschil kan zien tussen jezelf en een fucking neo-nazi hoef ik mijn punt niet meer te maken.

  Hier kan je vast oefenen, elke gelijkenis is natuurlijk puur en alleen toeval:

  [img]http://s1.postimg.org/y1tjr2itb/image.png[/img]

  Sargasso begint met de dag meer het stormfront te lijken. Als redactie mag je echt trots zijn op zo’n achterban.

 13. 26

  @24:
  Moet dat nog bewezen wezen dan? Beschaafde landen respecteren democratisch gekozen regeringen, niet zij die dmv een staatsgreep de macht hebben gepakt. #sarcasme

 14. 27

  @25: Je bakt ze weer lekker bruin! Pun intended. Jij komt aan met mensen die criminele activiteiten uitvoeren als bron.

  Ik wil best toegeven dat ik dom ben die link te gebruiken. Ben jij man genoeg toe te geven dat jij net zo goed dom bezig bent met jouw bronnen en bovendien mensen verdacht te maken en uit te maken voor nazi (twee maal zelfs)?

  Trouwens die tweede link is geen bron want datgene wat het moet bewijzen doet het niet. Er staat enkel dat wat al bekend is. Syriza vormt een coalitie met Anel. Anel is bekend als rechts, door sommigen zelfs extreem-rechts genoemd.

 15. 29

  @27: Toch ook jouw bronnen checken hoor. Lees voor de grap anders eens het Metapedia-artikel over de Holocaust, dan begrijp je wel dat je die beter niet als bron aan kan voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren