CDA-ers ontkennen Armeense genocide

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

CDA-ers ontkennen Armeense genocide

kom maar op met die reacties!

0

Reacties (21)

#1 Thijs

Ik ben nog niet uit deze kwestie. Is er sprake van een echte genocide zoals bij de Holocaust, of ‘alleen’ van een massamoord? Dat Israeli’s af en toe Palestijnen vermoorden, wil ook nog niet zeggen dat er sprake is van een genocide op het gehele Palestijnse volk.

Ik ben overigens niet helemaal onpartijdig, omdat ik vrij lang in Turkije heb gewoond. Ik herinner me een indrukwekkend betoog te hebben gelezen over deze kwestie in Dirk van Delft “De Turkse Trom”.

#2 knut

Lang leve de broodpolitici. Twee hebben al kleur bekend.

#3 micha

@1 Ik zou zeggen, kijk eens bij de highlight reageren tot je een ons weegt…

#4 Mark

Wow… ommezwaai van deze twee politici. Dan verneem ik wel graag van hen op grond van welke bewijsstukken ze nu ineens “voor” zijn.

#5 turk

gedwongen! wil je je carriere voortzetten, dan moet je wel ja zeggen. ze zijn op papier akkoord over een genocide. ze willen hun baan natuurlijk niet kwijt. een intervieuw mogen wel wel toch krijgen van die twee cda’ers??? Triest dat men onder politieke druk en eigen belangen akkoord gaat met iets waar ze niet achter staan. Aan de ene kant zwak van ze natuurlijk, maar aan de andere kant logisch omdat ze brood op de plank moeten brengen.

#6 turk

Weer een gelegenheid om internationaal, voor eens en altijd, een punt achter dit theorie te zetten. Uiteraard een degelijk onderzoek naar de gebeurtenissen in de eerste wereldoorlog. Het is duidelijk dat er aan drie kanten vermoorde mensen in het verhaal voorkomen. Laten we eerst alle plaatsen en graven aanstippen en kijken wie daar liggen of gelegen hebben.

Iedereen heeft een archief waarin we kunnen kijken en noteren. Belangen van toen spelen geen rol meer. iedereen kan en moet hieraan meewerken. The game is over en nu moet het een eerlijk plaats krijgen in de geschiedenisboeken. Een eerlijk onderzoek en een eerlijk antwoord. Punt. Beide kanten moeten het uitslag accepteren. Punt.

waarschijnlijk een droom maargoed, je blijft hopen :-)

#7 Joost

@turk: De discussie gaat niet over de genocide hier, maar over de CDA-ers die van positie zijn veranderd. Ik heb geen zin in nog een eeuwigdurende discussie.
Daarbij, jij accepteert elke uitslag van dat onderzoek, als het maar uitwijst dat de genocide NIET heeft plaatsgevonden.

#8 turk

Valt er wat te discuseren aan mijn tekst boven? je hoeft er niet op te reageren. hou je mening voor jezelf. Je kunt niet afleiden aan mn tekst, dat ik wil dat de uitslag GEEN genocide moet zijn.

ik zei internationaal. waar the fuck kom jij vandaan. Waarom voel jij je aangesproken om aan te geven dat je niet een discussie wilt voeren.

reageer alleen als mijn tekst erom vraagt en niet omdat je s’ochtends ff niets te doen hebt.

BEGINTEKST VAN SPUYT; Kom maar op met die reacties !!! Kijk hoe blij je erover doet. mis alleen nog een smiley erachter.

Think tank vraagt zich in ieder geval af op grond van welke bewijsstukken ze nu ineens “voor” zijn.

Hou de volgende keer je denkbeeldige meningen over mij voorjezelf en bespaar me de tikken op mn toetstenbord.

Is het verkeerd om over een internationaal onderzoek te schrijven?

Begin dan te praten over die twee cda’ers. @@@ kom maar op met die reacties VAN JE @@@

#9 Joost

Klik op “reageren tot je een ons weegt” en iedereen weet wat jouw standpunt is.

Veel Turken zeggen dat ze onafhankelijk onderzoek willen. Maar niet omdat ze twijfelen aan het gebeurde, maar omdat ze zeker denken te weten dat de genocide niet plaats heeft gevonden.

Dat is een ongezond uitgangspunt van een onderzoek.

(En dat “laat maar komen”… was cynisch bedoeld)

#10 Aper

De enige rede waarom die CDA’ers ontkennen is dat hun eigen regering dat als een strafbaar feit ziet en de hele turkse bevolking daat tegen is.

@5 turk je zegt: Triest dat men onder politieke druk en eigen belangen akkoord gaat met iets waar ze niet achter staan.

dat iets zijn, minimaal 800.000 armenen die vermoord zijn. en daar moet je niet zomaar mee akkoord gaan als je minister in de 2de kamer wil worden

Wat triest is is dat ze 2 verschillende meningen hebben in 2 verschillende landen.

#11 turk

Een gezond verstand zou zich toch moeten afvragen hoeveel doden er aan de turkse en koerdische kant zijn gevallen. Niet te vergeten hoeveel azerbaycan turken zijn vermoord. wij hebben ook honderdduizenden doden. Hoe kan dan dan? Burgers onderling hebben elkaar uitgemoord.

De hollocaust is duidelijk. waar is de duidelijkheid in dit geval? Tis toch raar om dan tot een conclusie te komen. Ja, de turken hebben vermoord en de armenen waren zoet. da aa ag.

Omdat politiek europa geschiedenis wil schrijven, moeten de turken en vele anderen zich erbij neerleggen en genocide accepteren. De uitspraak van de rechters van 1921 in Malta’!! Ok, nou deze rechter en uitspraak wil je niet accepteren natuurlijk. Waar blijft een tweede rechtzaak (internationaal). Die is er niet!!! Mag men er dan om vragen; ja natuurlijk. Er zijn onderzoeken die wel genocide zeggen en anderen weer niet.

Tijd voor een (internationaal) onderzoek. Tijd voor een rechtzaak. Zo gaat dat tegenwoordig.

Begrijp de actie van die twee turken,, euh cda’ers wel. Ze hadden geen keus. Politiek

#12 turk

ooooo, ze zeggen toch van niet. @1 Ik zou zeggen, kijk eens bij de highlight reageren tot je een ons weegt…

#13 Aper

Wat dacht je van de 2WO er waren nederlanders die zich verzetten.

Er waren armenen die zich verzetten!!

Je gaat niet toekijken hoe je volk wordt uitgeroeid.

maar een paar turken zijn lang niet zo veel als 800.000!!(minimaal)

Die CDA’ers hebben zich versproken en mensen als jij moeten het weer goed praten.

#14 Joost

Heren, on topic please.

We hebben het hier over de verhouding CDA-Armeense genocide.

Het is “not done” hier over de Armeense Genocide zelf te praten. Daar komen we toch niet uit.

#15 Mark

Wat je nu krijgt is dat die politici dus eigenlijk tegen zijn maar omdat ze hun politieke status willen behouden publiek inbinden (zonder er een verklaring over uit te geven – of is die er wel?) maar prive hun mening behouden. Laten we wel wezen, dat doen politici wel vaker. Maar mooi is het niet…

#16 Joost

En waarom niet? Dat zou betekenen dat iedereen in een politieke partij het 100% eens is met alle standpunten van die partij. Dat lijkt me onmogelijk.

#17 turk

tonca en elmaci liggen er al uit. Uiteindelijk hebben ze er toch voor gekozen om er niet achter te staan. Hoe en wat, daar mogen we alleen naar gissen lijkt het. Wat is er toch gebeurd?

#18 turk

LEUGENS, LEUGENS, LEUGENS, LEUGENS.

Elmaci heeft in een telefoongesprek op tv aangegeven dat Hijzelf en Tonca niets hebben ondertekend.

NIETS HEBBEN ONDERTEKEND. rara, hoe kan het dan dat er een nieuwbericht verschijnt waarin staat dat zij een verklaring hebben ondertekend waarin staat dat de EU de erkenning van de genocide voortdurend bij Turkije aan de orde moet stellen en zijzelf impliciet de genocide erkennen.

*De Turkse CDA-Kamerkandidaten Tonca en Elmaci sluiten zich aan bij het CDA-standpunt over de volkenmoord op de Armeniërs. Ze hebben een verklaring ondertekend waarin staat dat de EU de erkenning van de genocide voortdurend bij Turkije aan de orde moet stellen.

Met de ondertekening erkennen de twee impliciet de genocide.*

Dit klopt niet en mag dus ook niet de wereld in geholpen worden.

#19 turk

zo woog ik niets en nu weeg al een ons. ik wil juist afvallen !!!

#20 Turk58

Ik vindt dat dit nergens op slaat.Want het gaat er niet om of de turken de Armeense genocide ontkennen maar ook om andere genocide die plaats hebben gevonden zoals:

Nederland: – genocide in Indonesië
onmenselijke daden en genocide VOC/ slavenhandel

Belgie: – Belgisch Congo

VS: – Indianen / Vietnam / Irak / Afganistan/ etc., etc.

Duitsland: – Joden ( niet te vergeten dat de meeste Europeanen
mee hebben geholpen)

Frankrijk/ Portugal/ Spanje, etc. etc.

heeft Nederland of andere landen zich ooit voor verontschuldigt?

#21 Joost

@20: Daar gaat het juist wel om. Het gezeik betreffende “Zij hebben het ook niet toegegeven, dus hoeven wij het ook niet” moet maar eens afgelopen zijn.

Wat NL-ers hebben gedaan in Indonesië was smerig. Maar het was geen genocide. Nederlanders zijn handelslui en waarom zou je je werk”nemers” afslachten? Overigens heeft NL hier wél haar excuses aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*