‘De VVD likt alleen nog maar omlaag en Baudet is een useful idiot’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De hoofdredacteur van Quote vraagt zich vertwijfeld af op welke partij hij als echte liberaal nu moet stemmen:

Stemmen was nog nooit zo moeilijk; eigenlijk is er met alle politieke partijen behoorlijk wat mis.

Gelukkig heeft hij geen last van vooroordelen over politieke partijen:

GroenLinks en de SP zijn in de kern toch partijen voor mensen die niet willen werken of nooit een serieuze baan gehad hebben.

Over de VVD is zijn inschatting een stuk beter:

De VVD heeft definitief afscheid genomen van het liberalisme en is een lobbypartij geworden, aan het lijntje van het grootbedrijf. De partij heeft bovendien gelijke kansen, toch echt een liberaal beginsel, onbelangrijk verklaard.

En is Thierry Bidet een useful idiot:

Baudet is een useful idiot voor de financiële elite; het woord ‘elite’ gebruikt hij, net als Rutte, uitsluitend in de culturele context. Een Volkskrantcolumnist is volgens deze twee ‘elite’, maar de ceo van Unilever niet. Tsja.

Open artikel

Reacties (12)

#1 beugwant

Als je ‘werken’ cq ‘een serieuze baan hebben’ definieert als “minimaal een ton per jaar cashen”, dan heeft hij gelijk. Zo te lezen kun je volgens Schimmelpenninck alleen “vanuit de comfortable anonimiteit van een miljoentje per jaar” je nek uitsteken.
Er zijn dagen dat ik dat niet heb.

#2 analist

Och wees bij hiermee, laat het perfecte niet de (klasse)vijand van het goede zijn.

Als je ‘werken’ cq ‘een serieuze baan hebben’ definieert als “minimaal een ton per jaar cashen”, dan heeft hij gelijk.

denk dat ie de marktsector bedoelt. SP/GL kader is (te)veel uitkeringen, (lagere) ambtenarij, onderwijzers en beleidsmedewerkers Vage Plannen

#3 JANC

@2: Zegt analist zonder bron. volgens mij ook zonder analyse, want dan zou hij wel beter weten.

#4 Basszje

Gelukkig is Quote-hoofdredacteur een serieuze baan waar alleen het neusje van de intellectuele zalm terecht komt. Zeker geen positie uit het old-boys-netwerk. Serieus werk. Belangrijk werk.

#5 Analist

@3: zal wel even zoeken….

#6 Frank789

Toch nog 3 uit 4 goed voor meneer Schimmelpenninck!

#7 Hans Custers

@3

Of de bewering van #2 klopt weet ik niet. Wat mij betreft doet dat er ook niet zo veel toe. Veel kwalijker is de suggestie dat mensen die niet in de marktsector werken eigenlijk niet willen werken of geen serieuze baan hebben. Dat is immers de interpretatie die hij aan het citaat van #0 over GroenLinks en SP geeft.

#8 Co Stuifbergen

@7: Veel kwalijker vind ik de bewering van de Quote-redacteur dat GroenLinks en de SP er zijn voor mensen die nooit een serieuze baan gehad hebben.

(en ik vermoed dat hij daarmee inderdaad bedoelt wat #2 schreef: SP/GL kader is (te)veel uitkeringen, (lagere) ambtenarij, onderwijzers. En moeders op een bakfiets natuurlijk. Groenlinks veel hoog-opgeleiden trekt, die zijn echt niet allemaal onderwijzer of lage ambtenaar. Maar we moeten het hem zelf vragen)

#9 Bismarck

In hoeverre is werken bij Unilever, Shell, of ABN-AMRO dan wel een serieuze baan, gezien de vele miljoenen staatssteun die deze bedrijven hebben genoten?

#10 JANC

@7: die analyse van analist klopt ook niet

#11 gbh

@7: Kwalijk is dat al die mensen die na een herkeuring uit de ziektewet naar de bijstand zijn gejaagd nu worden weggezet als niet willen werken. De meesten willen wel maar worden gewoon niet aangenomen omdat de meeste bazen niet het risico willen nemen van 2 jaar salaris door betalen als iemand ziek thuiszit en er is ook geen enkel beleid van omscholing naar werk dat ze wel fysiek kunnen doen.

#12 gbh

Trouwens nog een schijnvrome huichelaar die het tegenwoordig ook met Baudet doet:

https://nos.nl/artikel/2272206-cda-er-bleker-praat-met-forum-voor-democratie.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*