1. 1

  De reactie van de NS is nog het meest tenenkrommend:

  “Een woordvoerder van de NS laat weten dat conducteurs inderdaad de reishistorie kunnen opvragen. Dat mag alleen gebeuren als de klant hierom vraagt en ze wijst erop dat de conducteur een extra handeling (een druk op een knop) moet uitvoeren om de gegevens te zien.”

 2. 3

  Uitgangspunt was altijd dat een controleur van een vervoerder alleen de historie van de eigen organisatie kon opvragen.

  Ik vind het vreemd en onbegrijpelijk dat hier van afgestapt is. Dit is inderdaad in strijd met de wet.

  Maar ja, arrogantie is de NS nooit vreemd geweest…

 3. 4

  Op dit moment kunnen er op mijn OV mensen mee die ook de 40% korting krijgen, weet iemand hoe dat geregeld is met de OV chipkaart?

  Dat die kaart er niet op deze manier moet komen lijkt mij al wel duidelijk.

 4. 5

  Een beetje zeuren in de marge dit. Waarschijnlijk alleen maar omdat de OV chip-kaart (terecht) op andere vlakken een slechte reputatie heeft gekregen.

  Wat hier gebeurt is volgens mij vergelijkbaar met het feit dat er medewerkers bij mijn bank zijn die kunnen zien waar en hoeveel geld ik precies pin, ook als ik dat bij een andere bank doe.

  De Conducteur heeft geheel in overeenstemming met zijn beroep enkele bevoegdheden die een doorsnee persoon niet heeft en als het goed is wordt hij opgeleid om daar op een integere manier mee om te gaan.

 5. 6

  @Maggi,

  Je gaat wel erg makkelijk voorbij aan de noodzaak voor de conducteur om dit te weten.
  En die integriteit verwachten is hetzelfde als denken dat niemand steelt..het is onwenselijk menselijk, dus waarom er voor kiezen?
  Het gaat die conducteur geen zak aan wat ik 5 ritten geleden gedaan heb. Bemoeizucht is het.

 6. 7

  Het is wachten tot er een groep IT studenten opstaat, een oplader bouwt, en op de stations willekeurige kaarten gaat opladen van voorbij lopende reizigers. Laten ze pak em beet bij elke voorbij lopende reiziger er 1000 euro op zetten. Eens kijken hoe lang het duurt voor de strippenkaart/treinkaartje terug is.

  Ik vind het trouwens belachelijk dat ik straks met mijn jaartrajectkaart (altijd geldig op het traject) toch elke dag de kaart langs het poortje moet halen. En dat ik zwart rij als ik dat vergeet. Dit terwijl ik altijd gratis op dat traject mag rijden.

  Nu ga ik nog elke dag met de trein naar het werk. Zodra de chipkaart ingevoerd wordt ga ik met de auto!

  (en als rekeningrijden ingevoerd is ga ik wel fietsen!)

 7. 10

  Yup. De standaard wordt volgens mij ‘van alles wat je doet zijn tien voorgaande transacties zichtbaar’. OVchipkaarten, chipknippen, bedrijfsrestaurantbetaalpassen, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren