DUObedankt.nl

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 Anoniem

Maar waarom is er niemand die de overheid bedankt?
Omdat onderwijs een recht is.

Tenslotte maakt studiefinanciering het ook mogelijk dat we onze biertjes kunnen betalen, onze vakanties, de huur van onze kamers en ons college-geld
Van stufi kun je niet eens de huur betalen, laat staan biertjes, vakanties en collegegeld.

Wat is dit voor rechtse troll? Studentenmeldpunt? Meldt het hier als studenten van het leven genieten?

#1.1 zilverdael - Reactie op #1

Alleen de stufi is inderdaad amper genoeg om mijn college geld & boeken te betalen. Ik ga er maar vanuit dat men voor het gemak de maximale lening er ook maar bij neemt, dan kan je namelijk wel alle lasten betalen en een beetje overhouden voor wat biertjes. Maar goed, biertjes en een vakantie en een macbook ga je er echt niet mee redden.. En een bruiloft al helemaal niet, tenzij je dan eerst een jaar op water en droog brood leeft om zoveel mogelijk op te sparen…

#2 Bismarck

Deze site riekt naar hoaxerij. Als je het collegegeld van de stufie aftrekt, ben je al meer dan de helft kwijt (heb je nog geen 1500/jaar over). Trek daar van af de overige studiekosten (kopieën, boeken, afschrijving laptop) en je houdt misschien 2-3 maanden kamerhuur over. Kom je dus nog 9-10 maanden tekort en niet te vergeten gas, elektriciteit, water en brood. Pas daarna kun je beginnen aan iets als bier, vakanties etc.

#3 mark3000

Deze foto’s zijn dan ook waarschijnlijk genomen door studenten met een tweede financier (ouders)

#3.1 Bismarck - Reactie op #3

Dan was “pappa bedankt!” misschien toch een betere naam voor de site.

#4 kevin

Het is ironisch bedoeld maar dat komt niet erg goed over. Koren op de molen voor “Studenten zijn luilakken die op de hardwerkende belastingbetalers parasiteren”-roepers.

#5 EKvdB

Dit doet een beetje denken aan de Vakantieman, jaren geleden. Frits Bom gaf mensen de gelegenheid de “anti-groeten” te doen aan mensen aan wie ze een hekel hadden. Beelden van studenten op wintersport, die Deetman de anti-groeten deden omdat de studiebeurzen zo laag waren. Grootse TV, dat wel: zelden zag ik mensen zichzelf zó voor aap zetten.

Maar het waren wel, zo bleek later, studenten die of een rijke pa hadden of een baantje hadden.

Wat steeds wordt genegeerd, is dat (a) de beurzen zo laag zijn dat studenten er een baan bij moeten nemen en dat (b) de OV-kaart is gebruikt om de studentenhuisvesting weg te bezuinigen. Het oude, efficiënte studeren (samen rond de tafel tot laat in de avond) is kapot.

Wie beweert dat momenteel efficiënter wordt gestudeerd dan dertig jaar geleden, heeft het echt niet begrepen. De prof uit Nijmegen die laatst nog zei aan de Volkskrant dat de studenten van nu harder werkten, gaf aan niet te beschikken over voldoende hersencellen om überhaupt te zijn toegelaten tot een universiteit.

#5.1 Bismarck - Reactie op #5

Het gemiddelde aantal uren dat een student aan de opleiding besteedt is voor de zwaarste bacheloropleiding aan mijn faculteit 27 uur/week (en elk blok dat daar bovenuit komt wordt door de meerderheid als “(te) zwaar” qua studielast beoordeeld). Dat is toch best wel efficiënt voor een voltijdopleiding?

#6 Matthijs

Ik vind het toch vervelend dat DUO niet met terugwerkende kracht dingen verandert, waardoor ik een paar duizend euro ben misgelopen omdat ik vanwege een verkeerd opgestuurd formulier een flinke tijd als thuiswonend geregistreerd heb gestaan in plaats van als uitwonend…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*