Barroso aan de slag bij Goldman Sachs

Reacties (11)

#1 Qupocual

Goed voor de geloofwaardigheid van de EU zeg! [s]

#2 HenkdeWaal

Ongelooflijk. Van oud-communist, naar centraal-rechts tot werken voor Goldman Sachs. Maar goed, hij heeft natuurlij ook zo goed de belangen van zijn oude vriendje Latsis beschermd als Commissievoorzitter. Latsis kreeg namelijk € 5,3 miljard van Brussel. Daarvoor had zijn rederij, die om onverklaarbare reden geen belasting betaalt, al een gift van de Europese commissie van € 10 miljoen gekregen. Met Latsis zit Barroso elke zomer op een giga jacht te chillen. Maar een kniesoor die daar op let.

#3 basszje

Goed voor het vertrouwen in de politiek!

#4 frankw

Goldman Sachs id de maffia bank die Griekenland destijds actief heeft geholpen schulden te verbergen voor Europa. Dat leidde de Griekse crisis in. Goldman heeft nooit hoeven boeten voor hun misdadige rol.

Dat Barroso juist daar gaat werken geeft aan hoe ontzettend vooraanstaande EU leiders hun eigen bevolking haten. Walgelijk. Het geeft ook aan hoe ontzettend nodig de EU hervormd dient te worden om de belangen van de burgers te dienen.

Met zulke leiders heeft de EU geen vijanden nodig.

#5 beugwant

Eigenlijk moet een overheidsorgaan na zo’n carrieremove van een oud-politicus diens beleid nog eens onder de loep nemen en e.e.a. dat verdacht is of zou kunnen zijn subiet terugdraaien.
Een vorm van non-concurrentiebeding zou ook een overweging waard zijn, niet op straffe van een boete, maar van een onherroepelijke gevangenisstraf.

#6 frankw

Beugwant, Barosso zou na 2 jaar wel uit elk concurrentiebeding zijn. Dit is een kolossale ethische miskleun die ik vaker zie bij de “mannetjes” van Europa (inclusief Neelie). En die elk vertrouwen in de EU keer op keer ondermijnt.

#7 Prediker

Tja, zonnekoninkjes.

Maar op kleinere schaal zie je in Nederland vergelijkbare bewegingen: zie Camiel Eurlings die na de belangen van de Nedelandse luchtvaart behartigd te hebben als minister van Verkeer en Waterstaat een mooie post kreeg bij KLM.

Hij bakte er niet zo veel van, werd toen ‘niet-uitvoerend bestuurder bij American Express’ (lobbyist dus), en bevindt zich nu in de problemen omdat hij zijn (inmiddels ex)vriendin afgerost zou hebben.

#8 Ernest

@5: helemaal mee eens.

#9 Joop

Barosso gaat aan het werk, goede zaak. Een beste vent want hij heeft mijn leven verrijkt met Jazz, en niet zo n beetje jazz maar deze:

https://www.youtube.com/watch?v=kCpF_cofkII

van chaos naar een melodie. Dat is precies het soort muziek waar ik van hou – of het nu klassiek of pop is.

#10 Dehnus

Niks met EU, Den Haag, London of welke regering dan ook te maken. Maar met CORRUPTIE! Verbied lobbygroepen en het betalen van campagnes door donoren boven een gift van 25 euro per individu!

Dan kan dit soort gedrag gewoon als corruptie, smeer geld en of anders illegaal aangemerkt worden. Waarna we dit soort types gewoon keihard 20 jaar in de bak kunnen smijten! Je moet wel heel naief zijn als je denkt dat Nederland dit niet heeft, heck Geertje Wilders staat gewoon op de loonlijst van de Klimaatontkennerindustrie!

Gewoon illegaal noemen en oppakken omdat ze corrupt zijn. Voor dit soort “baantjes carrousel” gebeuren… mag je gewoon als smeergeld aanmerken. En dat is best wel weer moeilijk omdat het nogal moeilijk is om te bewijzen dat dit opzettelijk gebeurt is :(.

#11 Ernie

Franse staatssecretaris roept Barroso op te stappen bij Goldman Sachs

http://www.nu.nl/economie/4292820/franse-staatssecretaris-roept-barroso-stappen-bij-goldman-sachs.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*