Chelsea Manning stelt zich verkiesbaar voor senaat VS

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Chelsea E. Manning, the transgender former Army private who was convicted of passing sensitive government documents to WikiLeaks, is seeking to run for the U.S. Senate in Maryland, according to federal election filings.

Ze moet het daarbij wel opnemen tegen de zittende senator Benjamin Cardin die z’n fondsenwerving prima in orde heeft:

Cardin, the ranking Democrat on the Senate Foreign Relations Committee, has an extensive fundraising base in Maryland and is not considered particularly vulnerable to a challenge from any known figures within the state.

Open artikel

Reacties (8)

#1 Bolke

Kansloos

#2 Lennart

Het lijkt inderdaad niet zo kansrijk. Het punt is ook, Manning wordt hier in Europa als held beschouwd (en terecht), maar Amerikanen zien dat natuurlijk wel iets anders; wat ze gedaan heeft is eigenlijk landverraad. Veel Amerikanen zullen niets van haar moeten hebben.

Het kan ook verkeerd uitpakken. Als het een smerige campagne wordt, en Cardin en Manning elkaar maar genoeg afbranden, dan lukt het een Republikein misschien wel om die zetel te kapen. Weet iemand hoe dat zit met senaatsverkiezingen in Maryland ? Komt elke partij met een lijst, of zijn er eerst voorverkiezingen om de kandidaat te bepalen ?

#3 Age Letor

@1 Ziet inderdaad behoorlijk kansloos uit voor haar.

@2 Bij de Democraten zijn er in ieder geval voorverkiezingen (juni). Ik neem aan dat dat bij de Republikeinen ook het geval is (mits ze meer dan één kandidaat hebben tenminste?)

#4 Lennart

@3: Ja, dat zal wel. En dat betekent, dat Manning het dus eerst tegen de huidige Democratische senator moet opnemen. Toch, die tweede senator, ook een democraat, ziet er vrij progressief uit; dat betekent, dat er best wat aanhang is voor vrij linkse of progressieve kandidaten. Als ze dat kan gebruiken, dan kan ze misschien wel wat bereiken. Maar ik weet helemaal niets over Maryland; ik zou niet weten hoe het electoraat er daar precies uit ziet. We zullen zien.

#5 kneistonie

A convicted leaker running for Senate
will not easily win a race in USA.

Als Chelsea zich niet snel een Mandela-masker weet te verschaffen zie ik het somber in.

#6 rongvk

@5 Of zou het, cynischer, gewoon een uitgelezen kans zijn om wederom wat fondsen te werven voor levensonderhoud?

#7 Grûtte Pier

@5: “zie ik het somber in”

Waarom zie je het somber in? Mss is het wel een kutwijf met een waardeloos (politiek) programma!

#8 kneistonie

@7: dat was er al

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*