Directeur CIDI bekritiseert Wilders

Esther Voet, directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI):

„Het is verontrustend dat Wilders als een blad aan een boom is omgedraaid”, vindt CIDI-directeur Esther Voet. „Altijd heeft hij gezegd niet met extreemrechts in zee te gaan, maar dat gebeurt nu toch. Het is een glijdende schaal”, constateert Voet. De FPÖ, opgericht door oud-SS’ers, wentelt zich nog ’in het bruine verleden’, aldus Voet. „Zij zijn echt nog niet in het reine gekomen met het verleden. In Oostenrijk is de situatie echt heel anders dan in Duitsland. Joden hebben helemaal niets goeds te verwachten van de FPÖ”, zegt ze.

Datzelfde geldt voor het Front National, waar Marine Le Pen weliswaar het stokje heeft overgenomen van haar vader en veroordeelde antisemiet Jean-Marie, maar waar volgens Voet het foute gedachtegoed nooit is aangepast.

Open artikel

Reacties (10)

#1 kevin

Uiterst hypocriet. Het CIDI vindt dat Wilders niet thuishoort bij extreemrechts? Nou, het was de hele wereld al duidelijk dat ze daar precíes op hun plek zijn. Alleen hebben ze de pik op moslims in plaats van de joden. Same difference. Dat het CIDI zoiets steunt is ronduit walgelijk!

#2 McLovin

Dit doet me toch denken aan een bepaald gedicht….iets met toen ze voor …. kwamen …..toen ze voor mij kwamen was er niemand meer of zoiets…..

#3 Niet JeZus

Ik betrap mezelf erop dat ik Joden in het algemeen aankijk op de berichten van CIDI en FJN: Dat moet ik niet doen..

#4 Folkward

@3 Enerzijds niet zo raar: CIDI: “Wij komen op voor het recht op vrede en veiligheid voor Israel en het Joodse volk, waar ook ter wereld.”

Anderzijds: als je Joden [sic] iets aan zou willen rekenen dat het CIDI doet of laat, dan zou dat net zoiets zijn als arbeiders iets kwalijk nemen wat de PvdA doet of laat.

Wat betreft het CIDI, ik krijg vaak het idee dat ‘Informatie en Documentatie’ toch niet geheel neutraal, noch in dienst staan voor één van de wensen die ze uit (zeggen te) dragen: “een platform bieden voor harmonieuze relaties tussen Israel en de Arabische wereld”

En of dat nou komt door specifieke media-aandacht voor die specifieke stellingnames, dat weet ik niet. Maar het CIDI doet ook niet de moeite om bij een ‘verkeerde’ keus aan gepresenteerde stellingnames iets te doen.

#5 Henk van S tot S

Het is verontrustend dat Wilders als een blad aan een boom is omgedraaid

Nu komt de aap (pas echt goed) uit de mouw, zou ik zeggen ;-)

#6 Tzoimbo

@1: Het is dan wel walgelijk dat het CIDI zoiets steunt, maar waarom zou het je verbazen dat ze iets hier steunen dat ze al jaren in Israël steunen. Ze balen er gewoon van dat ze nu zelf ook de lul zijn, dat is alles.

#7 frankw

Wat mooi op tijd van het CIDI zeg…………

#8 Dehnus

@3: MOet je echt niet doen, want dat is gewoon net zo walgelijk als elke Moslim aankijken voor Saudi Arabië. Elke joodse meneer of mevrouw zal je vertellen dat FJN niet voor “alle Joden” spreekt ook al doen ze wel alsof. Dat kan behoorlijk beledigend zijn voor Joodse personen, omdat dit soort idioten lekker je te kakken zet.

Net zoals de gemiddelde Marokaanse Nederlander ook “AH NEI HÈ?” als hij weer eens een Kut Marokkaan idioot ziet doen op TV.

#9 pedro

Het is verontrustend dat Wilders als een blad aan een boom is omgedraaid

Het is verontrustend, dat het CIDI denkt, dat Wilders als een blad aan een boom om is gedraaid. Zo dom had ik ze niet ingeschat. Ik dacht dat ze aardig voor hem waren in de hoop hem nog te kunnen beïnvloeden.

#10 analist

Voor het CIDI is het pas echt extreem (rechts) als het gericht is tegen joden. Islamofobie, demonisering van illegalen of gewoon huis-tuin-en-keuken racisme is niet extreem. Maar antisemitisme dat kan echt niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*