Een scenarioschrijver had het niet kunnen verzinnen: de moord/zelfmoord van Chavis Carter.

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (18)

#1 A. de Man

Wel een beetje slechte scenarioschrijver. In een boek zou dit ongeloofwaardig zijn, in het echt kunnen ongeloofwaardige dingen nu eenmaal gebeuren.
Waarom staat de tag “racisme” er eigenlijk bij? Wellicht probeerde ‘ie zijn handboeien af te schieten? In het artikel wordt aangegeven dat een video uit de dienstwagen wrs. uitsluitsel brengt.
Martijn is dus tendentieus bezig, een racisme-roeper zonder de feiten af te wachten.

#1.1 Martijn - Reactie op #1

Ik ben gek op tendentieus bezig zijn, maar de tag ‘racisme’ heb ik er bijgezet vanwege het zoeken in het archief.

#2 Bismarck

Het is ook wel zonde van zo’n getalenteerde jongen. Ondanks twee fouilleringen een pistool verborgen weten te houden, met zijn handen op zijn rug geboeid dat pistool tegen zijn slaap weten te zetten en stiekem ook nog ambidexter zijn.

#3 A. de Man

Misschien probeerde hij zijn handboeien er af te schieten en ging het (gruwelijk) mis? Sometimes truth is stranger than fiction. Om nou meteen het etiket racisme te plakken op dit verhaal is wellicht wat prematuur – eerst maar eens die videobeelden bekijken…

#3.1 Prediker - Reactie op #3

Hij probeerde zijn handboeien los te schieten (hoe?) en schoot toen niet zijn eigen ruggengraat aan gruzelementen, maar in zijn hoofd?

Hier is een ander (meer waarschijnlijk) scenario:

De agenten in kwestie pakten Chavis Carter, kruimelboefje op, en wilden geld van hem of informatie (voor recherchewerk of illegale doeleinden), en toen Chavis niet wilde praten, zette een agent een pistool op zijn hoofd om hem te bedreigen.

Chavis raakte in paniek, sloeg met zijn hoofd tegen het pistool aan, en het wapen ging af. Oeps! Of misschien kneep de agent in de spanning van het moment iets teveel aan de trekker, en PAF!! SHPLATTTER!!

Of misschien raakten de twee agenten met elkaar in discussie, en draaide de agent met de naam Vincent zich toen om: ‘Hé, Chavis, wat denk jij hier nou helemaal van?’

https://www.youtube.com/watch?v=ec-8mD_BhrU

#3.2 Martijn - Reactie op #3.1

Belangrijk detail: het hoofd van de lokale politie zegt dat het gefilmd is door de camera die standaard op het dashboard van politieauto’s zit gemonteerd.

#4 cerridwen

Even afwachten idd. Waarom zou je zo’n verhaal verzinnen als cover up?

#4.1 Bismarck - Reactie op #4

Lees het artikel nog maar eens goed, er zitten een aantal dingen in die het verhaal een tikkeltje ongeloofwaardig maken, maar die buiten de controle van de agenten liggen: De agenten hebben vergeefs geprobeerd de boeien te verwijderen. De kogel ging door de rechter slaap, terwijl de jongen linkshandig was (maar dat konden de agenten niet weten). Misschien was dit niet het verhaal dat ze vooraf bedacht hadden, maar konden ze er niets beters meer van maken door onverwachte complicaties? Je hoort mij ook niet beweren dat het zo gebeurd is, maar erg verdacht ziet het allemaal wel uit.

#4.2 A. de Man - Reactie op #4.1

Natuurlijk moeten we even afwachten, maar je kan net zo goed zaken bedenken die wel in het verhaal passen. Wellicht kon hij alleen zijn rechterhand gebruiken om het pistool vast te houden. Dat ging niet wellicht helemaal goed: ik zie een half naar achteren gedraaid hoofd naar beneden kijken om te zien of het pistool goed gericht is op de handboeien, maar de terugslag van het wapen of de glibberigheid van de handen of weet ik veel zorgen ervoor dat er omhoog ipv op de boeien wordt geschoten.

#4.3 Bismarck - Reactie op #4.2

Gaat je echt niet lukken, zelfs niet als je erop mikt. Er zitten altijd andere delen van je lichaam tussen je op de rug geboeide handen en je slaap. Bovendien werd hij gevonden “in a sitting position slumped forward with his head in his lap”, niet half naar achteren gedraaid.

#4.4 A. de Man - Reactie op #4.3

Kan niet bestaat niet. Misschien was hij slangenmens. Of heeft hij, a la Mel Gibson in Lethal Weapon, eerst zijn arm uit de kom gedraaid om er “beter” bij te kunnen…

#4.5 Prediker - Reactie op #4.3

Je weet dat Lethal Weapon niet echt was, toch?

#4.6 Kalief - Reactie op #4.1

Hij schoot met rechts terwijl hij linkshandig was. Daarom schoot hij ook mis.

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #4.1
  • Vorige reactie op #4.1
#4.7 cerridwen - Reactie op #4.1

Dat is nou juist het punt. Het is allemaal bijzonder ongeloofwaardig, maar je verzint toch niet een bijzonder ongeloofwaardig verhaal als cover-up? In de Bijbel zijn het ook juist de verhalen die het minst flatteus zijn die het meest authentiek worden geacht, onder het motto dat verzin je niet, dus moet het wel echt gebeurd zijn.

Waarmee ik niet wil zeggen dat ik het verhaal van de agenten zonder meer geloof. Laat daar maar nog eens goed onderzoek naar gedaan worden.

#4.8 Bismarck - Reactie op #4.7

In de Bijbel zijn het ook juist de verhalen die het minst flatteus zijn die het meest authentiek worden geacht, onder het motto dat verzin je niet, dus moet het wel echt gebeurd zijn.

Waarmee ik niet wil zeggen dat ik het verhaal van de agenten zonder meer geloof.

Die verhalen in de bijbel dus wel begrijp ik?

#5 Krekel

En het gebeurde in A CAR! …

Dat staat duidelijk voor: All Cops Are Racists!

*vraagt zich af waarom de MSM dit bewijs in de doofpot stoppen en rent naar Klokkenluideronline en Olympiczion*

#5.1 Nirak - Reactie op #5

Scherp!

#6 McLovin

Waar zijn Scully en Mulder als je ze nodig hebt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*