Betogers bestormen Capitool VS

Dossier:

Pro-Trumpbetogers zijn opgerukt naar het Amerikaanse parlementsgebouw, het Capitool. Sommigen zijn binnengedrongen. De zitting waarin de uitslag van de verkiezing zou worden bekrachtigd is gestaakt. Toen Pence aangaf dat hij gewoon zijn ceremoniële rol zou vervullen trok de menigte op naar het Capitool, en moest Pence in veiligheid gebracht worden.

Zie hier de livestream van de NOS

Reacties (76)

#1 Rigo Reus

Heeft Alexander Loekasjenko zijn steun al betuigd?

#2 Hans Custers

Om het geheugen op te frissen: afgelopen zomer liet Trump het Capitool preventief beveiligen door de National Guard bij een BLM-demonstratie. Het zag er toen zo uit. Nu is de National Guard nergens te bekennen, hoewel er vanuit de Senaat inmiddels wel om gevraagd schijnt te zijn.

Dat wordt nog wat op 20 januari.

#2.1 Joost - Reactie op #2

Wow… Dit was ook niet bepaald onverwacht.

#2.2 Frank789 - Reactie op #2

De National Guard van Virginia* schijnt onderweg te zijn, maar had er natuurlijk met de demonstratie van Trump allang moeten zijn.

*Washington heeft zelf geen National Guard.

#3 majava

Of de bestorming te gemakkelijk ging? You bet…
https://twitter.com/TheTNHoller/status/1346920538191654912

#3.1 Joost - Reactie op #3

Allemachtig

#3.2 majava - Reactie op #3
#3.3 Cerridwen - Reactie op #3.2

De betogers waren er al doorheen is duidelijk te zien in het filmpje. Dit is meer het gecontroleerd opgeven van een onhoudbare stelling lijkt mij.

Het lijkt me duidelijk dat de veiligheidsdiensten die er waren hun werk zo goed mogelijk hebben proberen te doen onder lastige omstandigheden. Alle congresleden, waar de echte macht ligt, zijn succesvol geëvacueerd.

Hou je hersens erbij.

#4 Bismarck

Een serieuze gewelddadige coup. Dat had ik dan toch net nog niet van Trump verwacht.

#5 Rigo Reus

Welke singer songwriter, of rapper boekstaaft dit? Heeft Dylan geen tijd?

#6 Bismarck

Benieuwd of de president nu met vergelijkbare woorden komt als tijdens de BLM-demonstraties: “These Anarchists, not protesters, are Biden voters, but he has no control and nothing to say. Disgraceful. Never seen anything like it. Thugs,” Trump tweeted Tuesday morning.”

#7 Janos

Ik vind “betogers” wat mild. Gewelddadige relschoppers of terroristen kan ook…

#8 Cerridwen

Een laatste stuiptrekking van Trump. Het ziet er heel schokkend uit, maar uiteindelijk versnelt dit eerder de afstand van de macht door Trump dan dat het hem iets oplevert.

Mensen hebben het over een coup, maar dit zijn gewoon wat boze mensen die een gebouw binnendringen. Deze betogers bedreigen ook de veiligheid van de Republikeinen, ik denk dat ze er wel klaar mee zijn. Ik ben benieuwd of ze tot actie over gaan.

#8.1 majava - Reactie op #8

Mensen hebben het over een coup, maar dit zijn gewoon wat boze mensen die een gebouw binnendringen. Deze betogers bedreigen ook de veiligheid van de Republikeinen, ik denk dat ze er wel klaar mee zijn. Ik ben benieuwd of ze tot actie over gaan.

Ja, ik weet waar je op doelt. Het is klinisch gezien niet verschrikkelijk gewelddadig. Het is ook de reden dat ik eerder schreef dat het ook in Nederland zou kunnen gebeuren, omdat het ook in NL vol zit met ‘bezorgde burgers’. Wat het wel is, is een volledig gebrek aan gezag en realiteit. Die bestormers hadden nooit binnen mogen komen. Net als in NL boeren nooit op de plekken hadden mogen zijn waar ze van tevoren van verboden waren en toch weer keer op keer verschenen. Ook in Nederland is er sluipend die tweedeling voor wie wat mag als het gaat om protesteren. Laat dit een les zijn voor de Nederlandse handhavers.

#8.2 Cerridwen - Reactie op #8.1

Tsja, de macht van de staat is natuurlijk uiteindelijk voor een groot deel fictie. Of preciezer, iets wat ontstaat door een gedeeld geloof van mensen. Als de staat geconfronteerd wordt met betogers die zich niet aan de regels houden, is het niet perse zo dat hard ingrijpen de manier is om de macht van de staat te beschermen. Geweld lokt immers vaak nog meer geweld uit. Soms is meebewegen, hoe oneerlijk het soms ook lijkt, effectiever. Zowel de boeren als deze betogers hebben de slag gewonnen, maar verliezen de oorlog.

Zolang de congresleden persoonlijk veilig zijn, is deze betoging te klein en te ongefocust om de VS echt te bedreigen. Het capitool is maar een gebouw.

#8.3 Hans Custers - Reactie op #8.2

Er is in elk geval een persoon neergeschoten en meerdere politiemensen en/of beveiligers gewond geraakt. Waarom blijf jij fascisme bagatelliseren?

#8.4 Cerridwen - Reactie op #8.3

Er worden al het hele jaar bij betogingen in de VS mensen neergeschoten, van allerlei ideologisch pluimage, en raken er politiemensen en beveiligers gewond. Het enige verschil is dat dit op een belangrijke dag op een markante plek gebeurt. En door Trump supporters.

Ik snap dat mensen het schokkend vinden en daar heel opgewonden van worden, maar dat is nog geen voldoende reden om je te verliezen in over the top hyperbolen.

Het is een escalatie, het is schokkend, het is zorgelijk. Maar het is geen coup, en er is geen reden om te veronderstellen dat dit iets veranderd aan de installering van Biden, Warnock en Ossoff. Integendeel.

#8.5 Hans Custers - Reactie op #8.4

Het is wel degelijk een coup. Die sinds de verkiezingen onder meer wordt gesteund door 14 (meen) ik senatoren en meer dan 100 Republikeinen uit het Huis van Afgevaardigden. Dat het een vrij kansloze coup is doet daar niets aan af. Waarom blijf jij fascisme bagatelliseren?

#8.6 Cerridwen - Reactie op #8.5

Wat is ‘het’? Eerst hadden we het over de betogers, nu heb je het over het aanvechten van de verkiezingsuitslag. Dat zijn twee verschillende dingen. Die Republikeinen en die betogers werken niet samen, dat lijkt me duidelijk.

Dat je het nodig vind om mij te beschuldigen van het ‘bagatelliseren van fascisme’ is vooral erg treurig. Dat ik zaken niet groter maak dan nodig betekent nog niet dat ik bagatelliseer. Het toont vooral dat je niet in staat bent tot rationele analyse maar vooral belang hecht aan de juiste emotionele expressie. Daar ben ik niet van.

#8.7 Hans Custers - Reactie op #8.6

Eerst hadden we het over de betogers, nu heb je het over het aanvechten van de verkiezingsuitslag.

Tuurlijk, die twee hebben niks met elkaar te maken. En het is ook helemaal niet zo dat Trump en zijn fascistenbende dit vuurtje hebben opgestookt en dat blijven doen. Ik zeg dat je fascisme bagatelliseert omdat je dat overduidelijk doet. Nu weer, door het verband tussen de betogers en het aanvechten van de verkiezingsuitslag te ontkennen.

Wat ik zeg heeft niks te maken met emotionele expressie. Mijn rationele analyse is nu juist dat ik de ontwikkeling in de VS die al decennia al aan de gang is niet bagatelliseer tot een reeks van losse incidentjes. Dat is het namelijk niet.

#8.8 Bismarck - Reactie op #8

“dit zijn gewoon wat boze mensen die een gebouw binnendringen.”
Als dat gebouw het parlement is, dan geef je me daar toch wel zo’n beetje de definitie van een couppoging. Overigens heeft Giuliana vandaag gewoon tot deze coup opgeroepen bij een Trump-rally in DC.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #8
 • Vorige reactie op #8
#8.9 Cerridwen - Reactie op #8.8

Heeft deze poging dan als doel de macht in de VS over te nemen? Ik zie dat niet. Dit is een uit de hand gelopen betoging zonder concreet einddoel in gedachten, hoe opgewonden de retoriek dan ook is. Laten we het woord ‘coup’ niet te lichtzinnig gebruiken.

#8.10 Hans Custers - Reactie op #8.9

Het gaat letterlijk over het niet accepteren van de uitslag van een democratische verkiezing. Waarom blijf jij fascisme bagatelliseren?

#8.11 Cerridwen - Reactie op #8.10

Je slaat door. Haal een paar keer diep adem en probeer te bedenken wat dit nu echt aan de situatie verandert. Dat Trump probeert om aan de macht te blijven weten we al een tijd, dat zijn retoriek ervoor zorgt dat heel veel Republikeinen hem geloven ook. Tegelijkertijd is dit een demonstratie zoals er al zoveel geweest zijn de afgelopen maanden, van matige, niet heel indrukwekkende grootte, met als enige verschil dat ze nu het capitool hebben kunnen binnendringen. Ze zijn zelf denk ik ook erg verrast.

Ze worden opgehitst door Trump, maar uiteindelijk is zelfs zijn steun ook maar halfslachtig. Hij zit zelf in het Witte Huis, en roept de betogers zelfs op om naar huis te gaan. Dat zou hij niet doen als dit een serieuze poging coup was, of wel?

Wat de toekomst van de VS betreft is de overwinning van Ossoff en Warnock veel belangrijker dan deze betoging.

#8.12 Hans Custers - Reactie op #8.11

Ik beweer nergens dat dit iets aan de situatie verandert. Ik neem waar dat de Republikeinen in de VS al decennialang steeds extremer worden en steeds minder respect hebben voor basale democratische principes. Dit is een volgende stap. Als je een heel klein beetje verder kijkt dan de korte termijn kun je daar niet omheen.

Waarom blijf jij fascisme bagatelliseren?

#8.13 majava - Reactie op #8.9

Vergeet niet, Cerridwen, dat Trump nog altijd president is en dat is waarom die bestormers niet verder zijn gegaan dan een soort bezetting. Ze voelen dat ze zich gesteund voelen door iemand die nu nog genoeg macht heeft. Trump heeft vaak genoeg gezegd dat hij niet accepteert dat hij verloren heeft. Dat is de boodschap die voor deze figuren telt. Die accepteren alleen zijn autoriteit en verder die van niemand anders. Nu en in de toekomst. Punt. Dat is daarom een groep fascisten en de leider die ze verafgoden. Daar hoef je echt geen nuance voor te gaan verzinnen.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #8.9
 • Vorige reactie op #8.9
#8.14 Cerridwen - Reactie op #8.13

Maar Trump is niet meer zo lang president hè, dus als hij aan de macht wil blijven moet het nu toch wel gebeuren. Op 20 januari is het te laat, dan is hij geen president meer en wordt hij desnoods met geweld uit het Witte Huis gezet.

Je geeft deze figuren teveel macht. Ja, zet zaten even fysiek in het Capitool stoere foto’s te maken. Straks zitten ze weer thuis, of vast als ze het erg bont hebben gemaakt.

Ja, de ontwikkelingen in de VS zijn zorgelijk, de democratie staat onder druk. Maar deze betogers zijn hierin een kleurrijke bijzaak. Trump en zijn meelopers in de Republikeinse partij zijn de hoofdzaak. De bezwaren tegen de verkiezingsuitslag door de Republikeinen, dát is het echte gevaar, niet de betogers.

#8.15 Bismarck - Reactie op #8.9

“Heeft deze poging dan als doel de macht in de VS over te nemen?”

Giuliani’s woorden direct voor deze coup (calling on Trump supporters to settle the dispute over the election via “trial by combat.”) volgend, is het antwoord toch echt ja, op gewelddadige wijze.

#8.16 Cerridwen - Reactie op #8.15

Ten eerste is helemaal niet duidelijk wat Guliani precies bedoelt met zijn uitspraak ’trial by combat’. Het klinkt vooral stoer en gewelddadig, maar is niet concreet.

Ten tweede is niet duidelijk dat de betogers dit deden als gevolg van de oproep van Guliani met als doel om de macht over te nemen.

De Republikeinen zijn erg goed in van niets een enorm schandaal te maken, maar jij beheerst die kunst ook uitstekend zie ik.

#8.17 Bismarck - Reactie op #8.16

“Ten eerste is helemaal niet duidelijk wat Guliani precies bedoelt met zijn uitspraak”
Dat zal hij zelf vast ook ter verdediging zeggen (hopelijk tijdens de rechtszaak waarin hij voor landverraad wordt veroordeeld), maar voor de militie die op die woorden richting het Capitool vertrok om de gekozen volksvertegenwoordigers aan te vallen was heel duidelijk wat hij bedoelde.

“de betogers dit deden als gevolg van de oproep van Guliani met als doel om de macht over te nemen.”
Het is letterlijk de eerste actie van deze coupplegers nadat ze die opruiende toespraak bijwoonden.

Ik denk dat je nu echt een beetje bij de bodem van de uitvluchten bent beland. Het feit dat het wellicht een kansloze coup was, maakt niet dat het wel degelijk een couppoging was. De terroristen gingen naar het Capitool met het vooropgestelde doel om met geweld de verkiezing van de democratisch gekozen president te verhinderen.

#8.18 Co Stuifbergen - Reactie op #8.17

Ik denk dat u bedoelde:
Het feit dat het wellicht een kansloze coup was, maakt nietsluit niet uit dat het wel degelijk een couppoging was.

#8.19 Hans Custers - Reactie op #8

Nee, geen laatste stuiptrekking van Trump. Maar de volgende stap in wat er al zeker 20 jaar aan de gang is in de VS. Hopelijk is het een keerpunt. Maar dan zullen de McConnell’s, de Hannity’s en al die andere opportunisten en demagogen wel moeten beseffen dat zo op moeten houden met hun polariserende en leugenachtige propaganda. Anders volgt er hierna hooguit een pauze in de verdere escalatie.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #8
 • Vorige reactie op #8
#8.20 Janos - Reactie op #8.19

amen.

#8.21 Frank789 - Reactie op #8

[ dit zijn gewoon wat boze mensen ]

Nee, dit is het gevolg van een rottingsproces in de partij, ingezet door de Tea Party, waarvan Trump een logisch gevolg is.

En Trump zegt nu zelf dat dit maar het begin is:

Donald J. Trump @realDonaldTrump
These are the things and events that happen when a sacred landslide election victory is so unceremoniously & viciously stripped away from great patriots who have been badly & unfairly treated for so long. Go home with love & in peace. Remember this day forever!

Maar jij gaat vast zeggen dat, net als bij Giuliani, het helemaal niet duidelijk is wat Trump hier zegt.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #8
 • Vorige reactie op #8
#8.22 Hans Custers - Reactie op #8.21

ingezet door de Tea Party

Voor de Tea Party had je al een Republikeinse president die op basis van verzonnen bewijs over massavernietigingswapens een oorlog begon in Irak. En, voor binnenlands gebruik, met suggestieve retoriek over betrokkenheid van dat land bij terrorisme.

Die president werd op CNN vandaag een bijzonder respectabele Republikein genoemd. Het illustreert hoe het Overton-venster maar blijft verschuiven. En niet in de richting van meer respect voor democratische principes en rechten.

#8.23 Frank789 - Reactie op #8.22

Als we leugens over invallen e.d. bekijken dan kunnen we nog veel verder terug naar Cuba, Chili / Allende, Grenada, Nicaragua en dan vergeet ik er vast nog wel een paar.

Wat me van Bush vooral tegenviel was dat hij Trump niet bij naam noemde. Nog steeds niet.

P.S. Twitter heeft Trump’s account geblokkeerd totdat hij de tweets van vandaag met de “2 gewonnen verkiezingen” weghaalt.

#8.24 Frank789 - Reactie op #8

Ja, joh, gewoon wat boze mensen met helmen op, veiligheidsbrillen, kogelvrije vesten, kniebeschermers, scheenbeschermers en walki talkies.

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/01/06/de-bestorming-van-het-capitool-in-fotos-a4026345

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #8
 • Vorige reactie op #8
#8.25 Noor - Reactie op #8

Toch nog de helft van de Republikeinen in het huis en 7 senatoren die de verkiezing niet willen bevestigen na de bestorming. Nog steeds niet klaar blijkbaar.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #8
 • Vorige reactie op #8
#8.26 Hans Custers - Reactie op #8.25

Een hele ruime helft in het Huis, zelfs. Van de 211 Republikeinen stemden er 121 tegen het accepteren van de uitslag van Arizona en zelfs 138 tegen die van Pennsylvania. En er waren ook nog aardig wat onthoudingen, dus de verhouding tegen-voor was eerder 65-35 dan 50-50.

Een heel typische reactie vond ik die van Santorum, ergens gisterenavond bij CNN. Die heeft daar vier jaar lang Trump zitten verdedigen met slappe praatjes – iets als: we kunnen het Trump niet verwijten want zo is hij nou eenmaal – en dat deed hij gisteren ook. Maar hij werd wel ineens kritisch toen het over de verloren verkiezingen in Georgia ging. Trump was een bedreiging voor de partij, daar moesten ze toch eens goed over nadenken. Wel triest dan niemand bij CNN eraan dacht om toen te vragen waarom de problemen voor de partij zoveel zwaarder wogen dan alle problemen voor de VS die Trump heeft veroorzaakt.

#8.27 Frank789 - Reactie op #8

Ja, joh, gewoon wat boze mensen waaronder mensen met T-shirts “Auschwitz Staff” of “6 million were not enough”.

https://twitter.com/search?q=%22Camp%20Auschwitz%22&src=trend_click&vertical=trends

#9 majava

Hoe moet de National Guard dit nu oplossen? Die NG die onder bevel van de president staat en die aangekondigd was te worden ingezet door Kayleigh McEnany… Die gaan dus gewoon die gasten op de schouder kloppen en zeggen ‘ok, nu naar huis, het was genoeg voor vandaag.’

#9.1 majava - Reactie op #9

Trump heeft nu op video precies die woorden gebruikt. Lekker naar huis nu, jonges.

#9.2 Noor - Reactie op #9.1

Volledige tekst speech Trump:

Donald Trump: (00:00)
“I know your pain. I know you’re hurt. We had an election that was stolen from us. It was a landslide election, and everyone knows it, especially the other side, but you have to go home now. We have to have peace. We have to have law and order. We have to respect our great people in law and order. We don’t want anybody hurt. It’s a very tough period of time. There’s never been a time like this where such a thing happened, where they could take it away from all of us, from me, from you, from our country. This was a fraudulent election, but we can’t play into the hands of these people. We have to have peace. So go home. We love you. You’re very special. You’ve seen what happens. You see the way others are treated that are so bad and so evil. I know how you feel. But go home and go home at peace.”

#9.3 Pé Ba - Reactie op #9.2

Dat was toch de speech in een filmpje die door twitter gecensureerd werd?

#9.4 Joost - Reactie op #9.3

Omdat het vol met leugens stond ja. Dat de eerste paar zinnen opriepen tot weggaan deed daar niets aan af.

#10 Joost

In een ander universum retweet Baudet dat Trump een goede leider leider voor het westen zou zijn.

https://twitter.com/ChrisAalberts/status/1346919652161679363?s=20

#10.1 Frank789 - Reactie op #10

En alweer verwijderd…

#11 Hans Verbeek
#12 Frank789

Democraat Jon Ossoff nu ook als winnaar uitgeroepen.

#13 P.J. Cokema

Trump riep d meute nu op naar huis te gaan. Joe Biden had eerder een oproep aan hem gericht iets dergelijks te ondernemen. Trump werd gefilmd op zijn twitterkanaal en stond n de tuin van het Witte Huis. Hij zei weer dat de verkiezingen gestolen zijn, maar dat er wel ‘law and order’ moet zijn. Ga naar huis, riep hij op.

#13.1 Pé Ba - Reactie op #13

En waarom moest dat filmpje waarin hij opriep naar huis te gaan door twitter gecensureerd worden?

https://www.youtube.com/watch?v=tcfcTB9-S2s

#13.2 Spam - Reactie op #13.1

Omdat hetzelfde filmpje vol zat met leugens over fraude bij de verkiezingen.

#14 P.J. Cokema

De trappen worden ontruimd, gaat goed zo te zien

#15 P.J. Cokema
#15.1 majava - Reactie op #15

Ik ga zo naar bed, maar het ziet eruit dat na 3 uur of zo (?) er erg weinig gebeurt. Het geteisem staat nu op een beetje afstand. Niemand gearresteerd, niemand weggestuurd. De pers ziet z’n spullen gesloopt worden. Slappe hap. Wat er binnen gebeurt is ook nergens te lezen. Het is een aanfluiting. Alleen voor een excuus-nazi-enabler als Cerridwen is het gecontroleerd optreden om erger (wat is erger eigenlijk?) te voorkomen.

#16 Frank789

Sommigen verwachten dat een aantal opstandige Republikeinen hun weerstand zullen opgeven en niet meer eindeloos het proces willen oprekken.

Rep. Cathy McMorris Rodgers (R-Wash.) will now vote to certify the Electoral College results after previously pledging to contest them.

#18 Joost

Ok. 4 doden voor zover nu bekend.

Een vraagje aan Cerridwen: waar zouden we nu staan als de Republikeinen een meerderheid hadden gehad?

#18.1 Frank789 - Reactie op #18

5 doden.

Agent werd met een brandblusser op het hoofd gemept.

#19 Test

Benieuwd of hij nu door zijn eigen kabinet afgezet gaat worden. Het zou wel het complete fiasco voor hem zijn. Denk dat de Amerikanen zich in de toekomst nog wel twee keer zullen bedenken voor ze weer zo’n clown aan de macht gaan helpen.

#19.1 Joost - Reactie op #19

Natuurlijk niet.

#20 beugwant

Arme Biden, het eerste dat hij nu kan doen is het politieapparaat saneren en zorgen dat de persoonlijke beveiliging van hem en Harris op orde is, in dat land vol loslopende rednecks…

#21 Bismarck

Het lijkt er steeds meer op dat dit een vooropgezet plan van Trump was:
“De kritiek richt zich ook op de rol van de Nationale Garde. Op voorhand waren er 340 leden van die reservestrijdkrachten ingezet. Die waren ongewapend en volgens Amerikaanse media voornamelijk ingezet om het verkeer te regelen en checkpoints te bemannen. Dat is een groot contrast met de Black Lives Matters-demonstraties vorig jaar, toen de Nationale Garde in militaire uitrusting op de trappen van het Capitool stond … Volgens een anonieme functionaris heeft Trump het verzoek van de politie om de Nationale Garde in te zetten tegengehouden.”

#22 Krekel

Dit was wel een perfecte verkenning voor een fascistische zelfcoup. Niet dat ik geloof dat het zo bedoeld was, maar ongetwijfeld zijn er nu een paar ijverige Eichmannetjes aantekeningen aan het maken. Je zag hoe makkelijk de menigte het Capitool werd binnengelaten door de veiligheidsdiensten. Als er echt serieuze intenties voor een zelfcoup waren, dan was het vrijwel zeker gelukt. Dus als in 2024 een Republikein met antidemocratische ambities in het Witte Huis word gekozen, weet hij (want het zal geen zij zijn) precies hoe hij het kan klaarspelen.

Marx’ opmerking over de zich herhalende geschiedenis (“de eerste keer als tragedie, de tweede keer als farce”) zou dus zomaar omgedraaid kunnen worden. Vandaag de farce, overmorgen de tragedie.

#23 Bismarck
#24 Micowoco

Bij een serieuze coup hoort toch een soort van plan. Hier zag ik alleen maar een zooitje ergerlijke hooligans – maar dat is het beeld van de afgelopen vier jaar geweest. Je zou kunnen zeggen dat de VS een koekje van eigen deeg hebben gekregen na alle ontwrichtingen in het Midden Oosten en Latijns Amerika, maar eigenlijk komen ze er nog goed mee weg, alweer vanwege Trumps stupiditeit. Mocht dochter Ivanka het over vier jaar proberen (ze heeft ambities en meer hersens) dan zal het minder carnavalesk verlopen.

#24.1 majava - Reactie op #24

Je het was een soort uitje voor bezorgde burgers. Ben jij ook al een Wierd Duk?
https://twitter.com/ienvanderpol/status/1347161519931461635/photo/1
En deze
https://twitter.com/simonetukker/status/1347162146271068170
Maakt me geen fök uit dat het een stel amateurs zijn, of niet, ze hadden wel een plan.

#24.2 Hans Custers - Reactie op #24

Ja, de enige goede eigenschap van Trump als president en als fascistenleider is zijn gigantische incompetentie.

#25 Micowoco

Ja, dat krapuul had wel iets voor ogen. Dat hebben we dag in dag uit gehoord. Maar ja, het werd toch een soort carnaval. Beetje vaag. Is er iets bereikt dan? Lenin, die had een plan. (met akelige gevolgen) Wil je me ajb niet met engerds als Duk in verband brengen? Dank.

#25.1 Hans Custers - Reactie op #25

Is er iets bereikt dan?

Er is zeker iets bereikt: chaos. Dat past precies in het plan van Bannon. Of dat van Poetin. De afwezigheid van de National Guard was ook gepland, natuurlijk.

Dus ergens was er wel degelijk een plan. Dat die figuren die gisteren het Capitool bestormden daar zelf niet het minste benul van hadden doet daar niets aan af.

#25.2 majava - Reactie op #25

Wil je me ajb niet met engerds als Duk in verband brengen?

Nou, vooruit dan. Ben de beroerdste niet.

#26 Frank789

Vier jaar niks doen en pas als Trump met de dag minder invloed krijgt, durft Zuckerberg opeens wél op te treden:

“De accounts van president Trump op Facebook en Instagram blijven voor ten minste nog twee weken geblokkeerd. Dat heeft Facebook-topman Mark Zuckerberg bekendgemaakt.”

#27 Pé Ba

Er is een tijd geweest dat de NOS brandstichten, plunderen en moorden iets heel normaals vond en het als de natuurlijke reactie van mensen die geen uitweg meer zien kwalificeerde. Vanwaar toch die dubbele maatstaf in de berichtgeving bij de NOS?

Protesten in VS zijn ‘natuurlijke reactie van mensen die geen uitweg zien’
https://twitter.com/NOS/status/1266773466784641025

#27.1 Spam - Reactie op #27

Er is een verschil tussen protesten aan de ene kant en brandstichten, plunderen en moorden aan de andere kant. Het bestormen en vernielen van the Capitol om te verhinderen dat de resultaten van democratische verkiezingen definitief worden is geen protesteren. Dat is een poging tot staatsgreep.

#27.2 Bismarck - Reactie op #27

Quotes gemist zeker in die kop? Dat is niet de kwalificatie van de NOS, maar van Mitchell Esajas.

#28 Hans Custers

Ik had al zo’n vermoeden dat die bestorming wel eens een kandidaat voor de Darwin Arward op zou kunnen leveren. Die is er nu, als dit verhaal klopt, tenminste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*