Duitsland verplicht mondbedekking in publieke ruimte

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Komende week zullen Duitse deelstaten mondbedekking verplichten op plekken waar mensen bijeenkomen, zoals openbaar vervoer en winkels. Men hoeft niet noodzakelijk een mondkapje te gebruiken, een sjaal mag ook.

Open artikel

Reacties (8)

#1 Bismarck

Ik heb er maar even een relevanter linkje bijgezocht, dat overigens ook een stuk genuanceerder verhaal vertelt dan bovenstaande misleidende kop.

#2 Prediker

In ganz Deutschland tritt in dieser Woche die Maskenpflicht in Kraft. Die Regelungen der Bundesländer unterscheiden sich aber zum Teil voneinander. (…) In den meisten Ländern gelten die Bestimmungen aber sowohl für den Nahverkehr als auch für den Einzelhandel.

Ja, echt zoveel genuanceerder, zeurpiet! Dit meldt RTL op haar liveblog:

#3 beugwant

In Nederland is het natuurlijk onmogelijk zo’n verplichting in te voeren zolang we dat boerkavebod hebben.
Al zit ik me hier in de grensstreek en met het hittegolvenseizoen in aantocht intussen wel af te vragen of er ook zoiets als een herenniqaab bestaat. Het alternatief is een bankovervallersuitdossing uit een cowboyfilm.

#4 Lethe

Neh joh, @3.
Kijk eens naar Berbers en vergelijkbare volken.

#5 Bismarck

@2: Ook RTL is inderdaad nog nauwkeuriger. Ik zou verder je link toch eens checken, want die gaat nog steeds naar ander nieuws.

#6 beugwant

@4: Een Cheche of Tagelmust betekent méters aan stof op mijn knar. Dat wil ik nu juist voorkomen. Bovendien zit er aan de kleur en manier van dragen een hele betekeniscultuur vast; als ik me daar in ga verdiepen moet ik me eerst op het knopen van Surinaamse hoofddoeken werpen, want dat staat al langer op de rol. Net als de taal der waaiers op Versailles…
Of heel concreet en dichter bij huis: Wanneer de nuances in de toezeggingen van een Limburger eigenlijk ‘nee’ betekenen. Die laatste studie vergt enige levenscycli.

#7 gbh
#8 Lethe

@6 Ja, daar heb je inderdaad wel wat complicerende factoren als terecht tegenargument. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*