Boeren bedreigd?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Vandaag is het nieuws naar buiten gebracht dat de agrarische actiegroepen Agractie en Belangen Agrarysk Fryslan (recent afgescheiden van Farmers Defence Force ) op 24 december dreigbrieven hebben ontvangen van Meat the Victims (MTV), Extinction Rebellion (ER), Extinction Movement (EM) en Dierenbevrijdingsfront (DBF).

Of dat werkelijk ook zo is? In ieder geval heeft Belangen Agrarysk Fryslan aangifte bij de politie gedaan. Een journalist van Omroep Fryslân sprak behalve de woordvoerder van Belangen Agrarysk Fryslan, ook die van Farmers Defence Force. Ook deze actiegroep heeft de dreigbrief ontvangen, maar wil geen aangifte doen.

De brief besluit met een viertal afkortingen, die volgens Omroep Brabant voor de hierboven genoemde actiegroepen staan. EM is dan wel een extra korte afkorting omdat waarschijnlijk VHEM (Voluntary Human Extinction Movement) wordt bedoeld, een club die zegt dat dieren- en plantensoorten gered kunnen worden als andere soorten (i.c. de mens) minder domineren.

Hoewel die afkortingen inderdaad zouden kunnen staan voor genoemde bewegingen, is het nog maar de vraag is deze groepen ok echt achter deze brief zitten. Meat the Victims heeft inmiddels ontkend ook maar iets met deze brief te maken te hebben.

Open artikel

Reacties (12)

#1 Sjors

Het zou me niks verbazen als deze boerenorganisatie zichzelf zo’n brief heeft gestuurd om in een slachtofferrol te kunnen kruipen.

#2 Henk van S tot S

@1:
Daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben.
Ik kan me niet goed voorstellen dat genoemde organisaties zo stompzinnig zouden reageren.
Maar het kan natuurlijk ook een wat gestoord figuur zijn, die z’n ego voor zichzelf wat wil oppoetsen.

#3 bolke

De gemiddelde boer slaat een vegan met 1 klap doormidden, lijkt me niet dat ze er wakker van gaan liggen

#4 Krekel

@3: Nonzins. Boeren zien niks door de tranen van dat constante gehuil van ze, daarom zijn ze kansloos in elk gevecht. Vegans daarentegen hebben altijd honger, daarom vechten ze als tijgers.

#5 Karin van der Stoop

@4: ?

#6 beugwant

@2: ”Ik kan me niet goed voorstellen dat genoemde organisaties zo stompzinnig zouden reageren.”

En al helemaal niet allemaal tegelijk in één brief.
Het bij voorbaat marginale ABAF zal wel gedacht hebben: Hoe verzinnen we iets dat dusdanig de aandacht trekt dat zelfs Sargasso over ons schrijft?
Blijkbaar is tussen de terpen de muizenplaag bezworen…

#7 Sjors

@6: En al helemaal niet allemaal tegelijk in één brief.

Dat bespaart wel meerdere brieven, en dus geen papierverspilling.

#8 Le Redoutable

Dat verbaasd me niets, als je ziet hoe er op b.v. Joop.nl over de boeren geschreven wordt is het bijna een oproep tot een nieuwe Volkert. Die actiegroepen, voor zover die officieel bestaan want die hebben meestal geen ledenbestand, zullen er wel niets mee te maken hebben, maar individuele gekken genoeg. Hopelijk worden bepaalde opiniemakers nu wat verstandiger voordat er ongelukken gebeuren.

#9 majava

@8:
Dat verbaast me niets. Als je ziet hoe b.v. de PVV over de moslims, linkse mensen (deugmensen), etc. geschreven wordt is het bijna een oproep tot een nieuwe Breivik. Die PVV, voor zover het officieel bestaat, want die hebben geen ledenbestand, zal er wel niets mee te maken hebben, maar individuele gekken genoeg. Hopelijk worden bepaalde opiniemakers nu wat verstandiger voordat er ongelukken gebeuren.

Fixed that for ya!

#10 Pierre

Slordig van de dreigers dat Extinction Rebellion als ER wordt afgekort en niet XR.

#11 Martijn Tonies

@10: Ook bijzonder slordig dat ze met het ‘Dierenbevrijdingsfront’ komen, een organisatie die 10jr geleden zijn gestopt (onder die naam te opereren).

Dat, in combinatie met een niet bestaande EM en de Extinction Rebellion die hun eigen afkorting niet (zouden) weten, lijkt me één ding duidelijk: deze brief is zeker niet afkomstig van deze organisaties.

#12 Krispijn Beek

Een groep twitteraars heeft een poging gedaan de weggelakte delen van de brief in te vullen. Ziet er angstwekkend uit:
https://twitter.com/DieTukkerfries/status/1213895490628141056
En die eerste zin van de ‘dreigbrief’ die komt ook bekend voor:
https://twitter.com/karin_steensel/status/1213214559122661376

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*