ChristenUnie nieuwe hoeder van onze rechtstaat?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Gert-Jan Segers, voorzitter van de ChristenUnie spreekt Geert Wilders aan op zijn frontale aanval op de Nederlandse rechters.

Ik ben bezorgd over een land waarin politici menen sterker te zijn dan rechters, omdat ik in zo’n land heb gewoond.

Verwijzend naar de zeven jaar die hij in Egypte heeft gewoond meldt Segers

Als het gaat over de toegankelijkheid tot de rechter en de vraag in hoeverre rechtspraak vrij is van discriminatie, corruptie en politieke invloed, staat Nederland zelfs op plek 1 van de wereldwijde Rule of Law Index. Wij wonen in een land waarin mijn kinderen kunnen vertrouwen op de rechtspraak.

Een duidelijke en noodzakelijke stellingname uit onverwachte hoek tegen de misdragingen van Geert Wilders. Onze rechters zijn niet vogelvrij.

 

Open artikel

Reacties (5)

#1 willem visser

Hè, hè, eindelijk beginnen politici zich te roeren en inhoudelijk kritiek te leveren op het ‘poltiek bedrijven d.m.v. tweets, zoals ‘Wilders gewend is te doen. Hopelijk volgen er meer. En in hun kielzog de pers die tot nu toe voornamelijk de fluwelen handschoenmethode heeft gehanteerd. Wie serieus mee wil doen, zal zich ook op serieuze wijze moeten verantwoorden.

#2 Geband van Joop

Ja, het is een goed stuk over het belang van de rechtsstaat. Alleen miskent Segers de politieke gevoeligheid van precies dit ene proces dat is gericht tegen nota bene de politieke opvatting van een volksvertegenwoordiger. Daardoor worden de rechters en daarmee de rechtsstaat in de politieke arena getrokken.

En de combinatie van Segers en de rechtsstaat is natuurlijk een lachertje als je naar het eigen programma van de ChristenUnie kijkt, zoals ik dat hier uiteenzet:
http://gebandvanjoop.blogspot.nl/2015/04/de-christenunie-bepleit-haar-eigen.html

#3 Prediker

…gericht tegen nota bene de politieke opvatting van een volksvertegenwoordiger….

@2 Die politieke opvatting houdt dan ook in dat tientallen miljoenen moslims uit Europa gedeporteerd dienen te worden, en dat valt buiten de orde.

Precies daarom hebben we ook wetgeving die het propageren van dit soort denkbeelden verbiedt.

#4 Dehnus

@2: ACH NEE HET LICHT POLITIEK GEVOELIG!

GAUW! De Zwitsal… op het plekje masseren.. kusje er op…. zo dan is dat ruwe politieke plekje snel weer goed als nieuw? Wil je een Safespace?

#5 rongvk

Een duidelijke en noodzakelijke stellingname wellicht, maar me dunkt dat NRC lezers nu niet precies degenen zijn die fulmineren tegen D66-rechters die arme Geert de mond willen snoeren.
http://www.wakkerpedia.nl/index.php/NRC_Handelsblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*