1. 7

  1. Remigratie door financiële incentieven te bieden.

  De Nederlandse regering stimuleerde ‘gewone’ Nederlanders halverwege de vorige eeuw óók te vertrekken. Zo gek is dat idee dus niet. Alleen moet je iederéén dan die kans bieden en ik vermoed dat dat dan heel anders uitpakt dan Erkenbrand wil.

  5. Een algehele immigratie stop.

  De meeste Nederlanders willen een immigratiestop op moslims, niet op iedereen. Nederlanders zijn niet xenofoob, ze zijn de islam zat. Hier valt qua populisme dus nog wel wat te winnen.

  Beter behouden (of herstellen) wij homogene natiestaten waar men geen culturele en etnische conflicten heeft

  Daarvoor is het nu te laat. We zullen het moeten doen met de bevolking die er nu is, maar de huidige socialistische cultuur lokt klaploperij en segregatie uit. Herintroductie van verregaande individuele economische vrijheid zal de neuzen vanzelf de goede (en dezelfde) kant op zetten.

  Kortom, ik weet niet waar Erkenbrand mee bezig is, maar niet met de oplossing van welk probleem dan ook. Het zijn sukkels.

 2. 8

  @7

  De meeste Nederlanders willen een immigratiestop op moslims,

  Daar heb je vast geen bron bij, of wel?

  Herintroductie van verregaande individuele economische vrijheid zal de neuzen vanzelf de goede (en dezelfde) kant op zetten.

  Heel benieuwd wat je hier mee bedoelt…

 3. 9

  @8: Een goed stukje 19e-eeuws roofkapitalisme zonder sociaal vangnet, dan zal de massa zich vanzelf vanuit pure armoedige ellende verenigen.

 4. 10

  @9: dat is een fictie gebleken. Dat verenigen ging nog wel een paar keer bij een revolutie. Daarna werd men ingepakt door de machtgrijpers of hun companen.

 5. 13

  @12: Precies, dat hebben we in de 19e eeuw een tijdje geprobeerd en dat bleek niet zo goed te werken (om niet te zeggen, het bleek een onhoudbaar systeem).

 6. 16

  @15: Het lijkt er inderdaad op dat KCB vooral bezig is om zijn volledige gebrek aan argumentatie te maskeren. Toch, het is wel interressant om even op zijn vraag in te gaan. We kunnen namelijk heel goed verder terug. Zoals Bas van Bavel beschrijft in zijn nieuwe boek zullen maatschappijen die zich organiseren rondom marktwerking uiteindelijk veranderen in een soort renteniersmaatschappijen, waarbij enkele rijken de macht hebben over grote groepen loon- en schuldslaven. De 19e en vroege 20e eeuw is daar een goed voorbeeld van, maar je kan ook kijken naar de 17e eeuw in Nederland, de 15e in Italie, of de 11e in Irak.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2016/10/28/vrije-markt-eindigt-in-de-ondergang-5032183-a1529012

 7. 18

  @14: “De 19e eeuw? Kun je nog verder terug?”
  Kan natuurlijk (er is vanuit daar nog veel meer terug dan vooruit in de geschiedenis), maar dat is niet nodig. Bovendien vind ik je verbazing in #14 ietwat gespeeld, omdat ik de periode in #9 ook al noem en dat geen verbazing opwekte in je #12, waar je de periode zelfs herkent als eentje van praktische toepassing van libertarische principes, dat een mislukt experiment is gebleken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren