1. 3

  Gaan Henk&Ingrid echt denken: ‘Ja die Geert komt niet een van zijn beloftes na, maar gelukkig krijgen die negertjes in Afrika ook een miljard minder. We stemmen straks maar weer op hem.’?

 2. 4

  Henk en Ingrid denken: 1 000 000 000 / 16 000 000 = 62,5 dus…. we krijgen van Geert dit jaar 2*62,5= 125 euro op onze en/of rekening gestort en dat is toch maar mooi een avondje steengrillen in wegrestaurant ’t Hof van Waalwijk.

 3. 7

  Een miljard is nog veel te weinig, gewoon 75% van dat budget er af.

  Het kan nooit zo zijn dat straks zo’n beetje alle Nederlanders de broekriem moeten aanhalen en OWS gewoon vier en vrolijk door blijft gaan.

 4. 8

  De broekriem aanhalen= met je nieuwe smartphone 130 crossen op groeiend asfalt. In 2015 hebben alle CDA-politici hun pensioen geregeld en mogen we weer stemmen.

 5. 11

  Onze grote politieke joyrider Wilders werkt lekker structureel mee aan de bezuinigingen. Al één heel miljard gevonden, knap hoor. Schiet ook lekker hard op zo.
  Zou hij bij het op orde brengen van de financiën in z’n eigen huishouden ook beginnen met het omdraaien van het spaarvarken van de kinderen?

 6. 12

  Ik denk dat Henk en Ingrid, maar ook Fatima en Mohammed denken, dat de ontwikkelingshulp nog steeds 205 Euro per jaar per persoon bedraagt. Voor een gemiddeld gezin is dat meer dan 800 Euro per jaar. Achthonderd Euro waar de gemiddelde ontwikkelingslander aantoonbaar niets mee opschiet.

  En laten we dan inderdaad de landbouwsubsidie afschaffen, dan kan de bijdrage aan de EU omlaag, waarmee we Henk en Ingrid en Fatima en Mohammed kunnen compenseren voor de hogere voedselprijzen en geven we de ontwikkkelingslanders een eerlijke kans op de wereldmarkt .

 7. 13

  Zijn dat Nederlandse of Europese subsidies? En vergeet niet dat OSW voor een groot gedeelte indirect ook subsidie voor de grote bedrijven is: voorbeeld Heineken opent een bierfabriek in een Afrikaans land, OSW helpt de boeren met het verbouwen van hoppe.

 8. 14

  1. Nee maar ik moet wel mee werken om die 75% op te hoesten.
  2. Als ze geen miljard besparen op ontwikkelingshulp dan moet er op een andere post een miljard extra bespaard worden, noem maar een departement waar dan een extra miljard bespaard kan worden. (zonder dat dat enorme gevolgen heeft voor onze eigen economie).

 9. 15

  Tja, dat was nu eenmaal de voorwaarde die Wilders stelde voor hij ook maar over één andere bezuiniging wilde spreken. Zijn we verbaasd dat dit naar buiten rolt? Lijkt me niet. Dat het nog zo lang (al bijna vier weken!) duurde voor er begonnen wordt met onderhandelen over de andere bezuinigingen, dat is wel opvallend. Maar ik neem aan dat dat nodig was om de CDA-aanhang voor te spiegelen dat er toch echt wel voor OSW gevochten is. Maarja, als Wilders weg gaat lopen, dan moet je op een gegeven moment toch iets?

 10. 16

  De gift van de OWH is absoluut erger dan geld in het water gooien. De laatste handeling werkt deflatoir en verhoogt de koopkracht van het overgebleven geld. Daarvan profiteren rijk en arm. Heel sociaal dus.

  OWH in zijn absolute gedaante (niet als toegift op de ruil) werkt vernietigend. Het richt vluchtelingenkampen in door rebellen als uitvalsbases benut om hun eindeloze guerilla’s voort te zetten, het sticht bevolkingsexplosies die uitmonden in massa-emigraties, het vermoordt moeder Aarde.

  Wie ook maar een Groen Hart heeft, is pro afschaffing van OWH.

 11. 17

  Je kan ook zeggen dat wij hun seksuele voorlichting betalen en geboortebeperking in de hand werken door middel van onderwijs voor vrouwen.

  Daarbij is het zeker geen gift maar een verkapte subsidie aan het Nederlandse bedrijfsleven en de export van Nederlandse landbouwproducten.

 12. 18

  Komt er ook een verbod op speculeren? Of een 100% belasting op de opbrengst daarvan.
  Wordt het hoogste belastingtarief verhoogd?
  Gaan de multinationals hun achterstallige belastingen betalen?
  Komen er investeringen in het onderwijs?
  Stappen we uit de JSF?
  Gaan we een streep zetten door oorlogje voeren?
  Wordt “groen” gestimuleerd?
  Ik wil ook wel eens likken.

 13. 22

  Nee hoor, Henk en Ingrid betalen niets aan OSW, want dat willen ze niet, dus hoeven ze dat ook niet. Ik neem het deel van Henk en Ingrid wel voor mijn rekening, maar zij betalen dan mijn aandeel in de JSF, want die wil ik niet.

  Wat een geleuter toch altijd over die individuele bedragen… Dat heeft alleen zin als iedereen exact hetzelfde wil. Als je helemaal en in je eentje zelf wil bepalen wat er met jouw geld gebeurt, moet je afscheid nemen van Nederland, want in Nederland regelen we dat soort zaken met de hele gemeenschap samen. Wil je het in je eentje bepalen, dan moet je op een onbewoond eiland gaan wonen en niet bij ons aan komen kloppen, als je ziek wordt of anderszins hulp nodig hebt.

 14. 24

  Is prima, volgende keuze :
  1. Landmacht
  2. Luchtmacht
  3. Marine.

  Kies maar welk krijgsmachtdeel opgedoekt mag worden (1 miljard van defensie houd feitelijk in dat je 1 van de krijgsmacht delen moet opdoeken).
  Buiten het feit je dus feitelijk 20.000 extra rechtstreekse werklozen krijgt komen daar ook nog eens de klappen bij voor de diverse lokale economien bij als gevolg van het sluiten van kazerne’s e.d.

 15. 25

  Wie asociaal is is voor afschaffing van de OSW.

  Wie sociaal is, geeft graag wat van zijn rijkdom aan anderen, en wanneer geld daarvan verkeerd besteed wordt, zoekt hij naar manieren om dat beter te besteden en begint niet te zeuren, dat hij zijn geld terug wil hebben, of niets meer wil geven, want mensen, die dat soort dingen roepen, wilden toch al niks geven.

 16. 26

  Grappig, voor defensie worden altijd wel de economische consequenties en dan vooral de lokale afhankelijkheid (werkgelegenheid) benadrukt. Maar bij OSW zou dat natuurlijk totaal niet gelden…

  Je kan voor defensie ook andere rijksdiensten verzinnen, die wel weg gaan uit de regio.

 17. 27

  Net in Stand.nl, voorzitter van overkoepelende hulp organisaties, het aantal banen in de OSW in Nederland is verwaardeloosbaar klein.

  Maar voor jou beeldvorming, de sluiting van Vliegveld Twente heeft naast zo’n 1500 militaire banen ook nog eens tussen de 2500 en 4000 indirecte banen gekost in de regio.
  Mag jij even uitrekenen wat het kost als 20.000 militairen hun baan verliezen.

 18. 28

  Nou, dan gaan we toch gewoon met de collectebus rond voor defensie? Dat schijnt ook meer voor OSW gedaan te moeten worden. Verdelen we de bezuiniging netjes fifty-fifty.

 19. 30

  Dit is een zo voor de hand liggend lijstje, dat een scherpzinniger geest zich had moeten afvragen waarom het al er nooit eerder van is gekomen, en het daarna niet had ingediend.
  Wie heeft dus dit lijstje samengesteld?

  Neem bij beantwoording van de vraag het volgende in acht.
  1) de wenslijst is opgesteld in en tegen de achtergrond van een moderne staat die zich allang (traditioneel) democratisch regeert.
  2) vraag je af waarom je denkt – als je dat denkt – dat (rijke en welvarende) mensen hun geld minder goed besteden dan de Staat die het van ze afpakt. ‘Het’ wordt meestal belasting genoemd, maar het is natuurlijk grotendeels diefstal. Je krijgt dan zoiets als ‘legale diefstal’.
  3) hint: denk aan het gezegde: ‘de kip met gouden eieren slachten’; wil je dat?
  4) ga bij het onrecht van de OWH niet vertwijfeld zoeken naar andere fronten waar eveneens veel overheidsgeld wordt besteed / verspild. De ene misdaad poetst ook de andere niet uit.

 20. 31

  Wat een bulcrap lijstje zeg

  1. Belast topinkomens = max 300 miljoen euro met een enorm risico op kapitaalvlucht waardoor er effectief minder belasting als voorheen binnenkomt (was vandaag nog op Radio 1 uitgelegd)
  2. Belast vermogens (zie punt 1, idem)
  3. Belast winsten, zeg maar dag met je handje tegen de bedrijven en werkgelegenheid
  4. Villa subsidies? 8 miljard, SP propaganda.
  5. JSF niet kopen levert geen rooie cent op aangezien de aanschaf va de JSF uit het budget van Defensie moet komen en niet een apart bedrag is, geld wat nu dus o.a. wordt gebruikt om de steeds oudere F16’s in de lucht te houden.

 21. 36

  Inderdaad, ze krijgen niks terug, het gaat gewoon van het tekort af. Hooguit dat Henk en Ingrid niet aan hun kinderen hoeven uit te leggen dat ze op de pof aan liefdadigheidheid hebben gedaan en hun de rekening plus de rente nalaten.

 22. 38

  Wat een onzin Anton. Het is steeds meer subsidie voor het Nederlandse bedrijfsleven, dat komt via de belasting dus wel terug. Kan je weer zien dat de rechtse azijnpissers, met hun kinderen in de toekomst, die net zo dom zijn waarschijnlijk, maar wat lullen.

 23. 40

  Ik was eigenlijk wel groot voorstander van bezuinigingen op OSW totdat ik dit boek las:

  De haat tegen het Westen : het verhaal van de economische oorlog tussen arme en rijke landen – Ziegler, Jean / Balans / cop. 2010

  Daar schrok ik wel van. En dan kom je erachter dat vele standpunten niets anders zijn dan rechtse holle retoriek. Het gaat allemaal om handel, afhankelijkheid van olie en andere grondstoffen. De zogenaamde welvaart na het einde van de Koude Oorlog is allemaal vanuit de neoliberale bril (iedereen maakt schulden, multinationals pakken overal de winst, regeringen worden onder het mom van vrijhandel van alles door de neus geboord – bijv. kapotmaken katoenhandel in Mali door EU).

 24. 41

  Als Henk en Ingrid dat als reden opgeven, waarom we in de schulden zitten, zijn ze nog naïever dan ik al dacht.

  De banken en verzekeringsmaatschappijen gesteund door onbekwame regeringen hebben ons geld vergokt, maar jouw Hen en Ingrid gaan proberen hun kinderen uit te leggen, dat het kleine beetje ontwikkelingshulp, dat we geven, onze enorme schuld heeft veroorzaakt. Ik mag hopen dat hun kinderen op school dan beter op hebben gelet. Dan zullen ze inzien, dat Henk en Ingrid of ontzettend dom, of beroepsleugenaars zijn, want het financieringstekort alleen is al vele malen groter dan het totaal budget voor ontwikkelingshulp.

  Henk zit vast ook elke dag in de kroeg en geeft iedere maand 500 euro meer uit dan hij verdient, maar vertelt zijn kinderen, dat zijn tekort te wijten is aan de 100 euro zakgeld, dat hij hen iedere maand geeft… Als we jou moeten geloven, tenminste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren