Doxer VizierOpLinks gedoxt

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Het moment dat je wist dat ging komen, en – surprise – het blijkt een extreemrechtse sympathisant met gezellige dogwhistles in de namen van zijn andere accounts, zoals 14 en 88.

@VizierOpLinks is een twitteraccount dat ‘linkse’ mensen ‘ontmaskert’. In veel gevallen behelsde dit niet veel meer dan het publiceren van privégegevens van mensen waar rechts het mee oneens is, waarbij hij de kinderen van deze mensen niet ontzag.

Het AD nam recent een tweetal van zijn ‘onthullingen’ over.

Open artikel

Reacties (9)

#1 Joop

Gaat gewoon door, blij zijn met een dode mus. De gozer is niet degene die die dingen schrijft.

#2 majava

@1: Waarom denk je dat? Bewijs dat hij VoL schrijft is er idd niet, maar het kan natuurlijk wel. Zo niet, dan is wat overblijft de link tussen Simon en VoL. Dat is ook geen toeval.

@: “extreemrechtse sympathisant”? Ik zou ‘m Urker neonazi noemen.

#3 Joop

@2.

Omdat degene die de twitters schrijft zegt dat de Urker ‘inhoudelijks’ niet doet. Ik denk dat dat klopt. Hij faciliteert of beheert hoogstens.

#4 Sjap

link kapot, wat was het nieuws?

#5 Joost

Ik vermoed dat de site van Indymedia geddost wordt.

#6 Joost

@1: Ik hoor allemaal dingen als ‘voor het ‘deftige/archaische’ taalgebruik van VoL is hij te jong’ en dergelijke. Allereerst denk ik dat er meerdere mensen achter het account zitten.

Ten tweede is dit soort taalgebruik *precies* wat deze groep zichzelf aanmeet. Ze horen – vinden ze – niet bij het klootjesvolk, en onderscheiden zich zo.

#7 Co Stuifbergen

@6: En het leren van archaïsche taal is niet moeilijke dan het leren van straattaal.
Dat pakken jonge mensen heel snel op.

Of is “boreaal” echt veel moeilijker dan “swag”?

#8 Joop

@6.

Het zou mij niet verbazen als het uit de steunfractie van de Fvd komt. Er zijn genoeg slimme jongens in die contreien die goed in naming en shaming zijn. Met de nodige bewerkte info een bepaald persoon, en daarmee vaak de organisatie daarachter, zwart maken.

Op de 1 of andere manier beklijft dat goed bij de mensen. Zo had ik laatst de memoires van Ruud Lubbers gelezen, een Engelse vriend reageerde gelijk grijnzend met: oh, de billenknijper. En zo heb je ook dingen waar Bill Clinton zijn naam aan gekoppelt is geworden. Etc.

De Fvd en ook de PVV met vooral Bosma met zijn tirades leven op dat gedachtengoed.

#9 beugwant

@7: Die woorden zijn wreed, heftig noch mieters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*