Bewoners serviceflats worden voor miljoenen gedupeerd

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Dat blijkt uit onderzoek van Follow The Money, in samenwerking met Altijd Wat en Trouw.

Open artikel

0

Reacties (10)

#1 frankw

Waar is Henk Krol als je hem voor de verandering eens echt nodig hebt?

#2 Derpjan

@1:

Die zit vast in de bestuursraad van SDS…

#3 Noortje

Vervolg: http://www.ftm.nl/exclusive/belangenverstrengeling-kost-bewoners-seniorenwoningen-miljoenen/

Handjeklap op handjeklap.

Wanneer je de huidige nevefuncties bekijkt van Bosman, vastgoed en nog eens vastgoed, dan ben ik benieuwd of er nog meer dirt naar boven komt.
http://www.parlement.com/id/vg09llo0avwt/c_m_a_clemens_bosman

Ik ben ook heel benieuwd naar CDA gemeenteraadslid Andries de Boer uit Noordwijk.
http://joepderksen.blogspot.nl/2012/04/wie-is-toch-het-raadslid-andries-de_11.html
Ik vond deze brieven uit 2010 over tegenwerken door CDA van bouwprojecten (niet specifiek de Boer en niet specifiek WVGH).

http://www.mijnnoordwijk.nl/wp-content/uploads/2011/01/Brief-van-Van-der-Wiel-Bouw-bv.pdf
http://www.noordwijk.nl/Docs/BIS/RAAD/10/11%20november%202010/Brief%20van%20van%20der%20Wiel.pdf

Kan een losse flodder zijn, maar ik sluit niet uit dat FTM slechts een tipje heeft opgelicht en dat er nig veel meer komt n.a.v. Deze artikelen.

#4 Eva Schram

@3 Ik zit naast FTM op kantoor, en ze werken al anderhalf jaar aan dit dossier, dus ik vermoed dat er nog wel meer komt. Kijk overigens ook de uitzending van Altijd Wat van gisteravond terug.

#5 Inca

FTM doet goed werk, maar ik vind hun verhaal wel wat moeilijk te volgen. Een aantal zaken lijken me overigens niet eens meer bijna legaal maar keihard fraude, ik hoop dat er wat gebeurt.

Kunnen de bewoners die SDS niet in elk geval uit hun besturen flikkeren? Met 2/3 van de bewoners kan dat op elk moment, en anders met de helft+1 van de stemmen bij de jaarlijkse ALV? (Aangenomen dat SDS nog niet de helft van de appartementen heeft weten op te kopen.)

#6 Noortje

@5 Het artikel en de vorm van het vastgoedspel is inderdaad moeilijk te volgen. Ik heb het twee keer moeten lezen en het werd me pas echt duidelijk met het vervolgverhaal en de ’toelichting’ in Trouw erbij. De relatie met de vastgoedtak is m.i. zeker frauduleus.

FTM is enorm gegroeid (in kwaliteit en nieuwswaarde) de laatste tijd. Knap.

Kunnen de bewoners die SDS niet in elk geval uit hun besturen flikkeren?

Nope. Het spel is echt extreem vals: http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/3267751/2012/06/08/Commercie-verjaagt-oude-bewoners.dhtml

#7 Derpjan

@6:

Zoals het door de Trouw beschreven is lijkt het een beetje op de maffia. Als de organisatie met slechte bedoelingen eenmaal een kritieke massa heeft bereikt met genoeg van hun mensen op de juiste plaatsen dan is de organisatie bijna niet meer uit te roeien want iedereen houdt elkaar de hand boven het hoofd en de organisatie is bereid verder te gaan (wreder) dan de gewone mensen. Een cultuur die het in eerste instantie niet zover laat komen is het enige betrouwbare wapen tegen dat soort organisaties (de bewoners moeten bv. georganiseerd collectief weerstand bieden zoals bij een vakbond en er moeten mensen bij zitten met letterlijke kennis van zaken) en dat is iets dat de bewonersverenigingen van serviceflats blijkbaar niet kunnen bieden waarschijnlijk omdat ze daarvoor niet de juiste kennis en ondersteuning hebben (bv. een team advocaat dat alleen voor hen werkt, zoals een groot bedrijf zou hebben, maar dat is natuurlijk onbetaalbaar voor kleinere serviceflats.)

Ik vraag me af of dit in de toekomst kan verbeteren of dat het een gedoemd model is.

#9 Inca

Da’s in elk geval alvast 1. Hopelijk dat het balletje nu toch een beetje begint te rollen. Overigens mooi excuus:

Toen hij de woningen kocht voor gemiddeld 35.000 euro, had de flat te maken met leegstand, achterstallig onderhoud en extreem hoge servicekosten.

Eh, ja, dat is het hele punt – die heeft de SDS netjes gecreeerd!

Btw, nu ik het nog eens doorlees beginnen de dingen meer op z’n plek te vallen.

#10 Noortje

@9 Nog een leuke: in het bestuur van SDS Dienstverlening Serviceflats zit de directeur van SDS Senior Makelaardij (die onder dezelfde stichting/bestuur valt). Die dus via de mensen van SDS Dienstverlening snel een signaaltje kan krijgen wanneer een appartement te koop komt. De makelaar kan proactief contact opnemen. Die dan zonder de juiste informatie te geven over de voordelen van appartementsrechten, een bevriende koper kan inschakelen. En ze krijgt ook nog een % van de verkoopprijs en waarschijnlijk nog een fee van de aankoper ook. “Mijn netwerk is zo goed, maak u geen zorgen, ik denk dat ik wel een koper voor u weet die snel kan schakelen”. Dit is zo extreem fout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*