1. 1

  Te vroeg gejuicht, wellicht: https://nos.nl/artikel/2235013-letselschadespecialist-we-verklaren-defensie-de-oorlog.html

  Drost: “Omdat de ene ziekte wel, en de andere ziekte niet wordt erkend, vallen veel slachtoffers buiten de boot. Maagkanker wordt bijvoorbeeld wel erkend, maar slokdarm- en darmkanker niet. En dat is opmerkelijk. Want de stofdeeltjes gaan toch via je slokdarm naar je maag, en komen daarna in je darmen terecht. Als gevolg van deze indeling, kan negentig procent van mijn cliënten nu geen aanspraak maken op een vergoeding.”

  Aldus een letselschadespecialist.

 2. 2

  @1: Niet te vroeg gejuicht: Defensie zegt wel degelijk sorry en komt bovendien met geld over de brug voor (mogelijke) slachtoffers. Sommige letselspecialisten zien eurotekentjes in hun ogen en kondigen nu al aan dat ze willen procederen namens “slachtoffers” die ziektes hebben waarvan niet is aangetoond dat ze door de blootstelling veroorzaakt kunnen zijn.

 3. 4

  En hoeveel mensen die wisten van de schadelijkheid van Chroom-6 (dat mogelijk honderd doden heeft veroorzaakt) gaan achter de tralies?
  Laat me raden … de moordenaars gaan vrijuit.

 4. 5

  Het is in feite niet mogelijk om een direct verband tussen kanker en blootstelling aan kankerverwekkende stoffen per individu te bewijzen. Alleen door grootschalig onderzoek kan de waarschijnlijkheid van een oorzaak op groepsniveau worden aangetoond.
  Zelfs bij asbest, de “gemakkelijkste” kankerverwekkende stof, is het al erg moeilijk.
  Feit blijft, dat defensie kennelijk erg slordig is omgegaan met materialen, die chroom-6 bevatten. Maar voor een aantal mensen, die na dat werk kanker kregen, is het bewijs niet mogelijk. Erg lullig voor hen. Juristen gaan hier zeker nog veel geld aan verdienen.

 5. 6

  @5: Waarschijnlijk kun je met statistieken wél zeggen dat van 100 slachtoffers er met 95% waarschijnlijkheid een xx aantal door Chroom-6 zijn getroffen. En als dat erg veel mensen zijn dan kun je ruimhartig zijn en de volle 100% compenseren.
  Maar ja, bij onze rechtse regeringen is dat een sprookje natuurlijk. En bij Defensie is er in mijn beleving nooit iemand schuldig tenzij er 10 video’s van de crime scene voorhanden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren