1. 1

  Doen ze vaak ook, maar die probeert de politie en Deense Marine te onderscheppen. Er zijn elk jaar nogal wat relletjes van lokale Faroer en Denen die het op de foto proberen te zetten of proberen te publiceren.

  Maar goed, mensen houden er van klootzakken te zijn en leggen dat graag uit op “verlichte” manieren.

 2. 2

  Akelig ja. Maar toch, eerst hier de bio-industrie aanpakken en dan een boot sturen denk ik dan toch. Ergste dingen eerst.

 3. 3

  @2: Ja want als er een genocide op Krim Tataren gebeurt en eentje op Pakistanen (ik noem maar eventjes twee groepen, niet gebaseerd op enige echte Genocide), dan moeten we de Pakistanen eerst redden en moeten de Tataren maar eventjes wachten.

  Want tja dat is kleiner, minder mensen, dus niet zo belangrijk. :S.

  Zo kunnen we dingen toch makkelijk goedpraten.

 4. 4

  @2: In de bio-industrie wordt in ieder geval nog een beetje moeite gedaan om die beesten zo pijnloos mogelijk te doden.

  Als in een weiland in Nederland de koeien in een hoek werden gedreven, en vervolgens met hakmessen worden afgemaakt, hoe lang zou het duren voordat dat verboden wordt, traditie of geen traditie, denk je?

 5. 6

  @4: Dit wordt een raar spelletje, wat is het ergste, maar goed:

  Dat er een paar duizend grienden die hun leven lang vrij kunnen rondzwemmen in één dag op een gruwelijke manier aan hun einde komen vind ik minder erg dan…

  …de vele miljoenen kippen, varkens en kistkalveren die na een kort, pijnlijk, ziekelijk en dieronterend bestaan én na een akelige reis naar het slachthuis op een pijnloze manier aan hun eind komen.

  Maar echt, ik wou dat het allebei niet bestond.

 6. 7

  …de vele miljoenen kippen, varkens en kistkalveren die na een kort, pijnlijk, ziekelijk en dieronterend bestaan én na een akelige reis naar het slachthuis op een pijnloze manier aan hun eind komen.

  Ik ben het ermee eens dat het op eerste gezicht allemaal erg akelig overkomt, maar je moet ook een beetje uitkijken met het toedichten van menselijke eigenschappen aan dieren. Het staat niet vast hoe bijv. kippen het leven in een legbatterij echt vinden.

  Maar goed, beter kwijt dan rijk, dat ben ik ook met je eens. Verder wil ik geen “erger of minder erg”-stickers plakken. Daarvoor is het onderwerp te complex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren