1. 1

  Het blijkt een ontploffing van ammoniumnitraat.
  In april 1947 was er een soortgelijke ontploffing van een schip vol ammoniumnitraat in de haven van Texas City. Toen vielen er ca 600 doden.
  Ammoniumnitraat werd ook door Tim McVeigh en Anders Breivik gebruikt om bommen te maken. In NL kun je puur ammoniumnitraat niet kopen

  vanwege de grote veiligheidsrisico’s van het product en de kans op misbruik.

  https://www.ad.nl/buitenland/moeten-wij-ons-in-nederland-zorgen-maken-om-ammoniumnitraat~a6ff8f8c/

  Toch blijven we dat spul maken.

  Het is volgens Hensen een bekende chemische stof, waar we in de wereld eigenlijk niet zonder kunnen. ,,Zonder ammonia, een bestanddeel van ammoniumnitraat, zouden we de ruim zeven miljard mensen op aarde niet kunnen voeden.” Zonder kunstmest kunnen de landbouw en de veehouderij namelijk nooit genoeg produceren.

  Weer terug naar Beirut. Het ging er al niet goed en nu nog deze ramp erbij.
  https://nos.nl/artikel/2342940-mega-explosie-zoveelste-ramp-voor-libanon-land-kan-dit-er-echt-niet-bij-hebben.html

  Veel mensen lijden echt honger. Al maanden wordt er gehamsterd door wie het nog kan betalen, veel anderen hebben simpelweg geen geld meer voor wat er nog in de supermarkten ligt. “Dat geldt voor arme mensen, maar ook mensen uit de middenklasse hebben het steeds moeilijker. Omdat ze geen werk meer hebben of omdat ze hun salaris niet krijgen uitbetaald. Er was dit voorjaar zelfs een campagne waarin de bevolking werd aangespoord om moestuintjes aan te gaan leggen.”

  Komen we toch weer terug bij die moestuintjes…

 2. 3

  @2: Daarin zul je niet de enige Nederlander zijn geweest. De foto’s van de dag erna deden echter meer aan de Frauenkirche, Dresden en de Genbakukoepel, Hiroshima, beiden 1945, denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren