Duiding stijlloze opsporingsmethode Eindhoven 8

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Nuchter commentaar op hoe Geenstijl en Powned de regels rondom opsporing van verdachten proberen te veranderen. Ze doen heus niet alles fout maar moeten wel eerlijk zijn over hun motieven en zich aan de regels houden.

Open artikel

Reacties (9)

#1 lapis

Ik vond de discussie onder dit topic, dat op dezelfde dag werd geplaatst als die kopschopvideo, eigenlijk nog grappiger:

kapotte_stofzuiger: “Hoofdtrappen zal wel cultureel bepaald zijn.” (+207 kudos)

kapotte_stofzuiger: “De Finse hoofdtrap, is dat ook niet populair onder kickboksers, al dan niet recentelijk vrij gelaten?” (+191 kudos)

Turrukje: “En de daders zijn ditmaal blank. Mag je er best bijzetten Pritt.” (-190 kudos)

Arjan: “@Turrukje | 22-01-13 | 22:32 Je kunt ook even wachten totdat het signalement langskomt voordat je weer blanken gaat beschuldigen?” (+127 kudos)

Ik weet trouwens ook wel bijna zeker dat in Botte Horks weggejoriste comment, die 292 in de plus stond, iets onvriendelijks werd gezegd over Marokkanen.

#2 lapis

Het is trouwens jammer dat er geen bron wordt genoemd voor die uitspraken van Brussen. Ik heb even gezocht en eigenlijk zijn de stukjes waaruit wordt geciteerd in hun volledigheid veel duidelijker. Hier het origineel en hier de verantwoording waarin hij betoogt dat vanwege de passief-agressieve toon zijn opmerking over ‘lichtgetinten’ als “satirisch” gelezen moet worden.

#3 Bismarck

@2: Bertje Brullen is in dat stukje ongeveer even geloofwaardig als Opstelten nog is sinds zijn bezoekje aan Roermond.

#4 Joost

Het probleem is een beetje dat de mensen die dit op het internet plempen het gevoel hebben dat de daders zo juist harder gestraft zullen worden dan het OM kan doen.

De strafvermindering die de jongens krijgen is peanuts vergeleken wat ze qua publieke schandpaal te verduren krijgen.

De komende jaren (decennia) zullen hun foto’s en namen blijven circuleren op het net. En daar zullen ze hoogstwaarschijnlijk veel last van ondervinden. Meer dan van een paar weekjes schoffelen of celstraf denk ik zo.

#5 NietJeZus

@4: Ik kan er geen medelijden mee hebben. Moet je je maar niet als een beest gedragen.

#6 Raymo

@4: en wat is precies het probleem daarmee? Laat ze maar ernstig toekomstige last ondervinden van hun beslissing om zich als een gedegenereerd beest te gedragen. Wellicht bezinnen ze zich dan in het vervolg, een maandje schoffelen zal dat waarschijnlijk niet zo snel voor elkaar krijgen.

#7 Hal Incandenza

@4
Overigens krijgen daders hier geen strafvermindering voor in het algemeen.

#8 Jantje

@3: Jemig de Penig. Bismarck is weer fel bezig.

#9 Levi

Jawel daders krijgen regelmatig strafvermindering als ze door maatschappelijke commotie ‘al genoeg gestraft zijn’. Maar dat zal Dominique Weesie aan zijn reptielenreet roesten. Meneer casht immers 2 ton over de rug van (zijn) slachtoffers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*