AZC Geldermalsen van de baan

Moraal van het verhaal? Geweld helpt.

Open artikel

Reacties (18)

#1 rongvk

De slechtst mogelijk uitkomst… dit is gewoon pure winst voor geenstijl et al. die dit kunstje nu bij elke gelegenheid gaan flikken.

#2 Joop

@1.

Klopt, want een aantal dagen van te voren werd het al ‘aangekondigd’ op GeenStijl. Toen kon je al weten dat er gedonder zou komen.

Neemt niet weg dat er een meerderheid in de gemeenteraad, als ook onder de bevolking is, dus volgend jaar gaat het alsnog gebeuren.

#3 Micowoco

Ik kan me een zekere politicus herinneren die zei dat je relschoppers maar gelijk in de benen moest schieten.

#4 roland

Is het beter om een slecht voorstel dan maar door te drukken?

#5 Joost

@4: In dit geval wel. Natuurlijk had de politiek dit a priori anders aan moeten pakken. Maar pas nu buigen geeft het verkeerde signaal aan de verkeerde groep mensen en werkt verdere escalatie alleen maar in de hand. Lokaal is het nu misschien gede-escaleerd, maar. landelijk is hierdoor de problematiek alleen maar verergerd.

#6 Schuur

@3: Eigen relschoppers eerst!!!1!!1!EINZ!11

#7 Bolke

Moraal van het verhaal? Geweld helpt.

DÚÚÚÚÚHHHHHHHHHHHH

Waarom betalen Nederlanders belasting?
Omdat als je het niet doet de overheid het wel desnoods met geweld komt halen.

#8 Joop

@7.

Nee hoor, dat is jouw opvatting. Ik betaal belasting uit solidariteit met de medemens. Ben niet zo egoïstisch. En daarnaast kan ik nog altijd op meerdere malen per jaar op verre vakantie, luxe artikelen kopen, soms weet ik niet eens hoe ik van mijn geld af moet.

#9 Bolke

@8: dan ben jij de uitzondering op de regel, je weet donders goed dat de meeste Nederlanders acuut zouden stoppen met betalen als er geen sancties meer op stonden.

#10 Joop

@9.

liever een uitzondering dan zo n meeloopmens

#11 IPman

@9 Afgezien van de gewoonte om meningen of vermoedens als feit te presenteren vertel je natuurlijk niet het hele verhaal. Wat dat eindigt als volgt. Vervolgens zouden de inkomens verschillen en de levensstandaarden van Nederlanders nog veel verder uit elkaar gaan lopen dan ze nu al doen. Goede infra, zorg, veiligheid, voedselvoorziening, onderwijs &c &c zouden dan weer enkel weggelegd zijn voor de happy few. Heel veel mensen in Nederland zijn heel erg tevreden met een overheid die essentiële zaken regelt van belastinggeld.

Dat vele Nederlanders geen belasting meer zouden betalen als ze er mee weg konden komen maar wel graag van de voorziening gebruik blijven maken zegt veel over het moreel besef van de Nederlander en is een argument VOOR gedwongen belasting afdragen. Maar goed hoe het met het moreel besef van Nederlanders staat zien we dagelijks in journaal en in de polls, die laat zich samenvatten als “Iedereen kan de kanker krijgen zolang ik mn natje en mn droogje maar heb en het is nooit genoeg.”

#12 Bolke

Dat vele Nederlanders geen belasting meer zouden betalen als ze er mee weg konden komen maar wel graag van de voorziening gebruik blijven maken zegt veel over het moreel besef van de Nederlander en is een argument VOOR gedwongen belasting afdragen.

Moraal van het verhaal? Geweld helpt.

P.S.
Het doel heiligt niet de middelen, zelfs niet voor zoiets als voorzieningen.

#13 Prediker

Waarom betalen Nederlanders belasting?
Omdat als je het niet doet de overheid het wel desnoods met geweld komt halen.

@7 Dank dat je er op wijst dat de overheid het geweldsmonopolie had maar nu (zie Geldermalsen) blijkbaar niet langer heeft.

De gemeente Geldermalsen wekt met deze beslissing namelijk alle schijn dat je het politieke besluitvormingsproces naar je hand kunt zetten met gewelddadige rellen en bedreiging van lokale politici.

En dat is een kwalijke ontwikkeling. Het rapaille wint.

#14 Joost

@7: ik betaal ook belasting uit solidariteit. En ik vermoed dat heel veel mensen wel snappen dat het een noodzakelijk kwaad is.

#15 Tank

@9: En hoe lang denk je dat ze dat volhouden, zo zonder die collectieve voorzieningen?

Doorlopend stemmen op politici die minder belasting beloven en uitvoeren, heeft in verschillende steden en staten in de VS grote problemen tot gevolg gehad.

#16 Bismarck

Jongens negeer Bolke ff, dit is pure trollerij om van het onderwerp af te leiden.

#17 Olav

@16: Nee, Bolke heeft een punt. Het is inderdaad waar dat je met geweld dingen voor elkaar kan krijgen. En dat blijkt wel weer.

Punt is dat we dat in een geval als met die asielzoekerscentra niet moeten toestaan. En dat vereist dus tegengeweld: oproerkraaiers en bedreigers oppakken en plannen (zwempartijtjes) gewoon door laten gaan met voldoende beveiliging (= geweld) erbij.

Nee, dat gaat de sfeer niet bevorderen. Maar misschien moet er wel een keer ergens een streep in het zand getrokken worden. Een duidelijke boodschap afgeven: tot hier en niet verder.

Niet dat ook maar iemand zit te wachten op escalatie.

#18 Bolke

@17:

Een duidelijke boodschap afgeven: tot hier en niet verder.

Dat is dus precies wat een aantal inwoners van Geldermalsen ook hebben gedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*