1. 3

  @1: Niet iedereen is gebrainwashed daar hoor, dat geeft de schrijver ook aan. Maar er is nogal een druk vanuit bepaalde groepen die de normalen hun stem wil doen smoren. Zeg maar Hamas Light.

 2. 4

  3 Ja ik weet het. Gelukkig maar. Maar wel ernstig dat zij belemmerd worden om hun mening te geven, door verbod of door bedreigingen. Er is zelfs een wet die ze in willen laten gaan die activisten bij voorbaat al vast willen zetten, zodat ze achteraf niets over eventuele misstanden van Israel kunnen rapporteren. Een bepaalde groep klinkt dan een beetje als een understatement.

 3. 5

  @4: Jup Hamas Light.

  Maar ja in Israël kunnen dit soort wetten wel aangenomen worden, net als in Nederland trouwens, maar dan moeten ze nog steeds eerst eventjes getoetst worden aan de wet zelf ;).

  Dat vergeten Nederlandse Politici als Geert Wilders ook altijd. Die jagen een wet erdoor, en proberen het zelfs door de eerste kamer te jagen (die officieel de wet dient te toetsen hierop) en daarna worden ze door die “VUIGE D’66 RECHTERS!” teruggefloten bij het eerste geval dat zich aandoet.

  Een wet is hierdoor meer een “speelbal” voor meer stemmen dan echt een wet.

 4. 6

  Geert W kan gelukkig niet in zijn eentje wetten door het parlement jagen. In Nederland is het de rechter overigens niet toegestaan 2etten aan de Grondwet te toetsen wel aan internationale verdragen, maar of dat in Israël ook gebeurt weet ik niet.

 5. 8

  @6:Daar doel ik ook dus wat op, en dat geld in Israël ook hoor. Israël is nog steeds een rechtstaat, hoe erg de Likudgangers dat ook mogen vinden.

 6. 9

  Dehnus, een staat die mensen zonder aanklacht in administratieve detentie vastzet is geen rechtstaat. Een staat die verschillende vormen van recht voor verschillende bevolkingsgroepen reserveert is geen rechtsstaat. Israël is geen rechtstaat.

 7. 11

  Wat ik me overigens wel afvraag hier is dat de auteur kinderen heeft. En dat die kinderen straks in militaire dienst moeten in dat land, en dat de kans heel groot is dat ze bij zo’n actie betrokken worden én dat ze op een gevoelige leeftijd worden ondergedompeld in de nietsontziende propaganda.

  Ik zou heel erg m’n best gaan doen van dat Israëlische paspoort af te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren