CDA wil Roma bij overlast uitzetten

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

CDA wil Roma bij overlast uitzetten

Maar stel vooral geen vragen over cijfers…

Reacties (14)

#1 Tjerk

Stoerdoenerij. Ze heeft het namelijk over ‘mensen die hier illegaal verblijven’, maar volgens Aleid Wolfsen wonen de meeste Roma en Sinti al decennialang in Nederland en hebben ze gewoon verblijfsvergunningen.

Het is PVV-prietpraat. Mirjam Sterk laat zogenaamd haar spierballen rollen met populistische babbels dat krachtig optreden suggereert, maar ze weet niet waar ze het over heeft (of: heel cynisch, weet donders goed waar ze het over heeft, maar roept het toch, in de hoop dat bij de kiezer blijft hangen dat het CDA er tenminste iets aan dóet)

http://tinyurl.com/39cz2f3 Tjerk

#2 Kroshka

Ook CDA’ers die overlast bezorgen moeten het land uit. Ik heb geen exacte cijfers, maar iedereen weet dat er nu eenmaal CDA’ers zijn die overlast bezorgen.

#3 Jonas

“(of: heel cynisch, weet donders goed waar ze het over heeft, maar roept het toch, in de hoop dat bij de kiezer blijft hangen dat het CDA er tenminste iets aan dóet)”

Kijk eens aan, Tjerk, krijgt door dat kiezers wat willen zien van hun partij. Spierballentaal, èn daden. Ik hoorde haar vanochtend op de radio met een CDA-nuchterheid vertellen dat het al staand beleid is, dus niets bijzonders, hoogstens een aanvulling. Als dat waar is, dan is de heisa uit de media ongegrond. Of zijn ze net wakker geworden.

#4 JW

‘CDA-nuchterheid’… hoe verzin je het.

#5 Tjerk

“Kijk eens aan, Tjerk, krijgt door dat kiezers wat willen zien van hun partij.”

Sorry, kennen wij elkaar?

En als het al beleid is, waarom benadrukt Mirjam Sterk dan dat illegale Roma uitgezet moeten worden?

#6 Jonas
#7 Kropotkin

En als het al beleid is, waarom benadrukt Mirjam Sterk dan dat illegale Roma uitgezet moeten worden?

Omdat het haar gevraagd is.

#8 Tjerk

Jaja, en dat had ze niet kunnen doen in de trant:

‘Alle overlastgevers die hier illegaal verblijven worden wat mij betreft zo snel mogelijk het land uitgezet, dus ook illegale Roma; maar laten we wel zijn, de meeste Roma in Nederland zijn hier al dertig jaar en hebben gewoon een verblijfsvergunning. Ze zijn bovendien statenloos, dus waar zouden ze heen moeten?’

Voor die € 7168,- bruto die een Tweede Kamerlid per maand toucheert, verwacht ik dat ze zich wel even verdiept in de materie voordat ze begint te blaten.

Hoeveel Roma-zigeuners verblijven hier eigenlijk illegaal, en hoe denkt Mirjam Sterk die het land uit te kunnen krijgen, aangezien het veelal om stateloze mensen gaat?

#9 vandyke

Sterk is in geen enkel opzicht anders dan andere kamerleden die over immigratie gaan: ze kennen hun cijfers niet. Niet dat ministers dat wel weten hoor. Een jaar geleden liet vd Laan optekenen in de Telegraaf dat er 15.000 importbruiden zijn. In het daarop volgende vragenuurtje kraaide Mirjam dat zij vd Laan tientjeslid zou maken van het CDA. Geeneen kamerlid sprak vd Laan erop aan dat hij niet meer over importbruiden sprak, maar over gezinshereniging tijdens het vragenuur.
Het aantal importbruiden is echter ongeveer 4,5 duizend zoals uit dit artikel blijkt:
http://www.geencommentaar.nl/2010/06/25/tienduizend-importbruiden-zoek-deel-1/
Drie weken na het artikel overigens bevestigd door de mimister: http://ikregeer.nl/document/kst-71861

Heeft iemand ooit gehoord dat aan Wilders werd gevraagd hoe groot die massa-immigratie uit moslimlanden nu eigenlijk is?

Alle lof voor de journalisten die nu eindelijk wel eens doorvroegen. Laten we hopen dat het doorzet want er zijn nog veel vragen. Heel veel vragen.

#10 JW

Maar vandyke, je weet toch dat cijfers en feiten complotten zijn van de linkse kerk?

#11 Inje

@8
” € 7168,- bruto ”
Werkelijk, dat verdient een kamerlid? Nu begrijp ik wel waarom er zo weinig kwaliteit is… Mijn god wat een armoede!

#12 Painted Bird

@11 Jij verdient meer en verdoet je tijd hier..? DAT is pas armoede ;O)

#13 Inje

@12
Ik verdien net iets minder, maar ik heb t ook zeer getroffen en heb redelijk wat vrije tijd…

#14 Jonas

Mirjam Sterk kan met dit ‘lage’ loon doorgroeien als het meezit naar staats-secretaris. Trouwens voor politiek doe je het niet voor het geld, dat is in vroegere tijden ook niet geweest, dat was zelfs relatief nog minder, dat was voor de bon ton burgers die allang binnen waren.

En op http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_kamerleden/sterk_willemina_roziena_catharina/index.jsp

Met de volgende uitspraak:

“Iedere keuze die je maakt als Kamerlid heeft gevolgen voor mensen, dat zijn geen zwart-wit keuzes: je bent niet simpel voor of tegen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*