Erkenbrand komt ook met een top-10

Foto: FaceMePLS (cc)
Dossier:

In navolging van De Nederlandse Leeuw komt ook Erkenbrand met een eigen lijstje oplossingen. Omdat DNL voorbij gaat aan “een aantal fundamentele waarheden”. Welke dat zijn zal wel nooit duidelijk worden.

Open artikel

Reacties (18)

#1 spam

Ja, op dat linkje ga ik natuurlijk never nooit niet klikken. Zelfs niet in incognito mode.

#2 Joost

@1: Het is maar een website, he…

#3 Jos van Dijk

Dit is wat je, net als bij de AfD, kon verwachten: de racisten en neonazi’s gebruiken DNL als platform en gaan met hun drek over alle rechtse en conservatieve voorzichtigheid heen.

#4 Bismarck

Toch grappig, die poging tot hoogdravend taalgebruik (incentieven, Natalistisch), in combinatie met onjuist spatiegebruik.

#6 gbh

Voor wie nóg niet overtuigd was dat Erkenbrand ’n club neonazi’s is: men promoot maar eens het zwaar antisemitische, revisionistische vod ‘Hellstorm: The Death of Nazi Germany’.

https://twitter.com/rangbyung/status/955779916922019841

Hellstorm in het midden-oosten:

https://twitter.com/MEMRIReports/status/955704706034208768

#7 Kacebee

1. Remigratie door financiële incentieven te bieden.

De Nederlandse regering stimuleerde ‘gewone’ Nederlanders halverwege de vorige eeuw óók te vertrekken. Zo gek is dat idee dus niet. Alleen moet je iederéén dan die kans bieden en ik vermoed dat dat dan heel anders uitpakt dan Erkenbrand wil.

5. Een algehele immigratie stop.

De meeste Nederlanders willen een immigratiestop op moslims, niet op iedereen. Nederlanders zijn niet xenofoob, ze zijn de islam zat. Hier valt qua populisme dus nog wel wat te winnen.

Beter behouden (of herstellen) wij homogene natiestaten waar men geen culturele en etnische conflicten heeft

Daarvoor is het nu te laat. We zullen het moeten doen met de bevolking die er nu is, maar de huidige socialistische cultuur lokt klaploperij en segregatie uit. Herintroductie van verregaande individuele economische vrijheid zal de neuzen vanzelf de goede (en dezelfde) kant op zetten.

Kortom, ik weet niet waar Erkenbrand mee bezig is, maar niet met de oplossing van welk probleem dan ook. Het zijn sukkels.

#8 Janos

@7

De meeste Nederlanders willen een immigratiestop op moslims,

Daar heb je vast geen bron bij, of wel?

Herintroductie van verregaande individuele economische vrijheid zal de neuzen vanzelf de goede (en dezelfde) kant op zetten.

Heel benieuwd wat je hier mee bedoelt…

#9 Bismarck

@8: Een goed stukje 19e-eeuws roofkapitalisme zonder sociaal vangnet, dan zal de massa zich vanzelf vanuit pure armoedige ellende verenigen.

#10 kneistonie

@9: dat is een fictie gebleken. Dat verenigen ging nog wel een paar keer bij een revolutie. Daarna werd men ingepakt door de machtgrijpers of hun companen.

#11 kneistonie

@5: moeilijk. Ik volg raamoprusland niet wegens Laura Starink < Soros. En jwz…. nepnieuws he haha

#12 Kacebee

@9: Dat is ook een manier om libertarisme te beschrijven.

#13 Bismarck

@12: Precies, dat hebben we in de 19e eeuw een tijdje geprobeerd en dat bleek niet zo goed te werken (om niet te zeggen, het bleek een onhoudbaar systeem).

#14 Kacebee

@13: De 19e eeuw? Kun je nog verder terug?

#15 JANC

@14: Kun je ook met echte argumenten komen? Ze lijken een beetje op en dan ga je maar op de man spelen.

#16 Lennart

@15: Het lijkt er inderdaad op dat KCB vooral bezig is om zijn volledige gebrek aan argumentatie te maskeren. Toch, het is wel interressant om even op zijn vraag in te gaan. We kunnen namelijk heel goed verder terug. Zoals Bas van Bavel beschrijft in zijn nieuwe boek zullen maatschappijen die zich organiseren rondom marktwerking uiteindelijk veranderen in een soort renteniersmaatschappijen, waarbij enkele rijken de macht hebben over grote groepen loon- en schuldslaven. De 19e en vroege 20e eeuw is daar een goed voorbeeld van, maar je kan ook kijken naar de 17e eeuw in Nederland, de 15e in Italie, of de 11e in Irak.

https://www.nrc.nl/nieuws/2016/10/28/vrije-markt-eindigt-in-de-ondergang-5032183-a1529012

#17 Janos

@14 Maar een bron bij @7 heb je nog niet gevonden?

#18 Bismarck

@14: “De 19e eeuw? Kun je nog verder terug?”
Kan natuurlijk (er is vanuit daar nog veel meer terug dan vooruit in de geschiedenis), maar dat is niet nodig. Bovendien vind ik je verbazing in #14 ietwat gespeeld, omdat ik de periode in #9 ook al noem en dat geen verbazing opwekte in je #12, waar je de periode zelfs herkent als eentje van praktische toepassing van libertarische principes, dat een mislukt experiment is gebleken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*