Antisemitisme op internet vooral autochtoon probleem

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Antisemitisme op internet vooral autochtoon probleem

‘In ieder geval op internet komt het meeste antisemitisme helemaal niet van moslims’, zegt Ronald Eissens van het MDI in Trouw. ‘En bovendien groeit het ook niet significant.’

Reacties (10)

#1 Kropotkin

En tot die conclusie komt het MDI doordat ze websites waar antisemitisme vandaan komt, tellen als autochtoon of als allochtoon/islamitisch?

Wel mooi dan dat bijvoorbeeld geintegreerde antisemitische moslims die reageren op ‘autochtone’ sites als NuJij.nl als autochtoon/niet-islamitisch geteld worden.

#2 Johanna

Het artikel in Trouw is gebaseerd op een preview van de cijfers van het MDI over 2010. Die cijfers en de toelichting daarop staan helaas niet online. Wel meldt het Trouw-artikel het volgende:

Slechts 48 van de 404 meldingen die het MDI in 2010 kreeg, betreffen websites met een islamitische of allochtone signatuur, zoals Marokko.nl. „In de meeste gevallen gaat het om mainstreamwebsites”, aldus Eissens. „Dat zijn vaak hele normale en gerespecteerde sites. Ook op bijvoorbeeld het interactieve gedeelte van de websites van landelijke kranten komt discriminatie van Joden voor. Het overgrote gedeelte daarvan komt van autochtonen.”

#3 pedro

@1: mooi krom praten wat recht is.

#4 Joost

Ah, en GC staat daar dus ook tussen, als autochtoon antisemitisch blog. Ik ken zo nog een paar blogs die dit jaar onrechtmatig zijn benaderd.

#5 Kropotkin

@2: Ook op bijvoorbeeld het interactieve gedeelte van de websites van landelijke kranten komt discriminatie van Joden voor

Heeft het MDI nagevraagd of zo’n antisemitische reageerder allochtoon of autochtoon is?
Tot nu toe lijkt het dat of de kop en artikel van Trouw uit de lucht zijn gegrepen of dat het MDI er (weer) een potje van maakt.

@3: andersom

#6 Bismarck

“Al sinds onze oprichting in 1998 maakt antisemitisme het leeuwendeel uit van discriminatie op internet.”

Zou het MDI wel eens op sites van de TMG en consorten (telegraaf.nl geenstijl.nl pownews.nl) kijken? Als je de discriminerende opmerkingen daar optelt denk ik dat je tot meer anti-islam (of iets specifieker vooral anti-Marokkaanse) discriminatie komt dan op alle andere websites samen aan anti-Semitische te vinden is. Of telt dat niet als discrimminatie?

#7 Bismarck

LOL@autocorrectie.

#8 pedro

@6: dat wordt misschien wel als antisemitisme gerekend.

@5: nee, bewust zo opgeschreven. ik kon trouwens je grap wel waarderen hoor, dat het antisemitisme op de mainstream websites van goed geïntegreerde moslims afkomstig kan zijn.

Of misschien was het geen grap, en vind je antisemitisme een wezenlijk onderdeel van onze christelijke cultuur (heb je dan ook wel wat gelijk in), of stel je gewoon bijzonder lage eisen aan integratie.

#9 Bismarck

@8: Technisch soms correct (voor Marokkanen en Turken eigenlijk meestal niet), maar dat zou wel ietwat vreemd zijn, aangezien het publiek bij antisemitisme meteen aan Jodenhaat denk.

#10 pedro

@9: Oeps, was ik de smiley vergeten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*