1. 1

  De VS kent geen GBA zoals in Nederland. Dat dit dan gebeurt is inherent aan het systeem. Overigens zijn de republikeinen veel beter in het valsspelen, al doen zij het via de wet:

  – Gerrymandering
  – Afnemen van het stemrecht van (arme zwarte) veroordeelden
  – Eisen van een “Voter-ID”

  Dit zijn systemen die extreem in het voordeel van de republikeinen werken. Het is zeer hypocriet om die enkele gevallen die in het voordeel van de democraten vallen zo zwaar aan te zetten. Daarnaast worden deze voorbeelden niet gecoördineerd vanuit de democratische partij, in tegenstelling tot het valsspelen van de republikeinen.

 2. 2

  Ik ben natuurlijk wel benieuwd hoe ze weten dat doden democratisch stemmen. Ik neem aan dat ze stemgeheim kennen in de VS, dus ze zullen wel opiniepeilingen onder de doden houden dan?

 3. 7

  @2 Inderdaad opmerkelijk. “Early votes” worden pas op verkiezingsdag geteld.

  @1 Ik heb nog nooit van deze website “usapoliticsnow.com” gehoord, maar als je boven aan de website 5 seconden naar de titels bij “latest” kijkt weet je wel hoe laat het is…

 4. 8

  @1
  Een voter ID is in Nederland verplicht bij het stemmen en ballot harvesting -praktijk van de democraten- is hier verboden.

  Amerika is een bananen-republiek.

 5. 9

  @8: “Een voter ID is in Nederland verplicht bij het stemmen”
  Dat is toch echt pas sinds een paar jaar. En eerlijk gezegd heb ik de laatste jaren meer het idee dat we in Nederland een bananenkoninkrijk zijn dan daarvoor.

  Overigens hebben ze in de VS een aantal voter suppression mechanismen die veel bedenkelijker zijn dan iemand anders machtigen om voor je te stemmen (in Nederland trouwens niet verboden). Dat begint al met het feit dat je je moet registreren om te mogen stemmen. De regels daarvoor (inclusief de termijn) kunnen verschillen per county en per verkiezing en partijen (met name de republikeinen hebben daar een handje van) bellen of schrijven kiezers om ze hierover te misleiden (met het doel om hen het stemrecht dus praktisch te ontnemen). Daarnaast worden de geregistreerde kiezers vaker gederegistreerd op grond van valse beschuldigingen (gewoonlijk van Republikeinse zijde) dat ze twee keer op een lijst staan, niet op het opgegeven adres wonen (dmv voter caging, een typisch Republikeinse praktijk), veroordeeld of dood zijn. Verder wordt in een aantal staten iedereen die ooit veroordeeld is het stemrecht ontnomen (dus ook nadat ze hun straf hebben uitgezeten), terwijl gevangenen bijna nergens mogen stemmen.

 6. 10

  Overigens moet je #0 ook in het licht van de voter suppression uit #9 zien. Het doel is om zoveel mogelijk geruchten te creëren van lijsten die vol doden zouden staan, zodat weer tienduizenden mensen zich opnieuw moeten registreren omdat ze van de registratielijsten worden gehaald, met als gevolg dat ze wellicht niet kunnen stemmen volgende week (omdat de termijn voor registratie in een aantal staten al verlopen is), waarbij dan vooral de lijsten in (veelal in meerderheid Democratisch stemmende) steden het doelwit vormen.

 7. 11

  @9
  De Republikeinen gebruiken dubieuze praktijken, dus de democraten kunnen niet achter blijven en zijn genoodzaakt zelf frauduleuze praktijken toe te passen.

  Zo’n redenatie versterkt enkel mijn kwalificatie van Amerika als bananenrepubliek.

 8. 12

  @11: Ik weet niet waar je die redenatie vandaan haalt. De Republikeinen beschuldigen de Democraten van frauduleuze praktijken, om er vervolgens tienduizenden van stemmen te kunnen weerhouden, dat is wat er gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren