De oplossing voor het Palestinaconflict ligt in Brabant!

Dossier:

En om te precies te zijn door de grensarrangementen tussen het Nederlandse Baarle-Nassau en het Belgische Baarle-Hertog te kopiëren.

Zo bericht althans The Times of Israel:

Prime Minister Benjamin Netanyahu has reportedly asked his cabinet secretary to investigate a highly complicated Dutch-Belgian border arrangement, under which citizens of one country live in enclaves within the other, as a possible precedent to enable Jewish settlers in the West Bank to remain under Israeli rule inside a future Palestinian state.

Creatief, maar in Brabant geloven ze er niet zo in.

De burgemeester van Baarle-Hertog:

Wij voelen ons gevleid dat ze in het verre Midden-Oosten van Baarle-Nassau en Baarle-Hertog hebben gehoord, maar de situatie is hier inderdaad heel anders […]

We lopen hier niet rond met handgranaten en gooien niet met stenen […]

Zijn Nederlandse evenknie uit Baarle-Nassau:

Ik ben misschien de enige, maar dit lijkt een 1 aprilgrap. Ik vind het ook een belediging voor de slachtoffers die in dit conflict zijn gevallen. Ik vraag me af of dit verhaal waar is.

Ook al heeft Netanyahu dit geroepen, dan nog lijkt het een allesbehalve serieuze poging om tot een realistische oplossing te komen. Maar goed, je moet wat als dit je doel is:

Netanyahu said it was clear that Israel would not be able to extend its sovereignty under a permanent accord to encompass all of the settlements, but was adamant that “there will be no act of evacuation.”

Open artikel

Reacties (8)

#1 Bismarck

Deze “oplossing” is gebaseerd op annexatie van delen van de bezette gebieden. Volgens mij kunnen ze in Israël beter eens gaan nadenken over een éénstaatoplossing, al zal dat voorlopig nog wel taboe zijn voor de zionisten in de Knesset.

#2 pedro

Ik denk niet, dat Netanyahu die regeling ook 2 kanten op wil laten werken. Dat de Palestijnen dus ook stukken van Israël krijgen, gelijkwaardig (vruchtbaarheid, water, enz) aan de kolonistengebieden, in ruil voor de stukken in de bezette/betwiste gebieden, die aan Israël toe zullen vallen. Hij denkt niet aan Baarle-Hertog en Baarle-Nassau, maar wil Baarle-Nassau inlijven zonder daar Baarle-Hertog tegenover te stellen.

#3 gbh

@1: Dat zou een mooie oplossing zijn of een unie van 2 staten maar dan zal er daar toch eerst wat moeten veranderen. Israel is net bestookt met 90 raketten waar je natuurlijk begrip voor kan hebben vanwege de uitzichtloze situatie alleen Israel gaat daar weer op reageren. Elkaar de puinpoeder in schieten is over het algemeen geen goed begin van een prachtige relatie. Hoop dat ze daar in staat zijn een keer naar andere wegen te zoeken.

#4 Hal Incandenza

@3
Ja want Israël reageert alleen op agressie van de andere kant bedoel je. Het is maar hoe je het bekijkt denk ik. Die 90 raketten waren ook weer een reactie op een luchtaanval waarbij drie doden vielen. Die prutsers van een Palestijnen hebben met die 90 raketten niet eens één (1) gewonde kunnen veroorzaken…

#5 su

Waar komt dat getal van 90 vandaan? Ik lees overal ten minste 20 raketten.

#6 Tzoimbo

Ik lees inderdaad ook overal over die raketten. Ik lees helemaal nergens dat de Israëli’s 6 ongewapende Palestijnen hebben vermoord in twee dagen. Plus een Jordaanse rechter. Potentiële Israëlische gewonden zijn altijd veel belangrijker dan daadwerkelijke Palestijnse doden.

#7 pedro

@3: er kan ook begrip zijn voor die 90 raketten als vergelding voor de Palestijnse doden van de laatste paar dagen. Wanneer iemand begrip heeft voor de Israëlische acties als vergelding voor Palestijnse daden, is het wel zo consequent datzelfde begrip ook voor de andere kant te hebben.

#8 gbh

@4:

Ja want Israël reageert alleen op agressie van de andere kant bedoel je.

Hal waar zeg ik dat? Het is een zinloze spiraal van geweld van beide kanten (zoals altijd bij een spiraal) die nergens toe leid behalve nog meer geweld en doden. In Israel wordt de oorlogtrommel weer geroffeld om de volledige Gaza weer in te nemen.

@5: Dat is de claim van Saraya Alquds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*