1. 5

  @4: Jammer dat je hier de gemakszucht van de journalisten overneemt die niet eens de moeite hebben genomen om op te merken dat de Groenen in februari (dus voor de tsunami) ook al op enorme winst stonden en ongeveer net zoveel zetels halen als die peilingen voorspelden.

 2. 6

  Skuus Bismarck..ik doelde op de immer aanwezige slinger..dan dit en na enige tijd dat. Het politiek besef/geheugen door de tijd heen van de menigte ;) is wat kort.

  Van A naar B vanB naar A. Zich herhalende geschiedenis, zonder bijleren.

  De Griekse wijsheren/dames hadden die slinger al uitgedacht.

  Wat mij wel boeit is dat het rode potlood vrijwel immer, door de eeuwen heen, steeds op een soort van 50/50 uitkomt.

  Soort van schaduwen in een grot.

 3. 11

  @6: het rode potlood komt niet op 50/50 uit. Dat is wat journalisten ervan maken (oké de politiek zelf helpt ook wel). In Nederland worden D66 en de CU worden links genoemd om die 50/50 te creëren. In Duitsland wordt de FDP (Europees partijgenoot van D66) rechts genoemd om die 50/50 te halen.

 4. 12

  Nog meer @6: Hier is geen slinger (of terugkeer naar A of B) merkbaar, men is met name in Baden-Württemberg naar C gegaan, een toestand die nog nooit eerder is opgetreden.

 5. 14

  @13: I know. Ik ga ervan uit dat Larie’s slinger wat langere periodes kent (van verkiezing naar verkiezing). Deze uitslag heeft noch in B/W, noch elders in Duitsland een precedent. De uitslag is in meerdere opzichten een primeur (en stiekem hoop ik dat het geen unicum wordt). Vandaar mijn reacties ook op Larie (en ook Maxm en de kop), die suggereren dat de verkiezingen totaal gekanteld zijn door Fukoshima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren