Deense sociaaldemocraten voor nationalistisch immigratiebeleid

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De Deense sociaaldemocraten hopen weer populair te worden door een nationalistisch migratiebeleid voor te stellen: moslimvrouwen moeten fulltime werken, alle kinderen krijgen op school varkensvlees aangeboden, een maximum aan niet-westerse bewoners in achterstandswijken en geen opvang voor nieuwe asielzoekers.

De fractievoorzitter is ook kritisch op de sociaaldemocraten in Nederland:

“Het is gewoon triest om te zien hoe slecht de PvdA het in Nederland doet. Ik hoop dat als ze hier komen kijken, ze het met mij eens zijn hoe je migratiepolitiek moet voeren.”

Edit: Het lijkt er op dat het voorstel over varkensvlees geen onderdeel is van het plan, maar alleen wordt uitgevoerd in één stad.

Open artikel

Reacties (20)

#1 Meneer Kronkel

Dus enkel uit electoraal gewin word je een soort PVV-light. Wat een ideologische armoede.

#2 Joop

Dat was al eerder op Geenstijl. Tja, wat hier staat geschreven is een greep uit een aantal overdreven klinkende punten. Maar uiteindelijk is het een antwoord op de parallelle culturen, die onverenigbaar zijn met de westerse standaard, en waarbij sociale misstanden als werkloosheid en criminaliteit welig tieren.

Dus het oude linkse ideaal van sociale verheffing is eindelijk weer opgepakt.

#3 Bolke

@1: volgens mij moet je als politieke partij doen wat je kiezers willen en als je dat niet doet uit ideologische overwegingen dam moet je niet vreemd opkijken dat je de verkiezing verliest.

#4 rongvk

@3 Volgens mij moet je als partij een ideologie voorstaan en komen hier vervolgens al dan niet kiezers op af.

Als “je” kiezers iets anders willen dan zitten ze bij de verkeerde partij lijkt me.

Hoe je op jouw conclusie uitkomt ontgaat me volledig…

#5 Joop

Richten ze maar hun eigen islamitisch geïnspireerde partijtjes op waarin ze de sharia heel belangrijk vinden vooral op het punt dat de kaffers voor ze moeten werken, en zij vanuit de opgebrachte belasting kunnen leven.

Vandaag ook weer een volwassen Marrokaan gesproken die het normaal vindt dat hij geen werk heeft, want discriemienaatie. Ondertussen wel met derde vrouw bezwangeren en grote bek opzetten. Leuk he, dat hebben we nu met die slachtofferpolitiek. Vanwege de witte suprematie over alle anderen, denken zij dat ze alles mogen doen hier. Dank u wel!

#6 Bolke

@4:

Volgens mij moet je als partij een ideologie voorstaan en komen hier vervolgens al dan niet kiezers op af.

En als de kiezers niet komen dan heb je 2 opties, of je doekt de partij op of je past je ideologie aan, meer smaken zijn er domweg niet.

#7 Analist

Dat dit “nationalistisch” wordt genoemd geeft aan hoe ver de hedendaagse sociaal-democratie is afgedwaald. Onder invloed van de junk scientists uit de academie.

@1: langzaam verdwijnen (SPD is volgens sommige peilingen de vierde partij van het land) is te prefereren?

#8 Le Redoutable

Wat heeft het nu voor zin om Moslim vrouwen fulltime te laten werken, of doen alle autochtone Deense vrouwen dat ook?

Van varkensvlees op het menu verbieden naar het verplichten is doorslaan naar de ander kant. Soclaal Democraten moet gewoon inzien dat opgedrongen identiteitspolitiek bijna altijd averechts uitpakt, niet in de laatste plaats voor zichzelf. Laat iedereen lekker zelf beslissen wat hij eet of hoe hij een kinderfeest wil vieren.

#9 Jos van Dijk

Waarom meldt fractievoorzitter Larsen zich niet meteen bij de Deense PVV?

#10 Kacebee

@8:

Van varkensvlees op het menu verbieden naar het verplichten is

Hola. Scholen mogen niet meer weigeren dat de kinderen aan te bieden. Dat is iets anders dan verplichte kost.

#11 AltJohan

Gefeliciteerd Denemarken!

#12 Lennart

@8:
“Soclaal Democraten moet gewoon inzien dat opgedrongen identiteitspolitiek bijna altijd averechts uitpakt …”

Dat zien Social Democraten al heel lang in, in ieder geval in Nederland. Waarom denk je dat ze al meer dan 15 jaar waarschuwen voor Wilders ?

#13 Lennart

@7:
“Onder invloed van de junk scientists uit de academie. ”

Vervelend heh, die wetenschap … elke keer weer wordt je neoliberale wereldbeeldje aan stukken geslagen. Ik zou maar snel oproepen tot ideologische zuivering, net als sommige VVD-ers doen.

#14 Manfred

Wat is ‘varkensvlees aanbieden’?
Dat er gewoon worst in de kantine ligt of dat iedereen het voor z’n snufferd gezet krijgt?

Overigens is volgens mij de teloorgang van de PvdA te wijten dat hun werk klaar is: Nederland is een Sociaal-Democratie. Het is niet voor niets dat de Tweede Kamer- en gemeenteraadsverkiezingen niet meer over sociaal-economische thema’s gingen.

https://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2017/02/dit-zijn-de-8-grootste-themas-van-de-verkiezingen

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/13/bedoel-je-de-identiteit-van-onze-kerk-a1595547

It’s not the economy, stupid

#15 Kacebee

@14:

Wat is ‘varkensvlees aanbieden’?
Dat er gewoon worst in de kantine ligt of dat iedereen het voor z’n snufferd gezet krijgt?

Heb je de filmbeelden gezien hoe dat eraan toe gaat? Ik zal het je verklappen: de moslimkinderen krijgen het niet, de juffen zorgen daarvoor. De rest krijgt het wel, als ze daar zin in hebben. De moslimkinderen leren zo integreren: hun religieuze wetjes gelden niet voor anderen.

#16 JANC

Want integratie, dat is varken eten!

#17 Lennart

@15: Hoe kan jij filmbeelden hebben gezien van iets dat alleen nog maar een zin in een verkiezingsprogramma is ?

#18 JANC

@17: Zie de edit in @0

#19 Lennart

@18: Die had ik gemist, inderdaad. Maar het laat heel duidelijk zien wat de bedoeling van deze maatregel is: het bevestigen van een propandistisch angstbeeld.

“The signal we want to send here is that if you’re a Muslim and you plan to come to Randers, don’t expect you can impose eating habits on others”

In deze zin zit de verborgen aanname, dat moslims hun eetgewoontes aan anderen willen opdringen. Dat is nogal onzin. Ik heb nog nooit gehoord van een Europese moslim die dat wil. Maar ookal is het onzin, het past prima in het “Eurabia” frame dat rechts nu al bijna 20 jaar gebruikt om hun kiezers te misleiden. Frames hebben de eigenschap dat ze continu bevestigd moeten worden, zeker als die frames onzin zijn; deze wet is niets meer dan een poging om precies dat te doen. Bah. Denemarken is ook al behoorlijk afgegleden.

#20 Co Stuifbergen

Wat heeft het nu voor zin om Moslim vrouwen fulltime te laten werken, of doen alle autochtone Deense vrouwen dat ook?

Scherp gezien!

Van varkensvlees op het menu verbieden naar het verplichten is doorslaan naar de ander kant. Soclaal Democraten moet gewoon inzien dat opgedrongen identiteitspolitiek bijna altijd averechts uitpakt, niet in de laatste plaats voor zichzelf.

Ook hiermee ben ik het eens.

Leuk dat u laat zien dat u hecht aan rechtvaardigheid.

(over kinderfeesten praten we wel weer een andere keer)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*