Elsevier noemt anoniem protesteren tegen burqa hypocriet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (32)

#1 Joost

En de eerste reactie noemt als reden anoniem te blijven dat ze direct een baksteen door de ruit krijgen als hij een moslim-onwelvallige mening uit.

Wat voor een wereld heeft die gast in zijn hoofd geconstrueerd?

#2 Bismarck

Elsevier, is dat niet het clubblad van de (extreem) Linkse Kerk?

#3 JW

@1: dezelfde wereld waar stenen door de ruiten worden gegooid van homo’s, door aanhangers van het moslimgeloof. Wat ontstellend naîef.

#4 Teun

@3 Alsof je een baksteen door je voorruit krijgt van moslims als je op de Elsevier website reaguurt.

#5 Martijn

Zullen we het gaan testen?

“Mohammed is een homoseksueel pedofiel varken.”

Ik woon in Rotterdam.

De stenentimer start nu!

#6 Inje

Ik heb voor minder een ban gekregen. Ik zei toendertijd iets van: bijv, ik vind Vogelaar een randdebiel,…

#7 Jonas

Ben wel eens geband omdat ik 300 bijdragen op een krantenforum had gewist.

Maar volgens mij kan je niet zomaar reaguren bij Elsevier, of is dat zo gemakkelijk, en kunnen ze niets natrekken?

#8 JW

Maar Martijn, je beseft wel dat je nog steeds anoniem reageert. Hoeveel Martijnen zullen er in Rotterdam wonen? Als je de straatnaam ook nog vermeld, of je achternaam, maakt dat je post al een stuk geloofwaardiger.

#9 Paul

Maar #JW, je beseft niet dat Martijn niet anoniem reageert. Hindert niet, als je dit besefte was je nog steeds ongeloofwaardig.

#10 Martijn

@6: Context is alles, mijn beste Inje. Of ben je zo een type dat vindt dat de profeet onder geen beding beledigd mag worden? Dat had ik niet achter je gezocht.

@8: Mijn achternaam is Ter Haar. Straatnaam gaat me een beetje ver. Het is deelgemeente Delfshaven. De stenengooier hoeft niet alles op een presenteerblaadje aangeraakt te krijgen. Neem een voorbeeld aan Duyvendak en consorten: die waren altijd creatief in de weer met touwladders, kniptangen en zaklantaarns.

#11 Martijn

Overigens bijna 6 uur later nog geen stenengooier gesignaleerd.

#12 Rob

Inderdaad, hup Arendo! Elsevier hoort bij de liberalen, niet bij die ontzettende cultuurconservatieve gedachtengestapo-aangangers die momenteel de reactiepanelen daar vervuilen.

#13 Jonas

De reactiepanelen worden overal vervuild uit verveling, uitlaatklep voor het ongenoegen of om contact met de buitenwereld te krijgen. Hetzelfde als je in de kroeg een betekenisloos gesprek aangaat met de buurman. De reaguurders willen bevestiging van hun denkbeelden, en als ze geen aandacht krijgen, gaan ze nog harder roepen. Ook net zoals in de kroeg, degene die bang is dat er niet naar hem geluisterd wordt praat ook luider. Of doet evenals de internetsurfers rare uitspraken, ongenuanceerd, met humor doorspekt of zonder enige kennis van zaken. Een reden kan zijn dat we in een informatietijdperk leven waar veel mensen niet mee om kunnen gaan, en die raken overloaded met overbodige kennis.

#14 Rob

Hup Arendo!

#15 Joost

@8: Misschien zou de potentiële moslimterrorist op de “over ons”-pagina kunnen klikken.

#16 Jonas

Wat wel aardig zou zijn: meer ingezonden brieven in de kranten en andere media, dat zou meer relativerend kunnen werken, en meer werk opleveren dan snel een reactie intypen. Gewoon een brief schrijven naar de instantie, of persoon die zogezegd weer helemaal in de fout is gegaan. Voor sommigen zou dat goed zijn als ze nog daadwerkelijk een antwoord kregen en zo hun mening kunnen bijstellen.

#17 JW

@15: wat zou die potentiêle terrorist daarmee opschieten? Er werkt ook een Martijn Dekker voor GC, dus dan mag ‘ie 2x stenen gaan gooien.

#18 JW

ê is ë, uiteraard.

#19 Erik

@15: Jammer dat de terroristen niet zo’n knop op hun site hebben.

@16: Dat lukt je niet anoniem. Verder sympathiek idee, maar verwacht niet dat ’t aan zal slaan, niet eens zozeer vanuit angst zoals #3 die verwoordt, maar gewoon, te veel moeite.

#20 Joost

@17: Omdat, mijn beste #JW, Martijn Dekker schrijft en reageert onder het pseudoniem “Dekker”. Of denk je dat de gemiddelde moslimterrorist te dom is om een beetje onderzoek te doen en alleen naar die reactie kijkt, in woede ontsteekt en dan het huis uit rent met een steen (of erger) in de hand?

#21 Kropotkin

Anoniem reageren is verschrikkelijk onliberaal.

Dus inderdaad, hup Arendo!

#22 Jonas

In Den Haag heb je bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen deelname van de PVV gehad. Konden posters van deze partij opgehangen worden in de Schilderswijk achter het raam tussen de schotels, of werden er ruiten ingegooid enz.? Werd het niet gedaan uit angst, of hingen er meer dan te over door heel Den Haag, en gebeurde er niets kwalijks?

#23 Paul

@22 Elk PVV-partijlid doet in de hele wereld wat het wil. Angst is deze partij vreemd.

#24 Kropotkin

@23: Even ter info: net zo min als mijn koffiemok angst kent kan een partij angst kennen.

#25 Erik

@24: Een groep mensen kan best bang zijn, een partij is geen voorwerp zoals een koffiemok.

@23: Ik denk dat de PVV niet zozeer angstig is, ze maakt juist graag gebruik van de angsten van haar aanhangers. Maar je hebt gelijk als je zegt:”Elk PVV-partijlid doet in de hele wereld wat het wil.” Dat gaat dat lid dan ook op ground zero laten zien.

#26 pedro

Ik vind het wel wat hebben. Anoniem protesteren tegen jezelf mensen, die anoniem willen blijven.

#27 Martijn

Even ter kennisgeving (en tegelijk een hint voor de would be stenengooier): de ruiten zitten er nog allemaal in. Ik woon op de tweede verdieping in een vrij smalle straat, dus misschien is de hoek te lastig?

#28 Joost

@24: Vertel dat maar aan een sportjournalist als hij het heeft over een “angstig Feyenoord”.

#29 Kropotkin

@28: Ja, of over een criticus die het heeft over een agressieve islam.

@27: Jezus Martijn, in Rotterdam West stikt het van de smalle straten en mensen die wonen op de tweede verdieping. Henergouwerlaan, Beukelsdijk, Middelandstraat en Mathenesserlaan vallen af, maar dan nog is een Hirosjima atoombom nodig op Rdam West om een beetje kans te maken jou te raken. Je moet zo’n islamitische terrorist (sorry voor het pleonasme) wel een kans geven.

#30 Erik

@Kropotkin: Jouw werken hebben anders ook aardig wat terroristen geïnspireerd.

#31 Joost

Jezus, Kropotkin, rot op met je “pleonasme”.

Echt gast, ik heb schoon genoeg van dat “subtiele” zwartmaken van mensen die totaal niets te maken hebben met terrorisme. Ook al is het als een grapje bedoeld, ik kan er gewoon niet om lachen.

#32 pedro

@29:

Ja, of over een criticus die het heeft over een agressieve islam

OK. De daad bij het woord: net zo min als Kropotkins koffiemok agressief is, kan de islam agressief zijn.

PS: die mensen heten toch niet allemaal Martijn ter Haar, mag ik hopen? Dat zou idd verwarrend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*