De kandidatenlijst van GroenLinks: een brevet van onvermogen

Reacties (24)

#1 Bookie

Nr. 1 houdt ook niet over. “We vinden Jolande in meer dan voldoende mate geschikt als politiek leider.”, oftewel een zeventje.

#2 Bismarck

Je kunt ook spijkers zoeken op te laag water.

#3 HansR

GL is uit op Sargasso.

#4 Krekel

Haha! … wat een sneaky sneertjes inderdaad.

“Dirk zou goed naar het kamerlidmaatschap toe kunnen groeien als hij zijn uitstraling meer polijst en een meer luisterende houding aanneemt.

Hoor je dat, Dirk? Je bent een lul! Een ongewassen lul nog wel …

#5 Maarten

Dat is matriarchie: een fractie vol kleuters.

#6 Carlos

Aha ik dacht al: waar hebben jullie het over?
Maar je moet dus deze link hebben:
http://verkiezingen.groenlinks.nl/node/85392

#6.1 Siquo - Reactie op #6

Duurde bij mij ook even maar had em ook gevonden.

Persoonlijk was ik al niet meer van plan op GL te stemmen maar dit vind ik BRIL-FUCKING-JANT. Wat kut is, want nu moet ik toch weer overwegen op ze te gaan stemmen.

Hoezo bestaat er zoiets als “te open”? Tyf toch op, linksubmitter, met je stiekeme geheimpjes. Bah.

#6.2 Carlos - Reactie op #6.1

Übertransparantie wordt de norm. We leven Wikileaks. Een intrigerend experiment. Eerlijkheid duurt het langst zoals het spreekwoord zegt? Of heeft de mens(heid) toch behoefte aan geheimpjes?

#6.3 Jaap Walhout - Reactie op #6.2

Het is niet alleen een intrigerend, maar ook een riskant experiment. Als je publiekelijk aangeeft dat je een aantal kandidaten niet echt geweldig vindt, hoe serieus wil je dan dat mensen op je stemmen?

PS: de link werkt nu wel goed

#6.4 Martijn - Reactie op #6.2

WikiLeaks zelf is niet bepaald een transparante organisatie. Dit niet ten nadele van WikiLeaks – hoewel de schimmigheid rond de peerreviewprocedure wel degelijk aanpak vraagt – maar meer als bevestiging van je punt dat vertrouwelijkheid soms een groot goed is.

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #6.2
  • Vorige reactie op #6.2
#6.5 Carlos - Reactie op #6.4

@Martijn en Jaap: ook ik vrees dat het niet gaat werken, moet je je voorstellen dat werknemers die aangenomen worden in een organisatie dergelijke kanttekeningen (uit de sollicitatieprocedure) op hun visitekaartje geprint krijgen? Hetzelfde geldt voor Wikileaks die denken met het op straat gooien van vertrouwlijke diplomatieke gesprekken de wereldvrede dichterbij te brengen. Nee, Übertransparantie = Zelfdestructie. Maar ondanks dat blijft het een intrigerend experiment.

#6.6 Prediker - Reactie op #6.4

Je zou inderdaad wel gek zijn je te kandideren voor een kamerlidmaatschap van GroenLinks, tenzij je dikke maatjes bent met Thof Thissen en nog wat andere bobo’s.

#6.7 Sjiek - Reactie op #6.2

Alsof je die ubertransparantie niet ook kunt faken. Wat hier overigens ook wordt gedaan (het is immers politiek).

#7 Prediker

Aangezien dit ze nog een zetel gaat kosten, komen ze nu op zes of zeven zetels uit.

Anyway: het agenderen van de Palestijnse kwestie wordt aan de PVV, VVD en GristenUnie (Joël Voordenwind) overgelaten, want Arjan el Fassed is met een plaats op nr. 9 waarschijnlijk exit. De kritiek van de kiescommissie is dat hij te weinig haantje is…

“De commissie mist in Arjan evenwel de zelfbewuste drive om toonaangevend te opereren in een kleine fractie.”

Terwijl de kritiek op Tofik Dibi (op 10) weer luidt, dat hij tevéél een haantje is. Dibi krijgt nog een sneertje in de rug…

“Zijn solistisch optreden is tegelijk zijn kracht en in teamverband zijn kwetsbaarheid.”

Maar wat deze o-zo-transparante lijst natuurlijk best wel ongeloofwaardig maakt, is dat dergelijke kritische noten niet gekraakt worden over de nrs. 1-8. Alsof er op Jolande Saps strategische keuzes en leiderschap niks aan te merken valt. Maar daar zwijgt de commissie in alle toonaarden over. Beetje raar dan om wel kritisch te doen over allerlei kandidaten die de kamer waarschijnlijk toch niet gaan halen.

#7.1 Bismarck - Reactie op #7

Je draait oorzaak en gevolg om. Mensen op lagere plaatsen staan daar omdat ze meer gebreken vertonen.

#7.2 Prediker - Reactie op #7.1

En ik maar denken dat mensen op lage plaatsen staan omdat ze slecht zijn in likken en slijmen bij degenen-die-er-toe-doen.

Wat ben ik ook cynisch…

#8 Gert-Jan

Ik kan dit wel waarderen! Dat neppe perfecte voorkomen van andere partijen is juist om te kotsen!

Alsof daar niet doorheen wordt geprikt. Alsof de kiezer zo dom is. Groenlinks doet daar niet meer aan mee. Chapeau!

#8.1 Arjan - Reactie op #8

Gestileerde imperfectie is net zo erg, als niet erger hoor. Het hele probleem is dat ze een image voor je neerzetten en doen alsof het waar is. Perfect, imperfect, dit is hoe zij denken hoe ze de kiezers kunnen trekken, en DAT, is waar ik nou zo juist van afknap.

#9 Ernest

Dus eigenlijk heeft Groenlinks niet eens genoeg mensen voor een forse zetelwinst?

#9.1 Prediker - Reactie op #9

Niet genoeg capabele mensen in ieder geval. De kiescommissie gaat er blijkbaar vanuit dat ze hooguit dertien zetels halen (ha!, de optimisten).

Alles daaronder zijn ‘opvolgingsplekken’.

#10 Sjiek

Kijk ons eens open, eerlijk en kwetsbaar zijn. In een woord perverse fake.

#11 Yevgeny Podorkin

De procedure had niet democratischer kunnen verlopen hoor, lees die pdf “Verantwoording kandidatencommissie” maar: er heeft zich een heel managementsleger tegenaan bemoeid van scoutingscommissie, kandidatencommissie, ja, tot zelfs een commissie voor Geschil en Beroep:

In totaal hebben twaalf personen gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot bezwaar. In de meeste gevallen ging het om kleine tekstuele aanpassingen van de adviestekst. De commissie is in gesprek gegaan met deze kandidaten en dit heeft geleid tot een aantal aanpassingen van de adviestekst. “De commissie voor Geschil en Beroep heeft binnen de kandidaatstellingsprocedure (plek 2 tot en met 25) één beroepschrift ontvangen. De Commissie voor Geschil en Beroep heeft vervolgens vastgesteld dat de kandidatencommissie, conform haar eigen procedure, zorgvuldig en correct heeft gehandeld en in redelijkheid tot haar oordeel heeft kunnen komen. Het beroep is ongegrond verklaard.”.

Jullie doen nu net of het kader van GL onder het mom van democratie feitelijk een neo fascistische aperots is. Jazeker.

#12 Jos van Dijk

De documenten waar hierboven naar verwezen wordt zijn in eerste instantie bedoeld voor het congres dat een goede afweging moet kunnen maken. Het is een verantwoording van de kandidatencommissie. De vraag is dus of je dit soort interne documenten ook door anderen wil laten lezen. Ik zie het als een openheid die goed bij GroenLinks past, al irriteren de toon en het taalgebruik mij ook wel eens. Maar hoe moet je het dan verwoorden?

#13 Taco Zip

Het lijken wel de juryrapporten van een amateurtheaterfestival in Kotshollerdijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*