De man die Osama bin Laden doodschoot

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

INTERVIEW - Esquire brengt in samenwerking met het Center for Investigative Reporting deze maand een verhaal over de voormalige Navy Seal die Osama bin Laden doodschoot. En hoe de Amerikaanse overheid heeft gefaald in het faciliteren van een normale terugkeer in de samenleving.

Open artikel

Reacties (12)

#1 Kalief

Natuurlijk krijgt die man geen baan. Wie heeft er nou behoefte aan een ‘held’? Zie je hem al wasmachines verkopen bij Walmart? “Goeiemiddag meneermevrow, ja de wasmachines zijn bij de concurrent inderdaad iets goedkoper maar u kunt ‘m beter van mij kopen want ik ben een held!” Of als vertegenwoordiger? Zijn meest recente werkervaring was op pad worden gestuurd en iemand vermoorden. Stuur je die op je klanten af?

#2 INje

Een held laten werken… Geef die man een huis, zakgeld en een speld.

#3 Olav

Kalief, het is nog erger, want regelmatig komen dit soort afgezwaaide soldaten terecht bij de politie en/of beveiligingsbedrijven.

#4 Joost

Dat was toch ook hét grote probleem van na de vietnam-oorlog? Dat afgezwaaide soldaten hun ‘verhoormethoden’ etc. meenamen naar de lokale politie?

#5 su

Held is ook al zo’n overdreven woord. Met een overmacht een onbewapend man neerschieten is niet echt een heldendaad te noemen. Verder is dit business as usual voor het leger. Overbodig materieel wordt gedumpt. Leer je kinderen dat het leger een doodlopend weg is, dat zet pas zoden aan de dijk.

#6 Lutine

Helden bestaan niet.

#7 Bismarck

Goh, beroepsmoordenaars aarden maar moeizaam in de samenleving. Wie had dat verwacht?

#8 pedro

@2: hij had een huis en heeft een uitkering. Wat zijn gezondheid betreft heeft ie natuurlijk wel de pech, dat ie niet rijk is en in de VS woont.

#9 Hans Verbeek

Ik vraag me nog altijd af waarom ze voor Osama helikopters en een peloton mariniers stuurden. Waarom niet gewoon een predator-drone, zoals ze voor nummer 2 t/m 100 van Al Qaeda gebruiken?
Had misschien iets te maken met de herverkiezing van Obama.

Bij een geslaagde terroristen-executie met een drone, geloven we toch allemaal dat de alomgevreesde terrorist is omgebracht en niet een of andere klungel, die toevallig op de verkeerde plaats was. Identificatie de lijken is niet nodig, we geloven wat de Amerikanen zeggen… toch.

Als ik Big Brother was en de eeuwigdurende oorlog moest verkopen aan mijn landgenoten, dan zou ik dat doen met helden, die in de media hun heldenverhalen vertellen.

#10 Niet JeZus

Ondertussen heeft nog niemand overtuigend bewijs gezien dat Bin Laden écht is vermoord, we mogen slechts de Amerikanen op hun woord geloven.

#11 Krekel

Jawel, zijn DNA is in de lasagne van Euroshopper gevonden.

On-topic: kan die gozer niet gewoon high-fives verkopen?

#12 Maria

Wie was daar dood geschoten? Er stond in een overlijdingsbericht van Bin laden in een krant in Pakistan. Osama bin Laden overleden in 2001 eind van het jaar. Was hij overleden aan Nier falen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*