1. 2

  Tja, als je 9 vd 10 keer op je werk problemen hebt met marokkanen dan snap ik het wel. Het lijkt me geen pretje bij de politie te werken. Respect voor de meesten.

 2. 3

  Tja het is toch van de gekke dat de politie zich vooral richt op groepen die de meeste criminaliteit veroorzaken. Het zou veel efficiënter zijn om vooral ook oude oma’s aan te houden. Natuurlijk is een stopformulier ook heel goed want de politie kan beter ingezet worden voor administratieve handelingen. En ja als de Islam/ moslims en criminaliteit hand in hand blijken te gaan moet het toch verboden worden om te signaleren want o wee als je allochtone collega’s zich gekwetst voelen.
  Kortom een zeer zeer goed artikel in Trouw.

 3. 4

  @3
  Als je je voornamelijk op oude oma’s zou richten zou je waarschijnlijk verbaasd zijn over de hoeveelheid overtredingen en misdaden die die schijnbaar onschuldige vrouwen begaan.
  Of denk je dat de oma van de Daltons totaal op fantasie is gebaseerd?

 4. 5

  @3, ik weet dat je niet beter wilt weten, maar…

  Het is inderdaad van de gekke want het leidt tot meer problemen dan het oplost. Racistische profilering geeft meer schade door onschuldige mensen als crimineel te benaderen dan het criminaliteit oplost of voorkomt.

  Voor iedereen die werkelijk begaan is met effectiviteit is het dus een vrij eenvoudige kwestie: nee, niet doen. Men creeert problemen ipv ze op te lossen.

  Alleen voor sommige mensen zijn rationele argumenten niet doorslaggevend.

 5. 6

  @2

  “Tja, als je 9 vd 10 keer op je werk problemen hebt met marokkanen”

  Geef mij daarvan drie concrete voorbeelden en je krijgt negentig (90) positieve situaties, terug.

  @3
  “dat de politie zich vooral richt op groepen”

  Da’s nou net één van de problemen, welke o.a. een korpstemeier onlangs onder de aandacht probeerde te brengen. PVV-mentaliteit.

  Werk jij voor, of namens ‘de pliessie’, dante?

  Ik vraag maar even, want:

  “als je allochtone collega’s zich gekwetst voelen.”

 6. 7

  @3:

  Tja het is toch van de gekke dat de politie zich vooral richt op groepen die de meeste criminaliteit veroorzaken. Het zou veel efficiënter zijn om vooral ook oude oma’s aan te houden.

  De onderzoeker constateerde dat bij sommige politieakties de aangehouden auto’s gewoon weer doorgewuifd werden als bleek dat er een blanke autochtoon achter het stuur zat: “sorry, u behoort niet tot de doelgroep”.
  Logisch dat je ontdekt dat bepaalde groepen stelselmatig oververtegenwoordigd zijn in de statistieken als je zo al vooraf selecteert.

 7. 8

  @7:
  De wetgeving is er ook op gemaakt om met name veel jonge mannen uit de lagere sociale klasse doelwit van de politie te maken. In de meeste landen bestaan de lagere sociale klassen uit immigranten en hun nakomelingen. De criminelen uit de hogere sociale klassen, zoals het tuig dat ons deze economische crisis in heeft gestort, wordt doorgaans goed beschermd door de politie.

 8. 9

  https://www.onderhuids.nl/actueel/morgen-mohammed-onderzoekt-etnisch-profileren/

  Morgen organiseren twintig jonge Marokkaanse Nederlanders een buurtbarbecue op het Marconiplein in Rotterdam. Zij hebben agenten van het nabijgelegen bureau Marconiplein uitgenodigd om aan te schuiven. Onder het eten gaan de jongeren in gesprek over de spanningen tussen de politie en Rotterdammers met een migranten-achtergrond. Tijdens de gemeenschappelijke dis wordt Halal vlees geserveerd en “Mohammed onderzoekt etnisch profileren” vertoond, de nieuwe film van Blikopeners en Controle Alt Delete.

 9. 10

  @2: Maar meneer agent heeft niet 9 van de 10 keer problemen met Marokkanen. Zelfs uit de statistieken rond politiecontacten (die dus voor een deel veroorzaakt worden door profileren) valt zo’n verhouding (of ook maar iets daarbij in de buurt komt) überhaupt niet waar te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren