Dion Graus dient motie in: Mensen met “moslimpaspoort” mogen niet meer op Schiphol werken

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Hij krijgt in eerste instantie, hoogst ongebruikelijk, niet eens voldoende steun om de motie te mogen indienen, maar na een flinke woordenwisseling uiteindelijk wel.

Ik ben volksvertegenwoordiger van het Nederlandse volk! De afgelopen acht jaar heb ik altijd gelijk gekregen. Dat ga ik hier ook krijgen.
Vanavond wordt er over de motie gestemd.

Noot: “Moslimpaspoort” is geen quote van Graus.

Open artikel

Reacties (62)

#1 su

Wat voor paspoort is een moslimpaspoort? Volgens mij geven geloven geen paspoorten uit. Dat doen landen.

#2 EricvdB

De hele Kamer blijft beleefd terwijl malloten als Graus beledigen, schofferen en trollen. Als Graus niet voldoende steun voor zijn motie kan vinden is dat zijn probleem. Zolang andere partijen de PVV blijven faciliteren – zoals hier uiteindelijk ook – blijft die partij ook misbruik maken van het parlementaire systeem.

#3 Benach

su: hij zal wel ruwweg doelen op alle Arabische landen, Turkije, Iran, Indonesië, Bangladesh, Turkmenistan etc.

Tsja, ik weet dat mensen uit dergelijke landen ook extra gescreend worden als ze met defensie materieel voor hun werk in aanraking komen. Ook wordt alle potentiele werknemers gevraagd of ze morele of ethische bezwaren hebben om mee te werken aan dergelijke defensiesystemen, inclusief export naar landen als de UAE en Israel.
Maar om dat op voorhand te verbieden, slaat nergens op.

#4 Diener

Hij ziet er niet alleen uit als een clown,….

#5 Sasha Berkman

Geen haar beter dan de nazis.

#6 Prediker

Ik lees in dat artikel nergens de term “moslimpaspoort”. Sterker nog, ik lees dat begrip nergens dan hierboven. Kennelijk is dat een vondst/parafrase van Joost?

En ja, dat doet wel terzake, want de aanhalingstekens suggereren dat Graus die term gebruikt, terwijl dat vermoedelijk niet zo is.

#7 Spam

Iedere keer dat je denkt dat ze nu toch echt wel de grens hebben bereikt, zetten ze weer een stapje erover.

#8 EricvdB

@7: Dat is ook precies waarom Wilders nu terecht vervolgd wordt.

#9 Praedinius

Dion Graus roept “Wacht maar, ik zal gelijk krijgen”.
Er is een gebedsruimte voor volgelingen van Wilders. Wij zouden het een ‘plee” noemen, maar als bekend heeft Wilders schijt aan alles dus op het moment dat een Wilders-volgeling zich naar de wc spoedt dan is dat een “stilte-ruimte” (als er niet te veel bruine bonen zijn genuttigd, natuurlijk)
Het geloof in de Here Wilders houdt o.m. in dat men gelooft dat moslims hun vrouwen in elkaar slaan. Het is een “geloof” dat nergens op gebaseerd is. Ergens staat er in een Hadith of Soera dat je je vrouw moet tuchtigen als ze iets ondeugends heeft gedaan of nagelaten, maar dat kan natuurlijk ook gewoon “boos zijn”.
In de Bijbel staat ergens dat wie z’n kinderen lief heeft, je ze dan moet tuchtigen. Ik moet eerlijk bekennen dat het mij wel eens is overkomen dat ik m’n kinderen lief had.
Ik heb een moslima schoonzusje die m’n zwager liefheeft. Ze slaat hem wel eens. Hij haar niet. Hij is christelijk maar zij is geen kind meer, dus kan dat niet meer.
Dion Graus heeft wel eens z’n (zwangere) vrouwen geslagen. Dat zou een moment van islamisering kunnen zijn, volgens het geloof in de Here Wilders. Islamisering loop je maar zo op. Gewoon al het zien van een kopvod of moskee en het is al gebeurd.
Binnenkort komt er de islamiseringsalarmeringslijn die aan dit soort dingen een eind gaat maken.
Ik vermoed dat Dion Graus straks met een bewijs gaat komen door iemand met een duidelijk islamitisch uiterlijk en in dienst van de bewaking op Schiphol zal vragen hem te helpen om een vrouw of kind lief te hebben. En mocht de moslim daar geen zin in hebben dan zal dat ook weer het bewijs zijn dat men hem en z’n Meester Wilders haten.

#10 Dehnus

Laten we er ook een leuk blauw Half Maantje in zetten. Dan weten we gelijk waar we aan toe zijn. Want tja, als we mensen nu ook al werk gaan ontzeggen om dit soort redenen…

#11 Dante

En toch… mag je onschuldige mensen onnodig risico laten lopen? Moet er eerst een bom ontploffen voordat er maatregelen worden genomen? Zo ver als de heer Graus wil gaan vind ik wat te ver. Maar mensen met dubbel paspoort, bepaalde overtuiging, vind ik zeker niet overbodig deze extra te screenen. Het gaat wel om mensenlevens en aanslagen komen nu eenmaal uit één bepaalde hoek.

#12 Praedinius

@11: Ik moet er niet aan denken om als “bewaker” waarvan of waar dan ook een onfris figuur te hebben die Wilders aanbidt. Je weet dan voor de volle 100% zeker dat dat onvermijdelijk zal leiden tot de groots mogelijke problemen.
Je kunt je haast wel voorstellen wat er gebeurt. Wilders-adept beveelt aan iemand die weigert toe te geven hem te gehoorzamen terwijl Wilders juist heeft geëist dat iedereen hem dient te gehoorzamen, zelfs zijn eigen volgelingen. De ongehoorzame en levensgevaarlijke persoon zoals moslims nu eenmaal zijn gaan zich verweren op het moment dat hij een (verbale) klap krijgt in het gezicht. Weer het bewijs dat moslim christenen (Wilders was dat ook ooit) minachten want immers het christendom verlang van iemand die je een klap geeft dat die je de andere wang toekeert.
Wat doe jij als ik je een klap in het gezicht zal geven? Als ik je vals beschuldig en verneder? Als ik weiger het smerige racisme van Wilders/jou te accepteren? Ga je een aanklacht tegen me indienen? Of schiet je maar uit veiligheidsoverwegingen maar liever direct dood?

#13 Dante

12 Ik vind je reactie vaag en ik mis de rede. Aanslagen komen nu eenmaal uit 1 bepaalde hoek. Als je het artikel leest, lees je dat de heer Graus zich baseert op de Belgische inlichtingendienst. Er is dus aanleiding. Behalve jij misschien weet je dat aanslagen voornamelijk door Islamisten worden gepleegd. Ik vind het dan ook niet vreemd dat mensen met die bepaalde overtuiging en waar veiligheid in het geding is toch goed gescreend worden. Ik kan me voorstellen dat deze mensen daar eigenlijk niets op tegen hebben. Vergeet ook niet dat bij een aanslag de slachtoffers ook kunnen bestaan uit moslims. Zouden het Jehovas zijn die aanslagen pleegden, zou ik het ook niet vreemd vinden dat juist daar dan extra gescreend wordt.
Wat ik interessanter vind is, stel dat men erachter komt dat een medewerker van Schiphol sympathiseert met IS, maar hij doet zijn werk goed… Wat doe je dan? Ik zou hem dan zijn werk blijven laten doen….

#14 Praedinius

@13: Stel dat we nu eens een telling zouden doen over de afgelopen 50 jaar. Hoeveel aanslagen zullen erbij zijn door moslims die bij een bewakingsbedrijf werken? Ik weet 100% zeker dat je er nauwelijks eentje zult tellen. Maar misschien zijn het wel vermomde moslims. Je kan niet weten. Dus laten we maar alvast alle moslims als je ze niet dood mag schieten tenminste het land uitzetten. Veiligheid gaat voor.
Anders gezegd. Het is toch totaal onzinnig om speciaal op moslims een accent te leggen?

#15 Diener

@11: “Het gaat wel om mensenlevens en aanslagen komen nu eenmaal uit één bepaalde hoek”

Hoeveel aanslagen zijn er al geweest in Nederland uit ‘die hoek’?
Behalve de aanslag op Van Gogh precies nul. Als je je zorgen maakt over onschuldige mensenlevens kun je denk ik beter niet ‘preventief’ moslims (en dan ook nog diegenen die braaf naar hun werk gaan) discrimineren, want dat kon juist weleens kwaad bloed zetten en gewelddadigheid in de hand werken.

#16 Hal Incandenza

@13
Voorlopig is in Nederland de kans dat je door de bliksem getroffen wordt in het afgelopen decennium ongeveer 15 keer zo groot geweest als dat een terrorrist je van kant maakt. Iets met proportionaliteit enzo.

#17 Folkward

De afgelopen acht jaar…

*KUCH* ‘plucheplakker’ *KUCH* elite *KUCH* graaier *KUCH*
Volgens mij ben ik slachtoffer van die recente griepepidemie, of het moet dat PVV-virus zijn dat al 9 jaar door het land waait, dat deze incontinentie veroorzaakt.

Aanslagen komen nu eenmaal uit 1 bepaalde hoek.

Oh, mag ik dan ook even 77 streepjes zetten uit een andere hoek? En dan ook pleiten voor inreisverbod voor blonde mannelijke Noren? Of vind je dat te pervers? Streepjes zetten bij ‘welke hoek’ aanslagen pleegt?

@16
Wat? BLIKSEM VERBIEDEN!!!

#18 Praedinius

@16: Klopt. Ik ben nog nooit door een terrorist vermoord. Wel heeft een christen het ooit wel eens gedaan. Ik ken 2 mensen die door de bliksem zijn getroffen en het ook nog eens hebben overleefd en wij hebben ooit eens gelogeerd in een huis in Sluis waar de bliksem insloeg. Het halve dak was weg, maar wij zaten toevallig op de verdieping eronder.

#19 Praedinius

@17: Inderdaad! De bliksem verbieden! En wel als de bliksem!!!!

#20 Dante

14 Je reageert nogal vanuit je onderbuik. Degenen die aanslagen pleegden kun je niet beperken tot een bepaald beroep. In alle eerlijkheid had ik ook niet verwacht dat veel daders goede opleidingen hadden en uit een goed milieu kwamen. Ook hun achtergrond, nationaliteit zegt niets. Wat ze gemeen hebben is hun opofferingsgezindheid voor de Islam. Het zijn mensen die letterlijk andere mensen de dood injagen voor hun overtuiging. Als er dan van een veiligheidsdienst signalen komen, is het toch niet vreemd dat men dan aktie onderneemt? Het lijkt me dan het meest logische je te richten op mensen die het meest risico vormen. Voorkomen is nu eenmaal beter. Zouden moslims onder de reizigers dat ook niet vinden?
Doe mij dus maar iemand zoals de heer Graus die aktie wil ondernemen, waaruit die aktie dan uiteindelijk moet bestaan is een tweede.
Overigens sluiten van gebedsruimten ben ik ook voor, maar dan om andere redenen.

#21 Dante

15 Is de aanslag op de heer van Gogh niet genoeg reden? Een man vermoord om zijn mening.
In deze gaat hem op mogelijke aanslagen waarbij voor zo ver ik weet tot nu toe altijd Islamisten betrokken waren. Vergeet ook niet hoeveel er misschien wel voorkomen zijn, door waakzame en oplettende veiligheidsdiensten. Dan blijkt er een serieuze dreiging, anders zou de Belgische veiligheidsdienst dat niet melden.
Vergeet ook niet dat het in het belang is van alle reizigers, ongeacht de achtergrond.

#22 Spam

@11: “Zo ver als de heer Graus wil gaan vind ik wat te ver. Maar […]”

Zo beginnen ze altijd die PVV-verdedigers. ‘Ik ben geen racist, maar Wilders heeft wel een punt’. Om vervolgens alle PVV-argumenten te herhalen en de consequenties die de PVV daaruit trekt het stempel ‘niet zo onredelijk’ te geven. Geef dan gewoon toe dat je bang bent voor moslims en ze het liefst allemaal de grens over zou zetten. PVV-er zijn mag gewoon hoor, in dit land.

#23 Praedinius

@20: Zo is dat. Moslims vinden het leuk om aanslagen te plegen. Zie eens hoeveel ze in Israël hebben gepleegd. En hoeveel aanslagen ze op de dappere soldaten in Irak en Afghanistan hebben gepleegd. Duizenden Amerikaanse soldaten hebben het leven gelaten. Het is maar goed dat die Amerikanen honderdduizenden van hebben afgeslacht want anders zouden we waarschijnlijk met z’n alletjes helemaal niet eens meer leven. en wat denk je van de communisten? In Vietnam hebben ze bijna 100.000 christelijke soldaten gedood. En als de VS niet anderhalf miljoen van die gemene communisten had gedood dan zouden we allemaal onder de communisten hebben gezeten.
Het is maar goed dat Breivik die geheel het geloof in de Heer Wilders bezit ook er voor gezorgd heeft dat tienataale linksen afgeslacht zijn waarvan het grootste deel kinderen. Bedenk dat die kinderen maar zo 3 of nakomelingen zouden kunnen krijgen, zodat er nog meer levensgevaarlijk addergebroed op aarde zou terechtkomen. Addergebroed die ook nog eens voor de moslims opkwamen net zoals ze vroeger dat bij de joden deden.

#24 Dante

22 Ik kan niet voor alle PVV verdedigers praten of denken. Wat ik onredelijk vind is a met b vergelijken. Veiligheid op Schiphol (a) is alle moslims het liefst de grens over (b).
Soms vereist veiligheid nu eenmaal ongemakkelijke zaken. Zie bijvb. de muur in Israel.
Soms is het kiezen tussen 2 kwaden en dan kun je vanuit je onderbuik redeneren van het is PVV dus slecht, maar je kunt ook de PVV er buiten laten en je richten op de kwestie waarover het gaat.

#25 Dante

23 Heeft dat allemaal nog met de veiligheid op Schiphol te maken of geef je geschiedenisles?

#26 kevin

@23 Ben je serieus of is dit spottende overdrijving?

#27 Joost

“Moslimpaspoort” is inderdaad van mij. De titel was al lang zat, dacht ik. Meestal zet ik zulke woorden tussen aanhalingstekens, maar hier zou het inderdaad kunnen worden opgevat als een quote van Graus. Wat het dus niet is.

#28 Sasha Berkman

@11: lulkoek

#29 Sasha Berkman

@24: Ik hoop dat veel lange rijen jouw mogen treffen!

#30 Dante

28 Voor jou kennelijk.
29 Lijkt mij iets voor een horoscoop wat je schrijft. Heb ik niets mee sorry.

#31 Praedinius

@26: Spottend wel, maar geen overdrijving. Amerikanen of überhaupt de westerse wereld heeft vele malen meer doden op het geweten dan Arabische landen. Ook de hele geschiedenis door. Het is wel zo dat wetenschappelijk binnenkort het bewijs zal worden geleverd dat zeer waarschijnlijk bijvoorbeeld de 170 miljoen dooien in Europa de vorige eeuw door moslims zijn gepleegd of door mensen die een tijdlang geïslamiseerd zijn geweest. Ook de Holocaust die doodleuk wordt ontkent door de moslims terwijl iedereen weet dat de moslims er achter hebben gezeten toen ze naar Hitler gingen en hem 10.000 soldaten in Turkije aanboden om de joden te vervolgen.

#32 Noortje

De betreffende motie, aldus TPO.nl
De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

constaterende dat onlangs, middels waarschuwingen van Belgische veiligheidsdiensten, duidelijk werd dat verschillende (oud)werknemers van Brussel Airport jihadstrijders of -voorstanders blijken te zijn,

voorts constaterende dat zich op Schiphol zelfs een Islamitische gebedsruimte bevindt in het hart van de luchthaven, vanwaar de koffers naar de vliegtuigen worden getransporteerd,

spreekt uit dat dit soort onveilige situaties op Nederlandse vliegvelden waar mogelijk voorkomen dient te worden,

verzoekt de regering in te zetten op preventie als beste verdediging en er zorg voor te dragen dat mensen met een nationaliteit van een Islamitisch land nimmer werkzaam zullen zijn binnen veiligheidsschillen en zenuwcentra van onze luchthavens,

en gaat over tot de orde van de dag.

Graus

@joost “moslimpaspoort” is dus een keurige omschrijving.

#33 Praedinius

@32: “moslimpaspoort” is dus een keurige omschrijving.
Maar ook “onzin” Ik heb nog nooit van een christenpaspoort gehoord. Nu kan het zijn dat je die nodig hebt als je in hemel komt en je moet de poort waar Petrus de wacht houdt om te zien of je je wel goed gedragen hebt.
Petrus zal dan ook vertellen dat je in de gebedsruimtes die je overal in de hemel tegenkomt maar 3 keer mag bidden. Doe je dat vaker dan ga je terug naar de aarde. Het is immers gruwelijk als mensen 5 keer willen bidden. Eigenlijk is dat al een levensgevaarlijke situatie. Daar mag Graus wel eens wat meer aandacht aan moeten geven.

#34 Karin

Ik geloof er wel in dat je in elk geval deels je eigen waarheid maakt. Bijvoorbeeld dat als je maar lang genoeg bang doet/bent voor moslims ze vanzelf een keer gevaarlijk worden. Daar ben ik dan soms wel weer bang voor.

Waar je aandacht aan geeft…….

#35 Praedinius

@34: Dat kan wel zijn, maar dat is in feite niets anders dan als je hoe dan ook een bepaalde groep zwart maakt. De meesten zullen hun schouders er over ophalen, maar een enkeling wordt pissig en dan kan het uit de hand lopen. Het is gewoon net als bij burenruzies of wijken die elkaar “bevechten”. Iemand kan dan zover doorslaan dat die letterlijk iemand doodslaat.

#36 Folkward

@Dante

Vergeet ook niet hoeveel er misschien wel voorkomen zijn, door waakzame en oplettende veiligheidsdiensten.

Zelfs als ik het zou willen, zou ik het niet kunnen vergeten. Ik heb het namelijk nooit geweten, noch zal ik het ooit weten. Voorzover er bewijs is, is dat staatsgeheim, en daarnaast is het niet of moeilijk te bewijzen dat het wel gebeurd zou zijn als de veiligheidsdiensten er niet waren (tenzij op heterdaad of in ‘vergaande vordering’ van de planning). Met dezelfde logica kan ik namelijk beweren dat je mij dankbaar moet zijn, omdat er geen vliegtuig op je hoofd is gevallen. En waarom moet je [/i]mij[/i] dankbaar zijn? Omdat ik tot het Grote Spaghettimonster heb gebeden dat dat niet zou gebeuren. ‘Bewijs maar dat het niet zo is.’

Daarnaast

Ook hun achtergrond, nationaliteit zegt niets. Wat ze gemeen hebben is hun opofferingsgezindheid voor de Islam. Het zijn mensen die letterlijk andere mensen de dood injagen voor hun overtuiging.

FTFY

En meer inhoudelijk.

En toch… mag je onschuldige mensen onnodig risico laten lopen?

Ja. Het alternatief is namelijk een totaalstaat, elk risico afgedekt. Je reacties hier en eerder lijken me rechts, maar door te veronderstellen dat je onschuldige mensen geen onnodig risico wil laten lopen, suggereer je een bevoogdende verzorgingsstaat in het kwadraat. Of werkt het zo? Risico’s zijn prima, maar zodra er criminelen in het spel komen, moet er koste wat kost hard opgetreden worden? Kankers, diabetes, hart- en vaatziekten: allemaal risico’s met een hogere mortaliteit dan kogels en bommen, vaak genoeg ook voor onschuldige mensen. In dit kader moet ik je natuurlijk de (inmiddels) gemeenplaats van Benjamin Franklin aanbieden:

He who sacrifices freedom for security deserves neither.

(Ofschoon hij dat nergens werkelijk schreef, het idee is er in: “Sell not virtue to purchase wealth, nor Liberty to purchase power”)

#37 Lord Flash

Ik vind onderhand een cordon sanitaire wel gepast, nu de PVV Echt geen enkele moeite meer doet om z’n rascistische kant te verbergen.

#38 Micowoco

Helaas, de PVV is officieel een ‘volstrekt normale partij’.

En er staat al een cordon sanitaire om de SP, je kunt niet aan de gang blijven.

/oorlog = vrede

#39 Benach

@18: Je levensverhaal begint van te veel toevalligheden aan elkaar te hangen. Ga je me nu ook nog vertellen dat je op de top van de Mount Everest hebt gestaan?

#40 Praedinius

@39: Kun je een beetje lezen? Ik heb toch geschreven dat ik door een christen ben vermoord?
Vooruit, dat was een leugentje. Het is wel bijna gebeurd. De rest is wel allemaal gebeurd. Waarom zou ik daarom liegen? Wat levert het me op?
Ik zie ook niet het nut in waarom mensen stelselmatig liegen over Koran/islam/moslims. Welk voordeel of geluk ervaren ze erbij?
Mensen als Wilders of Hans Jansen c.s. hebben er wel profijt van. Maar als je hun gezwets openlijk gaat rondzingen loop je grote kans dat je in de problemen komt.

#41 EricvdB

@11: Zeker. Karst T., Tristan van der V. en Anders Breivik hadden ook allemaal twee paspoorten en kwamen ook uit één bepaalde hoek.

#42 Pineaux

Gezien het aantal reacties op dit artikel in “De Waan van de Dag” is het beoogde doel van Graus weer volledig bereikt. “Cibus rufus iacta est”, het rode vlees is geworpen, nu op naar de volgende ophef. Zo blijf je belangrijk.
Gooi ze nog een stuk rood vlees toe Dion, ze genieten er van en jij ook! Win-Win.

#43 Pineaux

[img]http://cdn.meme.am/instances/500x/57302408.jpg[/img]

#44 Anton

@42: Je naiviteit is stuitend, lees dit verhaal van een heuse prof. die bovendien als iraanse vluchteling de verschrikkingen van de islam aan den lijve heft ondervonden:

http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2014/12/Terrorist-in-Sydney-bewees-lachwekkende-naiviteit-van-Westen-1669609W/?masterpageid=158493

#45 Praedinius

@44: Ik moet eerlijk toegeven Anton dat het inderdaad een verschrikking is onder de islam.
Als iemand helemaal naar Australië reist om daar maar liefst 3 mensen om zeep te helpen, jawel iedereen hoort het goed! 3 mensen heeft hij op gruwelijke wijze vermoord. dan ben je gestoord. En je kunt er ook nog eens zeker van zijn dat hij de reis niet eens zelf heeft betaald. Mooi dat Ellian er eens te meer op wijst dat hij waarschijnlijk voor een deel heeft moeten opdraaien voor de kosten van de moorden. Hoeveel heb jij betaald aan die moordenaar zonder het te willen?
Ben je het met me eens dat Iran, het land dat maar steeds weigert toe te geven atoombommen te maken, terwijl het land op een heel sluwe wijze elke keer de bewijzen daarvoor weet te verbergen, gewoon plat gebombardeerd moet worden, om te voorkomen dat Iraniërs wereldwijd mensen vermoorden? Zou jij je willen opofferen om naar Iran te reizen, zoals die gruwelijke moordenaar naar Australië is gereisd om te voorkomen dat er nog meer gruwelijke slachtingen plaats zullen vinden, door op z’n minst 3000 Iraniërs af te slachten zelfs als dat zal leiden tot kritiek van mensen die wel nadenken, iets waar jij niet aan moet denken om die mensen in je buurt te hebben?
Overigens weten de meeste mensen niet eens hoe gruwelijk de islamisering om zich heen grijpt. Een eenvoudig experiment bewijst dat.
Ga als volgt te werk. Doe de voordeur open. Geen moslim te zien! Doe het zelfde met de achterdeur (wel eerst de voordeur sluiten) Weer geen moslim te zien. Dat bewijst dus dat ze op een heel achterbakse manier mensen proberen te islamiseren. Christenen proberen je openlijk te bekeren. Ze bellen bij je aan of maken een afspraak. Geen punt, geen enkel probleem, maar moslims doen alles in het geheim.

#46 Dante

36 Ik vind die redenatie niet opgaan. Als jij bidt tot het grote spagettimonster wat mij dan een vliegtuig op mijn kop bespaard mist inderdaad causaliteit. Echter blijf vooral bidden, je weet maar nooit.
De gedachte dat er door veiligheidsdiensten aanslagen zijn voorkomen lijkt mij juist alle logica in zich hebben. Daar zijn ze immers voor, dus om te voorkomen dat het tot aanslagen komt. Als dezelfde veiligheidsdienst terreurdreiging vanuit moslimhoek constateert, ben ik van mening dat je dan niet gaat zitten afwachten, maar uit voorzorg handelt. Ik vind daar een extra screening dan op zijn plaats. Je gaat dan niet je mankracht inzetten op alles en iedereen om maar te voorkomen dat een groep zich gekwetst voelt. Zelf vind ik het heel goed uit te leggen aan de medewerkers met een moslimachtergrond. Niet zo zeer een screening omdat ze meteen verdacht zijn, maar ik reken op begrip voor een extra screening om juist uit te sluiten.
Stel dat het nazi’s waren die aanslagen op of met vliegtuigen pleegden en dreigden, zou ik het ook niet raar vinden dat het blanke personeel extra gescreend zou worden. Ik zou het juist raar vinden als men zich dan op moslims zou richten.

Dat van die totalitaire staat zie ik anders. Iedereen gaat dood. Echter kanker, diabetes, enz, hebben niet het doel mensen om te leggen. Dat het gebeurd oké, maar het is niet doelbewust. Moslim extremisten die plannen hebben om een vliegtuig op te blazen doen dat wel doelbewust. Dus ik vind het geen vergelijking.
En ja ik huldig het standpunt van streven naar zo min mogelijk criminaliteit. Niet iets waarvoor je per definitie rechts zou moeten zijn. Ik vind dan bijvoorbeeld ook dat aangezien vaststaat dat niet westerse allochtonen onevenredig meer misdaden plegen, dit benoemd moet worden en dat dit aanleiding zou moeten zijn om het gevoerde immigratiebeleid te heroverwegen. Gek genoeg onder andere om zowel de vrijheid als de veiligheid te waarborgen. Het een sluit het andere niet uit. In tegendeel. Wat Benjamin er ook van vond.

#47 Sasha Berkman

@46: “De gedachte dat er door veiligheidsdiensten aanslagen zijn voorkomen lijkt mij juist alle logica in zich hebben.”

Dan ben je dus echt gestoord. Ik ga je het niet eens uitleggen.

#48 Dante

47 ” Ik ga je het niet eens uitleggen.”
Hiervoor mijn dank.

#49 Sasha Berkman

@48: Kleine hint: Veel geheime diensten zijn zelf terroristische organisaties, of ze zetten ze op of ze ondersteunen ze.

goed weekend!

#50 Anton

@45: Landsgrenzen zijn voor een moslim niet relevant, voor hen gaat het om de oemma. Maar wel goed dat je je onbeschrijfelijke domheid in deze nog even publiekelijk onderstreept.

#51 Praedinius

@50: Ik ben inderdaad een beetje dom. Mooi dat jij zo slim bent om tenminste te bewijzen dat er wel degelijk voortdurend moslims aan de deur komen en heel Nederland inmiddels hebben bezet terwijl ze de Allah-ganse dag aan het islamiseren zijn.
Gelukkig ben jij wel zo slim om te voorkomen dat iemand jou om een bewijs vraagt. Anders zou je het niet overleven, of misschien nog erger, geheel geïslamiseerd raken. Dan mag je bijvoorbeeld geen mensen vals beschuldigen, heb je vrijheid van godsdienst en mag je mensen niet discrimineren.

#52 Anton

@51: Eerste zin klopt, de rest is voor de nederlandse situatie gelukkig (nog) een belachelijke overdrijving.

#53 Praedinius

@52: Je bent niet bang dat je je discriminatierecht afgenomen wordt? Dus dat je gewoon in alle vrijheid mag zeggen dat moslims heel verdorven mensen zijn, zeker als ze twee paspoorten hebben?

#54 Benach

@50: Right. Zo zou een moslim het willen zien misschien. De praktijk is weer eens weerbarstiger dan je het doet voorstellen. Vraag een moslim waarom er bijna geen huwelijken worden gesloten met bijv. een Turkse moslim en een Marokkaanse moslim en omgekeerd.
Maar je ziet kennelijk zelf al dat je aan het overdrijven bent. Wel, als je weet dat het (nog) de realiteit mist, waarom stem jij dan op een politieke partij die het als de dagelijkse realiteit ziet?

#55 Praedinius

@54: Daar heb je vast wel gelijk in. Gelukkig zal niemand in Nederland die ook maar eventjes nadenkt ook maar één moslim trouwen. Dat zijn namelijk haatzaaiende lieden die weigeren toe te geven dat hun geloof/ideologie is zoals het door jou, Wilders en Hans Jansen is beschreven en niet zoals ze zelf beweren dat die zo is. Dat is namelijk om de domme linkse elite een rad voor ogen te draaien in de hoop dat ze niet door iedereen gediscrimineerd worden. Overigens heb ik een Marokkaans neefje en een Turks nichtje. Wat zijn hun kinderen? Mocht je ze zien (ze zijn getint) op welke gronden zou je zeggen dat ze verdorven zijn? Turks, Marokkaans, of islamitisch?

#56 Benach

Ja, en mijn oma kwam uit Siberie, echt waar!

Weet je, jouw familieverhalen krijgen een nogal hoog Forest Gump gehalte. Run, Praedinius, Run!

#57 Praedinius

@56: Ik heb hier al eens eerder er naar verwezen dat ik moslims in de familie heb. Ik heb een hele grote familie. M’n moeder komt uit een gezin van 9 kinderen, ik heb nog 7 broers en zussen. Mijn vader had nog 2 zussen en 1 broer. Zij hebben in Duitsland inde Arbeidseinzats gezete. Een tante is later getrouwd met een kunstenaar die tevens medewerker was van Willy Brandt. Mijn vrouw heeft 3 broers, die alle meer dan 4 kinderen van zichzelf hebben maar ook nog eens door hertrouw 12 kinderen extra hebben. Alle “zwart”, wat ook gold voor hun eerste vrouwen. 2 van hun 2e vrouwen waren/zijn moslima’s. Eéntje komt uit Sierra Leone. Haar vader is stamhoofd. Haar “stamleden” wisselden om de week van “kerk”. De ene week in de moskee, de ander in de christelijke kerk. Van m’n neven en nichten zijn er een aantal met Turken en Marokkanen getrouwd. Eén van m’n neven met een Marokkaanse jongen. Een ander gewoon met een Nederlandse. Eén van onze dochters heeft eens verkering gehad met een Indonesisch meisje.
Wij hebben 4 kinderen en 3 kleinkinderen. Wij zijn praktisch het “kleinste” gezin in die zin dat we de minste nazaten hebben.

Er is echter nog iets heel anders. Mijn vrouw is coördinator hulpdiensten. Zij heeft dus heel veel te maken met allochtonen. Eén van haar coördinerende taken is voor mensen te zorgen die mensen helpen met inburgeren. Daar hoort bijvoorbeeld ook taallessen bij. Zij geeft aan een stuk of 40 mensen leiding. Een stuk of 15 zijn Turken en Marokkanen. Zij werkt voor een organisatie met 1400 mensen, meest vrijwilligers, die jaarlijks 34.000 mensen helpen.

#58 Anton

@53: Nee, ben ik niet bang voor. Wel ben ik van mening dat we onze vrije en welvarende westerse samenleving moeten beschermen tegen de vijandigheid van de islam.

#59 Praedinius

@58: Daar heb je zonder mankeren gelijk in, echter we kennen geen vijandigheden van de islam maar wel van mensen zoals jullie. Jullie zitten dus met het probleem dat jullie je tegen jezelf moet beschermen. Maar daar staat weer tegenover dat jullie je in je strijd niet alleen hoeft te voelen of te staan. Wij strijden immers mét jullie tégen jullie?

#60 Anton

@59: ?? Laat maar. Neem je wel op tijd je Haldolletje?

#61 Praedinius

@60: Ik neem aan dat dat een tip is om racist te zijn?

#62 Dehnus

@19: Bliksems! Wat zijn jullie cumulonimbufoob zeg ;).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*