‘Enorme haat tegen Palestijnen’

Dossier:

Zo kopt de NOS:

Israël gaat zeker wraak nemen voor de dood van de drie ontvoerde tieners, die afgelopen nacht werden gevonden. Dat zegt correspondent Monique van Hoogstraten in het NOS Radio 1 Journaal.

Volgens Van Hoogstraten heeft de actie van Hamas een “enorme haat tegen Palestijnen losgemaakt, en niet alleen tegen Hamas”.

“Dat is bijna niet te beschrijven. Ik sprak gisteravond iemand die zei: ‘dit zijn geen mensen, dit zijn onmenselijke wezens vermomd als mensen’. Gisteravond zijn er overal spontane herdenkingen gehouden, ook op de Westelijke Jordaanoever bij de nederzettingen in de buurt.”

h/t Paul

Reacties (22)

#1 Bismarck

Er zijn overigens bij de zoektocht al minstens twee Palestijnen (waarvan één minderjarige) doodgeschoten en de nodige gewonden gevallen. Maar die tellen vast niet.

#2 L.Brusselman

Het wordt tijd dat er gaat worden opgetreden tegen in Nederland aanwezige suporters en donors van zionistische extremistische fanatici en kolonisten die door hen worden gefaciliteerd.
Op de AIVD hoeven we in dit geval niet te rekenen,Maar wat zijn de alternatieven?
Oh wacht ik heb pas nog gehoord van een paar enthousiaste jongeren die recent actief zijn geweest in het buitenland….
Het zou me overigens niets verbazen als die drie kolonistenkids zijn ontvoerd en vermord door de Mossad of een soortgelijke organisatie

#3 L.Brusselman

Wat een hypocriet is die Timmermans weer,heb hem nog nooit “geschokt”zien reageren als er weer eens een paar onschuldige Palestijnse kinderen zijn vermoord door het IDF.

#4 bolke

De Haatbaarden VS De Haatpijpenkrullen, gaat niet goed komen.

#5 Bookie

@2
De logica van (de echt niet antisemitische) anti-zionisten is soms echt niet te volgen. Er worden 3 joodse kinderen afgeslacht en dan moet er worden opgetreden tegen zionisten in Nederland.

#6 Hans Verbeek

Is er al waterdicht bewijs gevonden voor de massaverbietigingswapens schuld van de “Hamas-leden”?
Ik kan me goed voorstellen dat bepaalde groepen binnen Israël de ontvoering en moorden gepleegd hebben om precies deze reactie bij de Israëlische bevolking en overheid uit te lokken (falseflag-aanval). Het volk staat nu weer verenigd achter leger en regering.

Proof, the whole proof and nothing but the proof.

#7 weerbarst

Op het moment dat de joden de drie vonden hadden ze al zeker 4 “palestijnen” vermoord op hun zoektocht sinds de vermissing. Dus ze staan al meer dan gelijk.

Ik vond het zwaar irritant dat mijn voetbal stream gisteren een rode popup kreeg dat ze waren gevonden. We leven hier toch in nederland, weer die bovenmatige aandacht voor deze aandachts trekkers, who cares.

#8 Krekel

Het is inderdaad altijd vreselijk als kinderen het slachtoffer worden van geweld, dus op zich goed dat Timmermans (namens ons) zijn medeleven betuigt.

Alleen, er komen gemiddeld iedere 11 dagen 3 Palestijnse kinderen om door (direct) Israëlisch geweld. Waarom zijn die onze condoleance niet waard?

Ook hier op Sargasso zitten PvdA-stemmers trouwens. Misschien kunnen die ons uitleggen waarom Israëlische kinderen wél, maar Palestijnse kinderen geen condoleance waard zijn? …

#9 pedro

Wat een nonsens trouwens… “Volgens Van Hoogstraten heeft de actie van Hamas een “enorme haat tegen Palestijnen losgemaakt, en niet alleen tegen Hamas”. Die haat bestond al lang. Hoe lang is deze reporter al speciaal correspondent in Israël? Heeft ze nooit met de mensen daar gepraat? Zal ik haar eens wat nieuws vertellen dan: ook onder de Palestijnen leeft een enorme haat tegen de Israëliërs.

Niet bij iedereen hoor, maar ook dat geldt voor beide kanten…

#10 Anton

De Israeli’s laten ten minste niet over zich heen lopen. Geheel terecht dat ze Hamas flink te grazen gaan nemen.

#11 frankw

Anton, de Israëliërs hebben met hun gedrag het monster Hamas zelf geschapen. Ben jij er zo een die vindt dat elke Palestijn die wordt neergeknald wel een terrorist zal zijn omdat die anders niet wordt neergeknald?

#12 Knorretje

@11:

Tuurlijk. En Nazi-Duitsland heeft het monster Israel geschapen, zoals het Verdrag van Versailles het monster Nazi-Duitsland heeft geschapen wat dan weer werd geschapen door de Weimar republiek. Dus eigenlijk ligt de schuld van dit alles bij…..

#13 pedro

@12: niet weer het onderwerp verdraaien he. De financiële steun die Shin Beth aan Hamas heeft geleverd is vrij bekend. Ze wilden een tegenwicht tegen Fatah creëren onder de Palestijnen. Dat is ze heel goed gelukt. Net zo goed als het de VS via de Pakistaanse inlichtingendiensten heel goed gelukt is om de Taliban groot te maken. Daar hoeven we verder geen godwins voor te gebruiken hoor.

#14 Knorretje

@13:

Zucht. Daar is de gekke huisopa van Sargasso weer. Ga lekker iemand anders stalken man. Mijn reactie was gericht op frankw, die de oorzaak van Palastijns gedrag probeert te verklaren. Over Bin Beth, Pakistaanse inlichtingsdiensten en de Taliban wordt niet gerept. Ook niet in het artikel. Dus val mij daar niet mee lastig aub.

#15 Stronkel

@14: in het artikel of commentaren werd ook niet gerept over nazi-Duitsland of de Weimar republiek… Zoals al gezegd: niet het onderwerp verdraaien.

#16 Knorretje

@15:

Dat is het verder bewandelen van het oorzakelijke pad dat is ingeslagen gekkie.

#17 Stronkel

Nee, slimmerik, dat is ongerelateerde zaken er met de haren bijslepen om je onzinnige punt kracht proberen bij te zetten. Een zwaktebod pur sang.

#18 Anton

@11: Nee, niet waar, Israel reageert altijd proportioneel. De Palestijnen zijn een instrument in handen van lieden die tot doel hebben de Joodse staat te vernietigen. Ze zijn wel slachtoffer maar dan van Islamitische schoften, niet van Israel.

#20 Bismarck

Over Godwins gesproken: In Oost-Jerusalem hebben Joden gisteren een pogrom onder Arabieren gehouden.

#21 pedro

@14: wat mooi toch dat je iedere keer weer mijn voorspellingen waar maakt. Een beetje tegenspraak en je begint gelijk weer te schelden.

En dat was in een andere discussie ook al zo (waar ik me heel lang helemaal niet mee bemoeid heb), zoals ik ook al voorspelde. het heeft niks met mij te maken. je hebt gewoon moeite met meningen waar je het niet mee eens bent.

#22 Joop

Volgens Pew Research Centre is de welwillendheid van de Palestijnen voor zelfmoordaanslagen significant minder aan het worden – van 70 naar 40% staat er achter. Nog veel, maar wel een grote afname in ieder geval.

http://www.nu.nl/buitenland/3818053/moslims-wereldwijd-bezorgd-groei-jihadisme.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*